05 Noiembrie, 2025, 10:15:41 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

De cate ori v-ati mintit iubitul/iubita?

Niciodata
9 (36%)
1-2 ori
7 (28%)
3-5 ori
3 (12%)
nici nu mai stiu numarul
6 (24%)

Numărul total de membrii care au votat: 22

Autor Subiect: Minciuna intr-o relatie  (Citit de 25218 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Februarie, 2006, 10:54:45 a.m.
Răspuns #30

Daniela

Vizitator
hmm! Am evitat sa raspund aici pentru ca in ceea ce ma priveste nu exista decat un singur raspuns posibil la probelema asta: minciuna nu-si are locul intr-o relatie! Simt insa nevoia sa vin cu niste precizari.

Instinctul imi spune ca nu exista asa-zisele minciuni nevinovate. Cred ca, mai ales in vremurile in care traim, o relatie are nevoie de sinceritate deplina. Spre exemplu, uneori, o simpla ezitare in a-ti exprima o nemultumire poate duce la complicatii nebanuite. Relatia dintre doi oameni care iubesc nu trebuie sa fie un joc de "care pe care". Cheia reusitei in dragoste nu sta in strategii bine gandite prin care sa cantarim in fiece moment ce si cat dam din noi. V-o spune cineva care a incercat si asta dupa ce a simtit, la un moment dat, durerea de a fi oferit totul cand nu primea suficient. Experientele nefericite au acest efectul de a le rapi oamenilor elanul sufletesc si de a-i transforma in soldati pe "frontului dragostei". Dar e gresit si chiar trist se se intampla asta.

Daca vreti o relatie autentica, trebuie sa fiti autentici! Asta presupune sa va aratati celuilalt asa cum sunteti in realitate, cu bune si rele, cu minunatiile de care sunteti in stare si cu slabiciunile pe care le aveti. Cel ce va iubeste cu adevarat va va iubi si maimult pentru asta si va va proteja.

Despre inselat nici numai are rost sa vorbesc! Un om nu poate fi indragostit de doua persoane in acelasi timp. Cei ce inseala sub pretextul indeciziei emotionale se mint in primul rand e ei!

22 Martie, 2006, 08:39:26 p.m.
Răspuns #31

alexia

"Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sinceritati il are intotdeauna celalalt, nu tu. Esti considerat sincer nu "cand nu ascunzi nimic" celuilalt, ci cand nu ascunzi ceea ce asteapta de la tine sa ascunzi. Este poate paradoxal, dar asa e; sinceritatea ta nu se verifica prin tine, ci prin celalalt. Esti considerat sincer numai atunci cand spui ceea ce vrea si ceea ce asteapta altul de la tine sa spui."

... spunea Mircea Eliade.

"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

21 Aprilie, 2006, 08:14:16 p.m.
Răspuns #32

Aledronix

Nu miam mintit niciodata partenera pentru ami ascunde o aventura,pentru ca nu mam dat la altele atat cat eram impreuna(si am avut si relatii de 1,4 ani chiar daca am 16 ani).Dar mai spun si eu uneori cate un lucru complet deplasat pentru ca ma apuca.nu stiu de ce dar imi vine sa spun un lucru chiar neadevarat si il spun.dar nu am ranito niciodata cu asta!nu spuneam lucruri care sa poata avea repercursiuni grave.
Minciunile mele nu pot fi dovedite ca falsuri,le gandesc prea bine cand si daca ma hotarasc sa le spun.
Asta este!
cu aceasta ocazie vreau sami cer public scuze pentru toate minciunile care leam spus vreodata.nu pentru ca ar fi ranit vreodata pe cineva pentru ca nu am facut asta,ci pentru simplul fapt ca am mintit.

05 Septembrie, 2006, 04:58:29 p.m.
Răspuns #33

pokemon

Dupa ce ai spus o minciuna...trebuie sa mai spui alte 7 ca sa o acoperi....asa ca...prefer sa spun adevarul...si sa mi se spuna adevarul....chiar daca doare...
Prefer un adevar amar...decat o minciuna dulce :)
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

06 Septembrie, 2006, 08:01:35 p.m.
Răspuns #34

Escu

Global Moderator
toata viata e o minciuna...ca vrei..sau ca nu vrei...automat minti.minti si in relatie.tot fara sa vrei..
Let's put a smile on that face!

07 Septembrie, 2006, 01:18:10 p.m.
Răspuns #35

Zamolxis

Vizitator
N-am mintit propriu zis niciodata...
Nu stiu sa mint iubita. N-am inima sa o mint.
Dar in schimb, am inima sa ascund fata de ea unele adevaruri.Sau mai mult, sa arunc o "pacla" peste unele evenimente.

Sa ascunzi un adevar e o minciuna ? :D

08 Septembrie, 2006, 04:07:26 a.m.
Răspuns #36

Evangeline

Intrebarea a fost ce faci atunci cand ti-ai inselat iubita sau iubitul (asta fiind doar un exemplu)? Minti sau spui adevarul?

Citat
Sa ascunzi un adevar e o minciuna ?
In cazul de care vorbeam mai sus bineinteles ca e o minciuna. Sa-ti mai dau un exemplu: sa spunem ca tu plangi cam o data pe luna si asta tine de tine, e ceva personal. Crezi ca are rost sa ascunzi acest adevar? Eu zic ca nu are rost pentru ca e ceva ce tine de tine si fiind impreuna eu cred ca ar trebui sa stie si ea ;) (parerea mea) Acum astea sunt doar exemple si te intreb din nou daca are rost sa minti intr-o relatie doar pentru ca iti este jena sau pentru ca te temi sa nu pari ridicol? Tu ce zici?

:-*

P.S. Daca nu citesti topicul cu atentie vezi ce patesti :D? O sa te cert ;D
Never, never quit!

13 Septembrie, 2006, 11:40:02 a.m.
Răspuns #37

B3b3

Zamolxis ...sa ascunzi , sa nu spui =Tainuire!!! =e grav  :D  ;)

Esti considerat sincer numai atunci cand spui ceea ce vrea si ceea ce asteapta altul de la tine sa spui."

f adevarat ce ai tastat tu aici ... :'(

minciuna intr o relatie  ??? daca adevarul este spus la timp este f posibil ca relatia sa devina mai stransa  cu conditia sa nu se mai repete si la fel de bine se poate destrama definitiv ,oricum nu va mai fi niciodata ca inainte...

PS: fara minciuni, indiferent de relatie!
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

26 Septembrie, 2006, 05:31:34 p.m.
Răspuns #38

deeaforyou

Mda.. intr-adevar trebuie sa fi sincer intr-o relatie dar nu toti gandesc asa din pacate. Mie de exemplu mi sa intamplat ceva groaznic de curand: M-am indragostit de un baiat de la acelasi liceu la care sunt si eu pana peste cap.intr-o zi neam intalnit din intamplare si am povestit si cand sa plecam ne-am sarutat.Urmatoarea zi la scoala iar a venit la mine m-a imbratisat , saruturi...totul ca un vis pana cand au venit 2 fete de la el din clasa si miau spus ca el are o prietena de 10 luni si ca nu se poate despartii de ea.... Va dati seama ca am fost foarte suparata mai ales fiindca nici macar nu a fost in stare sa vina si sa imi zica in fata. Oricum urmatoarele zile mi-am dat seama ca e un mare gagicar si ca umbla dupa toate fetele.. acuma tot ce incerc sa fac este sa il uit.. desi mi-e fff greu. :(( Ce sa fac??? :'( :'( :'( :'(
De ce unii baietii sunt asa nesimtiti?????

26 Septembrie, 2006, 05:37:22 p.m.
Răspuns #39

suflet

nu am citit tot topicul ... dar e urat sa minti
am suferit foarte mult ... pentru ca mi-am prins iubitele in flagrant "cu acte in regula" ... si doare ffff mult mai ales cand te convingi personal
si eu mint ... dar sunt minciuni mici si nesemnificative care evita pentru moment o situatie (si trebuie marturisite mai tarziu sau imediat) ... :-*
« Ultima Modificare: 26 Septembrie, 2006, 05:55:07 p.m. de blegone »
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

26 Septembrie, 2006, 07:06:39 p.m.
Răspuns #40

Escu

Global Moderator
dupa ce am votat...si am vazut statistica...mi-am dat seama de o chestie..cu totii mintim..chiar daca sunt maruntisuri...a lie is a lie...

26 Septembrie, 2006, 07:08:26 p.m.
Răspuns #41

pokemon

Si daca eu repet...nu l am mintit niciodata pana acum....  :)
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

26 Septembrie, 2006, 07:11:14 p.m.
Răspuns #42

Escu

Global Moderator
ai tot timpul din lume...

26 Septembrie, 2006, 07:12:10 p.m.
Răspuns #43

pokemon

Sper sa nu ajung sa o fac....pt ca atunci as trada...si pe el...si sufletul meu...

26 Septembrie, 2006, 07:14:47 p.m.
Răspuns #44

Escu

Global Moderator
nu te gandi la minciuni mari...gandeste-te la unele mici..asa incepi...sau crezi ca el nu spune unele "minciunitze?" cu totii o facem..parerea mea...acum..mai sunt si exceptii de la regula...oricm..va doresc tot binele din lume :P