05 Noiembrie, 2025, 10:24:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Spectator in viata mea...  (Citit de 43417 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Decembrie, 2006, 03:19:44 p.m.
Răspuns #45

sunshine

Am crezut , cateva clipe, ca scrii despre mine.......atata asemanare a vietilor noastre nu cred ca s-ar intalni undeva( pana si numele lor) . In timp ce tu, scumpa mea surioara, ai fost singura , nu ai avut pe nimeni sa-ti stearga lacrimile, eu am avut cei doi ingerasi care ma ridicau de pe gresia rece din baie si imi sarutau lacrimile , care imi spuneau ca sunt ingerul lor cu par de frisca si imi iubesc inima plina cu lacrimi de sange. :'(Ingerii care imi tin sufletul viu si pentru care trebuie sa cred ca merit , ca voi primi ce ai primit si tu : respect, iubire , multumire , caldura sufleteasca.
  In timp ce tu erai tinuta de minciuni, eu eram alungata de indiferenta. Si am ales sa raman , din mila , din teama, din respect , toate pentru viata lui.
  DE CE?
   Pentru ca mi-am pierdut speranta .
   Pentru ca am ajuns sa cred ca nu merit si nu sunt in stare.
 Am primit  caldura pe care o cautam si acum traiesc , dar nu pentru mine.Din nou aceeasi greseala.
  DE CE?
   Pentru ca am inteles , in sfarsit, ca am o singura viata.
    Pentru ca merita si stiu ca ma simte.
   Pentru ca are suflet si ii pasa( de mine, de copii)
   Pentru ca  a crezut in mine .
   Pentru ca ne avem doar unul pe altul.

Stii , Ramonica mea, cata fericire va doresc :-*Stii ca , datorita tie, nu am renuntat . Stiu ca , in curand, vei fi implinita .Eu mai am de luptat .......acum nu-mi mai este teama , sunt inconjurata de suflete care imi dau putere si imi readuc visele .
  Aveti grija de iubirea voastra  :-*
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

04 Decembrie, 2006, 08:57:17 p.m.
Răspuns #46

Lady Allia

Dragele mele..., va multumesc din suflet pentru faptul ca sunteti alaturi de noi, pentru ca zambiti iubirii noastre si stiti sa intindeti mana atunci cand este nevoie de o strangere adevarata si sincera de mana si de...suflet!
Poke si Lonely va doresc din suflet sa aveti parte de o viata frumoasa, va doresc sa aveti fericirea si norocul sa urcati in prima "barcuta" a iubirii pe care vi-o ofera viata si sa nu fiti vreodata nevoite sa inotati prin valuri negre si pline de durere si lacrimi, sa nu fiti nevoite sa cautati iubirea... Va doresc ca prima iubire sa fie aceea cu care veti merge inainte pana la ultimul zambet si sa va bucurati de ceea ce veti avea...., sa nu treceti niciodata prin astfel de experiente.
Fiti pline de stralucire, de iubire, zambiti si mergeti inainte...urmati-va sufletul si niciodata sa nu ascultati altceva decat ceea ce simtiti voi ca va este bine voua si sufletului vostru.
Si..., inainte de toate sa nu lasati niciodata pe nimeni sa va faca sa va simtiti triste, sa va faca sa credeti ca voi nu sunteti la fel de frumoase sau bune ca si alte persoane, sa nu lasati pe nimeni sa se joace cu sentimentele si viata voastra... Nimeni nu merita acest lucru!
Sunteti frumoase, inteligente, pline de sentimente frumoase...asa sunteti si nu lasati niciodata pe nimeni sa va faca sa credeti altceva!!!

....................................

cu drag si prietenie,
Ramona-Sandrina

04 Decembrie, 2006, 09:49:58 p.m.
Răspuns #47

Lady Allia

Draga mea surioara...

imi aduc aminte cum ma rugam serile lui Doamne Doamne sa am si eu o surioara care sa ma tina in brate, sa imi zambeasca atunci cand mi-s ochii plini de lacrimi, care sa ma apere de copii mai mari..., care sa fie langa mine si sa ma bucur de zambetul ei..., dar apoi, dupa ce sufletul mi-a fost inselat si incercat de prea multe ori de prietenele din preajma (in care de fiecare data vedeam o posibila "surioara")...am incetat sa mai cred in faptul ca viata poate sa imi faca un astfel de cadou...
Nimic nu doare mai tare decat sa iti pui sufletul in palma cuiva si sa ti-l tranteasca de pamant..., iar apoi sa te paraseasca lasandu-te mai gol si mai plin de durere decat te-a gasit...
Intr-o zi insa..., atunci cand viata mi-a fost atat, atat de greu incercata, iar greutatile nu mai incetau..., cand sperantele nici macar nu mai indrazneau sa se nasca...viata mi-a "nascut" o surioara... O surioara asemeni unui inger...!!! Un inger adevarat...nu doar la chip ci si la suflet! Are cel mai frumos suflet..., cei mai calzi si minunati ochii... Este surioara mea...si mereu a stiut sa ma tina in brate si sa imi cante despre dragoste si frumos..., mereu a stiut sa fie alaturi de mine atunci cand am avut nevoie si niciodata nu a plecat... Oricat a fost de greu, oricat a fost de departe ea a stiut mereu sa existe langa mine si sa ramana...
Am cazut de multe ori in ultimul an... Am cazut uneori atat de jos incat nu mai simteam decat mucegaiul vietii si frigul din suflete... Doar Catalin si surioara mea au stiut sa ma incalzeasca si sa ma ridice catre soare..., sa imi arate cat de frumos este sa inveti din nou sa crezi si sa zambesti...
.........................
Nu vreau sa par nedreapta...de aceea va multumesc tuturor de aici de acasa..., din lumea LoveTime..., care ati stiut sa fiti prieteni adevarati si va promit ca am sa stiu mereu sa fiu langa voi si am sa stiu sa zambesc atunci cand va fi nevoie de zambet... Vreau sa stiti ca pentru mine fiecare...insemnati ceva si pentru mine fiecare sunteti cineva...: un inger, o floare, un zambet, o speranta... sunteti minunati si va iubesc sincer si din suflet...!!!
.......................

Draga mea Lili...

Am fost langa tine pentru ca nu am stiut sa fiu departe!
Am fost langa tine pentru ca acolo am simtit ca vreau si trebuie sa fiu!
Am fost langa tine pentru ca te iubesc enormmmmmmmm de mult!
Am fost si voi fi alaturi de tine mereu atat timp cat voi exista fizic ca si om, pentru ca sufleteste voi fi langa tine si dupa ce voi zambi pentru ultima oara vietii pentru toate bucuriile si fericrea pe care mi-a daruit-o!

Eu...am gasit puterea de a ma ridica si de a merge inainte pentru ca am avut langa mine un barbat car a stiut mereu, mereu sa imi fie alaturi, care mi-a zambit incontinuu...chiar daca uneori ar fi brut sa urle de durere... Am putut sa fac acest pas deoarece Catalin mi-a dat aceasta putere... Mi-a dat-o prin puritatea sentimentelor lui, prin puterea cu care ma iubeste..., prin insistenta cu care a stiut sa imi ramana alaturi in tot acest calvar...
Iti doresc ca ingerul tau sa te poata face intr-o zi sa te desprinzi definitiv din lumea aceea plina de nori si ceata in care existi, de lumea aceea lipsita de culoare si iubire in care traiesti si sa iti arate ca viata poate fi si frumoasa...si plina de impliniri!
Iti doresc sa iti amintesti intr-o zi cu toata puterea si tot sufletul ca fiecare avem o viata in primul rand pentru noi insine..., alfel nu putem sa o avem pentru nimeni...!
Nimic nu imi doresc mai mult decat sa fie surioara mea fericita..., fericita cu adevarat!
Te iubesc din suflet draga mea surioara Lili... :-* :-* :-* si nu am sa te las din bratele mele...NICIODATA...oricat de greu va fi sa fie!!!

........................................................

05 Decembrie, 2006, 08:29:47 a.m.
Răspuns #48

pokemon

Draga Lady....mulrumesc pt urarile tale...din pacate...am simtit durerea aceea despre care vorbesti,am pierdut nopti plangand,am fost ranita,am fost facuta ca ultimul om....nu mai aveam incredere in mine...nu mai aveam incredere in nimeni....dar a trecut...am reusit sa ma rup de cel pe care credeam ca il iubesc...si credeam ca ma iubeste....am reusit...dupa aproape 4 ani....nu ma intrebati de ce am stat asa de mult....credeam ca insemn ceva pt el...visam sa imbatranim impreuna...dar...visam doar eu....Dar acum a trecut...acum e bine...am vazut ce inseamna iubirea...adevarata....
Sa fim fericiti toti...meritam....mUlti pupici draga Lady  :-* :-* :-*
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

07 Decembrie, 2006, 10:23:43 p.m.
Răspuns #49

Lady Allia

Stii Pika Pika... e ceva ciudat cu noi doua...  :) !
Si mie exact atata vreme mi-a trebuit... 4 ani ! dar...important nu este timpul acela ci faptul ca amandoua am reusit sa mergem mai departe...

pupici iubita si...sa nu pierdem sirul... hmmm, oare sunt la impinsul sau trasul bocancului?  ::)

08 Decembrie, 2006, 10:14:36 p.m.
Răspuns #50

pokemon

eu imping...ca am prins forte noi...
nu regret draga lady ce a fost...am invatat ceva din acea relatie...acum ma bucur de ceea ce traiesc...Sa fim fericite!
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

16 Aprilie, 2007, 03:15:11 p.m.
Răspuns #51

Lady Allia

Draga mea...nu trebuie să fim mereu de acord... :) :-* :), dar să ştii că nu este vorba despre o "toană" de a mea de moment, nici de inocenţă sau naivitate... le-am depăşit...din păcate aceste sentimente... Mi-ar fi plăcut să mai ştiu naivitatea, inocenţa..., mi-ar fi plăcut să mai mă îmbujorez odată sperând în Făt Frumos...care defapt este... :laugh: un orc..., dar viaţa te învaţă lecţii despre naivitate...şi pot să spun că nu prea am absentat de la nici una!
 Nu denigrez ce am...! Ce am este bine păstrat în sufletul meu, în tot ceea ce însemn eu...şi mă dedic întru totul iubirii, familiei, prietenilor...! Nu denigrez nici ce nu am... pentru că înseamnă că nu îmi doresc...!
 Spui că sentimentele nu sunt de carton?...sunt!...probabil că nu toţi se joacă cu vorba, cu sufletul cuiva, probabil că undeva fiecare este un "rubin preţios" ce împrăştie roşu, dar...în general oamenii se joacă atât cu vorba cât şi cu sufletul!
 Sacrificiu? ...Eu înţeleg sacrificiul când îl fac eu...de bună voie...şi atunci nu ar mai trebui să fie un sacrificiu, dar...vrem sau nu...este...! Nu am aşteptări mari...îmi plac lucrurile simple...mă bucură mai mult!

Haide să îţi povestesc ceva...legat de sentimente de carton:

Prima prietenă "adevărată" cu care am crescut...ne-am împărţiti până şi scutecele...(ca să înţelegi ce vreau să spun)..., am ajutat-o absolut necondiţionat în tot...am fost lângă ea atunci când mama ei a paralizat, am ajutat-o să aibă grijă de mama ei, i-am şters lacrimile la primul eşec...am luptat până şi cu D-zeu pentru ea... nu i-am cerut nimic decât să îmi fie alături...atât!!!!!! ... mi-a fost...până şi în patul conjugal... :laugh: :laugh: :laugh: mda...să plâng acum?! Nuuu! Nu am plâns nici atunci! I-am dorit o viaţă împlinită, fericită...îi doresc şi acum, doar că...nu mai am încredere nici măcar în umbra zâmbetului ei!
 Nu am avut nevoie să îmi zâmbească ... ştiam să îi recunosc zâmbetul..., nu aveam nevoie să îmi fie aproape...EU o simţeam aproape...deşi m-am îndoit se pare de apropierea ei....! Nu aveam nevoie să îşi sacrifice nimic...! Aveam nevoie doar de...prietenia ei sinceră...atât! De ea...aşa cum era ea în anii copilăriei noastre când o ţineam în braţe bucurându-mă de ea ca de prima floare într-o zi rece!!!
 Am învăţat atunci lecţia cea mai crudă a vieţii... :'(...şi am uitat să mai am încredere în oameni...!!! A fost prima dată în viaţa mea când "NU MAI AVEAM ÎNCREDERE ÎN OAMENI" !!!! ...şi ... nu mi-a plăcut! EU NU ERAM AŞA!!!
  Îmi era teamă să mai spun cuiva ceva..., să îmi mai deschid sufletul..., să mai visez....! Îmi era teamă de fiecare femeie în parte..., am ajuns să urăsc femeile!!! Şi am ştiut că ... dacă nu încetez cu acel comportament deviant şi tâmpit încet, încet nu la lume renunţ...ci...la MINE!
 Am zis...: STOP! GATA! ...şi...am dat o nouă şansă...unei alte femei!
 O colegă de facultate cu..., care vorba profesorului meu..."eram legate ombilical" ... :)...! MI-a fost atât de drag de ea, de veselia ei, de pofta ei de viaţă, de a iubi, de a învăţa...! Mi-am deschis din nou sufletul, viaţa...am primit-o cu tot ce eram eu, cu braţele deschise...am împărţit cu ea ceva de preţ...CE?...sufletul meu! Ştii ce am primit în schimb? Ignorare atunci când aveam cea mai mare nevoie de un prieten...! Eram singură eu şi cu mine...într-o lume abisală şi mucegăită de ţipete, de plânsete, de îngenuncheri, ...plină de întrebări, de lacrimi... Nu aveam încredere în nimeni atunci...şi ea...nu a vrut să îmi fie alături! Viaţa ei era mult mai importantă..., iar faptul că eu mă trezeam noaptea şi mergeam la ea când era bolnavă, când plângea...era demult un fapt uitat! Şi...ca să fie şi mai bine...să îmi arate că viaţa e uneori mai "curvă" decât pare...la moartea bunicii mele nici măcar nu m-a sunat! Eu am sunat-o şi când i-a murit câinele ei preferat... :'(. A venit doar la cimitir şi...a plecat pentru că trebuia să se întâlnească cu cineva... cum să rămână ea la pomană, să îmi ştearhă lacrimile...nu? ŞI...pentru că nu e totul ok...când eu şi Cătălin am hotărât să plecăm împreună pentru că trăiam un coşmar şi am vrut să ne vedem de viaţa noastră...a mers la fostul meu soţ şi i-a spus tot...(nu că el nu ştia, dar care era rolul ei aici?...era VIAŢA MEA)..., dar măcar dacă i-ar fi spus aşa cum a fost... Nu am dăruit ca să primesc înapoi, dar am sperat măcar la o mângâiere, dacă tot e să vorbim despre sentimente şi prietenii!

Bun...şi...pentru că eu nu mă lecuiesc...am continuat să cred în oameni, în sentimentele lor..., în frumuseţea lor...şi nu regret! Ştii doar ce regret? Gustul amar pe care îl ai atunci când zâmbind deschizi uşa sufletului cuiva în care crezi, iar acea persoană îşi bate joc de sentimentele tale, de zâmbetul tău, de mâna întinsă pe care i-o oferi! Nu sunt naivă...nu cred în oameni doar pentru că zâmbesc frumos...ştiu că oameni dor....însă lipsa onestităţii, jignirile....fac cât nu fac 1000 de palme!

Şi ... şi aşa...nu denigrez...continui să cred, să iubesc, dar de aia simt din când în când să spun ce mă doare...ca să mai scap de gustul amar!

Însă vrei să ştii ce cred eu despre o prietenie adevărată?... sunshine..., desdemona..., cv..., pokemon... (şi mai sunt câteva persoane...nu ID..., persoane!!!) - persoane care ştiu să dăruiască chiar dacă sunt departe şi zâmbetul nu se vede! Ăsta este motivul pentru care eu mă încăpăţânez să mai cred în oameni!

« Ultima Modificare: 16 Aprilie, 2007, 04:07:13 p.m. de Lady Allia »

16 Aprilie, 2007, 04:13:40 p.m.
Răspuns #52

Lady Allia

...şi pentru că uneori fără să vrei revii la trecut..., de parcă nu ajunge că el trăieşte în tine, îţi soarbe din existenţă şi uneori te sufocă... îmi amintesc de clipele în care existam doar eu şi un colţişor din baie...! Câtă intimitate între mine şi acel colţişor... El nu întreba de ce plâng...., el nu mă repezea, nu mă făcea hipersensibilă şi naivă, nu îmi lua mâinile de la ochii ca să îmi vadă lacrimile şi să râdă de ele ironic...mă lăsa să plâng...între pereţii lui..., mă lăsa să îmi ghemuiesc sufletul şi să urlu cu faţa îndesată într-un nenorocit de prosop...până îmi era rău, pănă nici să urlu, nici să lăcrimez nu mai puteam... Apoi...mă lăsa să mă ridic fără să mă împingă sau să întrebe: "singură nu poţi?"...şi ştia să mă aştepte mereu...înghesuit şi rece...în tenebrele mele...în care visele se contopeau în durere...şi aş fi vrut să urle gura mea măcar o dată singură...fără mine!
...mă întreb însă...m-ar fi auzit cineva?...D-zeu şi sufletul meu îndesat în D-zeu ca în ultima salvare...

17 Aprilie, 2007, 12:08:39 a.m.
Răspuns #53

amelie

strigatele tale in acel coltisor de baie...nu cred ca le-ar fi auzit cineva....dar cred ca la un moment dat ai strigat si in afara lui...si astfel cineva te-a auzit...si a fost alaturi de tine cand ti-a fost greu...si-acum,daca ne dai voie, vom fi si noi...cei de pe lovetime...(si imi face deosebita placere sa ma simt si eu a acestui site!) ;) :wub:
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

17 Aprilie, 2007, 02:56:19 a.m.
Răspuns #54

Lady Allia

:)...eşti a acestui site draga mea...! Eşti o invazie de frumuseţe şi gingăşie, iar eu îţi mulţumesc pentru că îmi încânţi sufletul cu prezenţa ta minunată!
  De ziua ta...într-un fel sau altul am vrut să fiu şi eu mai aproape de tine..., dar am uitat să scriu la topicul..."La Mulţi Ani amelie..." ... ţi-am transmis îmbrăţişările mele...aici...:

Te rog să le primeşti cu drag şi prietenie! Îţi doresc să ai parte de cele mai frumoase sentimente în viaţa ta!

17 Aprilie, 2007, 08:30:03 a.m.
Răspuns #55

pokemon

draga mea,
nu avem sentimente de carton.din pacate avem in jurul nostru oameni care nu stiu sa iubeasca,nu stiu sa pretuiasca o persoana.
rolul acestora este acela de a ne face sa ii apreciem pe acei care au inima mare,care stiu sa fie alaturi de tine in orice situatie.
este dureros cand te dezamageste cineva si mai ales cand pe acea persoana o consideri prietena sufletului tau.dar uneori sunt bune si aceaste experiente.din pacate...sunt bune...

17 Aprilie, 2007, 12:23:09 p.m.
Răspuns #56

Lady Allia

Da..., dar în viziunea mea despre viaţă şi sentimente...cei care nu ştiu dărui din teama de a nu fi răniţi, cei care nu ştiu zâmbi din teama de a nu le fi primit zâmbetul, cei care nu ştiu iubi din teama de a nu fi iubiţi...sunt asemeni unor stele fade, fără strălucire...care se pierd în întunericul de pe boltă, se contopesc cu timpul şi...se pierd fără a lăsa ceva în urmă! Teama ne face de cele mai multe ori să ajungem la capătul vieţii fără să avem vreun bagaj..., ajungem doar goi şi trişti!
 Oamenii aceştia...au sentimente de carton...! Împart peste tot manifeste despre culoare, dar ei nici măcar nu ştiu să o distingă! ...
 Cât despre cele două prietene...să le dea D-zeu numai bucurii, fericire...să aibă parte de ceea ce iubesc şi să fie iubite! Nu le port pică..., nu le urăsc...! Mi-am dorit, dar în afara câtorva urlete de durere, întrebări fără sens, lacrimi...în rest a rămas doar ... liniştea! Nu pe ele le-am pierdut atunci..., ele nici măcar nu au existat ca şi prietene...o prietenă nu îţi face aşa ceva... - pe mine m-am pierdut atunci - , dar este bine că am găsit tăria să mă şi regăsesc! Viaţa e mult prea scurtă...trece mult prea repede în vârtejul timpului care ne duce cu el asemeni unor frunze ca să am dreptul să stau pe loc doar pentru că sufăr, doar pentru că e mai bine să îmi plâng de milă...! Nu am dreptul de dragul celor pe care îi iubesc, de dragul celor care mă iubesc, de dragul meu...NU AM DREPTUL...să nu îmi trăiesc viaţa aşa cum merită ea trăită! Şi...am mers atunci mai departe, merg şi acum şi voi merge indiferent de cât de greu va fi să ajung la capăt...: în coate, târâş, în lacrimi, imposibil, eroic..., dar voi merge şi vreau să privesc mereu sus...ca să pot ajunge în picioare şi să pot zâmbi!

Mulţumesc pentru tot dragă Pika-Pika...! TU eşti o prietenă...ele erau doar închipuiri frumoase într-o zi de vară...!

24 Aprilie, 2007, 02:56:57 p.m.
Răspuns #57

Lady Allia

...Aşteptând micuţul-infinitul meu miracol..., privind către burtica unde din când în când se simt mişcările unui omuleţ ce luptă să trăiască, să învingă, să se nască... mă gândesc că legătura dintre mamă şi copil ar trebui să fie una magică, deosebită..., o legătură de viaţă!
 ...Pe mine copilul meu nenăscut încă m-a învăţat să trăiesc, să zâmbesc, să vreau să biruiesc şi să urc munţii cei mai înalţi ai destinului...pentru el, pentru dragoste, pentru mine...! M-a învăţat că viaţa este un dar absolut magic şi mă învaţă mereu lecţii importante pe care nu am ştiut că voi putea vreodată să le învăţ!
 ...Trăind această minune...nu pot să nu las pe colţul genelor o lacrimă amară...gândindu-mă la faptul că eu am crezut că MAMA...este ea...!
 Ea, cea care m-a născut..., ea sub ochii căruia am scos primul scâncet în dorinţa de a trăi...! Încă dinainte de a mă naşte..., din momentele în care de ea mă lega orice mişcare de a ei, mă lega un cordon fermecat...ar fi trebuit să învăţăm amândouă că noi suntem magice, fermecate, că suntem invincibile...că putem cuceri orice împreună şi putem învinge valurile...! Da, ar fi trebuit să învăţ că zâmbetul te ridică..., că privirea te mângâie, că pieptul te alintă...
 Dar acum, o privesc de multe ori şi...nu ştiu când munţii pe care trebuia să îi învingem au devenit ziduri între noi..., nu ştiu când zâmbetul a uitat să mai zâmbească şi doar taie în suflet..., nu ştiu când privindu-mă prin ochii ei am încetat să mă mai văd şi găsesc doar un gol rece şi departe...
 Între noi două s-au născut depărtările, iar marea dintre noi care trebuia să ne atingă cu duioşie...e plină de valuri înspumate, de corăbii de sentimente dispărute, de insule de îmbrăţişări scufundate...
 Unde sunt munţii mei de iubire de unde ar fi trebuit să strig: sunt invincibilă?
 Unde e marea mea unde trebuia să mă pierd fără să mă înnec în valuri ce plesnesc fiinţa până la sânge?
 Unde e invincibila, magica, duioasa mea cu ochii de mine pe genunchii căreia să îmi adorm tâmplele sufletului meu obosit de atâta viaţă grea...prea timpuriu să spun asta...prea târziu să mai pot schimba ceva...
 Unde e ea...mama mea...în care trebuia să îmi nasc fiecare clipă a copilăriei..., fiecare întrebare a adolescenţei..., fiecare luptă a tinereţii...
 Unde e?...
 Nu ştiu...ştiu doar că e pierdută undeva între ea şi mine..., între viaţa care pentru ea nu a fost ce trebuia să fie şi viaţa mea care acum ar trebui să reînceapă..., e pierdută undeva mai departe decât o poate îmbrăţişa privirea mea care o plânge de drag şi dor..., e lângă mine şi totuşi nu am să pot să o regăsesc niciodată!
 Şi totuşi...o iubesc enorm...îmi va fi mereu dor de marea ce trebuia să o privim împreună, de munţii ce trebuia să îi urcăm împreună..., îmi va fi dor şi drag mereu de ceea ce nu a fost niciodată, dar eu totuşi i-am dăruit în sufletul meu...!
 Mi-e dor de mama...
 Ar fi trebuit să fie ea...

« Ultima Modificare: 24 Aprilie, 2007, 02:59:51 p.m. de Lady Allia »

29 Aprilie, 2007, 03:31:28 p.m.
Răspuns #58

Lady Allia

...uneori ma gandesc ca niciodata nu se va sfarsi..., alteori parca incerc frustrari si ma incapatanez sa alerg dupa timpul pierdut sa il aduc inapoi...sa invat sa nu mai pierd din el nimic - pentru mine, pentru noi-.
...alteori ma gandesc la faptul ca niciodata nu am refuzat sa-mi infrunt temerile, sa lupt cu viata, greutatile, cu esecurile si realizarile...mereu am incercat sa merg mai departe chiar si atunci cand viata mea a trebuit sa o ia de la capat... am facut ceea ce a trebuit si in clipele cand altii din jurul meu care ar fi trebuit sa imi fie alaturi...au existat doar pentru ei..., au facut doar ceea ce le-a placut lor fara sa tina cont de oamenii de langa ei...
...ma gandesc la faptul ca viata mea s-a luptat mereu cu lacrimile, durerea, moartea...cu viata in general...si am incercat sa raman om in toata inumanitatea de care am avut parte... am crescut departe de parinti, am invatat sa pasesc adanc in viata de mica..., am facut cunostinta cu munca, cu esecul si implinirile de la o varsta la care altii invatau sa se joace..., am invatat sa iubesc sinceritatea, bunatatea, iubirea de la niste oameni simpli, batrani si plini de intelepciune pe care durerea nu i-a infrant ci i-a pastrat...OAMENI..., am fost nevoita sa ma adaptez dintr-o data la o alta viata...cand am revenit acasa... scoala, invatatoare, colegi...casa in care ma trezeam si ma culcam..., mi-am invatat printre scancete de copii mici, printre leganaturi, printre scutece si am stiut ca nu am dreptul sa invinovatesc... viata lor imi devenise prea draga... am crescut invatand alfabetul de trei ori...matematica, literatura, istoria..., am invatat copilaria in timp ce invatam sa cresc pentru mine... apoi...am invatat teama!!!...teama ca fratele meu putea sa moara de comotie cerebrala la nici 8 ani... am invatat rugaciunea... si in timp ce mama era la servici in timpul zilei imi reanvatam fratele sa vorbeasca, sa umble..., iar noaptea...cu un prosop invelit pe cap si cu picioarele in apa rece...invatam sa devin cineva in viata...ma pregateam de bacalaureat si facultate.... am reusit!...pentru ca mereu, indiferent de tot am ramas eu insumi... mi-am invatat lectii dupa lectii viata si am stiut ca daca eu nu ma ridic in picioare nu o va face nimeni pentru mine...am invatat dupa fiecare cadere...sa umblu din nou...
...am stat langa doi oameni dragi...in timp ce viata lor se scurgea in ghearele cancerului...i-am vazut scuipand plamani si ficat...pe cei care mi-au fost stalpi in copilarie si adolescenta...si STIAM...ca nu pot face nimic decat sa raman...sa nu plang...sa zambesc...sa ii tin de mana...sa ma rog din nou si din nou cuiva care atunci credeam ca nici nu stie sa auda... le dadeam medicamentele, apa...le spalam cu coltul prosopelului fata, mainile, gatul si le sarutam fiecare clipa urland in gand...
...din dragoste pentru ei..., din respect pentru toate lucrurile si sentimentele frumoase pe care mi le-au impartasit avand incredere in mine ca le voi da mai departe am lucrat in volunatriat...unde boala si moartea erau la ele acasa...si tot ce conta era ajutorul, bunatatea, dragostea....care sa faca trecerea dincolo mai usoara...
...mi-am petrecut 9 ani langa FEMEIA...care m-a invatat tot ceea ce sunt eu azi ca om...BUNICA...si in loc sa mi-i petrec bucurandu-ma de cum imbatraneste...mi i-am petrecut ducand-o la baie, spaland-o in cada asemeni unui copil mic...stergandu-i lacrimile de jena cu un sarut cald si un zambet larg si amintindu-i ca ea m-a ingrijit si spalat deasemenea... mi i-am petrecut apoi vazand-o cum se sterge...cum nu mai poate sa se ridice nici macar sa stea sprijinita pe marginea patului...nici macar sa manace...nici sa mearga ca alte dati la baie sau in cada... bunica mea si-a petrecut ultimii 2 ani din viata in pampers, in dureri, in lacrimi, in jena, in dorinta de a se stinge sa nu mai fie o povara...iar eu mi i-am petrecut zambind ziua langa ea, spaland-o, ingrijindu-i ranile facute de la atata stat pe pat, vorbindu-i despre soare, citindu-i poezii, cantand cu ea cantecele copilariei mele...stand langa ea de Craciun si colindand...de Revelion...in fiecare zi..., iar noaptea...noaptea...mi-am petrecut-o 9 ani plangand, implorand, rugandu-ma...tarandu-ma...intr-o viata putreda de fericire si implinire pentru mine...
...in timpul asta nu aveam pe nimeni alaturi...prietena cea mai buna se culcase cu sotul meu..., sotul meu nu mai exista nici macar ca si prieten de foarte mult timp...copilul meu nenascut murise...parintii aveau prea multe pe cap sa mai ii incarc si eu..., iar viata mea trebuia sa mearga mai departe...cu facultatea pe care o incepusem, cu firma pe care o deschisesem...cu bucurii si necazuri...
...singura am invatat in anii astia ca durerea te invata sa fi om... si indiferent de ceea ce vrei sa faci...fa doar ceea ce te reprezinta...
...am facut...am iesit dintr-o casnicie la o varsta la care altii au copii...sunt impliniti... am iesit si am renuntat la tot... la bunuri, la firma pe care eu am "nascut-o, crescut-o...", la orasul natal..., la prietenii care nu mi-au fost niciodata prieteni... am plecat sa imi alin sufletul, sa mai dau o data piept cu viata de la zero...
...servici gasesti cu greu...facultatea o reiei cu greu in alte locuri...prietenii...si ajungi la concluzia ca esti singura persoana in care trebuie sa crezi...tu si cel de langa tine... tragi aer in pieptul vietii...iti iei elan...si faci din nou pasi...
...in lupta noastra pentru a ne cladi un camin...ne-am ciocnit iarasi si iarasi de oameni care ne invata ce e viata cand ei ar trebui sa o traiasca mai mult pe a lor...ca sa poata sa dea sfaturi pertinente, ne-am ciocnit de oameni care ne invata cum trebuie sa traim cand ei stiu doar sa moara incet incet intr-o lume doar a lor, de rautate, de piedici... asteptam un copil si il asteptam doar noi si mama lui... parintii mei ...., dar ma rog sprijinul se da acolo unde se simte sa se dea... nu il mai astept...defapt nu astept nici un sprijin...oricum nu l-am avut niciodata...si totusi m-am descurcat... uneori insa dintre miile de ganduri si sentimente...ma mai doare mama..., dar trece...
...am ajuns din nou aici...pentru ca uneori ma inabusa totul...si simt ca vreau sa respir expirand ce ma doare...amintiri si dureri...
...uneori...ma privesc si vad un om tare batran...pentru care viata a trecut de prea multe ori prea repede...uitand sa ii dea sanse..., dar ma bucur ca imi gasesc echilibrul in a urca in continuare... stiu ca omul iubit si copilul nostru merita sa lupt pentru mine, pentru noi, pentru o noua viata mai buna, mai frumoasa...
 Ei sunt viata mea si puterea...ei ma fac sa pasesc asa cum pasesc uitand de frigul, vifornitele din afara mea, de tornadele de rautate si ipocrizie, de egoism si sfruntare...ei imi coloreaza visele, imi nasc curcubeele...ei sunt ziua mea de maine catre care alerg zambind si crezand..., pentru ca daca ei nu ar fi...as fi un om fara rost, gol si poticnit in toate tampeniile de zi cu zi ale unei vieti banale!

30 Aprilie, 2007, 07:57:19 a.m.
Răspuns #59

sunshine

sper ca, cititnd aceste randuri scrise mai sus, sa inteleaga si cei noi veniti pe acest forum ca , uneori, vrem sa ne rupem de realitate si avem nevoie de "dulcegariile" care sa ne aline sufletele si viata, sa ne accepte citindu-ne sau ignorandu-ne tot asa cum au si libertatea sa-si posteze gandurile , parerile fara sa fie criticati . viata nu este formata doar din iubire si cuvinte frumoase , dar macar aici putem sa fim asa cum am fi dorit, sa ne exprimam si sa traim o lume de vis , sa uitam cateva clipe de toate greutatile prin care trecem si sunt convinsa ca nimeni nu a poposit aici fiind un om multumit in totalitate de viata lui. o sa spuneti ca nu exista asemenea oameni, ba exista, cei care nu au cautat niciodata un refuguiu in scris,cei care nu au avut niciodata nevoie de un prieten, cei care rad cand citesc ce se scrie pe acest forum.
sincer, mi-a fost rusine cand am citit , nu o data, ca ce scrie Lady pe acest forum este considerat pueril si nu numai.
iti multumesc, draga mea ca stii sa ramai fara sa judeci, iti multumesc pentru ca ai stiut sa mergi mai departe si , astfel, ai dat putere si celor care au renuntat la speranta si i-ai facut sa inteleaga  ca intotdeauna D-zeu are ceva special pregatit pentru fiecare din noi.
 aceasta e "viata in roz " care a trait-o Lady si care nu vrea s-o uite pentru ca ( atat de grea cum a fost, a invatat din ea si a primit multa satisfactie - eu asa cred , poate si implinire sufleteasca) putini oameni pot spune ca ar fi procedat la fel ca ea .
traieste, sis , tot ce ai acum mai frumos , bucura-te de fiecare clipa caci ce simti tu acum e ceva unic, un miracol si singurul lucru pe care nu ti-l poate lua nici un om.
« Ultima Modificare: 30 Aprilie, 2007, 08:07:54 a.m. de newhope »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\