09 Octombrie, 2025, 08:31:11 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: ce alegi?  (Citit de 5533 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Ianuarie, 2006, 11:26:42 p.m.
Citit de 5533 ori

Guardian|Angel

cu cât judeci mai mult, cu atât iubesti mai putin. - Honore de Balzac

asadar intre a iubi si a judeca...ce alegi?
cred ca involuntar alegem sa iubim,insa inainte de toate gandim daca e bine sau rau...si uite asa piere dragostea,caci risti sa nu mai vezi lucrurile frumoase care te inconjoara...nu mai vezi ce vede inima ci doar ce vede mintea!
si mintea nu iarta!!!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

19 Ianuarie, 2006, 09:32:04 p.m.
Răspuns #1

un_suflet

Termenul de 'a judeca" nu e tocmai bine ales...mai corect spus, ar fi...ce alegi intre inima si ratiune?
Indiferent de ce ar raspunde fiecare...pana la un moment dat in viata, toti alegem cu inima fara sa avem notiunile fundamentale ale acestei implicari. Cand ajungem la "esec", intotdeauna exista tendinta de a cauta greseala celuilalt, uitand "sa privim in oglinda sufletului propriu"... (si aici sunt multe de spus). Urmeaza o asa zisa perioada de "ratiune" care, in functie de ce este "dincolo de oglinda" lasa urmari negative (dusmanie, ura, razbunare, rautate, dizgratie), sau, doar amintiri frumoase fara resentimente; sentimentul de "lectie invatata"; acceptarea faptului ca exista si oameni mai buni ca noi, iar daca acestia nu ne iubesc asa cum ne dorim, nu inseamna ca ne urasc.
De asemenea, cand ajungem sa realizam ca toti avem doar o singura viata si fiecare are dreptul sa si-o traiasca asa cum simte...oferim libertate deplina celor pe care ii iubim cu adevarat, iar daca sentimentul este reciproc...acestia vor fi mereu in preajma noastra...pentru ca asta simt ei si nu pentru ca asa vrem noi.
Si..apropo! Mintea...intr-un final iarta. TIMPUL, NU! :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

22 Ianuarie, 2006, 08:05:56 p.m.
Răspuns #2

sufletel

eu nu stiu de ce raspund la acest topic, insa poate parerea mea influenteaza pe cineva care citeste sau vrea sa fie influentat

daca iubesti cu mintea, nu mai simti cu sufletul si asta se datoreaza poate multor dezamagiri pe care le-ai avut si poate ca o sa le mai ai, insa incearca sa iubesti cu sufletul, ai sa vezi atat timp cat iubesti si esti iubita nu cred ca mintea o sa-ti impuna contrariul...asadar, iubeste din "totul" tau si ai sa vezi cum o sa fie, o sa fie un sentiment pe care cuvintele nu-l pot descrie, le depasesc...

mai exista o posibilitate..insa as vrea sa fac o paranteza si o fac...daca nu iubim cu tot ceea ce avem, ceea ce facem nu se numeste iubire, este ceva pe care mintea ne-o impune, ne impune sa credem ca este iubire, insa uuuu, este exact ceea ce multi dintre noi facem sau patim...este exact inversul iubirii...si vreau sa afirm cand zic ca este inversul...atunci cand mintea ne impune sa iubim(este bogat(a), este frumos(a) fizic vorbind, este nu stiu cine), iubim...daca se numeste iubire, insa cand sufletul ne demonstreaza ca este intradevar persoana pe care o vrea, nu mai conteaza banii, frumusetea fizica, varsta, nationalitatea, asta este, sufletul a ales...

mai exista si o posibilitate ca sufletul sa dea gres, sa aleaga sa iubeasca persoana nepotrivita, pentru ca asa simte el atunci pe moment, si acea persoana sa nu puna nici macar un pic de suflet...aici intervine mintea...daca gandesti ca ceea ce sufletul tau simte este gresit atunci poate nu o sa mai ai parte de acea "inima franta"...

deci in concluzie la ce m-am chinuit sa scriu aici....daca iubim cu sufletul sa gandim ceea ce vrem sa facem..daca nu gandim si numai simtim... :( e cam nasol pentru suflet, caci o sa fim raniti, nu acum ci mai tarziu, insa daca gandim si nu simtim cu sufletul...atunci ranim

nu stiu daca m-am exprimat bine in ceea ce am vrut sa zic ???, dar sper sa se inteleaga ceea ce am vrut sa zic

23 Ianuarie, 2006, 01:43:09 p.m.
Răspuns #3

un_suflet

sufletel! te-ai exprimat foarte bine si sper sa inteleaga si altii asa cum "am inteles" eu :)
Permite-mi sa fac o mica completare asupra pasajului urmator:

"mai exista si o posibilitate ca sufletul sa dea gres, sa aleaga sa iubeasca persoana nepotrivita, pentru ca asa simte el atunci pe moment, si acea persoana sa nu puna nici macar un pic de suflet...aici intervine mintea...daca gandesti ca ceea ce sufletul tau simte este gresit atunci poate nu o sa mai ai parte de acea "inima franta"..."

Exista aceasta posibilitate (in cele mai multe dintre cazuri) dar cand iubirea adevarata apare unilateral in aceasta relatie, iar mintea constientizeaza "greseala"... se castiga puterea de a alunga senzatia de 'inima franta"...dar sentimentul iubirii ramane. :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

23 Ianuarie, 2006, 02:57:20 p.m.
Răspuns #4

sunshine

Dar.....daca sufletul iubeste si mintea spune ca nu e bine.....si pierdem o iubire pe care nu o vom mai intalni?Atunci nu suferim ca am gandit mult si prost? ;) ???
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

23 Ianuarie, 2006, 08:23:49 p.m.
Răspuns #5

Strumfita

Daca iubesti pe cineva .. iubesti pentru felul ei / lui de a fi .. nu incerci sa il schimbi .. te indragostesti de ceea ce este .. nu de ceea ce vrei tu sa fie ..
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

23 Ianuarie, 2006, 08:40:30 p.m.
Răspuns #6

Guardian|Angel

Intr-adevar, dar la fel de adevarat, e ca polii opusi, se atrag, iar in cazul acesta, daca persoana respectiva are personalitatea total opusa de noi, ne cucerste,insa in timp, pentru ca relatia sa dureze, trebuie sa faci niste compromisuri, trebuie sa gasesti o cale de mijloc, ptr ca atat relatia ca s iubirea, sa supravietuiasca...deci e tot vrb de minte pana la urma!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

24 Ianuarie, 2006, 04:58:17 p.m.
Răspuns #7

Lady Allia

Pai bineinteles ca aleg sa iubesc!

Dar..., pentru ca orice afirmatie presupune un "dar"...viata din pacate ne rezerva tot felul de situatii: unele fericite...e drept, altele  cu iesire imediata, altele nu, altele din pacate fara iesire si de aceea niciodata nu este bine sa fim absolutisti intr-o afirmatie...si din punctul meu de vedere in timp ce sufletul iubeste...creierul poate sa gandeasca!
Nu inteleg de ce trebuie sa fie separata intotdeauna gandirea de iubire?! Sunt situatii in care din punctul meu de vedere este chiar indicat sa gandim cand iubim!
Sunt situatii in care daca alegi iubirea ca un orb, fara sa te gandesti la consecinte poti rani foarte multe persoane sau chiar poti ucide (nu direct, bineinteles)...depinde de situatie si atunci alegi raul cel mai mic posibil...toti facem asta de altfel...alegem raul cel mai mic posibil! Eu cred ca nu putem fi fericiti niciodata daca fericirea noastra se va cladi pe nefericirea sau prabusirea sufleteasca sau umana a altora!
Dar, in principiu orice persoana care iubeste cu adevarat si care vrea sa fie iubit, oricine cauta dragostea o viata si o gaseste...va alege iubirea la "capatul" gandirii!