05 Noiembrie, 2025, 10:21:24 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Gradina visurilor noastre  (Citit de 279350 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Martie, 2007, 11:09:41 p.m.
Răspuns #420

Lady Allia

" Eu si cu mine, ratiune si suflet, vor inceta vreodata sa se lupte, vor reusi sa mearga armonios pe aceeasi alee? " -
...au reuşit deja iubită prietenă, dar sufletul tău e mult prea obosit şi oarecum trist ca să poată să simtă asta în aceste clipe... Lasă-ţi paşii să alunece pe aleei...ecoul lor e tare frumos şi gingaş... Florile îşi aruncă petalele peste părul tău..., iar în lumina razelor ochii sunt asemeni unei steluţe magice... Mi-a şoptit bătrânul copac despre o zânuţă suavă şi tristă care bucură pădurea cu prezenţa ei..., dar am crezut că visează...uitasem cât de frumoase sunt zânele... Am încercat să te găsesc...să ne plimbăm puţin împreună,... nu te-am găsit, însă am văzut luminiţe pe asfaltul gri...şi am ştiut că ai trecut pe acolo..., dalele cântau, iar iarba de lângă alee zâmbea... Mai rămâi pe aici fată dragă şi...nu îţi pierde speranţa...sufletul va ştii întotdeauna cum să te pună pe aleea corectă a vieţii...ai încredere în sufletul tău... :) :hug: :)

10 Martie, 2007, 01:37:24 a.m.
Răspuns #421

Alia

Pe asfaltul luminat doar de razele pale ale Lunii se vedeau stropi de roua ce au picurat din florile culese pentru voi. Le-am cerut permisiunea a le lua cu mine. Sa va bucure incaperile sufletului. Nu erau lacrimi, desi...mi-as fi dorit a fi. Platanii falnici mi-au imprumutat din taria lor seculara, iar vantul cald de primavara creeaza o muzica sublima si ma invata flexibilitatea , asa cum sunetul se strecoara printre crengi, tot astfel  voi parcurge eu drumul vietii, printre oameni si fapte, ori trairi si regrete. Intr-un colt tainic al gradinii un izvor cristalin demonstraza tarie, voiciune, speranta. O pasare cenusie, mica si tematoare acompaniaza cu ciripitul ei ropotul apei ce se loveste de pietre, incercand indraznet sa le biruiasca. De la toate voi invata, cred ca am stiut mereu ca aici este locul meu. Un singur lucru nu voi putea invata .....sa zambesc liber,sa zambesc altruist in fata iubirii umane. Natura s-a lasat pe mana omului si, de multe ori a fost distrusa, eu nu pot permite oamenilor sa-mi faca rau. Ma retrag in gradina ta Allia sa traiesc o clipa compatibila cu mine, apoi ma reintorc in civilizatie, unde imi vor rasuna in minte sunete suave si sincere ce complinesc desertaciunea . Sufletul meu este  unul ratacitor, precum un cavaler medieval, ii va ajuta mereu pe cei in nevoie, dar....pentru sine nu va putea face niciodata nimic. Este probabil o experienta karmica ce trebuie sa o indeplinesc aici si acum. Evident ca ne vom intalni, in minunata ta gradina, va trebui sa accept in vocabularul meu si... cuvintele: aici, acum, pentru mine.

10 Martie, 2007, 07:36:10 p.m.
Răspuns #422

Lady Allia

...draga mea...din păcate viaţa ne învaţă cuvinte de genul: atunci, acolo, cândva, cineva...pentru el, pentru altcineva...fără mine, fără ce însemn eu... ne învaţă uneori să renunţăm la noi pentru alţii şi alte surâsuri...nu e rău, dar e rău când renunţi la tot ce visezi, la tot ce îţi doreşti, la tot ce eşti tu şi uiţi să surâzi, uiţi să mai speri..., uiţi "cuvintele: aici, acum, pentru mine."...
 ...dar tot viaţa...printre aleele ei încurcate şi uneori greu de străbătut, pline de întuneric şi teamă...ne învaţă să ajungem în locuri pline de soare, de lumină sufletească, de frumuseţe, de fericire şi de...noi înşine...
 ...într-o zi...sunt convinsă că şi paşii tăi vor ajunge la aleei pline de miresme şi melodii adevărate... :-* :-* :-*

11 Martie, 2007, 10:50:05 p.m.
Răspuns #423

Alia

Multumesc Allia, pana la urma, pasii nostri s-au intersectat pe alee.... gandurile noastre vor parcurge probabil mai multe clipe relaxante in minunata ta gradina. Dincolo de tot si de toate, raman optimismul si ...."totusi iubirea"..... Ai spus bine: ..."intr-o zi"....

14 Martie, 2007, 06:27:27 p.m.
Răspuns #424

Zantiala

M-am asezat la poala unui stejar, privind spre cerul albastru, cand o dalba porumbita s-a pogorat de pe nestiutele carari ale cerului, asezandu-se tiptil pe umarul meu. Am intrebat-o, sfios, cu ce ganduri vine ea, printesa pasarilor, tocmai aici, pe umarul unui simplu om ca mine.

Iar ea, cu glas de taina, mi-a povestit cele mai frumoase povesti de iubire ale lumii, cele mai alese si mai de taina ganduri si trairi din sufletele cuvantatoarelor si necuvantatoarelor. Ascultand-o, am incercat sa prind speranta, ca poate, intr-o buna zi, cerul se va indura de sufletul meu sarac, binecuvantandu-ma cu ceea ce ii cer. Pana atunci insa, am zis, ca alaturi de pasari, de rauri, de ape, de copaci si de paduri, sa cant lumii, cu cuvintele mele sarace, macar o mica parte din acest miracol care se cheama "iubire".
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

14 Martie, 2007, 09:12:06 p.m.
Răspuns #425

valentina

Am venit sa ma odihnesc.Imi place asa de mult cand vantul imi vantura prin plete!Gata ,ma retrag pentru moment.Noapte Buna!
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

14 Martie, 2007, 09:14:19 p.m.
Răspuns #426

Zantiala

Fie ca vantul sa iti intinereasca obrajii si sa iti aduca bucurie in inima. Cele mai frumoase zane sa iti alinte somnul, Valyusck... :-*
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

14 Martie, 2007, 09:26:22 p.m.
Răspuns #427

pokemon

buna seara dragii mei!
am venit si eu...sufletul mi e greu...am venit...am venit aici...in speranta ca imi voi regasi visurile...puterea sa visez...si sa zambesc...
vreau sa vad florile cum rasar,vreau sa vad natura cum prinde iarasi viata si poate o data cu ea ma voi regsi si eu....
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

14 Martie, 2007, 09:40:08 p.m.
Răspuns #428

Zantiala

Bine ai venit, frumoasa Pokemon...
Sa ma lasi sa te servesc cu cele mai frumoase roade ale pamantului... cu cateva fructe alese, apoi, de vei voi - sa mergem la balansoar, acolo langa lac, unde sper ca ne asteapta si ceilalti. Sa povestim, si sa ne bucuram aici, si fie ca inimile noastre sa se usureze de orice necaz si de orice durere !

14 Martie, 2007, 09:44:12 p.m.
Răspuns #429

pokemon

ahh...dar ce frumos ar fi...
din pacate nu ma voi putea inveseli....o sa va insotec,ca tare mi-e dor de o poveste,dar o sa stau undeva pe marginea lacului,sa privesc luna cum se oglindeste in apa,si sa numar stelele in speranta ca timpul va zbura mai usor.
nu...in inima mea nu este durere.este doar dor.un dor nebun care nu ma mai lasa sa respir...
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

14 Martie, 2007, 09:48:29 p.m.
Răspuns #430

Zantiala

De este un dor, intre prieteni cred ca il vei alina mai usor...
Caci dorul in singuratate este biciul inimii, dar dorul intre prieteni devine placuta nostalgie. :)

Si sa nu uiti, cu cat e dorul mai mare, cu atat e si mai mare bucuria reintalnirii, bucuria regasirii !

Acum, haide de ma insoteste, si aseaza-te unde doresti. Gradina intreaga iti va oferi frumusetile ei, si vanturile calde ce se furiseaza printre frunzele stejarilor iti vor aduce in soapte cele mai alese miresme de flori.  :)

14 Martie, 2007, 09:58:07 p.m.
Răspuns #431

pokemon

multumesc pentru ca imi esti aproape.
bucuria reintalnirii...ahh..m ai facut sa imi amintesc de frumusetea clipelor petrecute impreuna...atat de frumos....
as vrea sa rog vantul sa imi aduca mirosul lui,sa il simt cum ma invaluie si macar pentru o clipa sa am impresia ca departea este aproape....
privesc in tacere luna.si ii zaresc chipul...de fapt,nu doar in razele ei,ci in fiecare piatra,pe fiecare poteca,in fiecare fier de iarba care doreste sa rasara...

hai pofteste si ia o prajitura,doua trei...cate doresti...nu sunt facute de mine,caci nu ma pricep,dar sunt extrem de bune....
si au un rar dar..acela de a ne indulci sufletele prin aromele lui...

14 Martie, 2007, 10:02:23 p.m.
Răspuns #432

Zantiala

Inchide ochii pentru o clipa... incearca sa simti vantul... adierea sa... si gandeste-te ca in zborul sau deasupra tinuturilor tarii, vantul acesta iti va aduce pe buze sarutarea sa.

Cu siguranta si el se gandeste acum la tine... si chiar daca sunteti departe in trup - in suflet sunteti mereu aproape  :)

Ce prajituri gustoase ! Intr-adevar, inveselesc si indulcesc in felul lor sufletul omului. Dar haide sa gustam si din aceste fructe minunate, roadele pamantului nostru bogat.

14 Martie, 2007, 10:07:44 p.m.
Răspuns #433

pokemon

da...sufletele ne sunt ingemanate....
nu vreau sa murdaresc iubirea cu sentimente de suferinta dar totusi sufletul mi-e greu....dorul si distanta ma dor,dar in acelasi timp ma bucur de ele.ma bucur pentru ca sufar din iubire,iar iubirea merita orice....

vantul...vantul ne leaga,vantul si luna si soarele si cerul...ne fac sa ne simtim mereu aproape....

am gustat din fructe,si am simtit mirosul primaverii...primavara pe care pana acum nu o simteam,nu o doream,nu o iubeam....
cum se mai schimba omul...

dar oare ceilalti unde sunt?pe unde le umbla talpile,ce meleaguri viziteaza?

15 Martie, 2007, 07:19:54 a.m.
Răspuns #434

andrada

Bine te-am regasit ! gradina minunata ....nu te-am uitat, dar nu aveam putere sa-ti scriu..te citeam in fiecare zi si nu stiam cui sa-i trimit gandurile mele ...dragele mele a-ti fost indragostite vreodata de-un vis?...un vis care se repeta la nesfarsit...un vis care iti umple inima de fericire...
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....