10 Octombrie, 2025, 05:41:58 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubiri nepamantene?  (Citit de 9153 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Ianuarie, 2006, 01:20:54 p.m.
Citit de 9153 ori

Lorelei

Da, si zeii iubesc... Si iubirile lor sunt atat de pamantene! Gelozii, intrigi, razbunari, invidii... Olimpul nu este decat o mare gradina a sentimentelor celor mai umane. Oare de ce mitologia greaca (si romana, de fapt) a imaginat niste zeitati atat de pamantene mai ales din perspectiva iubirii?
Nevoia oamenilor de a-si ierta mai usor propriile sentimente superficiale? Nevoia de a lupta impotriva unor zei ne-drepti si ne-buni? Si inca o data, de ce mai ales la capitolul asta, al iubirii?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

25 Ianuarie, 2006, 01:26:57 p.m.
Răspuns #1

sunshine

::)Pai.....daca si zeii iubesc, atunci noi avem voie sa iubim pe cine vrem, cat vrem, cum vrem , fara sa ne simtim vinovati?Biserica spune ca D-zeu ii iubeste pe cei capabil sa iubeasca , sa simta iubirea, atunci cand un om nu mai iubeste, nu este demn de El.
   Dar......exista zei? Mitologia vb despre ei, dar nu este , oare un singur zeu, un singur D-zeu pt tot universul?
  Poate ma lamureste cineva? Ca eu multe intrebari mai am in mintea mea nestiutoare... ???
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

25 Ianuarie, 2006, 01:34:22 p.m.
Răspuns #2

Lorelei

Adevarul legat de Dumnezeu nu are relevanta aici. Noi credem ca exista un singur dumnezeu, grecii credeau ca exista mai multi zei. In vremea lor asta era adevarul absolut. Politeismul a fost extrem de raspandit in lumea antica.
De ce zic ca adevarul in discutia de fata nu are relevanta? Pentru ca judecam in interiorul unei paradigme, aceea a lumi greco-romane si a mitologiei ei. Am stabilit deja a priori ca este o lume creata de oameni, imaginata pentru a raspunde unor nevoi proprii.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

19 Februarie, 2006, 07:07:19 p.m.
Răspuns #3

furia ingerului

Vizitator
Cred ca si-au imaginat din limitare. Din incapacitatea de a intelege sentimente de o cu totul alta natura si profunzime iar in fata acestei complexitati a etosului au folosit simtamintele umane ca substituti a ceea ce de fapt simt zeii, de orice factura ar fi. Oamenii nu sunt obisnuiti sa vada ceea ce nu se asteapta sa vada.
Compensam cu cunoscutul.