Cred ca nu am stiut sa ma fac inteleasa...cred ca din atata drag de Dumnezeu am uitat sa ma explic asa cum ar fi trebuit si m-am pierdut in prea multe fraze de iubire. Am sa incerc oarecum acuma sa explic ceea ce simt eu in legatura cu acest subiect care sa stii ca mie imi este tare drag. Tot ce este legat de Dumnezeu imi incalzeste sufletul si ma face sa zambesc...ma bucura si ma face fericita ca inca mai sunt oameni carora le pasa.
Din punctul meu de vedere, 
Dumnezeu este Iubirea Suprema...!
Cei care au incercat de cele mai multe ori sa ii dea un chip, un glas, un nume...care sa il faca sa para mai tangibil, mai umanizat ca sa zic asa...au fost oamenii, oamenii prin toate mesajele pe care le-au lasat de-a lungul timpului prin diferite metode: epistole, scrieri pe peretii diferitelor asezari, Biblie... 
Biblia din punctul meu de vedere nu este altceva decat o carte de istorie a religiei. O carte in care oamenii care s-au simtit aproape de religie si Dumnezeu au incercat sa stranga in ea toate informatiile posibile si sa le lase celor care vor veni. Insa sa nu uitam...tot oameni au fost si cei care au descifrat Biblia si cei care au adunat informatia, iar eroarile pot fi foarte mari. Eu nu ma indoiesc de ceea ce scrie in Biblie...am citit-o cu drag chiar de foarte multe ori incercand sa o inteleg de fiecare data mai bine, mai frumos, dar de fiecare data m-am ciocnit de atat de multe paradoxuri in ea incat realizez din ce in ce mai mult ca aceia care au scris-o au fost iremediabil oameni si din dorinta de a transmite cat mai bine mesajul s-au indepartat de multe ori de credinta si de Dumnezeu chiar.
De ce gandesc asa?! Pai,... este simplu!
Dumnezeu este bunatatea...Dumnezeu este lumina....Dumnezeu este in toate vazute si nevazute...Dumnezeu este iubire...Dumnezeu este iertare...Dumnezeu este mila....Dumnezeu este tot ceea ce este bun si frumos..., iar Dumnezeu intr-un fel sau altul ne este Creator si ne este Tata!
Dumnezeu a trimis aici printre noi oamenii Fiul Sau si l-a lasat sa moara ca un om...doar dupa aceea l-a luat la EL asemeni unui Fiu al Lui, dar l-a lasat sa moara pentru noi oamenii care nici macar atunci cand EL ne striga noi nu il auzim...pentru noi care nici macar atunci cand EL ne intinde mana SA noi nu o apucam...!!
Atunci...ma intreb eu si va intreb pe voi...cum poate fi Dumnezeu rau??? Cum putem sa gandim macar ca EL ne pedepseste??? Cum putem sa simtim ca EL ne ia ceea ce avem drag??? Cum putem sa ne imaginam ca EL s-ar pune vreodata in fata unei iubiri sincere si adevarate???
Mie toate acestea mi se par adevarate paradoxuri care nu stiu daca imi smulg un zambet sau imi smulg o lacrima...poate amnadoua deodata!
EL nu poate sa ne vrea nefericiti...nu poate sa ne vrea bolnavi...nu poate sa ne ceara sa renuntam la tot ceea ce insemnam noi ca oameni pentru EL...nu poate sa ne pedepseasca...nu poate sa se manie pe noi...EL ne iubeste pur si simplu...suntem copii LUI...!!! Orice Tata adevarat...orice parinte isi vrea copii fericiti...sanatosi...impliniti...de ce tocmai EL ar vrea sa ne dea lectii despre nefericire si durere??? E absurd!!!
Eu nu cred ca EL este asa...pur si simplu imi privesc in suflet si simt...simt ca EL nu este asa! De ce ar fi?
Poate sa ne striveasca in palma LUI intr-o clipita....poate sa distruga aceasta creatie a SA cat am clipi o data...putea sa ne distruga atunci cand i-am ucis cu egoismul, lasitatea , indiferenta, cruzimea si rautatea nostra PROPRIUL LUI FIU...., dar nu a facut-o!!!
Faptul ca EL coboara....sau se manie...iarasi sunt paradoxuri! De ce ar cobori daca este aici prin TOT si TOATE? De ce s-ar mania cand daca ar vrea ne-ar strivi ca pe niste insecte ce suntem uneori?
Fiecare este liber insa sa caute...sa ii dea un chip...un glas...sa ii puna pe umeri toate nefericirile pe care le traim aici ca si oameni, dar...daca Dumnezeu ar fi sa aiba un defect....acela sigur este DRAGOSTEA SA INFINITA pentru noi oamenii...copii LUI! Ne-a iertat ca i-am ucis PRUNCUL SAU....de ce nu ne-ar ierta si ar vrea sa ne pedepseasca pentru ca ne ucidem intre noi...pentru ca ne comportam ca niste animale irationale....pentru ca judecam....pentru ca uram....pentru ca pacatuim...

Oricum suntem creatia SA...si suntem niste fiinte predispuse la greseli..., iar EL stie...stie inca de cand ne da duh sfant si noi ne nastem!
Ca se incarneaza si apare prin lume sub diverse forme? Da! Bineinteles ca o face! Este peste tot...poate fi orice si oricine vrea...poate fi omul care te ajuta pe tine sa iei o decizie corecta...poate fi vecinul de viz-a viz care ti-a salvat copilul dintr-un incendiu...poate fi un biet cersetor care intinde mana ca sa iti simta sufletul....poate fi clopotul de la biserica care ne chaema ca un tipat de trezire....poate fi mama care te-a nascut...poate fi femeia sau barbatul care te iubeste profund si te ajuta sa te ridici din toate....poate fi tu....poate fi ORICE si ORICINE!
EL nu are nevoie de scuze sau chipuri ca sa fie printre noi....EL este....noi avem nevoie sa ii dam chip !
Dumnezeu este TOT...si noi prin duhul sfant pe care EL ni l-a dat avem ceva din EL....fiecare om prin modul in care hotaraste sa isi traiasca viata....sa simta....sa iubeasca....sa fie milos....sa sa fie bun...este o parte din Dumnezeu!
Sper ca macar acuma sa fi stiut sa explic ceea ce am vrut cu adevart sa spun....desi poate nu am facut-o, deoarece este un subiect mult prea frumos si mult prea vast sa il putem cuprinde in cateva fraze sau ganduri, dar...macar putem incerca  sa il dezbatem putin cate putin.
.........................................................
Ruga iremediabilui om
Draga Doamne...eu sunt bine
rele am, dar am si bune
plang, ma chinui si iubesc
si incerc sa trec prin lume
uneori uit ca traiesc
imi doresc multa iubire
sanatate, fericire
imi doresc copii frumosi
buni la suflet, sanatosi
iar cand sufar si cand plang
cand in drum ma poticnesc