05 Noiembrie, 2025, 02:14:34 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intrebari si raspunsuri.  (Citit de 360562 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Septembrie, 2006, 11:05:57 p.m.
Răspuns #420

Paul

Care durere este mai mare? Durerea de a fi abandonat de cineva iubit, sau moartea acelei persoane?
Iubesc, deci exist.

30 Septembrie, 2006, 11:24:36 p.m.
Răspuns #421

Evangeline

Moartea acelei persoane e cea mai dureroasa. In cazul in care esti abandonat(a) macar sti ca persoana care te-a abandonat nu te merita dar in cazul in care moare stii ca macar te-a iubit si nu te-a parasit ca a vrut ci ca asa a fost soarta :'(
Never, never quit!

30 Septembrie, 2006, 11:25:43 p.m.
Răspuns #422

Paul

Iubesc, deci exist.

30 Septembrie, 2006, 11:29:44 p.m.
Răspuns #423

Evangeline

Scuze am uitat ;D Care e cel mai usor mod de a indeparta pe cineva care te place? Indiferenta sau explicatia ca nu va potriviti? ::)

:-*
Never, never quit!

30 Septembrie, 2006, 11:33:05 p.m.
Răspuns #424

Paul

Pai cred ca indiferenta este  un mod jalnic si rautacios de a indeparta pe cineva, mai ales daca este practicata cu intentia despartirii, pe cand a-i spune persoanei verde-n fata mi se pare corect si mult mai onorabil. Cred ca suferinta pe moment poate fi mai mare cand relatia este intrerupta abrupt, dar pe termen lung indiferenta produce rani mai mari.

Educatia sau globalizarea... Care este motivul perpetuarii inculturii la nivel global?
Iubesc, deci exist.

01 Octombrie, 2006, 12:21:23 a.m.
Răspuns #425

|ngerMorT

Determinismul socio-cultural as spune eu. Ne consideram fiinte libere, dar poate nu e chiar asa. Suntem in permanenta condusi in actiunile noastre de o mana invizibila. Societatea determina un sistem si acel sistem determina societatea...un sistem care se schimba cu epoca si cu societatea. Michel Foucault spunea ca gandim in interiorul unei gandiri anonime si constrangatoare care este cea a unei epoci si al unui limbaj.
Educatia? Lipsa educatiei mai degraba...degeaba se supara unii cand incep mosuletii pe strada cu texte de genul "pe vremea mea..". Normal ca au existat tot timpul si exemple negative, dar ce-i drept acum e mai greu sa gasesti exemple pozitive.

Stiu ca s-a mai discutat, dar nu toti si-au spus punctul de vedere si, recunosc, e o problema care pe mine ma macina. Pus in fata situatiei de a alege intre viata ta si viata persoanei pe care o iubesti, ce ai alege? Ce alegere este de fapt mai egoista?
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

01 Octombrie, 2006, 10:30:19 a.m.
Răspuns #426

pokemon

Eu personal sper sa nu fiu pusa vreodata in aceasta situatie...pt ca as fi in stare sa mi dau viata pt persoana iubita...dar apoi ma gandesc ca el va suferi stiind ca eu m am sacrificat si...probabil nu ar putea sa uite si sa treaca peste asta...Si...stiu ca viata i ar fi goala...stiu ca ar suferi enorm...Deci...sa i dau viata si sa l las sa se chinuie?Sau sa aleg sa traiesc eu aceasta suferinta stiind ca poate lui ii este mai bine acolo...
Nu,eu nu voi putea niciodata sa aleg...desi...intr un moment critic stiu ca nu as mai gandi asa...as renunta la viata pt el...iar el va trebui sa invete sa se bucure...si sa traiasca viata...si pt mine...si pt el...

Daca ar fi sa ramaneti insarcinate..dupa un viol...ati hotari sa pastrati copilul?Si daca da...l ai putea iubi ca in momentul in care ar fi fost un copil dorit?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

01 Octombrie, 2006, 01:18:53 p.m.
Răspuns #427

ONLY DESIRE

nu cred ca as mai fi o persoana normala dupa un viol.nu cred ca as mai fi capabila sa iau o decizie importanta!nu cred ca as putea pastra copilul,dar daca totusi m-as hotara sa o fac l-as iubi foarte mult si m-as forta sa uit cine ii e tatal.ar fi doar o parte din mine...o fiinta ce nu are nici o vina ca provine dintr-o ...nenorocire!

resemnarea este o solutie?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

01 Octombrie, 2006, 01:29:42 p.m.
Răspuns #428

pokemon

Resemnarea...uneori..poate fi o solutie...dar...nu stiu cat de buna...Depinde de situatie...uneori este bine sa renuntam...alteori insa...merita sa lupti...

Exista oare prieteni adevarata?Acea prietenie la care visam cu totii...fara interese ascunse...si fara ipocrizie?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

01 Octombrie, 2006, 01:33:15 p.m.
Răspuns #429

Escu

Global Moderator
exista dar se numara pe degetele de la o mana, in viata e bine sa ai 2 prieteni adevarati si restul numai cunostintze.

Ce se intampla dupa ce murim?
Let's put a smile on that face!

01 Octombrie, 2006, 01:38:05 p.m.
Răspuns #430

pokemon

Nu cred ca poate cineva sa ne spuna ce se intampla dupa ce murim..pt ca...nimeni nu s a mai intors de acolo...
Si..putem sa credem in 2 lucruri:
1-ca exista rai si iad...si viata se continua
2-ca nu mai exista nimic dincolo de moarte

De ce oare cautam raspunsuri complicate pt lucrurile simple? ::)

01 Octombrie, 2006, 02:10:23 p.m.
Răspuns #431

andY20

pt ca omul in ntura lui ii place sa complice lucrurile si ii place sa gaseasca cai usoare pt a se ridica.
    de ce dumnezeu a creat suferinta cand putea pur si simlu sa nu o creeze?
""Nu uita : langa cel mai inalt punct al FERICIRII se afla cea mai adanca prapastie a DURERII""

01 Octombrie, 2006, 02:17:32 p.m.
Răspuns #432

pokemon

A creat suferinta pt ca altfel nu ar fi existat fericirea....Pt ca daca nu sti sa suferi...nu poti aprecia fericirea...
Sau altfel spus...dupa o furtuna soarele este mai puternic si cerul mai albastru...

De ce in cele mai multe cazuri ajungem sa apreciam ceea ce am avut abia dupa ce am pierdut acea persoana?

02 Octombrie, 2006, 06:07:17 p.m.
Răspuns #433

crocantzel

Vizitator
Fiindca asa e firea umana, se hraneste doar din amintiri. Intotdeauna cand un om gaseste o resursa de putere, de fapt orice resursa, tinde sa o consume toata, sa o aiba numai pt el, iar cand acea resursa de viata, fericire...etc este pierduta, se consuma in sine si regreta atat faptul ca a pierdut cat si faptul ca acum trebuie sa caute alta. E in firea omului sa faca lucruri si sa nu se gandeasca la consecinte, sa se gandeasca la viitor. Daca am sti ce pierdem inainte sa pierdem, nu am mai pierde.

De ce romanii, cu toate ca f multi sunt destul de inteligenti, se comporta ca ultimii prosti? (Fara nici o referire!)

02 Octombrie, 2006, 07:30:08 p.m.
Răspuns #434

Escu

Global Moderator
Degeaba avem inteligenta daca nu avem cu ce sa punem in practica ideile..De necaz fac pe prostii...si o fac bine...

Junk food (fast food) sau mancatul acasa ?
Let's put a smile on that face!