10 Octombrie, 2025, 08:37:17 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Frica, cea mai puternica traire umana!  (Citit de 6969 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Martie, 2006, 07:13:25 p.m.
Citit de 6969 ori

furia ingerului

Vizitator
Frica...!

In aceasta stare psihica umana sta tot fundamentul dezumanizarii!
Ar parea o idee cel putin ciudata la o prima vedere dar nu este deloc asa. Unii poate isi amintesc de exemplul acelei tinere mame rusoaice care prin '86 s-a repezit in fata unui camion  cu remorca plin si intr-un acces de ceva ce eu nu pot defini a ridicat roata din stanga fata 9 cm. de la sol ca sa-si scoata copilul ce-i scapase din mana si trecuse strada chiar cand camionul venea.
Este numai un exemplu extrem dar de simptomele fricii ne lovim aproape zi de zi si fiecare a simtit sau va simti cel putin o data in viata acel maxim aproape inuman de escaladare a acestei stari pana la o limita la care nu mai poti respira fizic, plamanii nu mai te asculta, nu-ti mai raspunde motilitatea musculara si gandurile parca urmeaza staticul unui ceas oprit.
As vrea sa aud care sunt cele mai mari temeri ale voastre, care sunt acele situatii la care nu indrazniti macar sa va ganditi fara sa va scuturati instinctiv parca vrand sa le scoateti si din imaginatie.

11 Martie, 2006, 07:46:58 p.m.
Răspuns #1

sunshine

Cea mai mare frica a mea este cea de cutremur.Nu frica pentru mine, niciodata nu mi-a fost teama pt mine.Dar, de cand am adus copiii pe lume, mi-e frica pt ei, nu pot sa-mi scot din minte imaginea unui copil scos de sub mormane uriase de beton la cateva zile de la producerea unui cutremur.Nu-mi pot imagina prin ce groaza ar trece copiii  mei , singuri  cu spaima de  bezna si neputinta.Dumnezeu sa fereasca toti copiii de asemenea chinuri.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

11 Martie, 2006, 08:48:42 p.m.
Răspuns #2

desdemona

neputinta...asta este frica mea...
« Ultima Modificare: 16 Martie, 2006, 08:00:41 p.m. de desdemona »
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

28 Martie, 2006, 12:50:09 a.m.
Răspuns #3

ONLY DESIRE

intr-adevar si pentru mine neputinta este un lucru ce ma infricoseaza...insa cel mai mult ma tem de moartea celor dragi(pur si simplu acest gand ma ingheata) si mai e un lucru ce-mi provoaca frica:mortii...si tot ce tine de ei:cimitir,cruci...dar e mai mult o fobie cred!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

28 Martie, 2006, 07:20:19 a.m.
Răspuns #4

furia ingerului

Vizitator
Personal, mi-e frica de tortura. De tortura in cea mai clara acceptiune a cuvantului: smulgere de unghii, arsuri pe piele sau crestaturi cu cutitul...Brrrrr!!!!
Este foarte probabil ca tuturor sa le fie frica de asa ceva, doar ca la mine atinge paroxismul doar cand ma gandesc! Cred ca supralicitez unicitatea corpului uman pentru fiecare individ si vad orice atentat la el echivalent cu o anulare a sanselor de a mai avea apoi o viata normala, umana.
In rest, zambesc si iau atitudine in fata gandacilor ;D, nu mi-e teama de femei, lor ar trebui ::), frica de esecuri n-o cunosc pt. ca stiu ca-s failibil, nu mi-e nici de singuratate fiindca ca am cunoscut-o in cea mai pura forma a sa si mi-a fost amica de izolare de decadente umane si neintelegeri ale lui Christos, calamitatile naturale sunt doar stadii ale transformarii naturale iar Mama Natura nu e vinovata ca o plictisim noi cu prezenta prin zona si...moartea m-a ademenit de 3 ori iar eu scriu mai departe aici.
O conjur doar sa nu-mi ia sotia si copii inainte de vreme ca o ia dracu' de moarte cu cimitiru' ei cu tot!

31 Martie, 2006, 09:56:09 p.m.
Răspuns #5

black rose

of.....cea mai mare frica a mea este ca nu voi putea ajunge ca tatal meu care este pentru mine idealul meu in viata.mie frica ca nu voi putea fi ca el,ca ,copii mei nu ma vor aprecia asa cum eu il apreciez pe al.....
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

14 Iulie, 2006, 01:40:54 p.m.
Răspuns #6

Lena

mi-e frica de o gramada....chiar am o perioada a vietii mele in care constientizez ca mi-e frica si ca nu imi face bine..
mi-e frica de neputinta, de a fi inselata si tradata pentru ca iubesc cu tot sufletul, mi-e frica ca eu insami am ajuns sa ma consider nedemna de o dragoste pura, mi-e frica de a nu-i pierde pe cei dragi..in special pe mama....mi-e frica si ma simt pierduta si slaba

15 Iulie, 2006, 01:04:23 p.m.
Răspuns #7

Empress

singuratea ...este frica mea cea mai mare...imi era frica sa raman singura fara cineva acolo langa mine ...fara un prieten
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

12 August, 2006, 07:01:28 p.m.
Răspuns #8

B3b3

cand eram mica mica imi era frica de tigani si oameni cersetori, am aflat ulterior ca ei au doar hainutele  murdare nu si sufletele ...acum imi este teama de rautatea oamenilor imbracati  frumos ...
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

12 August, 2006, 08:15:37 p.m.
Răspuns #9

Just

Imi este frica in primul rand de accidente ,de un accident care ma poate mobiliza la pat si ma poate face sa depind intr-o prea mare masura de cei din jurul meu ,mi-e frica sa nu-mi pierd auzul sau vederea.

Ma infricoseaza bolile incurabile la fel de mult cum imi este teama sa nu-mi pierd persoana draga sufletului meu ,moartea sa mi-o rapeasca sau vreo boala sa-i provoace suferinta.

Ma tem de noptile fara de somn bantuite de ganduri negre si cosmaruri urmate de zile de slabiciune si depresii ce ameninta a nu avea sfarsit ,de ceea ce te pot determina a face ,atunci ma tem de mine.

Mi-e frica sa nu-mi sufere parintii sau sa fie dezamagiti ca mi-au dat viata si m-au crescut.

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

13 August, 2006, 04:11:17 a.m.
Răspuns #10

Strumfita

mi-e frica de batai .. mi-e frica de o palma .. mi-e frica de curele ..
   mi-e frica de alte nopti nedormite .. petrecute impreuna cu mama mea .. incercand sa o linistesc .. sa o opresc din plans
   de multe ori mi-e frica de recunoastere .. pentru a nu fi pedepsita cu bataia pentru asta
   mi-e frica de lacrimile mamei .. ma dor
   mi-e frica sa nu o dezamagesc pe mama mea ..
   mi-e frica sa nu o pierd pe mama mea
   mi-e frica de ziua de maine .. mi-e frica sa nu fie mai rea ca cea de azi .. peste care am trecut cumva ..
   mi-e frica de zile nemancate .. nedormite ..
   mi-e frica de asteptarile ... nesfarsite ..
   mi-e frica de dezamagiri ...
   mi-e frica .. de minciuni ..
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

24 Septembrie, 2006, 01:01:14 a.m.
Răspuns #11

B3b3

:'( imi este foarte frica de intuneric si de inaltime  :'(
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

24 Septembrie, 2006, 10:10:13 a.m.
Răspuns #12

pokemon

Mi e frica de inaltime...si de omizi  :o ...cred ca este o fobie
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

24 Septembrie, 2006, 11:27:21 a.m.
Răspuns #13

suflet

daca relatia pe care o am acum ca se va sfarsi, mi-e frica de ce va urma, ca nu voi trece peste acest moment sa imi continui viata...si ma voi inchide in mine ... mi-e frica ca nu o sa mai fiu iubit
mi-e frica de catastrofe, mi-e frica de sange, mi-e frica sa nu imi fac cicatrici, mi-e frica de oamenii betivi si agresivi, mi-e frica de examenele grele de la facultate ;D , mi-e frica de spatii stramte si inchise (claustrofobie) ... si multe altele care nu imi vin acum in minte ... ce mai ... sunt un fricos ::)
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

24 Septembrie, 2006, 12:06:22 p.m.
Răspuns #14

Escu

Global Moderator
nu mi-e frica de nimic, decat de o singura chestie...cand mori...si sufletul tau ajunge in fatza lui Dumnezeu, Acesta o sa te intrebe "Ce ai facut cu viata pe care ti-am dat-o eu?"
Ce raspundeti?!eu inca nu am aflat...
Let's put a smile on that face!