05 Noiembrie, 2025, 10:05:43 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Exista suflete-pereche ?  (Citit de 42660 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Septembrie, 2003, 03:25:08 p.m.
Răspuns #15

kama

Vizitator
sufletul pereche...visul orcarui indragostit.
Da exista dar sansa de al intalni prea curand este ca sa spun asa insignifianta atata timp cat noi nu vom invata sa iubim cu adevarat total daruiti si liberi de orice constrangeri.pentru al intalni trebuie sa fim noi insine fara alte masiti ale asa zisei personalitati.trebuie sa fim total liberi.

09 Septembrie, 2003, 12:30:28 p.m.
Răspuns #16

Amun

Vizitator
DA! Fiecare suflet are perechea lui.

22 Octombrie, 2003, 07:52:48 p.m.
Răspuns #17

katy

Vizitator
ok vlad suflet pereche nu poti gasi,dar o fata care sa fie asa cum ai spus ai putea sa gasesti.si toate calitatiile alea le poti descoperi pe parcurs si sa fii uimit ca exista si ceea ce nu credeai.dar daca nu o vei gasi nu tre sa spui ca nici nu exista.

04 Decembrie, 2003, 05:42:43 p.m.
Răspuns #18

Lord_Saladin

Vizitator
Ar fii frumos sa existe suflete-pereche.Dar problema e, cati oameni au astfel de suflete pereche, si cati vor ajunge singuri si nefericiti ?Cati o sa guste din paharul bucuriei sentimentului iubirii impartasite, si cati o sa sufere?
A avea un suflet-pereche implica sa pui suflet intr-o relatie. dar foarte putine persoane mai doresc sa puna suflet, sa iubeasca cu adevarat.

06 Decembrie, 2003, 01:24:53 a.m.
Răspuns #19

androgin

Vizitator
cred ca toti vor sa iubeasca (ai fi nebun sa nu-ti doresti macar o data sa te imbeti in mrejele iubirii), dar fiecare o face altfel, la un anumit nivel si cu o anumita intensitate. rareori se intampla se se gaseasca doua persoane cu acelasi stil de a iubi. de cele mai multe ori, pur si simplu nu ne portivim intre noi. acesta nu este, in fond, decat un prilej de bucurie, caci ne este inca o data dovedit cat de deosebiti, cat de rari suntem ;)

30 Mai, 2004, 10:12:03 p.m.
Răspuns #20

chozminel

Vizitator
Sal tzinand cont k e prima oara knd atelizez shi io pe un forum d`sta ... vroiam sa vazicshi voua conceptul meu despre "Sufletul pereche shi dupa cum am vazut pe acolo .. k uni zic k exista(cum itzi dai seama dak chiar exista k l`i intalnit??) shi altzii k nu exista (de unde atata siiguranta??) in fine ideea e k shi io cred k exista ... shi ca arata ceva de genu : - o persoana de care sa iti fie dor si atunci cand e langa tine
- o persoana care are tot ceea n`i tu ...
- shi in sf.a 3 a o pers. cu cae sa formezi un intreg ...
so ... cine nu e de acord cu mine ... sa nu fie ... parerea mea totasta ramane ... intrebarea cea mai interesanta e cefaci atunci cand ai gasit persoana asta shi ea pleaca de langa tine ?? si stii k ea e tot ce tzi`i dorit si tot ce ai visat pana acum ... shipeste noapte pleaca fara semn ... fara urma .. shi nu mai shtii de  unde sa o iei ? ce faci ? so ...despr5e "iubire" se pot spune mult prea multe lucruri ... insa nu o poti defini niciodata... si n`i sa o intelegi niciodata ... oricat de mult t`i stradui sa faci chestia asta...
Pana data viitoare .. c`ya all

11 Iunie, 2004, 10:25:48 a.m.
Răspuns #21

Clau

Vizitator
hy.sunt clau si cred ca sufletele pereche exista doar in basme sau in povestirile lui ion creanga.insa exista suflete care se iubesc foarte mult si care ajung sa se obisnuiasca unul cu altul pana cand intervine un al treilea suflet care rupe legatura intre precedentele.asta este parerea mea.poti raspunde pe clau. :P

11 Iunie, 2004, 01:37:44 p.m.
Răspuns #22

androgin

Vizitator
si totusi, ce nemarginita placere sa crezi cu tarie ca undeva acolo, in lumea larga, exista un suflet care ti-e rezervat, ca ti-ai putea stabili un tel in viata tocmai in gasirea lui...

nu stii ce-ti rezerva ziua de maine...intr-una din zilele astea poate ai sa te trezesti cu ditamai revelatia si-ai sa poti zambi multumit "exista totusi ceva de basm si in viata mea".

lumea in care traiesc e asa cum eu mi-o imaginez. ca sa folosesc exprimarea unei persoane foarte foarte dragi mie: vreau sa traiesc intr-o lume in care copiii mai pot zambi inca :)

numai bine!

13 Iunie, 2004, 12:02:12 a.m.
Răspuns #23

cristina

Vizitator
Eu cred in "suflet pereche" poate datorita faptului ca el l-am gasit pe al meu. Nu cred ca eu sunt cea mai speciala persoana din lume, sunt si altele, cele care stiu sa dea 100%, daca nu dai 100% si primesti la fel, sau putin mai putin, atunci nu vei intalni niciodata sufletul tau pereche.
                           Cristina   :) :)

24 Iunie, 2004, 03:36:46 a.m.
Răspuns #24

Un_Nimic

Vizitator
Nu exista singurl lucru care estista este compatibilitate!!!

24 Iunie, 2004, 10:09:31 a.m.
Răspuns #25

doru

Vizitator
Cea mai trista parte a vietii nu consta in actul mortii, ci in a esua sa traiesti cu adevarat atunci cand esti in viata. Prea multi dintre noi traiesc viata doar prin lucrurile mici din ea, nelasand niciodata lucrurile care o umlu de fapt sa vada lumina zilei. Trebuie sa invatam ca ceea ce conteaza in final in viata nu este cati bani am adunat, ci cate din talentele noastre le-am exersat si le-am folosit intr-un scop care sa aduca un lucru in plus acestei lumi. Ceea ce conteaza cu adevarat sunt vietile pe care le-am atins si urmarile actiunilor noastre asupra lor. Tolstoi zicea asa de bine ca "Traim pentru noi numai atunci cand traim pentru altii."

De cele mai multe ori vei auzi de la oamenii aflati pe patul de moarte ca daca ar fi sa traiasca din nou ar face-o altfel.  E redata in carte declaratia unei batrane de 89 de ani care spunea ca daca ar fi sa ia viata de la capat s-ar relaxa mai mult, s-ar purta mai nebuneste, ar urca mai multi munti, ar innota mai multe rauri si ar privi mai multe apusuri de soare. Ei bine, eu nu vreau sa ajung la 90 de ani ca sa imi dau seama ca viata trebuie traita altfel. Tot ea zicea ca ar avea mai multe probleme reale si mai putine probleme imaginare. Ne facem prea multe griji pentru ce ar putea fi, pentru ce s-ar putea intampla, in loc sa ne bucuram de fiecare moment al vietii ca fiind unic. Incercati sa va ridicati peste marea majoritate a oamenilor si sa traiti viata altfel... asa cum ar trebui, bucurandu-va de ce va este dat. Nu exista un vinovat pentru ce se intampla ci exista doua vieti, doua suflete ce pot deveni mai bogate unul cu celalat si atunci stim ca de fapt suntem martorii unui lucru minunat. Sa va bucurati de el asa cum se cuvine si sa gasiti in voi puterea sa mergeti mai departe si sa descoperiti impreuna minunile vietii.

25 Iunie, 2004, 01:52:02 a.m.
Răspuns #26

Un_Nimic

Vizitator
Doru...nu prea vad legatura dintre "Suflete perechee" si ce ai zis tu mai sus. ???

10 Iulie, 2004, 06:22:07 p.m.
Răspuns #27

julieta_iulia

Paul! las-ne sa visam! da existaaaa!!!! yo sunt domnishoara de onoare :P

10 Iulie, 2004, 06:25:52 p.m.
Răspuns #28

julieta_iulia

hei! am greshit! nu paul -tu n'ai nici o vina }{ _vlad e ala rau :)) }{ shi pt el :">

08 August, 2004, 01:53:36 a.m.
Răspuns #29

tudor

Vizitator
Mi se pare foarte trist tot ceea ce ati scris pe-aici. Daca incep acum sa scriu, o sa scriu probabil despre tot ceea ce cred eu si asta va tine mult. Totusi o sa incerc.

E trist, pentru ca absolut toti ganditi cu altceva decat cu mintea si cu ratiunea. Nu spun ca e rau, spun doar ca sub aspect logic, tot ceea ce spuneti este de-a dreptul lipsit de coerenta. Daca exista un suflet pereche, ce te face sa crezi ca il vei intalni vreodata. Suntem atatia oameni pe pamantul asta si sansa de a-ti intalni pereche accidental este, evident, nula.

Daca in schimb exista un sens general, si, pe langa faptul ca exista un suflet pereche, admitem ca exista si un curs al faptelor general, destinul, atunci a-ti cauta sufletul pereche devine stupid. Cum sa cauti ceva care oricum va veni inaintea ta, iar tu vei stii ca el e sufletul tau pereche?! Nu mai are sens. Stai si astepti. E simplu. Totusi experienta e departe de toate aceste povesti.

Pentru ca tot ceea ce e frumos in povesti, poate fi frumos si in viata, adica putem sa traim niste povesti, dar numai pe bucatele. Traim mii de povesti, mii de clipe separate si suntem mult mai preocupati si mai destepti decat persnajele de povesti.

Pentru ca gandim, pentru ca ne preocupa multe lucruri, pentru ca deasupra noastra planeaza incertitudini, pentru ca ne chinuim in zadar sa ne gasim pe cineva perfect, cand e clar ca vom gasi doar ceva suficient de bun, pe care sa-l iubim suficient de mult. Unii nu voi putea niciodata iubi total. Eu sunt asa. Desi iubesc pe cineva foarte mult, nu ma pot impiedica sa fiu permanent lucid, sa stiu ca suntem doua persoane distincte si doar obisnuinta ne va face sa na ingemanam. Iar atunci cand vine obisnuinta, dispar altele: dispare lipsa obisnuintei in principiu. Dispare tot ceea ce noua ni se parea frumos prin simplul fapt ca persoana respectiva era un mister. De la un punct incolo nimic nu mai e perfect, insa ne putem pacali cu detasare sau chiar cu nepasare, dar, pana la urma ne vom pacali din dorinta de a nu ne rata.

Povestile trebuie traite in fiecare clipa in care le simti batandu-te pe umar incetisor. Va fi de cele mai multe ori o poveste dedublata, pentru ca nu vei fi singur, ci vei fi alaturi de tine si probabil vei fi constient ca traiesti ceva frumos si deja nu va mai fi la fel. Darul asta al constientei de sine este probabil un mare pacat pana la urma. Ne rapeste tot ceea ce presupune lipsa lui. Si tare, tare mult ne mai plac toate maruntisurile alea simple, care implica a trai fara a te gandi ca traiesti.

Ne ratam cu fiecare minut pentru ca ne gandim ca ne ratam. E atat de simplu de fapt. Nu spun nimic altceva decat ca ar trebui sa ne asumam odata si-odata toata chestia asta. Pe noi insine, felul in care stim sa stricam ceva bun, faptul ca gasim ceva rau intr-o persoana pe care o sanctificam in capul nostru si fapt pentru care ne blamam zile intregi dupa aceea. Trebuie sa ne asumam toate astea. Astia suntem si niciodata, absolut niciodata nu vom trai o singura poveste.

Iar noi, din fericire, nu vom fi doar frumosi sau doar iuti la minte sau doar tineri, sau doar fara batranete sau doar cinstiti, ori poate doar drepti si milosi, ori iubitori si liberi.

Lumea ar fi mult mai buna daca nu ne-am mai pacali. Sunt o groaza de persoane in jur cu care ne-ar fi foarte bine. Poate nu perfect. Dar foarte bine. Problema e ca uneori avem impresia ca meritam mai mult. Si atunci ne despartim si suntem cruzi. Dar e bine ca suntem si asa. Suntem noi insine si ne respectam faptul ca nu gandim cu capul altuia, ca in definitiv trebuie sa fi fericit, nu de alta, dar numai sentimentele noastre le avem. N-o sa fim niciodata pe deplin fericiti tragand balast dupa noi, chiar daca balastul ala e (in mod fortat) fericit.

Cu cat vom fi mai vii si mai adevarati, cu atat vom fi mai fericiti. Fara suflete pereche si fara printi. Avem nevoie de ele ca de un drog. Lucrurile vor fi atat de bune pe cat pot sa fie. Trebuie sa facem alegeri, trebuie sa ne asumam greseli. Fara suflete pereche si fara printi. Fara intuneric bezna. In lumina asta, palida....