10 Octombrie, 2025, 05:05:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Limita oricarei iubiri...  (Citit de 11883 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Aprilie, 2006, 09:21:18 p.m.
Citit de 11883 ori

Lorelei

"Limita oricarei iubiri este o iubire si mai mare" (nu-mi amintesc cine)

Oare ne putem desprinde de o iubire care ni se pare ideala, fara seaman, dar care la un moment dat, dintr-un motiv sau altul se stinge printr-o alta iubire, inca si mai mare? Sau e o simpla iluzie?
(Motivele pentru care prima iubire trebuie depasita pot fi extrem de diverse, eu vorbesc de cazul in care respectiva iubire inca ne bantuie... Putem "scapa" de ea printr-o alta iubire? Sau ar trebui sa gasim "leac" mai intai primei iubiri, sa ajungem detasati ca abia apoi sa cautam altceva?)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

21 Aprilie, 2006, 05:13:11 p.m.
Răspuns #1

Iosif

Citat
"Limita oricarei iubiri este o iubire si mai mare"

Adica ai sa uiti cu adevarat de o fosta relatie atunci cand ai sa te indragostesti de alt cineva.
Eu zic ca putem scapa de bantuiala fostei iubiri cu una noua, insa cred ca e mai bine sa fim pregatiti sufleteste pentru asta inainte de a ne arunca.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

08 Iunie, 2006, 09:44:24 p.m.
Răspuns #2

kitty_girl

"timpul vindeca toate ranile".. cu timpul iubirea se uita... dar abia cand ai uitat complet de ea te poti indragosti din nou ::) experienta personala
« Ultima Modificare: 08 Iunie, 2006, 09:45:57 p.m. de kitty_girl »
"Va veni o vreme cand vei dori
  Sa se intoarca toate bucurii si nebunii
  Dar trecutul se ascunde,
                  Nu mai vine niciodata!
  Numai amintirea spune ca
                  <<Asa a fost odata...>>"

20 Iunie, 2006, 09:33:59 p.m.
Răspuns #3

littlerose

Vizitator
1. ingirjirea si vindecarea primelor rani. altfel nu cred ca se poate.am putea folosi legea schimbului, a inlocurii. nu intotdeauna da roade insa.
2. rabadare.
3. rabdare.
4. detasare.
5. ochii bine deschisi pentru a vedea textura adevaratei iubiri, iar nu un foc de paie ce iti poate aprinde doar simturile uitand de suflet.

21 Iunie, 2006, 12:33:29 p.m.
Răspuns #4

serenity82

de obicei asa e insa exista momente cand limita unei iubiri e chiar acea iubire. sa explic, adica exista momente in care cel pe care il iubesti te dezamageste atat de tare incat incetezi sa-l iubesti din cauza a ceea ce e el si a ceea ce a devenit relatia voastra nu pentru ca ai fi gasit pe altcineva. voi ce spuneti? :'(
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

23 Iulie, 2006, 03:37:06 p.m.
Răspuns #5

Morena

"Cui pe Cui se scoate" cam asa ar suna parerea mea....Da o alta iubire poate sa vindece ranile provocate de o dezamagire...iubirea pt aceasta persoana va fi mult mai profunda decat cea care te`a ranit...pt ca ea te`a ajutat sa treci peste prapastia fara fund...
Dar intrebarea e.... DACA SI ACEASTA IUBIRE TE RANESTE...mai ai putere sa crezi...sa speri...sa mergi inainte?...  :-\
sunt fapte multe ce vor sa demonstreze ca un singur moment de tacere e mai dureros decat 100 de fapte ce-ti dau placere

23 Iulie, 2006, 05:41:37 p.m.
Răspuns #6

Marcat pentru stergere...

Daca prima oara ai iubit atat de mult, dupa parerea voastra, MAI AI INCA PUTEREA DE A MAI IUBI TOT ASA DE MULT? Ca pe "prima" ? Mi se pare o prostie (cel mult o prostie_exagerez).  Dar daca si a 2-a oara suferi, apoi nu-ti spui cat de <<" asta ">>
esti, si apoi sa mai iubesti?
Date Posted: 23 July, 2006, 05:31:36 PM
Morena... Inca nu am vazut, simtit, iubirea perfecta care sa mearga pana la adanci batraneti... Nu cred ca mai exista a 2-a persoana pe care sa o iubesti la fel de mult ca pe prima! Nu te lasa constiinta, greseala! Daca esti pregatit/a sa suporti inca o durere, suferiinta, nu ai decat sa mai iubesti odata! Iubirea de a 2-a oara este numai afectiune, intelegere..Dar nu se mai poate numi Iub. adev.

27 Iulie, 2006, 04:08:02 p.m.
Răspuns #7

charlie

"timpul vindeca toate ranile"..

fals.

Da o alta iubire poate sa vindece ranile provocate de o dezamagire...

ranile raman. nu se vindeca niciodata. poate doar cand mori. poate...
You believe but what you see
You receive but what you give

27 Iulie, 2006, 04:11:33 p.m.
Răspuns #8

ONLY DESIRE

loveparade cred ca te cam pripesti sa tragi concluzii....in general! de unde stii tu la 21 de ani  ca nu vei mai putea iubi la fel de mult? ai crezut acum 6 ani ca vei iubi atat de mult o persoana si atat de mult timp? ma indoiesc! si totusi s-a intamplat! atunci de ce nu ai mai putea iubi o data la fel de mult,sau poate chiar mai mult? cred ca nu tii cont de un lucru cand afirmi asta:nu e dupa voia noastra daca iubim sau nu,pe cine iubim si pe cine nu! dar ai sa afli asta peste ani!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

25 August, 2006, 12:43:06 p.m.
Răspuns #9

Just

Eu din proprie experienta spun ca mai intai trebuie sa te "vindeci" de acea iubire ,iar atunci cand vei fi complet detasat de ea ,cand ranile pe care poate le-a lasat in sufletul tau au trecut ,cand vei putea privi inapoi spunand "a fost si a trecut" atunci esti capabil sa te implici intr-o noua relatie,sa traiesti asa cum scrie la carte o noua iubire cu tot ce include ea fara a mai fi "bantuita" de fantomele trecutului.

Mai stiu cazuri in care a aparut o noua iubire mult mai intensa ,iar prima s-a diminuat desigur,insa persona in situatia aceasta nu a putut renunta la prima iubire (cea care incepuse sa se destrame) din cauza obisnuintei si din cauza ca la un moment dat devi intr-un fel dependent de cel de langa tine .

Uneori mai apare si teama.Daca prima iubire a fost puternica si cu toate acestea nu ti s-a raspuns ,daca ai iubit si nu ai fost iubit ba mai mult respins intr-un mod care te-a ranit profund atunci e greu de crezut ca o alta iubire te va vindeca .Nu te va vindeca pentru ca iti va fi frica sa-ti deschizi sufletul ,sa dai frau liber sentimentelor si deci tot acolo ajungem ,intai "vindecarea" si apoi o noua iubire.

« Ultima Modificare: 25 August, 2006, 12:46:06 p.m. de just_a_tear »
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

05 Septembrie, 2006, 04:19:35 p.m.
Răspuns #10

pokemon

Foarte adevarata...De ce?Pt ca fiecare experienta pe care o avem ne face sa ne descoperim...iar dintr o poveste de dragoste invatam foarte multe lucruri....de aceea sunt de acord cu expresia *limita oricarei iubiri este o alta iubire* pt ca...dupa ce trecem prin mai multe incercari,ne maturizam,si avem puterea sa iubim cu mai multa daruire si putere :)
Pupici
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

22 Septembrie, 2006, 11:51:25 p.m.
Răspuns #11

B3b3

citesc,recitesc...prima iubire s a diminuat  ???  :'( ? sau poate nu a fost iubire,te ai gandit ?... ;) mda iubesti iar si iar dar ... e altceva
indiferent cat de multi prieteni as avea langa mine ,indiferent cat de mult incearca sotul meu sa devina  om ,imi este dor si doare...nimeni,nimic,niciodata nu va reusi sa umple golul lasat de cel care inca insemna "prima dragoste"... :'(
 citez: "ce simti tu pt mine adinamea este obsesie!

cine imi spune ce inseamna sa fii obsedat? ::) din cultura mea generala  :D  sigur nu sunt obsedata..dar astept o definitie pe intelesul meu ...multumesc :-*
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

23 Septembrie, 2006, 10:39:59 a.m.
Răspuns #12

catty

de obicei asa e insa exista momente cand limita unei iubiri e chiar acea iubire.

din pacate asa este...si asta cred ca doare cel mai tare...sa fi atata de dezamagit incat sa realizezi ca tot ce simnti...tot ce ai oferit...tot ce ai crezut..totul a fost doar amagire....

27 Septembrie, 2006, 10:40:10 a.m.
Răspuns #13

Alia

Eu cred ca da, Lorelei. Nu vreau sa par insensibila, dar prima iubire...mare, totala, fulminanta...atunci cand nu mai este la fel, si...mai ales cand sunt doar frimituri a ceea ce a fost odata, poate fi uitata prin intermediul altei iubiri.Important este sa facem si eforturi intelectuale pentru a depasi momentul. Sa ne impunem a inchide usa in urma noastra, altfel....fara un pic de vointa, cerebralitate si mai ales dorinta de a acorda o sansa altei iubiri.....ramanem atarnati in trecut , ceea ce nu este deloc bine.

03 Octombrie, 2006, 02:08:20 a.m.
Răspuns #14

LAYNA

NU POTI uita o iubire daca nu o inlocuiesti cu una noua.

Eu am una... vreau sa o uit, dar fara sa o inlocuiesc. Nu am reusit pana acum...
OMUL CEL MAI FERICIT ESTE ACELA CARE-I FACE FERICITI PE CAT MAI MULTI OAMENI.