Prefata: Acest post este un protest fata de jumatatile de masura 

si un indemn la cautarea alesului, si un NU ferm acceptarii caii de mijloc.
O relatie, daca e sa mearga - merge indiferent ca se face dragoste din prima seara sau nu.
Ca o relatie sa functioneze trebuie: atractie, mister, compatibilitate si rezonanta. Sexul din prima seara nu distruge nimic din aceste lucruri.
Amanarea, indecizia, tatonarile, lucratul la felul in care te percepe celalalt este cumva artificial, dpmdv, faptul ca o tipa pare mai "serioasa" e dovada ca de fapt ea nu e incantata, ca doar trage de timp pana se decide. Si poate sa se decida in da, sau nu.. oricum nu va fi foarte pasionala, caci a fost o decizie la mijloc - o acceptare.. E o diferenta totusi "fratilor, ce nebunie, ce bestial!" si "bine, hai sa vedem.. poate mai stam, hai ca e acceptabil, pare ok, pare de treaba, nu e perfect da' hai fie...".
Am avut si eu rabdare, cand nu aveam experienta, mi se parea ca e un lucru fain, respectam tipa. Ca la pat sa descopar ca era foarte incordata, nesigura pe ea, samd. Timp pierdut. Nu chiar degeaba, nu stiam sa vad in sufletul ascuns al femeii si m-am lasat pacalit de masca - am invatat insa.
O vorba buna pentru barbati este ca femeia se cunoaste dupa fapte, nu dupa vorbe. Mi-a luat ceva vreme sa pricep. O femeie care se tot apara nu va duce relatia prea departe. Nu esti alesul, alesul e inca asteptat in inima ei, cand va apare vei ramane in urma ca si cum n-ai fost. Si atunci de ce sa pierzi timpul daca de la inceput pleci de pe locul doi ?
Probabil ti se va zice un "imi pare rau, nu cred ca ne potrivim, ar fi bine sa ramanem doar prienteni.". Si ATAT va ramane.
"Din prima nopte" nu strica nimic din ce nu e deja putred. Mirajul poleit al respectabilitatii e doar un miraj.. putredul iese la iveala mai devreme sau mai tarziu. Ma refer la putred in sensul de probleme in relatie.. de compatbilitate, de grad de implinire a nevoilor fiecaruia de catre celalalt, samd. 
O femeie, oricat de serioasa, daca te place cu adevarat si esti alesul, cand pune mana pe tine aproape ca nici n-o mai recunosti 

Ar fi mai fain daca fiecare ar avea taria sa caute idealul, alesul, decat sa caute cai de mijloc.. Daca ar avea taria sa nu se multumeasca cu jumatati de masura. Dar cautarea.. cautarea e ceva activ, trebuie renuntat la prejudecati, la jocul de imagine, nu poti sa te ascunzi cand cauti ceva fix pentru tine. 
Si o mic scenariu:Cand mergi sa iti cumperi masina spui ferm dealerului: am toti banii pregatiti, nu ascund nimic si am toate actele pregatite, modelul asta ma innebuneste si vreau masina ACUM! (caci esti decis, aceea e marca ideala! E totul pregatit! Nu tragi de timp, nu eviti, satisfactie garantata. Ca o conduci din prima noapte? Delir!)
De ce ti-ar zice dealer-ul: Domnul meu, stiti, cu toata parerea de rau.. sincer.. nu putem sa v-o dam acuma; mai stati nitel, hai mai veniti si poimaine sa vedeti daca va place... Ah, poimaine va fi inchis, catelul e racit si merg cu el la veterinar.. Mai discutam, probabil saptamana viitoare daca voi avea timp, mai treceti pe aici, suntem sigur interesati de o afacere cu dumneavoastra! 
De ce ar zice un dealer asta ?
Pai din 2 motive!
1. mai e un client, si vrea sa vada daca nu cumva ala "da" mai bine caci e un client mai bun pe care el il prefera.
2. masina e defecta si trebuie timp sa acopere deficientele.
Eu nu am intalnit si alte motive 

dar daca exista, as vrea sa le stiu 

De aceea zic.. Cautarea idealului intr-un mod in care se renunta la jocul de imagine are cateva avantaje misto. Nimeni nu ar suferi in dragoste, intelegand ca daca partenerul nu e implicat 100% probabil nu e pe deplin satisfacut. Si atunci ar fi un "ok, no problem" daca el/ea nu e pe deplin satisfacut, atunci nici eu nu voi fi prea fericit(a). Si atunci intelegem fiecare si ne cautam altceva.
Asteptarea.. nu stiu daca face bine sau rau, stiu sigur insa ca iesitul la un suc/film nu spune nimic despre cum va merge relatia in momentele ei critice (de bucurie sau certuri). E doar pierdere de timp atunci cand nu-l cunosti pe celalalt (nu e pierdere de timp doar iesi ca sa nu mai stai in casa - discut cf. premizei ca se doreste o relatie).
Si ca ar fi mai putina suferinta si tristete daca s-ar vedea cum merg mai intai aceste lucruri critice; abia dupa aceea, cand se gaseste persoana potrivita si marile probleme care apar sa fie rezolvabile usor - atunci savoare all the way! Iar "din prima noapte", comparativ cu "iesitul la o cafea" este mult mai valoros ca descriere a felului in care pot comunica cei doi, decat niste discutii lejere, pe teme lejere.. asa, la un suc. Asta mi se pare furat caciula..
In incheiere as vrea sa zic ca fiecare e liber sa caute in felul in care se simte cel mai confortabil si in care are controlul situatiei. Primeste laurii reusitei daca a procedat bine, a avut noroc si a gasit ceea ce cauta. Dar isi asuma responsabilitatea pentru eventualele esecuri, timp irosit si eventualele mari ocazii catre fericire ratate intre timp..