Felicitări, fetelor dragi! Primiţi, vă rog, toată admiraţia mea.
Într-adevăr aveţi reuşite, din prima, aşadar merge, şi merge foarte bine!
Îmi permit să vă spun câteva lucruri, vizavi de ceea ce aţi postat.
În primul rând, vă rog şi pe Dumneavoastră să constataţi că cele mai bune haiku-uri sunt ale colegelor noastre JadeGirl (Jade) şi Alexia (Cascada): perfecte ca măsură 5-7-5, şi sugestive, susţinute de metafore viguroase. Cel de-al doilea haiku, al tău, dragă Alexia (Apus de soare) suferă în versul al doilea că are numai 6 silabe. Vezi cum îl faci de 7... Felicitări!
Şi al Switty-ei e corect, sugestiv, destul de bine susţinut prin condensarea imaginii lui TU. Trebuia şi al treilea punct, apoi pauza (spaţie), şi, în fine, acel TU. Vă rog mult să fiţi atente la punctuaţie.
Ameli, poeto, haiku-ul tău e-n suferinţă din motive de metrică: e creat din 5-5-5 silabe, şi nu din 5-7-5, aşa cum ar trebui. Versurile "suflet împlinit", şi "zâmbet luminos" sunt sugestive, dar destul de des folosite...
Little Rose, ai metrica 4-7-4, aşadar nu 5-7-5. Ar fi ceva, ultimul vers, dar fă-l să fie de 5 silabe, ca şi pe primul.
Lady Allia: superbă înşiruire de imagini, dar adu-le la metrica 5-7-5. Acum, că sunt 4-5-5, nu sunt haiku. Te rog lucrează-l şi-ţi va reuşi, îţi garantez!
Valyusck dragă, vezi că ai 5-5-9. Acele 9 silabe, din ultimul vers nu sunt îngăduite. Dacă îl scriai "o nouă poezie", era de 7 silabe şi mergea, chiar şi pe locul al III-lea.
Just: perfect! Felicitări! Sunt sigur că vei scrie haiku-uri de succes.
Furia Îngerului - eşti o mare surpriză pentru mine: Bravo, domnişoară! Ai scris un haiku adevărat în primele două versuri; discutabil ultimul, că reprezintă un loc comun. Dă-i'nainte, că vei face lucruri mari!
Only U, fată dragă, ai 6-8-6 versuri în respectivele 1,2,3 versuri, şi nu e corect. Şi-apoi, nu e românească expresia "Una bucată stea" . Zii aşa: "O stea pitică" (5 silabe) "În lacrimi pâlpâinde" (7 silabe), "Îmi face semne" (5 silabe). Eu aşa aş fi zis, mă rog...
Cele 3 poezii mai vechi, postate la începutul acestui topic, în 8 august 2006, de Only U, şi Furia Îngerului au defecte, care pot fi remediate, totuşi...
Din dragoste, cu dragoste,