imi pare rau ca nu am avut ocazia sa scriu pana acum...dar mai bine mai tarziu decat niciodata..
acum mult timp...nici pasvante chioru nu mai tine minte cand,am intalnit un copac.Si era straniu copacul asta...era violet,avea frunzele violetii tarcate cu galben.
Si acest copac era tare mandru intre ceilalti copacei.Nu era inalt,dar nici scund,era slabut,dar avea tot ce ii trebuia.Ce  mai la deal la vale-era frumos copacul asta.
avea ceva al lui..cand il priveai spuneai ca era o floare,ca asta ii era menirea,dar era puternic...Am vazut asta mai tarziu.
Prima data i-am zis:"Cine te-a facut pe tine copac a gresit!"
Ma intreaba:"De ce?"
"Tu esti o floare de primavara,grabita sa apara printre primele,curiozitatea o omoara,este puternica sa reziste frigului,dar daca o tii inchisa moare"
"Probabil ai dreptate"
Capacelul asta tarcat avea ceva..desi nu-l mai vazusem parca il cunosteam de o viata.Am stat cateva zile si ma plimbam de colo colo sa imi dau seama ce este.Apoi am gasit...eram eu.Eram in varianta violeta.De asta aveam impresia ca il cunosc..nu era doar o impresie...chiar asa era.
Intre timp isi daduse si el seama de acest lucru si ne-am impartasit parerile.Asa era..
am stat la taclale vreme indelungata.
Stiti ce am descoperit?
Un monument al naturii..o floare din munti,o raza de soare in frig,un curcubeu dupa ploi.Ea este tot ce aduce lumina, speranta,iubire in sufletul omului,atunci cand nu mai ai ce sa gasesti.Ea este ca un sac fara fund...are atatea iubire de dat,atata intelepciune si intelegere...
Stiti ce am mai facut apoi?
Am multumit,am multumit Celui de Sus ca mi-a dat sansa de a putea sa imi gasesc sora.
Nu am apelat la Din dragoste sau la Iarta-ma!Nu..am gasit-o asa...am gasit-o in acel copacel puternic violet cu galben.Chiar daca nu este ruda de sange...asa o voi considera pana in clipa cand ma voi usca si voi astepta primavara.
Chiar daca esti acolo si eu aici...sunt alaturi de tine cu tot al meu,am trecut impreuna prin ce a fost mai greu,vom trece si de acum inainte.
m-ai invatat sa fiu sora ta...sa ai grija d emine asa cum o fac si eu!
La multi ani draga mea!
asta a fost povestea copacului tarcat cu galben
La multi si la cat mai multe frunze!