11 Octombrie, 2025, 03:48:43 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce inseamna sa fii altfel?  (Citit de 8653 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

31 Octombrie, 2006, 09:34:05 p.m.
Citit de 8653 ori

|ngerMorT

Ce inseamna sa fi altfel, sa te simti diferit? Ce sentimente te incearca atunci cand lumea te priveste dubios?

Stiti...e o vorba...
"Voi radeti de mine ca sunt altfel. Eu rad de voi ca sunteti toti la fel."
« Ultima Modificare: 31 Octombrie, 2006, 10:53:45 p.m. de Lorelei »
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

31 Octombrie, 2006, 09:50:28 p.m.
Răspuns #1

Just

Sa fii altfel pentru mine inseamna sa iesi din tipar ,inseamna sa fii original si sa nu mai urmezi turma. De la mentalitate pana la vestimentatie ,un mod unic de a fi.
  Nu stiu cat de diferita sunt,dar de multe ori lumea m-a privit dubios si ce am simtit !? m-am simtit bine pentru ca asa cum sunt, am devenit mai sigura pe mine.
  La mine ceea ce critica lumea este ...vestimentatia.Am renuntat de multa vreme sa ma mai tin in pas cu moda si am un stil al meu ,putin traznit si nu pe placul celor din jur.Dar atata vreme cat eu ma simt bine si imi place foarte mult ,ma reprezinta ,restul nu conteaza. Ma intreb !? cand lumea din jur va inceta sa mai judece omul dupa aparente!?
  Fii tu -aNORMAL de e nevoie ,dar fii tu .E tot ce conteaza.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

31 Octombrie, 2006, 10:18:04 p.m.
Răspuns #2

catty

pot spune ca in foarte multe situatii m-am lovit de aceleasi prejudecati si dorinte de barfe(zic eu) ca si just a tear...
in general nu imi pasa ce zice lumea si ce crede despre mine , urasc hainele pe care toata lumea le poarta doar ca "sunt la moda" si mereu mi-a placut sa am ceva mai ..altfel...dar...imi pasa poate prea mult ce cred si cum se simnt cei din jurul meu..mi s-a intamplat de multe ori ca amici mei sa se uite ciudat la mine in anumite tinute...sau...sa se simnta ei ciudat din cauza privirilor si comentariilor care imi erau adresate(stiti prea bine cred susotelile pe care le auzi in urma ta pe unde treci)
nu inteleg chestia asta...pur si simplu ma depaseste..de ce unora le pasa asa mult cum se imbraca, macheaza, coafeata, etc..alti?!?
si mie imi place poate sa comentez chesti de genul asta cu prietenele mele dar nu rautacios si in nici un caz sa fac pe cineva sa se simnta prost...
am renuntat la stilul meu si incerc sa raman cat de cat in "tipare"...la capitolul vestimentatie.

in ultimul timp nu reusesc sa mai inteleg comportamentul persoanelor din jurul meu...nu mai inteleg pe nimeni...eu vad lucrurile altfel si nu mi se pare normal ce se intampla...asta inseamna ca sunt eu altfel ???
eu asa ma simnt si...nu imi place :'(

31 Octombrie, 2006, 10:29:11 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Cineva mi-a spus de mai multe ori o vorba care, chiar daca suna tautologic, are multa forta in ea: "Tu esti tu!". Cu alte cuvinte, renunta la masti, fii tu, asa cum esti, cu bune, cu rele, chiar daca asta inseamna sa fii... altfel... sau sa devii vulnerabil. Daca insa nu putem fi noi insine, important este macar sa fim constienti de masca sociala pe care o purtam. Daca parerea celorlalti conteaza sau ne asigura un confort social de care avem nevoie, e ok sa purtam masti, dar sa STIM ca noi suntem cu totul altceva. Suntem noi! Pana in maduva oaselor, si nu ce asteapta altii de la noi.
Despre cei altfel... numai de bine!  ;)
« Ultima Modificare: 31 Octombrie, 2006, 10:53:58 p.m. de Lorelei »
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

31 Octombrie, 2006, 10:47:24 p.m.
Răspuns #4

diana_nistor

Vizitator
Hmmm! Interesanta discutie!
Poate la prima vedere spunem cu totii "Fii tu insuti!" si ni se pare cel mai firesc lucru pe care il poate face cineva! Dar suntem noi capabili sa ii acceptam pe ceilalti asa cum sunt eiINSISI? Iata exemplul cel mai la indemana: CONTINUUM. Poate ca asa e el, se lamenteaza mereu, e prapastios, imediat se gandeste la sinucidere, are nevoie mereu de incurajari si de laude. si se comporta, indiferent de anturaj, ca atare. Cati din noi incearca sa il inteleaga si cati din noi suntem intrigati de felul lui de a fi, incercam sa ii dam sfaturi, sa il determinam sa se schimbe?

Apoi, vad ca exista tendinta de a fi originali. Tendinta sau, mai degraba, dorinta! Ce inseamna sa fim originali? Ne credem capabili sa inventam ceva de totala avangarda? Asa da! Atata timp cat nu ii agreseaza pe cei din jur, nici o problema! Dar in majoritatea cazurilor e falsa ideea asta de originalitate. Ca nu punem noi coada la cireasa acum! Asa ca, e tot mai greu sa fim si originali si unici. Poate asta sa fie un scop in viata? Eu personal nu mi-as irosi zilele incercand sa caut fac ceva ce n-a mai facut nimeni! Prefer sa fiu in rand cu "turma", dar cu conditia sa stiu bine sa mi-o aleg! ;)

31 Octombrie, 2006, 10:55:13 p.m.
Răspuns #5

Escu

Global Moderator
Hmmm! Interesanta discutie!
Poate la prima vedere spunem cu totii "Fii tu insuti!" si ni se pare cel mai firesc lucru pe care il poate face cineva! Dar suntem noi capabili sa ii acceptam pe ceilalti asa cum sunt eiINSISI? Iata exemplul cel mai la indemana: CONTINUUM. Poate ca asa e el, se lamenteaza mereu, e prapastios, imediat se gandeste la sinucidere, are nevoie mereu de incurajari si de laude. si se comporta, indiferent de anturaj, ca atare. Cati din noi incearca sa il inteleaga si cati din noi suntem intrigati de felul lui de a fi, incercam sa ii dam sfaturi, sa il determinam sa se schimbe?

"Tu esti tu" nu e egal cu "Fii tu insuti". Eu accept pe toata lumea asa cum e pana la un punct...cand toata lumea iti spune ca esti beat...nu mai comentezi..te duci si te culci...eu asa stiu...E adevarat asa cum el are nevoie de incurajari si laude...poate si altii au nevoie sa fie iubiti...mangaiati...sau chiar lingusiti...
am o singura intrebare...nu e doar pt tine..ci pentru toata lumea
TU esti TU ?
Let's put a smile on that face!

31 Octombrie, 2006, 11:10:26 p.m.
Răspuns #6

|ngerMorT

Apropo de ce a zis si Diana cu originalitatea, credeti ca unii isi impun sa fie altfel? A devenit oare o moda sa nu mai fi la moda? A devenit o moda sa fi rebel? A devenit o moda sa fi altfel?
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

31 Octombrie, 2006, 11:30:12 p.m.
Răspuns #7

diana_nistor

Vizitator
"Tu esti tu" nu e egal cu "Fii tu insuti".

As vrea sa inteleg unde incepe una si unde incepe cealalta. As vrea sa stiu diferenta intre ele. Imi explici?

31 Octombrie, 2006, 11:37:07 p.m.
Răspuns #8

Escu

Global Moderator
"Tu esti tu" nu e egal cu "Fii tu insuti".

As vrea sa inteleg unde incepe una si unde incepe cealalta. As vrea sa stiu diferenta intre ele. Imi explici?

Draga mea

Tu esti tu
Tu..gandesti...nu ? ca orice om..gandim..Eu pot sa spun "x e varza" sau "y are fundu mare" (doar exemple).Inseamna ca ceea ce gandesti poti sa si spui....
Fii tu insuti
Inseamna sa fii asa cum te vad altii sa fi.De cate ori dimineata iti spui "Azi sunt eu insumi?" De obicei "Fii tu insuti" ti-o spune cel de langa tine..adica asa cum te vede el.Cine ti-a zis vrodata "Tu esti tu" ?Tine de imaginea pe care o ai tu fata de ceilalti.

Sper sa fi inteles ceva...

PS: cititi printre randuri de mai multe ori ca sa intelegeti.
« Ultima Modificare: 31 Octombrie, 2006, 11:42:25 p.m. de Escu »
Let's put a smile on that face!

31 Octombrie, 2006, 11:54:57 p.m.
Răspuns #9

|ngerMorT

Dubios...eu nu am inteles ce ai vrut sa zici  ;D

01 Noiembrie, 2006, 12:09:52 a.m.
Răspuns #10

serenity82

Eu cred ca fiecare din noi e unic in felul lui deci daca ar fi sa ne gandim serios toti suntem altfel. Totusi uneori vrem sa iesim din tipare ca sa atragem atentia. Eu pot sa va spun ce inseamna pentru mine sa fii altfel. La inceput era urat, toti ma priveau de parca eram o ciudata pentru ca aveam alte gusturi, alte obiceiuri si asta datorita modului in care am fost crescuta. Acum ca m-am mai maturizat un pic (doar un pic  :P) consider ca asta e un lucru bun pentru ca nu mai sunt multi oameni care pot spune ca se respecta. Imi place sa fac totul diferit decat se obisnuieste, pana si felul in care ma imbrac, daca ceva e la moda eu nu cumpar decat dupa ce i-a trecut vremea, sau mai bine zis iubesc hainele clasice, cat mai clasice si nu ma deranjeaza sa ma imbrac asa desi toata lumea se uita dupa mine. e un sentiment incredibil sa treci pe strada si sa vezi cum toti intorc capul, unii de bine alti de rau dar nu ii poti multumi pe toti. Ce ma deosebeste pe mine de obicei de restul lumii, la fizic sau vestimentatie, este faptul ca atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna port palarii, mai nou si la nunti port. Unii spun ca e demodat altii spun ca sunt originala, ce e cert e ca nimeni nu-mi spune ca nu imi vin bine. Deci sa fiti diferiti atunci cand va gasiti acel ceva vare va caracterizeaza, si care indiferent de situatie nu va pune in umbra.
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

01 Noiembrie, 2006, 02:28:39 a.m.
Răspuns #11

diana_nistor

Vizitator
Recunosc, nici eu nu am inteles explicatia ta, Escu. Si daca indraznesc sa merg pe firul ei, ajung la concluzia ca a fi tu insuti e ceva total diferit de a fi tu - tu! Asa ca mai bine mai incearca tu sa ma(ne) lamuresti! :)

01 Noiembrie, 2006, 09:27:07 a.m.
Răspuns #12

Lorelei

Fara sa fiu sigura ca am inteles EXACT ce spune Escu, cred ca am prins ideea. Care tine de referentialul exterior. Si ca sa nu ma pierd in teoretizari interminabile, un exemplu concret. Idee de pollitically correct, chiar aici pe forum. Citind uneori un post sau altul iti vine sa zici asa, cu naduf "frate, esti o varza!" sau "get a life" sau mai stiu eu ce. Nu o spui. Ba mai mult decat atat construiesti cu grija o masca. Eu nu sunt ceea ce vedeti voi pe forum. Sunt mult mai mult sau mult mai putin. Indiferent cat de multe scriu, voi vedeti masca (care de cele mai multe ori e o forma de aparare a intimitatii, nu o ipocrizie). Insa dincolo de asta, in forul meu interior eu sunt eu si nu ma mint ca as fi cealalta. Raman eu, asa cum sunt, cu toate petele mele, si albe si negre. Si de fata cu mine insami nu am nevoie de nici o masca. Pe cand "fii tu insuti" tine de o instanta exterioara, vine din afara. Un om care te stie de 5 ani destul de bine si vede ca la un moment dat ai o reactie care nu "suna" a tine o sa-ti spuna "fii tu insuti!" deci indemnul (indiferent daca persoana iti stie perfect mastile sau nu) vine din afara si cere de fapt consecventa cu ceea ce se stia inainte de momentul cu pricina. Pe cand "eu sunt eu" ramane imuabil, nu tine nici de exterior, nici de consecventa, ci de sinele autentic, ramas gol cu sine, fara rusine, fara fapse pudori, fara masti si fara voaluri. Eu asa am vazut explicatia lui Escu. Si daca nu asta a vrut sa spuna... i give up!  :D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

01 Noiembrie, 2006, 10:39:04 a.m.
Răspuns #13

orhideea albastra

E buna intrebarea.....Problema e in ce context ne propunem sa raspundem la ea....raportandu-ne la propriul Eu sau raportandu-ne la ceilalti...??
 Daca ne raportam la noi insine...cred ca fiecare simte ca are ceva diferit, special...in bine sau rau.Visele, dorintele, regretele, implinirile, zambetele, lacrimile, aspiratiile, propriu mod de a percepe si de a trai viata....ne fac diferiti.Psihologic vorbind, fenomenul e asemanator cu producerea emotiilor...acelasi trandafir in roua diminetii, unora le poate trezi o mare fericire in suflet...altora lacrimile unei amintiri sau dorinte neimplinite....totul depinde de perceptie si experientele anterioare pe care le-am adunat in noi.
 Personal ma simt "altfel" sau speciala, prin simplul fapt ca am sentimentul ca-mi traiesc aceasta existenta dansand in ritmul sufletului meu, un ritm care nu e altceva decat ecoul intregului univers...E un dans al pasiunii de a trai, e un dans care ma inpinge spre lumina, spre cunoastere....un dans care-mi da curajul sa zbor pana la soare, chiar si cu aripi de ceara fara frica ca o sa ma prabusesc...un dans care prin gratia pasilor sa-i, nu-mi permite sa-i ranesc pe ceilalti, un dans care m-a invatat cum sa iubesc...cum sa traies.....un dans care m-a ajutat sa ma descopar pana in cele mai adanci neintelesuri...
   Raportandu-ma la ceilalti, tot ce pot sa spun, este ca, DA, poate sunt altfel decat "turma", dar in nici un caz unica ....pt. ca, de multe ori in viata am intalnit suflete care dansau sau danseaza pe acelasi ritm ca al meu... si asta m-a facut fericita.Chiar si experienta acestui site pe care l-am gasit, mi-a demonstrat, ca oricat de speciala m-as simti...mai sunt si altii ca si mine! Si pt asta va multumesc, voua celor care aveti curajul si puterea de a a dansa pe muzica sufletului vostru...sunteti toti deosebiti...in fiecare am gasit o mica frantura din propriul meu Eu... VA MULTUMESC...!!!
"we want to fall in love. Why?
Because that experience makes us feel completely alive,
where every sense is heightened,
and every emotion is magnified.
It may only last a moment, an hour, or an afternoon,
but that doesn't diminish its value,
because we are left with memories..."

01 Noiembrie, 2006, 10:42:24 a.m.
Răspuns #14

furia ingerului

Vizitator
Dreptate orhidee si dreptate femeia piscicola, aveti amandoua.
Voi spune ce cred despre topicul asta in topicul pe care l-am deschis cu ceva timp in urma, "Mare om, mare caracter".