05 Noiembrie, 2025, 10:15:50 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce-mi place si ce nu - Cunoaste-te pe tine insuti  (Citit de 26555 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Iulie, 2004, 01:56:58 p.m.
Citit de 26555 ori

friend

Vizitator
Dragi prieteni,
Va propun un test de cunoastere care va fi mai apoi o experienta de viata.

-Raspunde la intrebarea "ce-mi place si ce nu?" si vei vedea cate afli despre tine.-
Ti se va parea pe parcurs a fi un joc simplu, dragut si captivant dar el este mai mult decat atat.
Sinceritatea ta va avea ca rezultat o imagine fidela a realitatii, nedistorsionata de propriu-ti subiectivism.
Vei constata cat de usor e sa tragi niste concluzii despre tine.

Vrei sa ai in minte de aici inainte o caracterizare a ta ordonata si simpla iar in plus, oricand la indemana, argumentatia necesara?
Atunci intra in joc si hai sa ne cunoastem mai bine!

*Nota: Nu-ti aranja raspunsurile intr-o anumita ordine ci scrie-le asa cum iti vin pe parcurs in minte. E mai interesant asa si-n plus nu va deranja pe nimeni.Foloseste mai intai o foaie de hartie fiindca o sa-ti ia un pic de timp.

30 Iulie, 2004, 02:04:28 p.m.
Răspuns #1

friend

Vizitator
Iata exemplul meu:

Imi place:
- sa merg la cumparaturi prin supermagazine.
- sa ofer cadouri surpriza.
- sa ma joc cu copiii.
- sa-i ajut pe altii.
- sa dau un sfat.
- sa-mi fac sotia fericita (da! da!)
- sa ma stiu iubit.
- sa citesc.
- sa sofez.
- sa visez.
- sa navighez pe internet.
- sa vad un meci de fotbal.
- sa merg la un spectacol sau la un concert de muzica (nu simfonica).
- sa fac sport.
- sa urmaresc o cursa de Formula 1.
- sa castige Raikonen.
- sa glumesc, sa rad.
- sa vad o parodie sau o comedie.
- sa ma plimb cu sotia intr-un cadru romantic.
- sa mananc intruna.
- sa mananc ceva dulce.
- sa ascult muzica.
- sa ma joc pe calculator.
- sa scriu.
- sa ma scarpine cineva pe spinare.
- sa calatoresc.
- sa castig la Loto.

Nu-mi place:
- sa ma barbieresc.
- sa profit de altii.
- sa nu fiu respectat.
- sa fac curatenie prin casa.
- sa ma cert.
- sa castige Shumacher.
- sa castige Rossi.
- sa pic de prost.
- sa fiu deranjat.
- sa fiu in centrul atentiei.
- sa rad de altii.
- sa fiu tradat de prieteni.
- sa fiu judecat.
- sa ma imbolnavesc.
- sa ma operez.
- sa ma culc cu-n barbat.
- sa fiu in preajma cuiva caruia ii miroase gura.
- sa astept lumina verde la semafor.
- sa ma uit la "Surprize, Surprize".
- sa castige alegerile PSD-ul.
- sa imbatranesc.
- sa muncesc.
- sa-mi umble cineva prin par.
- sa fumez.
- sa ma imbat.
- de mine cand ma enervez.
- sa ma-nsele nevasta.
- sa-mi insel nevasta.
- sa nu ma asculte copiii.
- sa mi se impuna ceva.
- sa ma ingras.
- sa ma ud la picioare.
- sa ma ciupeasca tantarii.
- sa ma bazaie mustele.
- sa am de a face cu fatarnicii si profitorii.
- sa tai vreo gaina.
- sa scotocesc in buzunarele altora.
- sa intru la morga.
- sa ma iau dupa multime.
- sa vad un film de groaza
- gustul amar (ex. cafeaua)

Concluzie

Se pare ca sunt un tip altruist, sensibil si milos, cam cheltuitor, familist fidel, indragostit, oarecum intelectual, discret,visator, romantic, vesel, comod,cu imaginatie, cu personalitate, sportiv, prieten credincios, neprofitor, sincer, sfatos,  internaut, microbist, un fan nefericit al sporturilor cu motor, aflat in opozitie, cam sensibil cand e vorba de durere si sange,cam rau la nervi, gurmand si ... care-si pazeste fundu'. Un tip de treaba, ce mai!

Vedeti ce usor e! Haideti aici sa ne cunoastem mai bine!
De asemenea, imi poti impartasi parerea ta despre mine. Abia astept!

09 August, 2004, 04:35:57 p.m.
Răspuns #2

nightwish

Friend,
nu crezi ca e mai incitant sa descoperi omul decat sa iti vorbeasca despre el??? Eu am citit cele doua liste pe care tu le-ai facut.. sti ce am retinut??? :)) ca iti place sa iti plimbi sotia intr-un cadru romantic, nu-ti plac filmele de groaza.. iti plac cursele de formula unu.... si cam atat, si asta nu pentru ca nu am memorie buna, ci pentru ca am vazut insiruirea aproape interminabila.. si mi-a pierit cheful..., in schimb din mailul tau :) am descoperit ceva de apreciat , iti place sa iti exprimi ideile nu inainte de a-ti forma o idee despre persoana careia i te adresezi, in schimb... uneori privesti culoarea nu esenta (am zis uneori si cand zic asta ma refer strict la raspunsul dat primei mele intrebari)

....imi zici cum sunt????:)
« Ultima Modificare: 09 August, 2004, 04:38:50 p.m. de nightwish »

11 August, 2004, 10:20:40 p.m.
Răspuns #3

DIANA

Vizitator
Draga Nightwish, ai incercat sa fii prea profund si dur cu o initiativa de-a dreptul dragalasa si interesanta. Si la ce ti-a folosit?

11 August, 2004, 10:32:26 p.m.
Răspuns #4

friend

Vizitator
Merci Diana.

Insa deja Nightwish ma considera un prieten. Nu exista probleme intre noi. Le-am rezolvat printr-un schimb de mesaje personale.

Totusi dupa reactia "lui" am vrut sa sterg acest topic fiindca nu mi-a raspuns nimeni cu aceeasi transparenta si atunci am socotit ca problema devine mult prea personala. Am renuntat la idee temporar.

PS: Nightwish e o fata.
« Ultima Modificare: 11 August, 2004, 10:44:50 p.m. de friend »

11 August, 2004, 11:23:51 p.m.
Răspuns #5

nightwish

huuuuhhhh :) NU am vrut sa fiu nici "dur" si nici "transant". parerile oamenilor sunt diferite, de aceea ce altora li s epare serios mie sau tie sau oricarei alte persoane i se poate parea de-a dreptul pueril. Sustin in continuare ca mi se pare mult mai interesant si incitant sa descpar o peroana decat sa-mi povesteasca despre ea... Ceea ce s-ar putea sa-mi spune ar putea fi doar o simpla stare de moment...
NU mi-ar  placea sa stiu ca sunt motivul renuntarii la o idee (:) vezi, am spus si ce nu mi-ar placea..)asta am descperit-o acum. Daca scriam data trecuta cu siguranta omiteam acest lucru.

Ahhh si imi place ca oamenii sa zambeasca in jurul meu si in sufletul lor...

28 August, 2004, 10:22:35 p.m.
Răspuns #6

ela

buna tuturor,
am citit  descrierea ta,si sincer ai descrierile unui barbat cuminte,caruia ii este frica probabil de gura lumii,sau din cauza bunului simt sa sa "guste" din placerile interzise (ca sa zic asa) ale vietii.lasa-ma sa ghicesc:ai implinit 10 ani de cand esti casatorit?...vb apoi...la ce-ti place si ce nu...
    nu vreau sa fiu dura...dar asta e parearea pe care mi-ai lasat-o.eu sunt de parere ca nu exista sotz care sa nu-si insele nevasta.asta poate fi la inceputul casatoriei,chiar inainte de a se casatori...sau dupa 10 ani...de cand si-au jurat credinta.
     referitor la poezii...poti fi sigur ca nu o sa mai scriu...probabil in veci...mi-am pierdut romantismul,si chiar daca mai e...e de culoare
      iata cateva placeri:imi place sa ascult muzica,sa dansez,sa ma pimb,sa fac sport,sa inteleg oamenii.nu-mi place sa cred in ceva ce nu poate dura,sa raman dezamagita dupa ce mi-am pus increderea in acel lucru,sa cred in fericire(care dupa parerea mea nu exista)
      apropo v-ati intrebat de ce nu ati fost nicodata fericiti cu adevarat?totdeauna mai exista un daca...o pata...un ceva ca fericirea sa fie completa??

va pup pe toti,
                      Mihaela
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

01 Septembrie, 2004, 04:21:30 p.m.
Răspuns #7

friend

Vizitator
Am ales sa-ti raspund tie acum, lasandu-i pe altii cu ochii scrutand zarea dupa mine, asteptandu-ma. Am increderea insa ca vor intelege.
Mai intai o sa spun cateva cuvinte despre... tine. Apoi despre mine, cate ceva.

Nu scrii prea multe, dar chiar si asa, imi pot da seama ca te temi groaznic de esec. Asta probabil datorita experientelor avute in trecut. Esecul si dezamagirea sunt cele doua "tamai" de care fugi. E lucru cert: sufletul nu ti-e vindecat si mai suferi inca. TRECUTUL tragic e mult prea PREZENT si ameninta serios VIITORUL. Tu incerci sa eviti asta hotarand sa nu te mai "implici", total si fara rezerve. Fara speranta, te retragi in tine, dar tocmai aceasta cale ameninta serios VIITORUL fiindca vei trai toata viata cu "obsesia" ta. De ce "obsesie"? Fiindca toate deciziile pe care le vei lua de aici inainte vor tine cont de ea. Sumbru dar adevarat. Trebuie neaparat vindecata.

Merg mai departe. Ai ales pentru tine o viata simpla, fara riscuri, cu bucurii elementare: muzica, dans, plimbare, sport, probabil natura. Cu o singura exceptie, care pare surprinzatoare in contextul dat: intelegerea oamenilor din jurul tau. Nu pot "impaca" tot ce spui decat intr-un singur fel: experienta ta vrei s-o folosesti ajutandu-i pe ceilalti. Cel putin, asa incerci.

Ceea ce insa ma izbeste cu adevarat este incheierea scurtei tale descrieri. Nu crezi in fericire! Dupa cum spui tu, nu poti ajunge niciodata la ea caci mereu iti va lipsi ceva. Fericirea stirbita compromite definitiv fericirea adevarata!

Dar fericirea nu e o stare nedefinita, necunoscuta, neclara, plutind, asa, in neant, fara sa stii incotro s-o cauti si de unde s-o apuci, devenind o utopie. Daca o privesti asa nu o vei atinge, intr-adevar, niciodata. Acesta e, de fapt, primul motiv pentru care n-ai intalnit-o. Doar un "accident" te-ar fi putut duce la o intalnire cu ea.

Da, eu cred in fericire adevarata, ea exista si este in prejma ta, foarte aproape, INTOTDEAUNA! Mai aproape decat crezi si nu se poate mai aproape de atat! Eu sunt fericit! O sa te ajut s-o gasesti dar am nevoie de timp pentru a descrie toate situatiile in care ea ti se descopera. Si sunt asa de multe! Va trebui sa mai vii o vreme pe forum si sa urmaresti mesajele pe care le voi scrie si-n alte topicuri. Treaba grea, recunosc, dar te asigur ca merita. Ca sa-ti usurez munca, tie si altora, iti voi recomanda in deosebi un topic pe care il voi lansa curand, sper. Ce bine ar fi daca as avea timpul liber pe care mi-l doresc! E foarte adevarat: ''zilele sunt rele''.

01 Septembrie, 2004, 08:30:38 p.m.
Răspuns #8

friend

Vizitator
Acum despre mine. Ma "impingi" la un titlu pentru acest mesaj:

De ce nu-mi insel sotia

Incep sa ma simt un "exemplar" rar, pe cale de disparitie. Probabil, chiar o fosila. Deci demna de a fi studiata. Bun venit in vizita la "Antipa"! Poate dac-as taia bilete n-as mai fi nevoit sa muncesc niciodata, la cati curiosi atrage "ciudatenia". Totusi nu am simtit vreun moment ca ma privesti ca o "aratare".

Gata cu gluma! E OK! Am vrut doar sa ma destind un pic iesind de sub tensiune. Si acum... La treaba!

Nu, nu am 10 ani de casatorie. Am 10 luni. Si 8 ani. Si nu mi-am inselat sotia nici inainte, nici mai apoi! Si nici nu o voi face vreodata! Am cel putin trei motive mari, ba chiar patru ;), pentru care n-o fac. Le voi spune in ordinea importantei si a "puterii de convingere" a fiecaruia. Insa, te avertizez, totul foarte pe scurt.

Argumentul numarul 1: Isus!

Acest lucru e un pacat care ar pune in pericol relatia mea cu Isus. El a murit pentru mine. Nimic nu m-ar indreptati sa nu-L iubesc. Dragostea Lui pentru mine e cel mai pretios lucru pe lumea asta!

Argumentul numarul 2: Sotia mea!

Nu stiu care sotie ar merita inselata, dar daca exista totusi una, te asigur ca aceea nu este sotia mea. Vai, n-o cunosti!

Ma iubeste la nebunie! E moarta dupa mine! Eu sunt totul pentru ea! Si eu o iubesc foarte mult!

Dragostea care ne leaga e neconditionata! Nimic n-o poate ucide, in afara unui singur lucru: infidelitatea. Despre a ei nici nu poate fi vorba! Despre a mea iata ca vorbim acum.

Desi sunt plecat de destul de mult timp din tara si as fi avut cateva ocazii s-o insel, fara sa afle, am zis, categoric: NU! O iubesc prea mult!

Argumentul numarul 3: Tata!

A fost toata viata un "aventurier". Am stiut cat a suferit si sufera mama. Stiu ce inseamna pentru copii un asemenea "tatic" denaturat. El, de cativa ani, e cu "una", divortata pentru el, cu doi copii. Mama e cu cei trei fii ai ei aici, in Spania. Eu sunt cel mai mare.
(nota: toti fratii suntem tipi fideli, desi rationamentele noastre difera pe ici pe colo. Din pacate, nici unul nu mai e disponibil!)

Argumentul numarul 4: Impotenta!

Poate cu acesta ar fi trebuit sa incep in cazul in care era adevarat. Dar, din fericire, e doar... o gluma! ;D

PS: Crezi ca nu mai sunt tipi ca mine? Chiar pe forum ii vei gasi! Spre exemplu, l-ai vedea tu "pacatuind" pe... instinkt?

01 Septembrie, 2004, 09:28:25 p.m.
Răspuns #9

instinkt

Mi-a sarit in ochi nick-ul meu pe aici... Chiar asa... M-ati vedea pe mine inseland ??? NICIODATA !!! Credeti-ma ca nu am inselat si nu imi voi insela niciodata viitoarea prietena, viitoarea sotie, etc... Sunt bucuros ca in ziua de astazi, cand toti baietii vor numai un singur lucru de la fete, mai exista si "specimene" ca noi care traiesc numai prin iubire...

01 Septembrie, 2004, 09:44:46 p.m.
Răspuns #10

friend

Vizitator
Acum tu ma susti pe mine! ;) Multumesc, prietene! Serviciu contra serviciu! E randul meu.... Astept ocazia!

Si ma bucur ca nu m-am inselat cand te-am pomenit aici.

13 Septembrie, 2004, 10:12:55 p.m.
Răspuns #11

ela

ai avut dreptate friend.in trecut...anul trecut...am trecut prin cateva experientze mai neplacute,si nu am reusit sa trec in totalitate peste ele.mi-ar placea sa cred ca exista...adica sunt sigura ca exista "specimente" cum ziceti voi,mai rare care nu isi insala prietenele si sotiile...pacat ca sunt pe cale de disparitie...eu nu cred in fericire.daca tu crezi cu atata desavarsire...ma ajuti si pe mine sa dau de ea?
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

13 Septembrie, 2004, 10:37:49 p.m.
Răspuns #12

friend

Vizitator
Bineanteles ca imi doresc sa te ajut si pe tine ca si pe ceilalti, care n-ar sti lucrul acesta! Dar... inca n-am lansat topicul acela! O voi face... nu peste mult timp! (Ca sa nu mai zic "in curand"!) E nevoie de rabdare, fiindca trebuie sa spun destul de multe lucruri care sa pregateasca raspunsul final.

Dar o sa-mi mai atrag niste ajutoare si... o sa le pun la treaba, ca tot se tin de glume pe forum. Cunosc chiar pe... "cineva"!  ;D

Si mai stiu si pe...   Nu spun! Persoana importanta!  ;)

PS: Da, ela, te voi ajuta, asta imi propun!

13 Septembrie, 2004, 10:40:47 p.m.
Răspuns #13

DIANA

Vizitator
Pai cand cocosul nu-i acasa...gainile ;D isi cam fac de cap! Cot-codac!

13 Septembrie, 2004, 10:40:50 p.m.
Răspuns #14

minerva

Vizitator
cineva (cu litere mici) promite sa dea o mana de ajutor