11 Octombrie, 2025, 11:26:34 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

vi se par frumoase paradele militare?

da, sunt frumoase
10 (83.3%)
nu, sunt comuniste
0 (0%)
nu-şi găsesc utilitatea
0 (0%)
frumoase doar pentru copii
1 (8.3%)
ce-s alea?
1 (8.3%)

Numărul total de membrii care au votat: 11

Autor Subiect: trecea fanfara militară...  (Citit de 5386 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Noiembrie, 2006, 09:16:51 p.m.
Citit de 5386 ori

Semiramis

Global Moderator
de 1 decembrie, ziua naţională a ţărişoarei noastre, a devenit deja o obişnuinţă ca armata româniei să defileze. se fac cel puţin două repetiţii în care cele trei categorii de forţe: aeriene, navale şi terestre, trec salutând pe sub arcul de triumf. soldaţi, ofiţeri trec în pas cadenţat, urmaţi mai apoi de tehnica de luptă pe sol şi în aer.

multă lume nu vede decât faptul că circulaţia este strangulată (mă rog, asta se întâmplă zilnic în bucureşti cu sau fără paradă). mie îmi plac paradele, sunt frumoase. aduc bucurie în ochii bătrânilor şi însoţesc strigătele de bucurie ale copiilor, iar eu, undeva în suflet, mă simt protejată.

voi ce credeţi?
veniţi vineri la ora 11.00 la arcul de triumf?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

29 Noiembrie, 2006, 09:21:17 p.m.
Răspuns #1

pokemon

eu n o sa vin la arcul de triumf....dar o sa ma duc la noi in centru...sa vad demonstratiile.... :)
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

29 Noiembrie, 2006, 09:22:48 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Eu intru in categoria "multă lume nu vede decât faptul că circulaţia este strangulată" - deci nu :D

29 Noiembrie, 2006, 09:24:56 p.m.
Răspuns #3

|ngerMorT

Si mie im plac si chiar as veni daca reusesc sa ma trezesc  ;D Eu am o problema cu trezitul. Dar 11 e o ora rezonabila.

Oricum, eu vreau sa merg vineri seara la Universitate ca se aprind luminile de pe bulevard!!! Superb!!! Iubesc iarna!!! VREAU ZAPADA!!!!!
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

29 Noiembrie, 2006, 09:25:37 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
iulian, pierzi frumuseţea momentului aplecânde-te spre lucruri prea umane...oricum vineri este liber...aşa că...unde te grăbeşti?  :o
eu am votat da.  8)

29 Noiembrie, 2006, 09:34:37 p.m.
Răspuns #5

|ngerMorT

Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

29 Noiembrie, 2006, 09:35:15 p.m.
Răspuns #6

Escu

Global Moderator
zic sa declaram razboi ungariei...ca sa vedem armata mai des...
Let's put a smile on that face!

29 Noiembrie, 2006, 09:41:26 p.m.
Răspuns #7

viulian

Administrator
Vazutul armatei e frumos, da' cand nu moare nimeni :)

29 Noiembrie, 2006, 09:43:07 p.m.
Răspuns #8

Semiramis

Global Moderator
iulian, pai şi la parade se moare?  ???

29 Noiembrie, 2006, 09:47:23 p.m.
Răspuns #9

Escu

Global Moderator
iulian, pai şi la parade se moare?  ???

nu bre...moare la razboaie...
Let's put a smile on that face!

03 Decembrie, 2006, 12:05:01 a.m.
Răspuns #10

Semiramis

Global Moderator
la paradă ieri a fost tare frumos. mă gândeam îngrozită ce groaznic ar fi pe vreme de război, să treacă prin oraş toate maşinile acelea grele de luptă...cumplit. să dea Domnul să nu trăim asemenea orori...
în schimb...ce să spun, niciodată nu am văzut atâta lume pe stradă. erau cu steguleţe, aplaudau...impresionant. frumos.o să încerc să pun nişte poze zilele astea.

08 Decembrie, 2006, 10:46:09 p.m.
Răspuns #11

crocantzel

Vizitator
Da de ce se face asa mare caz de parada?
Si nu inteleg de ce ziua Romaniei a devenit doar un prilej de a te zgai la "tehnica" de lupta si la a manca mancarea data aproape din mila de catre autoritati(celebra fasole cu carnati sau costita). Ce, ma simt mai bine, mai protejat, mai cum daca vad parada militara? De ce nu se face o parada de intelectuali? Sau de inventatori, ca nu ducem lipsa si am uimit intreaga lume?

09 Decembrie, 2006, 06:25:55 p.m.
Răspuns #12

Semiramis

Global Moderator
crocănţel,
parada este o aducere aminte a ceea ce a însemnat Unirea. de asemenea, ne aduce aminte că cineva veghează ţărişoara asta ruptă de interese politice. în plus armata a fost mereu alături de populaţie. şi nu în ultimul rând, paradele sunt frumoase.

10 Decembrie, 2006, 03:46:03 p.m.
Răspuns #13

crocantzel

Vizitator
"parada este o aducere aminte a ceea ce a însemnat Unirea"
SI de ce anume trebuie sa fie o parada militara ca sa ne aduca aminte ce a insemnat unirea? Ce a insemnta Unirea? Militarizare? Sau fratie? De ce nu defilam noi? Ardeleanul de mana cu Olteanul si Moldoveanul de mana cu Munteanul? Asta ar sugera insemnatatea si spiritul Unirii.

"ne aduce aminte că cineva veghează ţărişoara asta ruptă de interese politice"
Armata e poate cea mai politizata institutie. Macar in politica si justitie mai e cineva care ii supravegheaza, dar comunistii din armata au stat si inca mai stau nestingheriti acolo. Nu-i deranjeaza nimeni.

10 Decembrie, 2006, 04:18:36 p.m.
Răspuns #14

Semiramis

Global Moderator
crocantzel,
la cele doua probleme ridicate de tine:  8)
noi ne-am unit in urma a ce? a unui picnic sau a unui razboi? cine ne-a aparat? armata sau asociatia brutarilor?
exista politica in armata pentru ca exista ministru civil. de aici pleaca...
in speranta ca te-am lamurit... ;D
« Ultima Modificare: 10 Decembrie, 2006, 04:20:41 p.m. de Semiramis »