05 Noiembrie, 2025, 08:23:17 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: are iubirea grad de comparatie?  (Citit de 13433 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Decembrie, 2006, 07:23:28 p.m.
Citit de 13433 ori

suflet

te iubesc:
   -foarte mult
   -mult
   -enorm
   -pana la stele si inapoi

... sau simplul "te iubesc" le spune pe toate?
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

22 Decembrie, 2006, 07:29:43 p.m.
Răspuns #1

Escu

Global Moderator
poate ca da...poate ca nu...
te iubesc si in cuvinte nu pot sa iti descriu, te iubesc, si pot sa iti spun doar punandu-ti mana pe pieptul meu...sa simti cum bate..
Let's put a smile on that face!

22 Decembrie, 2006, 07:32:37 p.m.
Răspuns #2

suflet

dar daca spui "te iubesc putin" are sens? ... "te iubesc enorm" are sens? ...
poti sa iubesti mai mult sau mai putin?

:-* :-*

22 Decembrie, 2006, 10:18:12 p.m.
Răspuns #3

burn_2_hell

pai daca spui ''te iubesc'' asta presupune un sentiment foarte puternic...curat..si nu cred ca are grad de comparatie!!
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

23 Decembrie, 2006, 05:15:51 a.m.
Răspuns #4

catty

eu cred ca are....sunt foarte mlte feluri de a iubi si de asemenea poti iubi cu variatii de intensitate...

26 Decembrie, 2006, 01:28:14 p.m.
Răspuns #5

Alia

Iubirea....da, are grad de comparatie. Cred ca este important cum o spui, acest cuvant poate avea atatea conotatii, poate suna fals sau poate fi spus simplu, dar totusi ...atat de profund, o poti spune sfios sau...o poti demonstra, fara a avea curajul sa o spui......

26 Decembrie, 2006, 01:41:49 p.m.
Răspuns #6

suflet

eu cred ca noi adaugam acesti termeni de comparatie doar pentru ca suna mai bine ... atunci cand spui "te iubesc" este deja maximul ... mai mult decat "te iubesc"  nu se poate ...
cand spui ca iubesti mai putin ... inseamna ca nu iubesti ... simti doar o atractie fata de persoana respectiva ...
iubirea nu are grad de comparatie ... parerea mea  ::)

:-* :-*

26 Decembrie, 2006, 01:43:06 p.m.
Răspuns #7

Semiramis

Global Moderator
cândva credeam şi eu că a iubi şi atât înseamnă totul. în timp, mai apoi, am realizat că eu, la rândul meu, pot iubi mult, puţin, deloc sau enorm.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

28 Decembrie, 2006, 01:31:27 p.m.
Răspuns #8

Strumfita

Sunt de acord cu Semiramis. Iubesti pur si simplu, dar pe zi ce trece iubesti tot mai mult, iar sentimentul e pe zi ce trece tot mai intens. De aceea ajungem uneori la "te iubesc enorm", "te iubesc pana la stele si inapoi", sentimentul e aceeasi, dar e tot mai intens, mai profund.
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

26 Ianuarie, 2007, 04:10:33 a.m.
Răspuns #9

Dedeiu

Mai auzi: "a: Te iubesc! b: Cat de mult? a:Enorm de mult! b: Doar atat?"

26 Ianuarie, 2007, 02:19:30 p.m.
Răspuns #10

|ngerMorT

De fapt nu era "b:", ci era "o:"... si era "o" zambind...  ;)
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

26 Ianuarie, 2007, 06:08:08 p.m.
Răspuns #11

crocantzel

Vizitator
Eh, nu prea sunt eu omul cuvintelor...Nu stiu de cate ori am spus "te iubesc" pana acum, dar sunt sigur ca pot sa numar pe degetele de la o mana. Cat despre de sentimentul de iubire, nu stiu ce grad de comparatie are. Ca sa zici "te iubesc mai mult sau mai putin"....trebuie sa ai un etalon de comparatie, nu? Cum vrei sa zici? Te iubesc mai mult ca pe...mine....ca pe aia de am stat acum un an cu ea? Te iubesc mai mult ca ieri si mai putin ca maine...Suna bine. Totusi..."cea mai puternica flacara arde prima". Creste azi, creste maine....poimaine....peste catva timp ajunge la apogeu si...se stinge...De ce nu iubin constant? Sau de ce credem ca nu iubim constant. Da, intr-adevar, trebuie sa mentinem...spontaneitatea, scanteia, sa nu permitem rutinei sa intervina, dar...Dar! Dar cred ca iubim cu adevarat cand cunoastem pe cineva cu adevarat, atunci cand nu mai putem spune"in fiecare zi descopar lucruri noi despre ea si asta ma face sa o iubesc si mai mult". Asta inseamna ca nu cunosti in totalitate persoana respectiva. Poate fi vorba de dragoste aici? Iubeste cu o constanta ardoare si atunci vei simti iubirea adevarata. Nici nu mai e nevoie de cuvinte, de banalul "te iubesc". Pentru mine nu conteaza cuvintele. Conteaza tonul. Si cand stii cum sa vorbesti, poti sa spui "te urasc" si sa fie cea mai frumoasa si profunda declaratie de dragoste facuta vreodata.

Cat despre "a: Te iubesc! b: Cat de mult? a:Enorm de mult! b: Doar atat?"  be serious, please!!! Nu stiu cum as reactiona la o asemenea replica, dar frumos nu ar fi.

NU, IUBIREA NU ARE GRAD DE COMPARATIE!

26 Ianuarie, 2007, 06:55:36 p.m.
Răspuns #12

|ngerMorT

Crocantzel te rog nu interpreta gresit acea replica. Tocmai pentru ca imi apartine stiu foarte clar modul in care o spun.  :) Si o spun pe un ton glumet si zambind, in nici un caz exprimand indignare sau suparare. Este un mod de a ma alinta si dupa ce spun "replica" imi sarut iubitul si ii spun ca si eu il iubesc mult de tot.  ;) Chiar tu ai spus ca ceea ce conteaza este tonul, nu?  ;)
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

26 Ianuarie, 2007, 08:16:41 p.m.
Răspuns #13

crocantzel

Vizitator
Ok ok...Nu te supara tu acum :) Poate am inteles eu gresit. Am vrut sa puctez asta dar nu am avut timp. Si asa am pierdut microbuzul  :(  Scuza-ma. Merit  :bop:

26 Ianuarie, 2007, 08:29:44 p.m.
Răspuns #14

|ngerMorT

Nu m-am suparat, am vrut doar sa clarific "situatiunea"  ;D Pare rau ca ai pierdut microbuzul!