ok...parerea mea...parerea mea e ca aceasta aderare e un pas foarte important pentru Romania dar facut intr-un moment nepotrivit...nu cred ca suntem pregatiti pentru asa ceva...noi...ca stat...
cred ca am fost acceptati in aceasta uniune pentru ca tara noastra intradevar are potential...si daca noi nu am fost in stare sa il valorificam vor veni alti sa o faca...
aud in foarte multe parti ca ne va fi mai bine...sunt perect deacord ca unora le va fi mai bine...cui?...celor care acum le e bine si celor care stiu si au cu ce sa speculeze anumite oportunitati...
oamenilor in general...nu stiu cand le va fi mai bine ...

...cum ati zis...la noi in tara un procent semnificativ este reprezentat de oameni din provincie care traiesc pe propriile puteri din putinul pe care si-l pot face singuri...nu imi imaginez cum se vor descurca de acum...nu erau pregatiti pentru asa ceva...

preturile...preturile la noi in tara sunt de foarte mult timp aliniate la cele din uniune...defapt...sunt chiar mai mari in multe cazuri...si cazuri care ne afecteaza permanent(electricitate, benzina, chiar si paine

)...ce au anuntat pe 1ian o data cu 'intrarea in Europa'? scumpiri!!!!!!!
salariile...nici nu vreau sa ma gandesc

am auzit deasemenea la multi despre posibilitatea de a munci inafara mult mai usor...ok...nu vreau sa vb despre ce nu cunosc...va vorbesc despre ce stiu adica despre posibilitatea de a munci in Anglia...statisticile suna foarte 'incurajator'...se asteapta ca in urmatorul an 180.000 de romani si bulgari sa ceara drept de munca in Anglia...autoritatile britanice vor accepta maxim 56.000....in ce conditii:
1. sa fi calificat in domeniul tau de activitate
2. nu ai dreptul sa ocupi decat posturi pe care nici un englez nu le-a acceptat
ce inseamna asta? inseamna ca vor oameni calificati pe posturi de necalificati

si...autoritatile britanice au mai luat o masura impotriva angajarii la negru a romanilor...au dat pe toate posturile de televiziune si au scris in ziare despre faptul ca romani sunt purtatori de sida, sifilis si tuberculoza!!!!!!!!!!
aaaa...au anuntat ca probabil peste 7 ani vor avea si romani voie sa munceasca aici fara permise si alte cele...

nu cred ca sunt singuri care au luat masuri de genul asta...
ca nu mai stam la cozi la vama...da..nu e placut intradevar..dar cu ce ne incalzeste...ca putem merge la 'shopping in Milano' sa citez inca o expresie frecvent auzita la tv...ok...cu ce vom merge la cumparaturi

si inca ceva...putem calatori doar cu buletinul...inca ceva bun aparent nu??? dar...cine va mai inregistra toate iesirile si intrarile in tara??? si daca nu vor fi inregistrate toate nenorocirile care se vor intampla in capul cui credeti voi ca se vor sparge???
in fine...ma opresc aici...oricum nu pot face nimica...nu imi ramane decat sa astept sa vad daca am sau nu dreptate si...sa sper poate...ca gresesc...