05 Noiembrie, 2025, 10:09:40 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cu cheia atârnată de gât...  (Citit de 29966 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Ianuarie, 2007, 05:22:35 p.m.
Răspuns #15

Semiramis

Global Moderator
normal că am colecţionet timbre...le am şi acum, poate că valorează o avere şi eu nu ştiu... :D
mai pun şi eu poze, nu ştiu de ce nu m-a lăsat de aseară, l-am rugat pe iulian să ma ajute. :-[

« Ultima Modificare: 18 Ianuarie, 2007, 09:52:37 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

18 Ianuarie, 2007, 04:19:24 p.m.
Răspuns #16

Lady Allia

:)...să ştii dragă Semiramis că te ajuta oricum.. ;)...şi dacă îl rugai şi dacă nu... ;D pentru că Iulian este un gentelman al LoveTime-ului şi bine că este şi al nostru al fetelor de aici... ;D :D ;D!
 Eu am avut o colecţie enormă de timbre şi îmi plăceau cele florale, cele cu avioane şi maşini...Erau deosebite...Şi...daaa...mai aveam şi insectar, dar ăla era mereu gol... ;D...Mi-a fost milă să înţep insectele şi să le pun acolo...aşa că...le desenam sau puneam câte un timbru specific...!  :laugh: :laugh: :laugh:
 Ştiţi ce îmi plăcea mie în mod deosebit şi îmi cumpăram de fiecare dată când mi se oferea ocazia?...Caramele cu cacao...!!! De alea care se lipeau de dinţi şi aveau un gust deosebit..., dar care nu ştiu...îţi aromau parcă fiecare colţisor şi celulă din corp de plăcere şi gust. Mai îmi plăceau pufarinii...când puteam cumpăram cu pungile...şi uuuuuu goleam tot în câteva clipe!  :-[ :P :-[...
 Colecţionam cutii de ţigări şi de bere pentru că mi se păreau nişte adevărate miracole... :-\ :laugh: ::)!!!
 Îmi plăcea când venea circul.., dar nu pentru spectacol ci pentru că odată cu el veneau maşinuţele cu fise în care te urcai şi fugeai după alţii să te ciocneşti... :laugh:...! Îmi plăceau toate trăznăile alea în care te urcai şi îţi venea rău, dar totuşi...mai urcai şi a doua oară...: trenuleţul fantomă, roata, carusel... ::)...
 Şi...vata de zahăr pe băţ...!!!! Oauuu şi acuma îmi cumpăr câte 2-3 când găsesc...  :D:-[  :D...miamiiii..ce bunătate! Ţi se lipeşte de suflet, de degete, de buze...străluceşti tot de zahăr apoi..., dar e ok...(oare mai pot încă una?...măcar una...plssss  ;D :-* :-[ :-* ;D...)...!
 Îmi mai amintesc faptul că învăţătorii la ţară erau foarte respectaţi şi într-adevăr erau deosebiţi!
 Îmi amintesc că deşi salarial nu erai mai bine plătit ca şi muncitorii...aceştia spuneau cu mare stimă "Domnul inginer"...Nu ştiu...parcă era altfel...Parcă oamenii aveau acel bun simţ înnăscut pentru cei cu studii...! Poate pentru că atunci unii chiar munceau pentru diploma aia...nu ca şi acuma...!
 Hmmm...deocamdată...atât..., dar revin eu...

Iulian  :) :-* :)...mă bucur că am făcut un tur minunat în trecut şi mă bucur pentru că mi-ai dat din colţul tău de pâine cu zahăr... :)...Sunt pofticioasă... :-[...şi dacă nu o făceai trebuia să aplic faza a doua...mutriţele mele pur şi simplu irezistibile... ;D ::) ;D...!

20 Ianuarie, 2007, 12:17:34 a.m.
Răspuns #17

Semiramis

Global Moderator
si eu colectionam pachete de tigari. si intr-o vreme si surprize. faceam schimb de timbre cu vecinii din bloc. mancat sugiucuri de 1 leu de la tiganci de innebunea maica-mea cand ma vedea. nu le-am zis niciodata parintilor "mama" si "tata" drept care eram o ciudatienie pentru toti copii si exemplul altor parinti pentru "asa nu". le-am zis dintotdeauna pe nume. asa le zic si acum. si imi place.
citeam mult povesti. apoi legendele olimpului...
aaa, si oracolele. ce oracole frumoase aveam! cu pooze decupate si desene. prietenele maica-mii se puneau la mintea mea si ma ajutau sa csriu frumoas intrebarile. si cu cata placere citeam raspunsurile colegilor...
 :) era frumos...am avut copilarie...
Doamne si cate povesti mai inventam cand ne jucam. chiar ne jucam frumos si in echipe. ma bucur ca nu m-am nascut in era calculatorului...chiar ma bucur!

21 Ianuarie, 2007, 07:11:02 p.m.
Răspuns #18

Just

Si eu ma laud cu multe amintiri frumoase,mi-am purtat si eu cheia cu mandrie la gat,am asteptat aliniata in fata scolii alaturi de alte sute de elevi in coloane aranjati pe clase,am umblat pe coridoarele scolii cu clopotelul in mana(in clasa l ,doamne!ce mandrie) si am fost un copil fericit.

Imi aduc aminte ca pe atunci era la moda Cipi-Ripi,ciocolata mea preferata.Am multe oracole si caiete cu amintiri.Am mostenit de la tata o multime de albume cu timbre.Le primeam prin posta cand eram mica,am multe albume cu fotbalisti si eu am colectionat servetele pe care le pastrez cu atat de mult drag,au pastrat mirosul anilor frumosi.

Cand am fost in clasa a doua ne-am mutat de la bloc la casa si am ajuns in lumea mea.Doamne!ne adunam toti copiii de pe strada si mergem pe deal.Ne-am construit case in copaci din lemne si frunze,aveam leganuse atarnate de copaci si cea mai reusita inventie a noastra franghiile cu scripeti pe care coboram din varful dealului.

Verile erau atat de frumoase.Faceam focuri in seri tarzi si prajeam porumb "imprumutat" din gradina unor vecini,spuneam povesti si ne jucam.Mi-am amintit de "Ascunsa" -ne organizam in echipe si ne jucam pe toata strada.Era atat de frumos.

Sau...cand ne astrangeam in grup si intram in gradina celui mai temut batran al copilarei noastra.Am vrut sa ne luam niste mere ,pentru ca intotdeauna cele furate erau mai bune decat cele cumparate.Ne-a prins nenea si ne-a alergat cu furca.N-am sa uit niciodata imaginea aceea si emotia prin care am trecut.

Mergeam in vacante la strabunica mea intr-un sat si acolo ma intalneam cu alti prieteni cu care mergeam la pescuit la Balta :) .Aveam batul meu norocos facut de strabunicu Ion cu care prindeam cate-un pestisor mic si faceam in toate felurile de bucurie.

Ce sa mai spun de momentele ce le petreceam in timp ce bunica si bunicu mergeau la sapat in Lunca.Ma bucuram atat de mult ca puteam alerga in voie,ca puteam manca paine cu branza si rosii atunci culese. Atat de gustos si placut era totul .Mirosul acela de fan cosit recent din diminetile copilariei mele n-am sa le uit vreodata.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

21 Ianuarie, 2007, 07:18:09 p.m.
Răspuns #19

Semiramis

Global Moderator
aaa. uitasem de şerveţele...toţi ştiau de pasiunea mea şi-mi aduceau de pe unde plecau. eram ofticată pe vară-mea, care este mai mare, se apucase şi ea să strângă şerveţele, avea un unchi în sua şi îi trimitea de acolo odată cu pachetele trimise pentru părinţii ei (aşa era pe vremea lui ceauşescu, rudele din străinatate trimiteau diverse rudelor "sărace" din românie... ???). aşa...şi ce drăguţ era cănd eram elev de serviciu la şcoală, sunam soneria pentru pauze şi începerea orelor. aveam banderolă la mănă cu ES... ::)
erau acele cutiuţe de cip...vă amintiţi? bombonelele alea colorate di dulcegi. se foloseau şi pe colivă... 8)
de catamele nu mai zic nimic...aaa şi îngheţata aia la dozator, apoasă, ca un shake...nu prea îmi plăcea... :-X
haideţi...cu mai multe amintiri...!

21 Ianuarie, 2007, 08:19:20 p.m.
Răspuns #20

Just

Iata cateva din amintirile mele frumoase.

Aici sunt timbrele                                                                                            Si o parte din servetele

« Ultima Modificare: 21 Ianuarie, 2007, 08:20:53 p.m. de just_a_tear »
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

21 Ianuarie, 2007, 09:04:26 p.m.
Răspuns #21

Luli

Vaaai ca emotionata sint!Si eu aveam servetele,pachete de tigari,timbre,surprize cu Tipi-Tip...Si eu eram cu cheia de git de la 6 ani.
Am spart arhiva scolii,am furat cartofi din trenuri si i-am copt in curtea scolii.Adunam toti ciinii si-i parcam pe bloc!Am fugit cu copiii de la scoala si-am ajuns din Militari in Baneasa pe linga sinele de tren,pe jos,si-am vrut sa rapim o gaina s-o mincam!
Opreste trecera.
Stiu ca unde nu e moarte,nu e nici iubire,si,totusi te rog:opreste, Doamne,ceasornicul cu care ne masori destramarea.

21 Ianuarie, 2007, 09:20:12 p.m.
Răspuns #22

Semiramis

Global Moderator
just a tear, facem schimb?  :D

21 Ianuarie, 2007, 09:49:33 p.m.
Răspuns #23

Just

As mai face eu schimburi numai ca tot ce a fost dublura s-a dus aflandu-ma printre impatimiti colectionari mai tot timpul.Hehe.Oricum eu mi-am inchis colectia pentru ca intr-o zi m-am enervat cu servetelele de acum .Oricat le-ar colora ei si oricat le-ar umple de toate maimutariile nu mai au frumusetea celor de dinainte vreme. >:( Asa imi pare mie.

O ,mi-am mai amintit ceva.De bomboanele acelea cu lapte si cacao ,se simtea putin gustul amarui de cacao.Oh! ce mult mi-au placut si imi cumpara buni mai tot timpu ca atunci nu erau scumpe si se gaseau varsate.Si ce bunatate de langos se mai facea in piata .Cand mergeam cu mama la cumparaturi primul lucru se stia:o luam de mana si imi comandam direct :LANGOS ,desi abea ma vedeam de tesgheaua vanzatorului mult prea inalta pentru mine.

Imi mai amintesc ca mergeam la mama la birou si era un nene (seful de birou) care de cum intram pe usa ma intreba tabla inmultirii si intotdeauna ma facea sa plang de rusine la 9*8 .Nici macar nu era corect pentru ca nu ma intreba tabla inmultirii cu numere mici ca sa pot demonstra ca stiu si eu cat de cat. Si acum cand am de calculat 9*8 ,god! parca il vad pe nenea Pircea. Trebuia sa fac temele cu mama la lucru.Ea batea la masina de scris :tac,tac ,tac si eu scriam la caligrafie.Grseam un cuvant ,imi rupea foia si acasa  ;D ,de aia scriu eu acum frumos.

9*7 ...9*8 ...9*9..... hihi,asa plecam de la mama de la lucru.

22 Ianuarie, 2007, 01:23:58 a.m.
Răspuns #24

viulian

Administrator
:laugh:

Timbre am si eu, 2 clasoare, si cateva pagini intregi pline de colite unele nestapilate. Si multe serii nestapilate :D
Ma ofticam mereu ca la posta nu aduceau, si mai mergeam prin Constanta si cumparam.

Apropos de tabla inmultirii, cand eram mic pe la vreo 5 ani cred (am fost crescut la tara) unchimiu ma invatase tabla inmultirii pana la vreo 5x5. Mai sus nu stiam, restu le invatasem pe de rost cred :D da' se lauda cu mine la toti ca ce destept sunt.

Chiar, mai tineti minte lanternele cu baterie patrata ? Din acelea cu buton sus parca (sau in lateral, nu mai stiu).
Masinile de spalat Albalux.
Limonada.
Bicicletele Pegasus parca..
Motoretele Mobra.
Combinele Gloria.

Mai erau si niste jocuri.. un soi de grila de plasic cu gaurele dese, in care infigeai niste bumbi cu piciorus, bumbi din plasic colorati in diverse culori vii ?
Masinutele teleghidate, din alea cu fir metalic - ce-mi placeau cum luau curba :D - si toata frustrarea de atunci ca eram 'legat' de masinuta mi-am varsat-o anii astia, cred ca am vreo 10 masinute radioghidate.

22 Ianuarie, 2007, 07:55:26 p.m.
Răspuns #25

Just

Eu imi amintesc de bicicleta Pegas.Eh!cum sa nu-mi amintesc ca pe ea am dat prima data din pedale.He,he ce amintiri frumoase si cate cazaturi zdravene pe bicicleta scoasa recent din podul bunicii (cat imi placea sa ma furisez in podul acela plin de lucruri noi pentru mine).

Mi-am amintit acum si de Skoda bunicului.Parca acum il vad cum o scotea din garaj si cu cata mandrie o conducea.Era mica -asemanatoare unui trabant si odata am mers la sat cu ea,eu eram mica pe atunci si am dat de o balta in drum.Cum masina era mica de statura  :laugh: am avut impresia ca apa ne va inghiti si am strigat foarte panicata cat m-au tinut puterile si corzile vocale :"Ne-necam" -replica devenita celebra  :-[.

Dar voi va mai aduceti aminte de diafilme? Eram asa impresionata cand am vazut prima data imagini proiectate pe un perete al camerei si cu cat drag le urmaream si studiam .Numai ca nu ma bucuram eu prea mult de ele,verisorul meu mai mare fiind atat de plictisit sa -mi arate,dar dupa ce varsam cateva lacrimi in fata bunicului ,obligat imi arata  :angel: .

Ce mult imi place sa-mi amintesc de vremurile acelea.M-am bucurat asa frumos de copilaria mea.

22 Ianuarie, 2007, 08:04:14 p.m.
Răspuns #26

viulian

Administrator
Aiiii da ma, diafilme si diapozitive :D da nu mai stiu diferenta intre ele!
Si mai erau si lunetele acelea prin care te uitai si vedeai tot soiu de forme, si daca le roteai vedeai altceva..

Balanel si Miaunel sau Mihaela :)
Aaaa si care se uita la Bulgari la desene animate :D ? (astia din sudul tarii, se prindea acolo).

22 Ianuarie, 2007, 08:05:08 p.m.
Răspuns #27

Lady Allia

Diafilmele!!! Daaaa  ;D ;D ;D! Doamne ce mai plângeam când mă uitam la "El Zorab"...uuuoofff!  :'( :-[ :'(...
 Am avut foarte multe diafilme colecţionate...Ştiu cum se adunau prietenle la mine să ne uităm...Mereu o puneam pe mama să zugrăvească în alb în camera mea... :laugh:!
 Eu pe lângă timbre, cutii de ţigări, bere...mai colecţionam cu foarte, foarte mare plăcere acţibilde cu fotbalişti şi...postere!!! Când voi avea posibilitatea am să scanez o fotografie de a mea...şi camera mea... :-[ :-[! Nu aveai unde să pui un ac atât îmi erau de ticsiţi pereţii de postere şi poze mici decupate de prin reviste...

22 Ianuarie, 2007, 08:06:02 p.m.
Răspuns #28

pokemon

diafilme...ce frumos....am pus o pe mama sa imi cumpere draperii de culoare inchisa caci nu aveam nici o camera intunecata,iar seara cadeam rupta de oboseala si adormeam dupa primele 5 imagini  ;D
cat despre bicicleta..hm..tot pe un pegas am invatat sa merg.si la inceputurile acelei ere la tara,erau niste baltoace de petrol
in care bineinteles ca am cazut si m am intors acasa neagra din cap pana in picioare si mirosind a petrol...mi am stricat si papucii atunci  >:( care erau scumpi si nici nu se gaseau  ;D a ramas replica copilariei mele
si tot cu bicicleta am intrat intr o caruta plina cu fan...caci era vale si nu stiam sa pun frana  ;D
hm...amintiri din copilarie....imi par asa de indepartate..dar asa de frumoase....
 :-*
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

23 Ianuarie, 2007, 11:12:15 p.m.
Răspuns #29

Semiramis

Global Moderator
diafilme. plăci de vinil cu 2 poveşti pe fiecare, normal că le-am prins. de învăţat să merg pe bicicletă, am învăţat pe "mifa" unei prietene (de care era foarte mândră, i-o adusese taica-su din germania de undeva, sau cehoslovacia...nu mai ştiu), albalux, lanterne, creveţi...
Iuliane, nu fă mişto, că eu şcoala de şoferi pentru A pe o mobră am facut-o... :D