05 Noiembrie, 2025, 04:42:50 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: VANT LA PUPA - SARUTUL MARILOR  (Citit de 324165 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

29 Iunie, 2007, 09:36:48 a.m.
Răspuns #450

catty

Buna dimineata din nou!!!! :-*

O noua zi, de aceasta data pe mare :)

Am facut un mic tur inainte de a urca pe punte pt cafeluta de dimineata si totul pare ok.

Escu... ms mult pentru masa....omleta nu am incercat-o dar clatitele au fost super :)

OnlyU... speram sa nu plecam fara tine si se pare ca ai reusit sa ne prinzi din urma ceea ce ma bucura enorm. Sper dupa ce te odihnesti putin sa ne pui putin la curent cu ultimele tendinte :P Bine ai venit!!!

Diana... ce ai zice sa incercam o redecorare a sali principale? (sa o pregatim pt urmatoarele evenimente :D), sa schimbam un pic admosfera

LoverGirl, Just cum le plac fetitelor baloanele? :P

Are cineva ceva poze cu Atena sa vedem cam la ce sa ne asteptam?  :)

Eu ma retrag la cafeluta...va astept pe punte
 :-* :-* :-*

29 Iunie, 2007, 10:35:16 a.m.
Răspuns #451

diana_nistor

Vizitator
Draga mea Catty, m-am inviorat si eu cu cafeluta asta de dimineata. Iar aroma de menta i-a dat un plus de savoare. Nu-ti pui si tu un pic? :)

Propunerea ta de redecorare mi se pare excelenta. Ma gandesc serios la ea. Intre timp, poate ca Justulet si LoveGirl se vor gandi si ele la redecorarea camerei copiilor, a salilor de joaca, de clasa. Cred ca au vazut aspectomatul si colectia de diafilme cumparate din cartierul european al Alexandriei.
Automatele de inghetata cred ca au fost reaprovizionate ca am vazut hainitele fetitelor patate cu inghetata. Ce faceti, fetelor?! :)
Vreau neaparat sa rearanjam sala de jocuri pentru cei mari, mesele de biliard, bordurile de darts, etc.  ca i-am vazut pe baieti cam incurcati printre ele si vad ca spirit de initiativa... poate dupa ce si-or scoate ochii cu tacurile intre masa si bar! :)

Daca cineva isi vrea cabina personala redecorata... sa ne anunte si sa se apuce de treaba. Si daca are nevoie de ajutor... ne-om sacrifica! :)

Ma gandesc si la organizarea de seri de poezie, de bridge, de poker (cu mize cat mai nastrusnice), n-ar strica si cate o partida de risca, in fond suntem oameni mari acum, nu ne mai prinde dirigintele, mai ales acum cand unii din noi aproape au scapat de bac.

Propuneri, sugestii, reclamatii, sesizari... aici! :)

29 Iunie, 2007, 10:42:34 a.m.
Răspuns #452

catty

Buna ideea cu menta ;D Mersi mult!

Ma bucur ca ti-a placut ideea mea  :-* si sper sa nu fii singura :-\

Sper sa ne apucam de treaba cat mai curand dar pt asta mai asteptam niste pareri si confirmari nu?

Serile cu tematica mi se par o idee excelenta!!!

Putem face un program saptamanal? in fiecare seara cate o tema sau ceva de genul.

yupyyyyy....se anunta distractie :bounce:

:-* :-* :-*

29 Iunie, 2007, 09:01:52 p.m.
Răspuns #453

desdemona

mi-a fost sa imi despart pasul si gandul de Alexandria...amintiri dinainte de nastere ma leaga ...numele meu este ALexandra,si locul in frunte imi este scris.Dar venii.

Diana,femeie frumoasa multumesc pentru grija ta.

sunt la post!un pic mai schiopatand,dar care imi sunt datoriile?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

30 Iunie, 2007, 08:45:47 p.m.
Răspuns #454

diana_nistor

Vizitator
Imi vine greu sa-mi imaginez, dupa tot acest timp, ce locuri, ce feţe inedite voi descoperi in clipa cand ne vom lasa iarasi prinsi in ambianta unui oras nou - ATENA -. Nu-mi pot da un raspuns. Teama in fata oricarui - NOU - tremura in mine ca acul de busola a comandantului. Nu-mi vine usor sa renunt teritoriului greu cucerit al visurilor mele - ALEXANDRIA - de dragul unor imagini noi, al unui oras nou, al unor noi stari de spirit. Ajunsesem asemeni unui maniac sa-mi tezaurizez visurile legate de oras. Ma intreb daca n-ar fi fost mai intelept sa ramanem acolo. Poate ca da. Si totusi stiam ca trebuia sa plecam. Era atat de greu sa concep un asemenea gand incat simt nevoia sa mi-l repet cu glas tare.
Ultimele zile inainte de ridicarea ancorei, le petrecusem in tacerea de aur a asteptarii. Pana si vremea se armonizase cu noi, oferindu-ne un sirag de dimineti cu cer albastru, si marea incretita de vant. Pendulam intre cele doua porturi - oras, nedorind sa-l parasim pe primul, si totusi, tanjind sa-l vedem pe urmatorul, suspendati ca pescarusii pe muchia unei stanci. Si de pe acum, imagini contradictorii se strecoara si se amesteca in visurile mele... maslini si migdali cu frunze de argint fumuriu, poieni incremenite in tacere... stanci... stanci impanzite de viersurile canarilor cu ochii "scosi"... un cer brazdat de stele cazatoare, valuri verzi ca smaraldul, scaldand nisipul plajelor singuratice, tipete de pescarusi... Aceste visuri musca unele din altele - visuri ireconciliabile - (inocente ca si noi toti).
Si imi vad iar prietenii (de asta data nu doar ca simple nume) radiind de constiinta intoarcerii, pana si pe cei care parca ne uitasera. Ne plimbam placut brat la brat, cu picioarele noastre subtiri, ca niste foarfeci, cu mersul leganat in contra timp cu tangajul corabiei, in dimineata asta spre cafeaua ce ne asteapta pe punte care straluceste (prin meritul matelotilor). Merg cu una dintre fete care nu reusise sa-si pudreze semnul vanat de la gat... o muscatura de dragoste...
Ne va imbata marea egeana, suspendata si ea de un fir intre primavara cu cele dintai pufuri albe ale florilor de migdal si maslin, si stolurile de pasari cu pene orbitor colorate.
Scriu pentru cei care nu si-au pus niciodata intrebarea (ca si mine): de unde incepe viata reala?
Calatoria noastra, mai timida, mai schiopatata, mai indrazneata, pare a fi asa-numitul -Prezent - un ospat grandios oferit de zane care se mistuie inainte de a fi putut sa gusti o imbucatura.
Am plecat spre Atena. La miezul noptii trecute am iesit pe punte, piezis, sub o luna proptita in inalturi. Am plutit un timp de-a lungul falezei muiata in cerneala neagra a arabilor, acompaniati de pulsatiile motoarelor sacadate, ca niste batai de inima. In cele din urma ne-am lasat in larg si apa ne-a impus ritmurile ei, leganandu-ne, inaltandu-ne si coborandu-ne ca intr-un joc. Noaptea era excesiv de calda si de pura. Un delfin tasni o data sau de doua ori la prora. Am baut putin ceai cald de salvie (venise comandantul, inteleptul, medicul, parca si sirena). Din sala mare se auzeau franturi de muzica. Clapele pianului mangaiate incercau parca o arie: Copiii Pireului. Briza calda imi mangaia obrazul moale ca atingerea unei blani de vulpe. Ma balansam intre somn si trezie. Careva dintre baieti spunea, parca (sau ecoul valurilor?) ca : "Lumea aceasta reprezinta fagaduinta unei fericiri unice, dar noi nu detinem mijloacele de a o sesiza."Au aparut multe umbre pe punte... Gesturi amoroase in lumina obscura de ambra a cabinelor cu obloanele zavorate...
Marea devenise o imensa antecamera pustie, un balon de intuneric... pare ca dardaie. Nu stiu exact unde ne aflam... "e frumos!" exclama cineva...

"Ce pictor de demult isi plimba acum deasupra noastra norii?"
(un vers despre care cred ca s-ar putea scrie pagini intregi, pentru ca sugestiile lui imi par nesfarsite. Ce zici, SIRENA? Accepta o aruncare in visare! )

LOVETIME intre Alexandria si Atena
                                                            30 Iunie ale lui 2007
« Ultima Modificare: 01 Iulie, 2007, 09:50:57 a.m. de diana_nistor »

30 Iunie, 2007, 08:51:26 p.m.
Răspuns #455

Escu

Global Moderator
zgomote in bucatarie, toata lumea se intreaba ce se aude.

Faceam o salata, rosii, castraveti, ceapa, sunca fina, masline verzi, si putina branza rasa marunt...foarte putin otet, si ulei de masline...am facut un bol imens. O sa dormiti plini, iar pentru relaxare un ceai de iasomie, incalzeste, avand in vedere vanticelul.
Let's put a smile on that face!

30 Iunie, 2007, 09:47:39 p.m.
Răspuns #456

catty

Totul merge conform planului. Totul e in regula. Am facut aproape jumatate din drum si totul indica ca vom ajunge la timp in Atena. Dupa ultimele cercetari ma pot reintoarce la visare.

Am iesit pe punte si am zarit o silueta...destul de aproape sa o pot auzi dar destul de departe pentru a nu imi simnti prezenta. Am pastrat distanta si i-am ascultat povestea. M-a captivat profunzimea si implicarea din cuvintele ei; parca te facea sa simnti o data cu ea. Superb.

Dupa ce am ramas doar alaturi de luna si valuri am inceput sa ma gandesc la citatul ce il rostise.
"Ce pictor de demult isi plimba acum deasupra noastra norii?"

Singurele ganduri ce am putut sa le conturez au fost legate de timp. Oare cine se joaca cu timpul nostru care trece prin noi. Sau poate pe langa noi? De cele mai multe ori simnt timpul ca pe niste nori ce trec neobositi pe deasupra mea schimband in permanenta decorul, umbrele si luminile, lumea si viziunile in timp ce eu raman mereu aceeasi, ca o stana de piatra nemiscata de nimic.
Inconstient mi-am ridicat privirea spre cer. Am descoperit un cer negru, un negru clar, profund, neintrerupt decat razele lunii si ale stelutelor jucause. Dar nici urma de nor. Nici urma de umbra. Nici urma de timp.

01 Iulie, 2007, 10:26:40 a.m.
Răspuns #457

diana_nistor

Vizitator
Am adormit tarziu. Era inca intuneric. Undeva in spatele nostru se intind coastele Africii. Deasupra capetelor noastre pluteau aripile pufoase ale boltii printre care se razletisera stelele mari cat floarea de migdal, clipind enigmatic pe cer. In cele din urma, ametita de asemenea auguri, leganata de unduirea apei, si chiar de vibratiile motoarelor am adormit privind la Denisa si Cezara cum dorm si ele cu un suras pe buzele intredeschise si cu papusile din lemn de maslin, lipite de obraz...

01 Iulie, 2007, 07:02:36 p.m.
Răspuns #458

Semiramis

Global Moderator
când vom pune piciorul în pireu, portul aruncat lângă atena, vă voi spune povestea ei...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

03 Iulie, 2007, 09:46:52 a.m.
Răspuns #459

catty

sa inteleg ca va plac asa mult camarutele vostre de nu mai iesiti deloc la lumina?

Noaptea trecuta a trecut parca mai incet...nori s-au miscat mai greu...In cateva ore vom ajunge la destinatie ;D

Mi-ar placea ca propunerile pe care eu si Diana le-am facut sa le fi luat in considerare si in Atena sa face aprovizionarea pentru redecorare si "organizarea" joculetelor.

In continuare astept pareri si sugestii...nu mai fiti asa timizi :P

Acum va las sa va pregatiti de debarcare iar eu ma voi ocupa de ultimele aranjamente.

De asemenea astept pareri despre cat ati vrea sa poposim in Atena si care sa fie urmatoarea destinatie.

Deocamndata  :-*

04 Iulie, 2007, 08:30:14 a.m.
Răspuns #460

diana_nistor

Vizitator
Este inca intuneric acum, cand am ancorat in afara portului invizibil, caruia doar ii ghicim reteaua de fortificatii si plasele antisubmarine. Incerc in minte sa ii schitez contururile pe fundalul de bezna. Estacada se ridica numai dimineata in zori. Intreg cuprinsul privirii este uniformizat de opacitatea tenebrelor. Nu-mi pot deslusi nici degetele propriilor maini. Imi simt nervii zgaltaiti ca ramurile unui copac. Luminile portului si orasului scanteie pe crupele lucioase ale baloanelor de baraj. Undeva in apropierea portului, o explozie multicolora desertandu-si pe cer, cu darnica risipa, orbitoare jerbe de stele, ciorchini de diamante. Vazduhul se cutremura. Nori de pudra roza, albastra si galbena se inalta odata cu ploaia de artificii. Pe urma, nimic - un nimic ce cantareste tone de intuneric din care se desprind doar zgomotele familiare ale apei plesnind copastia. O briza usoara de coasta se taraste pana la noi. Vom astepta ceva vreme cuprinsi de nerabdare, in timp ce spre rasarit, zorii parca incep sa ia in stapanire cerul. Cascam, este frig. Cineva desface cateva sticle de Metaxa. Ne intoarcem privirile unii spre altii tremurand, simtindu-ne brusc orfani in aceasta lume noptatica, sfasiata intre lumina si intuneric.

(Maine vom intra in port. vom ancora, ne vom supune controalelor, etc., etc., etc.)
« Ultima Modificare: 04 Iulie, 2007, 08:34:07 a.m. de diana_nistor »

04 Iulie, 2007, 09:56:49 p.m.
Răspuns #461

diana_nistor

Vizitator
Atena - Minerva

Mai exista zei pe care sa-i invocam?

In clipa in care mi-a incoltit intrebarea in minte, am vazut, iesind din gura portului, cateva mici vase de pescuit, cu panze de culoarea ruginei, a ficatului crud si a prunei. Impinse de un curent piezis, se inclinara in fata prorei noastre, asemenea unui soim. Auzeam plescaitul apei scaldandu-le botul. Siluetele mici, care se balansau ca niste calareti in şa,  ne saluta in limba greaca, si ne anunta ca estacada s-a ridicat si ca putem intra in port. Ceea ce am si facut, cu mare prudenta. Micul nostru vas se angajeaza in canalul principal, printre lungile siruri de vase, ca un vaporetto pe Canale Grande. Ma uit in jur. Pacheboturi manjite grotesc cu motive cubiste albe, kaki si cenusii. tunuri ce-si inalta timid gaturile, cuibarindu-se ca niste cocori, in ascunzisurile de plasa, imitand frunzele maslinilor, si foi de cort. Baloane unsuroase, suspendate de cer, atarna parca de streangul unor spanzuratori. Este un tulburator contrapunct intre cunoscut si necunoscut. Barcile cu panza insirate de-a lungul debarcaderului, cu catargele si velele umezite de aceeasi roua groasa ca boroboanele de sudoare. Cu pavilioanele si tendele colorate atarnand tepene, parca scrobite... obiecte neinsufletite legate de cheiul acoperit de muschi de culoarea broastelor. Nave de razboi tolanite pe burta in lumina lesioasa a zorilor. Inaintam incet pe coridorul lung, verde dintre navele inalte, de parca le-am fi trecut, ceremonios, in revista. Un cuirasat zacea intr-o rână cu tunurile despicate ca niste morcovi de supa. (Hmmmm1 Escu! Murim de foame si sete, ca tu si Charlie (Charlie?) sunteti uimitor de discreti!) .
Ma surprind fredonand incet in minte "Jamais de la vie", un cantec desuet, deplasat, lipsit in mod absurd de orice legatura cu mine insami.
La extremitatea docului mare apar semnele unei lumi spre care ne indreptam. Vapoare despicate in sectiuni geometrice, expunandu-si intestinele, ca de o taietura cezariana. Urletele unui remorcher, bazaitul sirenei unui pachebot, fac sa ne obisnuiasca, de azi inainte ceva timp, ca-i vom apartine.
Ne apropiem din ce in ce cautand locul de acostare printre micile ambarcatiuni. Harta adusa de Escu, ne spune Catty, nu a fost omologata de amiralitate si astfel ne descurcam cu o subtila sensibilitate, simtind inima in gatlej.
Offf! Toti aplaudam manevra lui Catty. Odgoanele au fost aruncate pe tarm si am acostat. Se aud aplauze adresate, desigur, bravilor nostri mateloti. O pasarela fu lasata cu mare zgomot. O adanca tacere pare sa-mi invaluie mintea si privirea in timp ce zeita Eve pasea pe pasarela. Mergea cu un aer de vrajita incantare, fascinata mai curand de imagine decat de realitate. (sa fie poezia mai reala decat adevarul simturilor?). Si, intinzandu-si mainile, ea, zeita, ca o somnambula, se arunca in bratele "lui" cu un strigat inabusit...
In clipa urmatoare, un card de soldati incepu sa ne verifice actele si sa ne intrebe de destinatie. Prezentam soldatilor documentele. Le studiaza cu gravitate, ba chiar cu un fel de simpatie detasata, ne cauta numele fiecaruia pe o lista lunga. e pentru prima data cand un vas calatoreste sub pavilionul LOVETIME!
Un soldat binevoitor se apropie de noi cu o tava plina cu cani de tinichea, aburinde, si ne ofera acea bautura singulara care e ceaiul soldatesc, insotita de felii de paine neagra unse cu margarina. Mancam cu pofta. Luam un autobuz ieftin spre hotel. Cu geamantanele in maini (ne-a trebuit o vesnicie sa le dezgropam), unele ponosite de aglomerarea din cala. Avem de gand sa inchiriem pentru o seara - doua micul hotel cochet. Unii dintre noi au cateva articole de imbracaminte ambalate intr-o hartie groasa, tinand pachetele sub brat. Vom face o baie scurta, baietii se vor barbieri si vom pleca imediat. De aici cred ca va intra in rol dublu medic - ghid Semiramis.
« Ultima Modificare: 05 Iulie, 2007, 05:26:04 a.m. de diana_nistor »

04 Iulie, 2007, 10:32:39 p.m.
Răspuns #462

Semiramis

Global Moderator
cred că v-am mai povestit cum miros portocalii în atena în aprilie...
pireul nu mai are în el forfota de altădată, forfota închipuită de mine după ce am urmărit cu sufleul la gură "toate pânzele sus". îmi închipuiam o viermuială de turci, de marinari sosiţi din colţuri de lume, coşuri mai pline de fructe sau mai ştiu eu ce  alte trăznăi. în port era linişte. fiind spre ora 5 după-amiaza, nu mai erau deschise decât cafenelele, şi acelea aproape goale, era ora siestei...o cafea turcească totuşi am găsit.
agale, o luăm spre atena, oraş disputat de zei. pe acropole dacă vom merge, voi fi uimiţi de gtandoarea templelor străvechi cu care atenientii încercau să-i îmbuneze pe zei. palmierii şi leandri sunt peste tot în oraş, iar cele mai bune cafele şi musacale, ca să nu mai vorbesc de tzatziki le vom degusta în zona pietonală, numită monastiraki. tot de acolo vom lua şi cadouri pentru cei de acasă. la fiecare pas vom întâlni câte o ruină conservată, cu o poveste. ca să nu vă mai povestesc despre casele lbe, tipic mediteraneene. unice. cu ferestre săpate în ziduri şi cu flori roşii la pervaz.
atena este un oraş al contrastelor.
şi totuşi, m-aş întoarce oricând în aprilie...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

05 Iulie, 2007, 12:29:48 p.m.
Răspuns #463

Eve

Am o durere de cap insuportabilă datorită zgomotului. Astăzi mi-am propus a vizita portul şi împrejurimile. La Monastirion (Akropolis) poposesc mâine sau... depinde de ce fac azi. Cu toată această amânare în inima mea Acropola scânteiază iar din ceaţa matinală ce se destramă în smocuri, aproape zmulse bucată cu bucată de cântecul cocoşilor, se iveşte Atena. Templul ei, înclinat către azur şi surâzand ca o pânză de corabie sub suflarea brizei îmi face cu ochiul.

Sunt 43-44 de grade la umbră astăzi şi simt cum tălpile mă frig la contactul cu solul. Ţiglele maronii ale acoperişurilor se estompează sub lumina piezişă. Colind printre bărci, până la terminalele feriboturilor. Visam să merg pană la Petra şi apoi spre insule dar nu mai erau locuri la cursele de dimineaţă… aşa că am luat-o, fără o direcţie anume, pe straduţe şi printre pescării. Am în nări mirosul atât de puternic încât nu cred să pot gusta peşte câteva zile (uit de miros la capitolul calamar).

Marea înconjurată de munţi stâncoşi este calmă şi abia ondulată din când în când de o uşoara briză.
M-am oprit preţ de câteva minute în faţa unui Polaris de agrement cu profil îndrăzneţ si a unor multicoci de 15-18m In larg se zăreau veliere şi un yacht. In lipsa cunoştinţelor legate de “bărcuţe” mă rezum să afirm că erau o mulţime atrăgătoare.
In jur de 2…2.30 am plecat către pescărie. Vântul suflă uşor iar albastrul apei m-a reţinut înmărmurită multe minute.
Dupa o altă oră în care m-am învârtit printre bărci pescăreşti am început colindatul pe străduţele mici şi înguste cu pante abrupte intenţionând să ajung la gara Pireu. Am făcut poze cucerită de curţile minuscule în care stăteau alături maşină (sau motoretă) şi… şalupă.
Zona e înconjurată de palmieri, portocali, leandri. Căsuţele sunt în majoritate colorate vesel. La fiecare colţ de stradă una, două măsuţe unde poţi savura lichide.
Pe orizontul de foc roz răsare cornul lunei aurit. Muntii sunt ca nişte valuri de culoare închisă şi datorită lor ne pare Atena încununată cu violete, oferindu-şi ochilor noştri frumuseţea şi în acelaşi timp punându-ne pe buze propria-i respiraţie.

... forme simple care repetate în timp se estompează, se alterează hărţuite de emoţii. “Unde-i oare virilitatea nopţii, unde-s zorile ce fac din Acropole o Elenă care roşeşte pe pragul tărâmului nupţial?”

Trebuie să dorm: mâine e ziua cea mare: văd Acropolis, Templul lui Zeus, Esplanada Victoriilor...
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

13 Iulie, 2007, 06:28:46 p.m.
Răspuns #464

diana_nistor

Vizitator
Bucatarul nostru a ajuns la concluzia ca ne-am cam ingrasat asa ca ne recomanda sa trecem la dieta. Unde o fi poetesa noastra sa ii faca o epigrama de "dulce"?! :D
Semiramis e la plaja. N-o mai rupe nimeni si nimic de jocul cu soarele! Am inteles acum ca nu isi dorea sa se bronzeze, asa cum multa vreme am crezut, ci e pur si simplu indragostita de soare!
Eve cred ca inca sta de vorba cu Zeus... abia astept sa ne povesteasca ce a vazut, ce a aflat...
Unde o fi restul echipajului? Brunooooo!!! Bruno, baiatule, stii ceva?