05 Noiembrie, 2025, 12:45:57 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: VANT LA PUPA - SARUTUL MARILOR  (Citit de 323937 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Martie, 2007, 09:10:13 p.m.
Răspuns #315

crocantzel

Vizitator

20 Martie, 2007, 09:13:04 p.m.
Răspuns #316

katya1886

ceeee? unde? cine? ne ataca? :woot:
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

20 Martie, 2007, 09:15:26 p.m.
Răspuns #317

diana_nistor

Vizitator
Crocăntzel, şugubăţule! Speriasi biata fata! Nţ nţ nţ!  ;D

20 Martie, 2007, 09:17:38 p.m.
Răspuns #318

katya1886

mi-a stat inima-n loc!
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

20 Martie, 2007, 09:41:35 p.m.
Răspuns #319

crocantzel

Vizitator
Nu o speriai, o Shpariai :D Adica ceva intre speriatura si sperieleala. Ce, ea nu ma shparie pe mine cand zise ceva de pirati, chesti, betmen betmen?

20 Martie, 2007, 09:58:16 p.m.
Răspuns #320

diana_nistor

Vizitator
Drept pedeapsa...sau rasplata... ;) te rog sa o conduci pe Katya prin toata corabia, sa ii areti toate incaperile PUBLICEEEEE...si sa ii faci cunostinta cu echipajul si, implicit, calatorii! Ha! Sa va mai tineti de şpărieli! :)

20 Martie, 2007, 10:31:42 p.m.
Răspuns #321

crocantzel

Vizitator
Deci, Katy, fii atenta. Drept in fata, incaperea aia mare acolo, e sala de bal. A se citi sala de zbantuiala. Acolo isi face nenea echipaju` de cap. Mai departe pe dreapta e bucataria, iar urmatoarea usa e de la cea mai importanta camera de pe corabie: cambuza sau magazia. E plina cu bunatati si bunatati, dar din pacate pentru tine, are incuietoare cu cifru, iar numai 2 persoane de pe nava au acest cifru. Ups, am zis 2? Pardon, eu nu stiu nimic, zau Escule, nu stiu nimic, nu am auzit. Deci, doar o persoana are cifrul. In rest, nava are multe incaperi, probabil cu diferite intrebuintari. Deci astea sunt cele mai importante incaperi publice, cat despre private...nu stiu unde e privata pt doamne :)) Hihihi. Tu daca zici ca ma ajuti, nu mai trebuie sa stii nimic altceva. Ca doar o sa stai cu mine mereu, doar tre` sa inveti. Nu? Si de dormit la fel nu? (Yes,ce m-am scos :D )

20 Martie, 2007, 11:12:49 p.m.
Răspuns #322

Semiramis

Global Moderator
măi, ia staţi potoliţi cu armele alea! să nu îmi îmi veniţi împuşcaţi prin părţile moi. mai ales că acum mă duc la somn. mă treziţi în toiul nopţii, jar mâncaţi! la bucătărie am stat, de pansat v-am pansat, pe ghidul am făcut, acum colac peste pupăză mi-a mai şi fugit moaşa GeoStepf sau geophilos, cum i se mai zice. a propos, l-a văzut careva?
diana, ce se mai întâmplă pe vasul ăsta? unde e Bllue, unde e catty? unde e Lorelei?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

20 Martie, 2007, 11:35:12 p.m.
Răspuns #323

diana_nistor

Vizitator
Scumpa Semi, pistoalele alea sunt inofensive! Sunt incarcate cu stegulete si in cel mai rau caz cu apa. Si cred ca e mai usor sa induram joaca asta inceputa de Crocantzel decat sa incercam sa o oprim! :)

Pe catty am zarit-o mai devreme putin. Era tare ocupata asa ca am lasat-o in pace. I-am pus un biletel pe usa cabinei, prin care o rugam sa ne spuna ce mai e pe programul calatoriei noastre. Asteptam...
Pe Lorelei nu am vazut-o, in schimb, de multisor. Poate IngerulNostruPazitor sa ne dea vreo veste?
Nici Geo nu stiu unde e! Parca imi spunea ceva de plante tamaduitoare pe care numai pe insula Creta le poate gasi. Ne va povesti cand se va intoarce pe corabie!
Imi cer iertare ca am atatea necunoscute! Ce stiu...impartasesc cu bucurie cu oricine. In rest...sper ca totul sa fie ok. :)

21 Martie, 2007, 12:43:09 a.m.
Răspuns #324

Zantiala

Buna voua, iubiti calatori !
 Sunt un negustor ratacitor, bogat in aur dar inca si mai bogat in suflet si in cuvinte alese, ce doreste sa calatoreasca alaturi de voi pana la Tunis. Am tot asteptat in port, dar nici o corabie cu panze alese nu s-a oferit a ma duce catre destinatia mea, iar in piratii ratacitori nu am putut sa imi pun increderea. Sarac nu sunt, deci de va fi nevoie, va voi plati calatoria in pret de aur, chiar mai mult.

Nu cunosc mestesugul conducerii unei corabii, dar sunt dibaci luptator, atat cu condeiul, cat si cu sabia. Iar de ma veti lasa, va voi canta marea in versuri alese, povestindu-va despre iubirile rasaritului si iubirile apusului, despre cei ce se asteapta la miazanoapte si cei ce s-au regasit la miazazi... povesti despre pirati, domnite, vanturi napraznice si inimi mari !

Tot ceea ce cer, este o cabina frumoasa, unde sa imi gasesc odihna in noptile incetosate si ploioase... cu o fereastra, prin care sa pot privi oglindirea lunii in apele marii, in acele triste nopti instelate in care somnul nu imi mai poate atinge ochii inlacrimati.

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

21 Martie, 2007, 03:15:51 a.m.
Răspuns #325

diana_nistor

Vizitator
Incet, incet, ca Moise pe Horeb...
Incerc sa urc prin ceaţa ce te-ascunde
Si am atatea, draga, sa te-ntreb...

21 Martie, 2007, 07:36:05 a.m.
Răspuns #326

catty

Buna dimineata dragi mei!!!
imi cer scuze ca am disparut asa..dar cum v-a zis Diana...am avut ceva treaba...
am gasit biletelul si am urcat repede pe punte sa imi fac din nou simntita prezenta..
Vreau sa urez si eu "bun venit" noilor nostri calatori...Katya si Zantiala ... sper sa va simntiti bine pe aici...sa va jucati cat mai mult si sa va speriati cat mai putin... si daca corabiuta nostra va va incanta suficient poate ve-ti ramane alaturi de noi intreaga calatorie...

Programul...trebuia sa parasim acesta minunata insula acum multe zile dar...din nou intarzieri neprogramate care...din cate vad (spre norocul meu) nu deranjeaza pe nimeni...
Deci...urmatoarea oprire...vom atinge malurile Italiei in orasul Palermo...inca nu am aflat foarte multe despre el dar ... am gasit cateva date mai mult istorice care suna promitator...

Palermo este un oraş cu 720.000 locuitori în provincia omonimă din Italia, capitală a Siciliei.
Palermo a fost fondat de fenicieni cu numele de Ziz (floare). Curând a intrat în contact cu navigatorii şi negustorii greci, de aici numele de Panormus, latinizare a numelui grecesc care înseamnă "tot portul". Este de subliniat particularitatea geografică a unei peninsule, izolată de două râuri, deci uşor de apărat. Cunoaşte perioada sa de maximă prosperitate cu normanzii, sub Federico al II-lea (1194-1250), care a ştiut să racoleaze şi să utilizeze moştenirea culturală arabă, grecă şi romană.

Plecarea va fi cand si voi ve-ti pregatiti sa ridicam din nou ancora si sa ne (re)aventuram in valurile marii...

Soarele a rasarit...mi-am terminat cafeluta...v-am pus la curent cu ultimele informatii ce le detin...asa ca ma reintorc la treaba...nu inainte de a va dori tuturor "O zi superba"
 :-*

21 Martie, 2007, 09:42:06 a.m.
Răspuns #327

Zantiala

Palermo.... ne apropiem de acest oras, si fara sa vreau, ma cuprind amintirile. Am iesit pe punte, pentru a privi dansul lin al corabiei pe valurile Mediteranei, si pentru a simti in obraji adierea brizei calde, inmiresmate, coborata din dealurile inalte si impadurite ale Siciliei.

Grecii antici au calatorit intr-adevar mult pe aceste meleaguri... si da, si Ulise a fost printre ei. Oare ma asteapta si pe mine o Penelopa la capatul acestei calatorii ? Daca da, va trebui oare sa ma infrunt la Messina cu temutele vartejuri Scylla si Charibda... blestemele marinarilor, vartejuri inspaimantatoare din care nu mai exista cale de scapare ? Va trebui sa ma cobor in cosul inflacarat al Etnei, pentru a ma lupta cu ciclopii - fauri ai lui Hefaistos ?

Astazi voi cobora pe uscat, cu gandul de a simti sub atingerea talpilor mele, pamantul sicilian.... voi strabate cu pasi arari ulitele inguste ale orasului. Doresc sa simt mai bine, acest pamant strain mie.

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

21 Martie, 2007, 12:35:31 p.m.
Răspuns #328

catty

ma bucura nerabdarea si incantarea ta Zantiala . Urmatoarea destinatie se pare ca e pe gustul tau...dar...cu parere de rau te anunt ca azi suntem pe tarmul Cretei...si abea in cateva zile v-om poposi pe malurile Italiei...

Cat despre "o Penelopa" a ta...sper din tot sufletul sa te astepte pe unul dintre malurile pe care v-om pasi...

Sper ca rabdarea ta nu va fi supusa la incercari prea grele...o sa consider acest mesaj semnalul de plecare...deci...

Dragi mei...ridicam din nou ancora...
In cateva zile debarcam In Palermo...

Motoarele la putere maxima si panzele sus... :P

21 Martie, 2007, 06:17:04 p.m.
Răspuns #329

Semiramis

Global Moderator
Cine ajunge în centrul istoric din Palbermo, va putea descoperi o vibranta metropolă, îmbogaţită de clădiri care păstrează influenţe ale conducătorilor săi de-a lungul timpului: arabi, bizantini, normanzi si spanioli.
Aceste reminiscenţe istorice se îmbină intr-un mod foarte atractiv cu delicioasele pieţe alimentare şi cafenelele, pizzeriile si gelateriile moderne din Palermo, renumite ca fiind cele mai bune din întreaga Italie.  :D

oricum o să îmi pară rău că vom părăsi frumoasa Grecie fără să acostăm şi în Pireu. Am fi dat o raită prin Atena şi am fi urcat pe Acropole...poate cine ştie, om face o escală scurtă.  :angel:
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!