05 Noiembrie, 2025, 10:04:38 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: scrisoare pt tine...pe care poate nu o vei citi niciodata  (Citit de 45085 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Mai, 2007, 08:21:28 p.m.
Răspuns #15

amelie

Azi noapte am avut o noapte lunga si am atipit la masa de scris, intr-un moment cand ma gindeam la tine. Cand m-am trezit viata mea deja era departe.. Viata mea a fugit de acasa si nu e de gasit. M-am spalat pe sentimente cu foile mele scrise si am turnat cafea fierbinte peste trairile mele amortite. Casa mea e goala fara tine si peretii mult prea albi ma imbratiseaza cu raceala... Imi aprind o tigara si las un cantec vechi sa rascoleasca in mine emotii puse la pastrat. Iti amintesti cand imi bateai in geamuri cu lalele albe si patate? Iar eu te imbracam in frunze si te feream de mere... Ne rostogoleam prin ierburi si vinam carabusi, ne spalam pe suflet cu ploi mocanesti si topeam zapezi in palmele mele fierbinti. Iubirile din noi se luau la intrecere si alergau pina la cea mai indepartata stea din univers, adunam lacrimi de fericire intr-un borcan si luam dimineata cu miere de albine cite o lingurita pe sufletul gol...
M-am trezit din somnul meu adinc si am privit in jur. Viata mea a plecat de acasa intr-un moment cind nu ma mai gindeam la ea. Sint singura fara tine dar eu tot mai cred in vise. Tu traiesti in inima mea si eu platesc chirie pentru doi. Hmm... si azi e miercuri si ca un purtator de iubire ce sunt, simt in cer mirosul dragostei. Ma duc sa arunc firimituri de dor la ingerii mei flaminzi. Am facut deja curat in inima mea si la noapte am sa te caut iarasi cu mana in somn. Sa fii acolo negresit, altminteri ma voi imbolnavi de dor.
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

30 Mai, 2007, 05:27:31 p.m.
Răspuns #16

amelie

alaturi de el traiesc intens absenta oricaror temeri. Pot recunoaste arhipelaguri intregi din propriul meu suflet in al lui. Si asta pentru ca sufletul lui mi l-a daruit mie...pentru totdeauna. Acesta este si motivul pentru care , uneori, reuseste sa ma scoata din sarite. Sta in fata mea ca o oglinda si, binenteles, exista momente cand a avea curajul sa scrutez apele ei e mult mai greu decat a cara pietre. Usurzenia lui ma pune in garda si-mi creeaza un apetit pentru rautati. In asemenea momente ar trebui sa stie , ca in spatele rautatilor mele inofensive se ascunde delicatetea mea, dorinta de a-l lasa ca creada ca nu ma intereseaza nimic despre cea care exista in viata lui si despre furtuna ce prevestesc sa o aduca peste el.
Nu o data am fost ispitita sa-i spun tot, dar recunosc ca acest TOT se reduce, la urma urmei la nimic. Si ce anume din acest nimic poate fi spus?
Si-apoi, pot spune ca-l cunosc in asa fel ca acest fapt sa-mi dea linistea necesara unei marturisiri totale? Tot ce stiu despre el sunt lucruri confuz intuite, amestecate neconcludent. Seamana cu genul acela de goblenuri atarnate de ani de zile deasupra patului, pe care le vezi zilnic, le simti cu un simt special, neglijabil, le stii pe dinafara ansamblul, ti le poti reprezenta oricand, dar daca e vorba sa le descrii in amanunt, constati ca nici macar nu retii din ce culori sunt alcatuite.
Si doar eram convinsa ca pe retina mea zaceau definitiv ingropate toate impresiile de culoare si lumina datorate diferitelor ore ale zilei.
Obisnuinta creata de timpul de cand imi este aproape, aceleasi zone intunecate, alternand cu zone de nemotivata luminozitate sunt insuficiente pentru a-mi ingadui sa cred ca-l cunosc ca pe mine insumi. Face si el parte din ceea ce exista dincolo de granitele propriei fiinte si, chiar daca uneori, pare reflactarea mea intr-o oglinda, nu sunt in stare sa descopar ce anume din acea reflectare se asterne incomplet, sau dimpotriva cu adaosuri, peste propria-mi imagine. Acolo, in infimele goluri sau surplusuri,poate ca exista esenta lui aparte, care-l distinge de ceilalti, inclusiv de mine...

doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

05 Iunie, 2007, 03:49:27 p.m.
Răspuns #17

amelie

ma doare carnea de pe oase...ca te-am lasat sa ma atingi...te-am vrut la fel d e mult...stiam ca e o greseala"nu te culca cu el nu te culca cu el"asa imi spunea toata constiinta mea...dar dorinta a fost mai puternica...imi amintesc cum m-ai devorat ca un leu care isi mananca caprioara...si ma durea fiecare atingere a ta ca stiam ca e o greseala...
Reincarnarea Evei nu? Stia si ea ca greseste dar a muscat din mar. Pasiunea pentru sarpe a fost mai puternica decat orice Constiinta Suprema.
Cand pacatul a fost gata mi-am aprins o tigara. Si ma uitam pe geam. Ce frumoasa dimineata! Si ce linistita! si ce fericita am fost....
Nu, nu m-am culcat cu tine ca sa ma razbun. M-am culcat cu tine pentru ca te-am vrut. E insa gresit ca o femeie sa vrea...dorinta pura dorinta....Oare daca Adam era cel care musca din mar era iertat?
Stiam ca e o greseala ... Dar te-am vrut ...cu toata carnea mea...
Pacat originar...

18 Iunie, 2007, 08:37:57 p.m.
Răspuns #18

amelie

cred ca esti prea constient in orice clipa de tot ce se intampla. Comportarile tale, chiar si cele mai pasionale, nu-ti anuleaza viata cerebrala, care comenteaza mereu. Asta iti da sovairi , nehotarari,interzicandu-ti sa fii propriu zis un om de actiune. Imi spui ca sunt prea spontana , prea imprevizibila si prea complexa...ca traiesc prea intens, asa incat actele mele exterioare inseamna o evadare din mine insami.Ma invidiezi cumva pentru impulsivitatea mea? Tu n-ai cunoscut niciodata aceasta "napustire exterioara", aceasta pravalire din tine insuti care implica riscuri similare cu ale betiei, cand viata constienta dispare absorbita de actiune? Eu atunci simt ca traiesc cu adevarat...tot ce e urat ,meschin si josnic dispare si ramane doar frumusetea clipei de fata...n-as putea sa traiesc gandindu-ma la ceea ce s-ar intampla daca... Ma tem ca tu iti exagerezi zbuciumul si cauzele exterioare care-l provoaca. Vezi o tragedie antica in ceea ce nu-i decat un fapt divers al universului uman. Tu esti un tip destept, dar prea sensibil la gura lumii. Eu n-am nevoie sa te admir in genunchi ca sa te iubesc. Nu-ti cer decat sa fi onest, sa crezi in mine si sa ma faci sa cred in tine, nu sa te admir...Noi doi tinem unul la altul, dar nu suntem o singura fiinta. Suntem doi oameni de sine statatori. Dragostea noastra nu trebuie sa ne fie un pat al lui Procust, nu trebuie sa ne mutilam personalitatile si sa ne infranam sentimentele ca sa devenim identici. Probabil ca asta ne atrage unul la celalalt: faptul ca suntem diferiti. Eu respect fiinta ta asa cum este. Vreau doar sa nu cauti sa ma cruti. Am apreciat fair-play-ul de care ai dat dovada cand mi-ai spus ca trebuie sa fiu constienta ca relatia noastra se poate termina oricand. Si te rog chiar sa nu cauti sa ma cruti. Daca vei iubi pe altcineva spune-mi fatis: Nu te mai iubesc!
Sa ne despartim curati!

18 August, 2007, 08:56:21 a.m.
Răspuns #19

amelie

Este o cumplita irosire, sa oferi o sticla de vin de colectie, cuiva care nu se pricepe la vinuri. Oricate talente ar avea acea persoana, oricate calitati, oricat ar fi de bun si de merituos, daca nu stie sa aprecieze savoarea acelei licori speciale, este o regretabila pierdere.

Un astfel de vin, trebuie simtit, trebuie sa-l traiesti, cu fiecare picatura. Sa-l privesti, sa-l admiri, sa-l respiri, sa-l lasi sa-ti patrunda in fiecare celula, sa-ti vorbeasca despre gustul tarinei, dogoarea soarelui si mingaierea stropilor de ploaie, despre dansul fecioarelor, sfaramandu-i boabele cu talpile goale, despre somnul adanc, in butoaie de stejar, ce multe-ti poate spune, trebuie doar sa stii sa asculti, sa simti, sa apreciezi si pe masura ce ii vei descoperi savoarea, iti va dezvalui mai mult din tainele nestiute de nimeni, caci gustul tau il va face sa renasca si sa se etaleze in toata splendoarea.
Dragul meu, femeia este asemeni unui vin de colectie, daca nu vei sti sa o descoperi, sa o savurezi, va fi o cumplita irosire, caci tainele vor ramane incuiate pe veci sub lespedea banalului.

22 August, 2007, 08:09:13 p.m.
Răspuns #20

amelie

chiar si cand nu spui nimic sunt fericita ca respiram acelasi aer. Am un simtamant de siguranta si o incredere deplina in mine si in tot.Cand ne-am intalnit prima oara,am fost nelinistita de cele ce ar fi putut sa urmeze...am simtit ca nu m-as fi impotrivit la nimic, orice ar fi venit de la tine as fi acceptat...ma temeam insa de altceva: de nepriceperea....de stangacia mea...ma temeam ca imi vei vorbi intr-un fel greu de inteles si eu nu voi sti ce sa raspund...acum pe masura ce clipele petrecute impreuna devin din ce in ce mai numeroase, capat mai multa incredere.Nu e greu sa fiu cu tine.... langa tine...
Cand mi-ai pus mana pe frunte,apoi ai coborat-o mangaindu-ma pe ochii inchisi,am asteptat cu un tremur ascuns nestiind ce avea sa urmeze. Mi-ai spus ca-ti place sa ma privesti...ca ochii mei sunt frumosi...ca-ti place sa te cufunzi in apele lor intunecate, chiar nestiind ce te asteapta acolo....

27 Septembrie, 2007, 11:20:06 p.m.
Răspuns #21

amelie

ce-ar trebui sa faci cand primesti o asemenea declaratie?
"Iubire...cand somnul ar veni sa-ti lunece pe pleoapele catifelate, le-as fi atins cu buzele mele,sa le inchid mai usor si......in genunchi langa pat as veghea asupra ta ..as fi ingerasul tau. As sili cerul sa te mangaie usor..visele de aur, sa-ti arunce flori.....ti-as saruta in tacere obrajorii tai si as numara cu voluptate bataile inimi tale. Si....te-ai trezi.....m-ai gasi, acolo langa patul tau.....pazindu-te ca un iubit gelos.....servindu-te ca un sclav...pandind primul tau suras atat de fermecator , punand stapanire pe cel dintai gand, pe cea dintai privire, pe primul sarut. Nu iti cunosc vibratiile inimii...nici pulsul mangaierilor, dar primul meu cuvant rostit il voi preschimba intr-un ...dulce sarut de dragoste..." :-[

06 Martie, 2008, 07:20:35 p.m.
Răspuns #22

amelie

Voiam sa deschid doar poarta iubirii, ca sa pot trai frumusetea dorului ce exista in univers. Dragostea pura ce se ramifica in toate ungherele de nepatruns. Mi-ai daruit speranta de maine, ce nu as vrea sa o pierd, pentru ca tu ma vrei in apropierea ta. E dragoste!... Ma prinzi de mana si imi calauzesti pasii cu grija, iar eu ma las condusa de valul iubirii, asemeni unui copil nevinovat. Te doresc ... strig numele tau si astept fericirea. :-[

23 Martie, 2008, 04:12:11 p.m.
Răspuns #23

amelie

Mergand spre inceputul chemarilor noastre, am atins cu sufletul limanul dorintei, acolo unde nimeni nu mai atinsese…
...urcand muntele asteptarilor tale, mi-am ranit picioarele in grohotisul, in care nimeni nu se mai ranise…
Ajunsa la tine, am incercat sa nu ma apar de dogoarea trupului tau, in care nimeni nu se mai topise…
Si totusi zbor, ce lin te inconjor!
Parfumul parului tau, ma-mbata…
...aripile coboara si se infiripa intr-o mantie, ce vrea sa te cuprinda.
Sa te atinga intr-o suprema regasire...!
Mai vino...chiar daca doar ce-ai plecat!

22 Aprilie, 2008, 11:39:52 a.m.
Răspuns #24

amelie

...se poate sa ma stiu in sufletul tau si sa-mi fie bine acolo....
se poate sa-mi placa declaratiile tale soptite in fiecare zi la telefon si sa-mi fie bine cand le aud...
se poate sa inchid ochii si sa-ti simt mangaierea si sa-mi faca bine atingerea ta...
....se poate...si sa-mi placa..

14 Iunie, 2008, 09:03:14 a.m.
Răspuns #25

amelie

Eu sunt....si parca timpul se opreste ...
Sunt eu...sunt aici ....
Eu sunt cea care scrie acum , eu sunt cea care se trezeste dimineata , eu sunt cea care plange cand sufletul o doare , eu sunt singura care rade de sine, eu sunt cea care se simte singura printre strainii pe care ii vede zilnic , eu sunt cea care sta cuminte in dreapta cand conduci, eu sunt cea care simte tacere cand jumatatea de pat e goala , eu sunt cea care crede ca intr-o zi va fi mai bine...Eu sunt cea care doreste sa simta ce nu a simtit , sunt cea care crede ca adevarul este cea mai dureroasa arma , eu sunt cea care crede ca viata se va sfarsi intr-o zi , sunt cea care a plans cand mi-ai dat drumul la mana , eu sunt cea care penduleaza creionul si construieste cercuri , eu sunt cea care nu ar dori niciodata nemurirea , eu sunt cea care crede ca timpul se opreste atunci cand iti este frica , eu sunt cea care tremura de frig cand afara zambeste soarele, sunt cea careia ii place sa traiasca printre umbre si printre felinare noaptea....eu sunt cea care crede in speranta , eu sunt cea care ar dori sa invete mai mult de la viata , eu sunt cea care vrea sa viseze doar cu ochii deschisi, eu sunt cea care se gandeste la tine , eu sunt cea care iubeste totul si nimic ....si mai ales pe tine...eu sunt cea care iti spune te iubesc si careia ii raspunzi cald: si eu te iubesc ....eu sunt cea care ar vrea sa se refugieze in bratele tale , sunt cea care plange cand tu esti trist , eu sunt cea pe care o privesc in fiecare dimineata, eu sunt cea care crede ca merita sa fie fericita , eu sunt cea care impune legi si nu le respecta , eu sunt stapana amintirilor mele , eu sunt cea care priveste in prezent si vede trecutul haotic, eu sunt... cea care crede ca intr-o zi va putea "alerga" spre o alta lume ...mai buna...azi ti-am spus?ce mult te iubesc

20 Iulie, 2008, 08:26:35 a.m.
Răspuns #26

amelie

intoarce-te, dragul meu...intoarce-te in casa ta care ti se potriveste atat de bine....intoarce-te la mine...as vrea sa vedem impreuna zorii care isi revarsa lumina asupra unor orizonturi necunoscute mie, dar despre care sa stiu ca sunt ale tale...Tu ai reusit imposibilul: ai schimbat o parte din mine....m-ai facut mai buna, mai frumoasa...As vrea ca, de acum inainte, corpul tau sa ma acopere mereu, sa nu mai vad lumina decat prin ochii tai...Palmele noastre sa intruchipeze o mana cu zece degete; a ta pusa peste degetele mele sa devina a mea....sa ne contopim perfect,asa incat,daca ochii tai se inchid,eu sa adorm... daca va fi sa-mi cobor pleoapele, sa te vad...daca va fi sa-mi opresc respiratia, sa-ti simt mireasma...daca va fi sa stau cu fata in bataia vantului, sa-ti ghicesc rasuflarea...Oriunde m-as afla, iti voi auzi hohotul de ras, iti voi vedea zambetul din privire, iti voi asculta glasul...
Gandul ca tu existi undeva, pe acest pamant, va fi intotdeauna coltisorul meu de paradis.

26 Iulie, 2008, 11:44:46 p.m.
Răspuns #27

Sibelius

Am citit "jurnalul"...cred ca parafrazarea unui vers ar fi singura replica posibila: "eu cred ca sufereai de prea mult suflet".

27 Octombrie, 2008, 09:19:58 a.m.
Răspuns #28

amelie

Nu vreau sa fiu numele captivitatii tale.Nici tu al captivitatii mele. Suntem doua libertati.Dragostea noastra nu e o umilinta, e o mandrie.Nu vreau sa te coplesesc,sa-ti limitez viata numai la mine.n-as avea nici o bucurie sa am alaturi de mine un prizonier.Nu-ti cer decat dragostea ta.Aceea e a mea si numai a mea.N-o impart cu nimeni.Asa cum nici tu nu vei imparti cu nimeni dragostea mea.Dar dincolo de dragoste esti liber de a trai asa cum crezi.Nu-ti cer nici un sacrificiu.Pentru ca te iubesc asa cum esti si nu cum as vrea sa fii.Imi doresc doar sa fii langa mine, asa cum ai fost si inainte de a ma cunoaste.Sa nu ma ai langa tine ca o constrangere,fiindca atunci ti-ai ucide dragostea si m-ai ucide si pe mine.

16 Iulie, 2010, 11:25:42 a.m.
Răspuns #29

amelie

luni...ne-am iubit cu tot sufletul...
marti...m-am visat in bratele tale...
miercuri...am asteptat sa te vad...
joi...am sperat ca dorul te va aduce la mine...
vineri...vineri am sa te aud doar...
si de sambata...sufletul meu va pleca din trup ca sa-ti fie alaturi...impreuna pentru totdeauna si in fiecare clipa....
mi-as dori sa fiu o raza de soare, sa te privesc toata ziua...sa te mangai cu razele mele...sau macar o particica de luna sa-ti veghez somnul noapte de noapte si sa-ti mangai chipul drag...dar ma bucur ca sunt om si pot sa te simt pe tine....mangaierile...sarutarile...si mai ales iubirea ta.
"...ne-am indragostit...si-am simtit cum e sa respiri sa respiri din dragoste..."