11 Octombrie, 2025, 12:00:20 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Singuratatea este cea mai profunda realitate a naturii umane  (Citit de 4175 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Aprilie, 2007, 09:35:38 p.m.
Citit de 4175 ori

Lorelei

"Singuratatea este cea mai profunda realitate a naturii umane. Omul este singura fiinta care stie ca e singur." (Octavio Paz)

Exista intr-adevar profunzime in singuratate? Marile adevaruri le gasesti in solitudine? Suntem iremediabil singuri indiferent cati oameni ne sunt aproape? Constientizarea singuratatii da noblete sau pur si simplu predispune spre depresie?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

24 Aprilie, 2007, 12:02:14 a.m.
Răspuns #1

Alia

Dupa parerea mea este mult adevar in ceea ce spune Paz. Nu cred ca predispune la depresie singuratatea, sau nu totdeauna, depinde de fiecare caracter in parte, de cat este de dependenta persoana respectiva de ceilalti.
      O persoana puternica care isi constietizeaza solitudinea, o accepta si percepe corect este o persoana echilibrata, cred.
      Personal, doar cand sunt eu cu mine pot gandi corect si analiza ..."la rece" orice traire. Mi s-a intamplat sa ma simt singura, desi eram inconjurata de o multime de persoane......
      De-a lungul vietii am invatat sa nu ma bazez pe altii, desi nu este usor sa faci mereu...lucrurile singur, dar este bine, este rau.....timpul va decide....

24 Aprilie, 2007, 01:02:41 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
In singuratate, ca si in lipsa banilor, descoperi care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru tine; ce are cu adevarat semnificatie; care sunt cele mai stringente nevoi..

Si probabil singuratatea e proportionala cu nevoia de a nu fi singur. De aceea duce la stari profunde, cu cat te simti mai singur, cu atat te simti si mai singur.. Parca se amplifica reciproc, si imediat ajungi la cea mai nasoala stare, nu trebuie prea multe nemultumiri sa se adune.

A, si asta probabil sta in felul lucrurilor de a fi.. Orice nastere inseamna o separare, o insingurare intr-un fel.. nu prea ai ce sa faci. Daca am putut oracai pe cont propriu, pai deja suntem apti sa traim :)

27 Aprilie, 2007, 01:27:08 p.m.
Răspuns #3

Lady Allia

Singurătatea ne poate ucide sau ne poate înălţa..., depinde cât de mult suntem dispuşi să învăţăm din ea şi cât de mult vom lupta pentru noi înşine ca să scăpăm de acest "sentiment"...!

27 Aprilie, 2007, 03:12:19 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
omul îşi simte singurătatea pentru că este singura fiinţă raţională.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!