11 Octombrie, 2025, 02:14:42 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Sunteti de acord sa fie introduse reclame pe forum ?

Da
1 (20%)
Mi-e indiferent
0 (0%)
Nu
4 (80%)

Numărul total de membrii care au votat: 3

Autor Subiect: Ce parere aveti despre eventuale reclame pe forum ?  (Citit de 9910 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Aprilie, 2007, 12:20:42 a.m.
Citit de 9910 ori

viulian

Administrator
As vrea sa lamuresc un aspect important, inainte de a raspunde la intrebare.

Problema:

De ceva vreme incoace au aparut o gramada de topicuri de genul "de ce nu e activitate pe forum?", "de ce nu se posteaza ci doar se citeste?", "de ce ne-am blazat?" eeetc.

Explicatie:

Nucleul de membrii care posteaza: De multa vreme exista un nucleu pe forum - in medie sa zicem de vreo 10-15 persoane - interesati, si care posteaza. Nucleul acesta a existat de mult - si s-a format cand oamenii erau mai tineri (cativa ani, nu?). Parerea mea este ca in timp viata a mai trecut putin, iar nucleul a devenit ceva mai.. egoist, adica mai dornic de satisfactie imediata - si si-a pierdut acea inocenta initiala, acel sentiment de descoperire, de jucausie..

De ce nu sunt reclame pe forum:

Eu am fost dintotdeauna impotriva reclamelor. Mi se pare OK sa fiu informat, dar NU sa vad peste tot reclame :(
Atunci cand acum vreo 2 ani am preluat formul de la JS, prima miscare a fost sa scot toate reclamele. Sa las un loc curat in care lumea sa vina si sa se simta bine, rupt de bannere care flashuiesc, de gif-uri animate, etc.

Ratingul pe Google:

Pentru cei care nu cunosc regulile in care Google isi afiseaza link-urile cand cineva cauta pe net - lucrurile stau in felul urmator cu search engine-ul.
Din cauza ca multi abuzau cu continutul site-ului, facand o gramada de manarii ca sa ajunga in fata altor site-uri (Si deci sa apara pe primele pagini), Google a rasturnat toata piata acum ani de zile si a introdus ideea de Page Rank. NU CONTEAZA continutul paginiilor (in masura foarte putina) ci cel mai mult conteaza daca exista link-uri catre site de pe alte pagini. Asta e o masura cinica as putea spune insa adevarata - daca un site este cu adevarat de calitate, in mod sigur lumea va spune si altora pe alte site-uri - existand altfel link-uri inapoi.

Problema cu rating-ul pe Google:

Pentru un site deja mare, cu mii de oameni care posteaza constant si care sigur duc vorba mai departe si pe alte site-uri, site-urile mici (de zeci de oameni care posteaza) sunt aproape 'condamnate'. Pe scurt daca putini scriu, si si mai putin zic de site prin alte parti, site-ul e de la inceput condamnat. Nu va creste in Page Rank (caci nu vor fi link-uri inapoi de pe alte site-uri) astfel incat la cuvinte de cautare el va fi listat la sfarsit, pe a 10-a pagina de exemplu la Google, deci muuult mai putini vor ajunge vreodata sa gaseasca site-ul.

Singura solutie pentru site-urile mici este un 'parteneriat' intre administratori. Fiecare administrator pune un link catre un alt site in schimbul unui banner reciproc hostat pe acel site inapoi.

Problema Lovetime:

Problema Lovetime sunt... eu :) caci am refuzat sa demarez un astfel de schimb de linkuri reciproce, sperand in faptul ca un continut cat mai divers creste rating-ul site-ului. Din pacate, nu este asa. Lovetime nu este mentionat mai nicaieri pe net, astfel incat Page Rank-ul este destul de mic si la orice cautare este listat abia pe pagina a 5-a sau a 6-a.
Siteuri mult mai mici ca numar de utilizatori cat si continut apar inaintea Lovetime. De ce ? Ele isi fac reclama reciproc, si in felul asta sunt conisdeate mai valoroase caci... sunt listate pe mai multe site-uri ?

Solutia:

Pentru ca Lovetime sa ajunga pe Google inaintea multor forumuri, sunt 2 alternative. Ori reclama la Google pentru ca forumul sa apara la "Sponsored Links" (dar daca putini fac click, costul la reclama creste - e considerata ca nefiind suficient de buna si oamenii de la Google nu vor sa-si incarce paginile cu chestii care nu sunt de calitate).
Cealalta alternativa ar fi aceste link-uri reciproce - sa pun bannere de la alte site-uri in schimbul bannerelor pentru Lovetime hostate acolo..

Ma cam doare sufletul sa fac asta, dar daca asta e solutia pentru a revitaliza forumul... asta e. Totusi mi-ar place sa stiu si ce parere aveti, caci, pana la urma forumul exista din cauza voastra, a celor care postati :)

28 Aprilie, 2007, 12:57:26 a.m.
Răspuns #1

Eve

Raspund... total neagreabil:

Nu cred ca se rezolva ceva real cu asta. Aduce sa zicem oameni. Primii sunt cei care gandesc ca love daca se cheama forumul dai de: sex, gagici, agatat... In cazul asta s-a dus chiar tot. Degeaba vin si sa vedeti munca sa scapam de ei.
Sa eliminam perspectiva asta... neagra. Sa zicem ca vin altii care dau de cine stie ce topicuri incitante si, din nefericire adaug, vechi (cum am gasit candva si eu). O zi, doua nu se baga in discutie, citesc dornici sa afle si ajung la ce se scrie acum: dulcegarii, cine ce asculta, ce ai vrea sa faci acum, vai iubita nu meritai, vai scumpa cat te iubesc, vai puiule plang si eu...

Cu riscul de a fi blamata urat, spun ca problema love este... irealismul si bunatatea fiecaruia din noi. Cand eu spun "bate campii" sare "un suflet bland" (nu ma refer la o persoana, sunt mai multe) si hop apara si replica: e un site al iubirii. Si 5 din jur fuga cu puncte de popularitate aparatorului, ba 2-3 si invinuitului. Daca te incapatanezi sa explici in ce consta problema: zdup se plange privat la x si y de vin altii si-ti spun sa-l lasi saracutul ca...

Frumosilor  este un site al iubirii, au tinut mereu membri unii la altii... dar nu spune nimeni ca trebuie sa tolerezi chiar orice aberatie. Stiu ca unui om indragostit ii spui "am fost in Mexic" si mintea lui fuge cu sorcova amintindu-si ca iubitul a facut o cina mexicana acum x luni... Dar daca rupe firul discutiei pentru a spune asta sigur nu are respect pentru cel din fata

Si acum scuze dar sustin aceasta anomalie indiferent de risc. O pot sustine cu exemple concrete, cu aberatii premiate... cu tot ce vreti.

Si in final: nu se citeste mereu. Intram sa citim si trecem mai departe spunand: iar bat astia campii!
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

28 Aprilie, 2007, 01:11:28 a.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
iuliane, dacă vei câştiga bani din asta, bagă reclame.
ca să ne facem cunoscuţi, nu merită.
părerea mea.  8)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

28 Aprilie, 2007, 01:16:21 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Eve

Just. Mi se pare buna argumentatia. Hai sa o duc un pic mai departe:

Sa presupunem ca forumul ramane cum e, ca negociem ce inseamna 'batut campii' si ce e 'interesant' si incercam sa fim mai atenti. Si atunci, crezi ca se va posta ?

Pana la urma, noi cei mai 'vechi' stim cam tot ce s-a discutat, e greu sa vii cu o idee 'catchy', nastrusnica, incat sa-i faca pe toti sa lase deoparte ce aveau de facut - sau macar sa stea cu ideea in minte si cu prima ocazie sa dea un raspuns. Si stiind si ce s-a cam discutat, pana la urma nimic nu mai e atat de nou si care sa te faca sa stai 30 de minute sa butonezi un raspuns..

Fiind si mai putini, si probabil majoritatea angajati, cu alergaturi, au fost mai dedemult studenti - dar acuma e greu ca in cele 2 ore care le raman seara totusi sa stea sa se implice. Prefera satisfactii mai intense, cu cat timpul personal e mai mic..

Solutia cu link-urile reciproce ar trebui sa aduca membri noi si ceva mai multa dinamism..
Caci totusi "if you don't change anything, you'll end up where you're already going to." [daca nu schimbi nimic, vei sfarsi prin a ajunge unde oricum te indrepti deja].

semiramis:

:bop:

« Ultima Modificare: 28 Aprilie, 2007, 01:18:02 a.m. de viulian »

28 Aprilie, 2007, 01:30:41 a.m.
Răspuns #4

Eve

Si eu spun ca nu-i asa. Schimband atitudinea schimbi destul. Din experienta mea de vulpoi batran stiu ca in general oamenii vin unde le place cu prieteni. Eu am avut mereu cate 2-3 in preajma. Acum spune-mi ce om sa invit eu dupa o zi de munca sa piarda timpul aici si... cu ce? Daca nu avem ce face scriem pe mess. Acolo macar ne distram barfindu-ne colegii. Aici ce sa-i ofer?  Daca posteaza cineva ceva interesant se pierde printre zecile de mesaje ieftine.

Nu-s impotriva reclamei daca te ajuta. Dar tu, Iulian, ai intra pe acest site fara interes (in sensul... daca nu ar fi al tau)? Si ce ai citi? Poate nu de azi. Ce ai citi de alaltaieri?
« Ultima Modificare: 28 Aprilie, 2007, 01:41:33 a.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

28 Aprilie, 2007, 02:00:40 a.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Mda, e adevarat cu schimbarea de atitudine.

De ce par ca am rezerve insa ? Caci lasand la o parte faptul ca da, mi se pare ca da rezultate] totusi fiecare suntem ba mai cinici, incisivi si inteligenti, ba mai poetici, mai reflexivi, mai moi.. In functie de ziua fiecaruia sa zicem, ca a fost mai stressanta sau nu, etc. E greu sa impui o schimbare de atitudine caci nu poti forta omul sa simta intr-un fel sau altul..

Unii sunt mai religiosi, altii incina spre ateism. Unii sunt poetici, altii sunt cinici. Greu cu echilibrul incat toti sa se simta bine totusi..

Dar recunosc - cred in 'de la un punct cantitatea devine calitate' - si na, propunerea cu reclamele era un fel egoist de al meu de a evita sa cautam calitatea "neschimband nimic decat in punctele principale" comparativ cu usurinta de a pune cateva link-uri care sa aduca brusc foarte multi membrii si atunci atitudinea sa se impuna de la sine.
Oricum, nu se pune problema ca forumul va deveni site de matrimoniale sau dating; ramanem ceea ce suntem - au fost momente cand unii tipi de pe site propuneau fatis fetelor, si am intervenit. Asta se va intampla si pe viitor :)

A obtine calitate din doar 10-15 oameni foarte buni inseamna deja perfectiune [greu]. A obtine calitate cand mai posteaza inca 100 de oameni e deja ceva mult mai usor. Cativa tot vor avea niste idei faine... si vei posta doar pentru ca vrei sa-i cunosti mai bine si sa te cunoasca mai bine.

Acum nu gasim nimic interesant sa zicem de alaltaieri. Cu 100 de oameni, am putea gasi macar ceva :)

28 Aprilie, 2007, 08:45:21 a.m.
Răspuns #6

Semiramis

Global Moderator
înţeleg acum ce vrei să spui prin "cantitatea aduce calitate". dar totuşi, nu se poate filtra numărul de utilizatori? pe mine una chiar mă deranjează ca atunci când intru şi ma uit la cele mai recente posturi, din 15 subiecte, 12 sunt slabe. nici nu ştiu ce să zic. ignor şi eu, ignor cât pot. mi-e drag site-ul ăsta, mi-s dragi câţiva oameni care scriu aici. pentru asta am rămas şi voi rămâne atât timp cât acestea două există. dar nici nu vreau să apară toţi distruşii de amor sau, după cum am mai spus şi la topicul cu "băiţa", toţi cei care la viaţa lor s-au limitat la citirea etichetelor de hârtie igienică.  :D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

28 Aprilie, 2007, 10:33:59 a.m.
Răspuns #7

Zantiala

Nu, nu sunt deacord cu aceasta initiativa. Nu de alta, dar riscam sa ne trezim cu alt puhoi de membri inactivi , sau mai rau, cu fel de fel de personaje dubioase care sa strice atmosfera de pe acest forum.

Activ sau inactiv, lovetime-ul este o oaza de lumina si de caldura in spatiul virtual... Daca ati avea ocazia sa vedeti la ce nivel se discuta pe alte forumuri rominesti despre dragoste si relatiile acestea interpersonale, ati ramane cu un gust foarte amar.  :(

respecte...
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

02 Mai, 2007, 03:58:36 p.m.
Răspuns #8

charlie

stiu ca o sa mi se dea in cap (de catre unii), dar eu zic.... "nu".

You believe but what you see
You receive but what you give

04 Mai, 2007, 08:42:05 p.m.
Răspuns #9

pokemon

si eu zic nu.
calitate nu cantitate! :-\
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.