In primul rand multumesc celor care m-au sprijinit mereu, celor care stiu sa inteleaga dincolo de cuvinte fara sa arunce prima piatra..., celor care au invatat o regula importanta in viata: sa nu judece!
Multumesc celor care imi citesc cu placare scrierile, celor care ma sustin...!
Daca nu ati fi fost voi...efectiv nu raspundeam la acest topic...pentru ca pur si simplu este doar o piatra care face cercuri inutile in apa..., este o lipsa de respect si bun simt, un topic-atac, un alt topic gen: "ce bine ma simt cand eu spun ce gandesc si stiu ca e corect"..., un alt topic care ne imparte in doua tabere si...plus de asta este un topic deschis de cineva care nici macar nu se implica constant si activ in viata forumului, are doar cateva mesaje - probabil despre care crede ca sunt pline de substanta si sunt cele mai bune - si totusi..., are impresia ca are dreptul moral sa judece ceea ce scriu si sunt altii!
Nu e asa! Nu ai nici un drept Eve...nici tu, nici Escu si nici altcineva!
Fiecare aici pe acest forum avem un singur drept: sa coexistam frumos si sa scriem ceea ce simtim sa scriem,iar daca putem si suntem capabili literar, stilistic...sa scriem bine!
Pe acest forum nu se merge pe tabere, pe contre decat daca noi insine ne impartim asa!
Eu nu am impartit niciodata nimic...mi-am vazut de ale mele, nu am judecat pe nimeni, nu am considerat ca eu scriu mai bine, iar altii mai prost... si am scris unde am simtit sa o fac! Am incercat sa intind mana unde am putut, iar unde nu am putut...am stat deoparte!
Fiecare are personalitatea lui, felul lui de a percepe viata, oamenii..!
Invatati sa respectati asta si nu mai ridicati piatra la ceea ce nu va place!
Ar fi trebuit ca mamele voastre acasa sa va invete ca nu tot ceea ce va place voua trebuie musai sa placa si altora..., insa sa stiti ca nu e rau cand cineva nu gandeste ca si voi! ... Opiniile diferite cladesc conversatie si construiesc daca nu sunt tratate cu superficialitate si superioritate!
Plus ca nici unul nu are dreptul sa se considere mai bun decat celalalt! Fiecare suntem buni sau rai in felul nostru!
Nu am sa mai comentez nimic, dar absolut nimic paralel de felul meu de a fi sau de modul meu de a scrie! Va priveste pe fiecare cum ma "vedeti", cum ma simtiti, cum ma percepeti! Vreau sa stiti insa ca atata vreme cat am persoane care au nevoie de scrisul meu "dulceag", de "draga mea, dragul meu, prieten drag, prietena draga...", atata vreme cat vor fi persoane care au nevoie de un cuvant de alinare, de un sfat - nu are importanta varsta- eu am sa continui sa exist...fie aici pe acest forum, fie in alta parte si am sa exist la fel!
Ceea ce ma bulverseaza insa este modul arogant in care altii considera ca felul lor realist , la subiect, este mai adecvat si mai bun in tratarea unor subiecte si categoric este superior felului meu de a pune problema. Invatati sa respectati felul de a fi al persoanei, modul individual de a se exprima si in primul rand renuntati la tonul superior si la faptul ca voi sunteti corecti pentru ca spuneti ceea ce simtiti, ca voi sunteti obiectivi, ca voi sunteti sinceri...
Eu nu sunt corecta si sincera daca nu privesc problema din acelasi unghi de vedere ca si al vostru?
Nu sunteti mai corecti si nici mai obiectivi...sunteti doar aroganti si aveti falsa impresie ca le stiti pe toate, ca aveti dreptul moral de a da sfaturi despre viata cuiva care deja e satul de ea pana peste cap, ca aveti dreptul de a arata cu degetul ceea ce scriu eu cand voi va pierdeti in topicuri de doi bani cu doar cateva mesaje si nici alea consistente calitativ, cand voi dati minusuri doar pentru ca am indraznit sa imi spun parerea, cand voi aruncati fraza, iar cand cineva are tupeul sa va raspunda inapoi considerati ca este Off topic sau se ataca..., cand voi aveti dreptul sa vorbiti, iar altul are doar dreptul sa taca.
Nu am nici 20 de ani, nici 25...am 30, am in spate o experienta destul de vasta in destule, atat pe plan personal cat si profesional..., iar din aceasta experienta am invatat un singur lucru: sa nu judec oamenii doar pentru ca mie nu imi place ceva la ei si sa incerc sa merg mai departe in viata fara sa lezez pe cel de langa mine! Am invatat sa nu arat cu degetul doar pentru ca cineva nu este ca si mine si am invatat sa nu ma bat cu pumnul in piept ca si cocosul in ideea ca eu le stiu pe toate si asta imi da dreptul "sa dau cu tifla" la toata lumea ca...dehh: "mie imi place sa apun in fata ceea ce simt"!
A sti sa stai in banca ta, sa reflectezi asupra a ceea ce esti si vrei sa fi, sa te gandesti bine inainte de a scoate ceva pe gura, sa fi diplomat in anumite situatii sa stiti ca nu e ceva rau...ci este bine...asta creaza echilibrul atat intr-o societata, cat si in familie si chiar aici, in comunitate!
Faptul ca eu nu cred in solutia ca atunci cand cineva este pe pragul disperarii, al durerii sa tip la el: "sari si asa viata este imputita, nu merita sa traiesti...sau lupta, dar vezi ca afara este o lume cruda, de caini si trebuie sa musti"... - si eu spun: "lupta draga mea...pentru ca desi viata e mizerabila e si frumoasa si merita sa mergi mai departe" - nu trebuie sa ne puna in tabere diferite ci din contra...ar trebui sa ne inchege... - deoarece inseamna ca fiecare din noi credem in ceea ce spunem si pentru cei carora le oferim ca si ajutor vorba, sfatul...le va fi mai usor sa isi dea seama ce e mai bine pentru ei...sa traga o concluzie si sa aleagai: partea neagra-partea roz!
Oricum...noi zicem, dar alegerea sfatului tot lor le apartine!
Legat de postarile mele din ultima vreme...ar trebui sa le mai recititi si sa va dati seama cat sunteti de banali si absurzi afirmand ca sunt cele mai pline de dulcegarii...Au fost postarile mele cele mai controversate, diferite, realiste...unele chiar crude si aproape la orice categorie...: creatie literara, grupuri de discutii, totul despre iubire, povestea mea, arta de a face dragoste, psihologie, citate celebre, zona libera....!!! Insa...eu am o simpla parere legata de acest fapt: voi ori nu cititi tot, ori selectati doar ceea ce va place voua si imediat scoateti degetul aratator strigand: pe ea...fire-ar ea cu dulcegariile ei ca ne-am saturat...!!! E simplu...: nu va place...nu cititi! Nu va place zaharul dragilor...nu il puneti in cafea!
Ignorati-ma si lasati-ma sa coexist cu cei care ma citesc cu placere, cu cei care imi raspund cu placere...
Intr-un cuvant...dragii mei...spatiu pe server Iulian ne-a creat destul..., topicuri sunt o gramada la care sa aiba loc fiecare..., modul de a trata o problema chiar daca difera este important defapt mesajul... eu...am loc de voi aici si daca vreti sa stiti ca pot sa si ignor...-am invatat si asta in viata...sa imi creez o carapace-..., dar intentia mea este sa isi vada fiecare de ale lui...sa lasati naibii odata copilariile, "a judeca pe ceilalti", trivialitatile si rautatea deoparte si sa scrieti ce stiti, cum sitit si sa o faceti cum credeti voi ca este mai bine..., iar atunci acest forum va fi intr-adevar ceea ce trebuie sa fie!
Toti avem loc aici...si incapem unii de altii!
PS - Eve, Escu...puteti sa imi dati zeci, sute de minusuri pentru ca am indraznit sa imi spun parerea...mi-e indiferent! Eu nu sunt pe lovetime pentru plusuri si minusuri...! Sunt pentru ca IUBESC acest forum, IUBESC unele persoane de pe acest forum, imi place sa exist aici, imi place sa scriu aici..., iar faptul ca primesc plus sau minus...nu ma doare! Stiti insa ce ma doare? Faptul ca nu putem exista armonios si ne tot impiedicam unii de altii!