10 Octombrie, 2025, 12:09:09 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Snitel din piept de pui  (Citit de 62822 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Mai, 2007, 05:44:04 p.m.
Citit de 62822 ori
Offline

viulian

Administrator
Ingrediente:

- 500g piept de pui
- 3 oua
- sare, vegeta
- faina

Prepararea consta in 2 etape:
- beşamelul
- portionatul carnii de pui

Beşamelul:

Se sparg cele 3 oua intr-un castron mai mare si se toarna putina apa (jumatate de cana).
Se bat cu o furculita pana se omogenizeaza.
Se adauga putina sare (doua prafuri) si vegeta (tot doua prafuri).
Se adauga treptat faina in timp ce se amesteca.. Daca devine prea vascos (trebuie sa fie ceva mai consistent decat o smantana sa zicem). Daca devine prea consistent se mai adauga putina apa.

Exemplu:

Portionatul carnii:

Carnea se taie bucatele mici (se pot taia si bucati mari) dar snitelul nu mai arata apetisant :)
Mic inseamna de dimensiuni 2cm/2cm.
Se bate usor cu un batator daca grosimea carnii este mai mare de 1cm pana cand devine de vreo 0.5cm. Se bate usor fiindca puiul este fraged si se striveste repede daca se loveste tare.

Exemplu:


Intr-o farfurie separata se pune faina cat sa umple fundul farfuriei.
De asemenea se pune la incins o tigaie in care s-a pus ulei. La fiecare rand de snitele uleiul se va usca (absorbi) asa ca de fiecare data cand se pune un nou rand de snitele trebuie sa se toarne iar ulei.

Carnitele se apuca de margine si se dau prin faina din farfurie pana se acopera integral de faina. Apoi se inmoaie in beşamel incat iar, sa fie acoperite integral. De preferat castronul cu besamel sa fie foarte aproape de aragaz/tigaie deoarece acesta se va prelinge de pe snitel in 'drumul' catre tigaie.

Se umple tigaia :) si se lasa la prajit cam 2 minute la foc mic/mediu. Apoi se intorc (orice poate fi folosit, lingura, furculita, etc) pana se rumenesc si pe partea cealalta. Nu vor sta la prajit mai mult de 6 minute caci se ard..

Exemplu:

Cand se termina de facut un rand de snitele, se ia tigaia de pe foc, se da capacul la o parte (se foloseste capac deoarece, dupa ce sunt intorsi prima data, uleiul incepe sa sara si pateaza tot in jur). Revin, se da deci capacul la o parte (atentie ca aburul de dedesupt arde rau la mana :D).

Se pun toate intr-un alt castron care se acopera ca sa ii tina calzi.

Si iar se pun carnite la prajit, si tot asa, dupa ce au fost date prin faina apoi prin besamel, pana se termina carnitele.


Imi place sa-i pap calzi, cu un piure si o salata de rosii (sau cu ceapa verde) si niste telemea de vaca.

Pofta buna!
« Ultima Modificare: 06 Mai, 2007, 06:02:38 p.m. de viulian »