05 Noiembrie, 2025, 08:12:59 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Gand pentru re-vedere: "prinde orbul, scoate-i ochii"  (Citit de 46380 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

15 Mai, 2007, 10:40:17 a.m.
Citit de 46380 ori

saab

16 Mai, 2007, 10:59:45 a.m.
Răspuns #1

saab

19 Mai, 2007, 10:25:58 a.m.
Răspuns #2

saab

Tema fara tema: definind definitiile

Orice idee, orice gand, orice stare distruge niste limite si – totodata- creaza alte limite. Inlocuim limite cu alte limite, stari cu alte stari, ganduri cu alte ganduri, modele cu alte modele, refulari cu alte refulari – toate dintr-o inertie bolnava, o inertie la a carei origine este societatea. O societate de care suntem dependenti in asa masura incat am miniaturizat-o, facandu-ne, fiecare din noi, o macheta individuala a ei; la nivel psihic, intelectual, afectiv, suntem controlati de propria noastra marioneta, suntem inchisi in propriile noastre capcane. Capcane puse pentru outsider-ii care ne-ar fi calcat zona intima a psihicului nostru, capcane savante, capcane migaloase, duse pana aproape de perfectiune, intr-o continua stare de teroare inertiala. Propria noastra macheta sociala, facuta initial pentru a ne ajuta, mentinuta ulterior ca drog, ne taraie in chinuitoare oscilatii, delectandu-se cu frica noastra fata de ea. Ea ne invata sa ne construim cele mai rafinate capcane, cele mai eficiente armuri, cele mai subtile masti – si tot ea ne obliga sa le parcurgem pe toate acestea daca vrem sa ne cunoastem pe noi insine.

Incercam sa exploram necunoscutul- dar cu o prudenta obsesiva pe care numai frica de stigmatul social o poate declansa. Intre curaj si nebunie, terorizati ca nu vedem limita lor despartitoare, bizuindu-ne pe impulsuri primare, brute, necizelate – dar care ne urnesc din paralizia intelectuala – trecem fiecare Poarta (punandu-ne eterna intrebare: acum Poarta este intrare sau iesire?; numai o gandire armonica poate considera fiecare iesire o noua intrare – imbinarea divina a extremelor, dar o gandire deformata de inertia sociala da unul din cele doua raspunsuri, in functie de stare).

Incercam sa ne cunoastem pe noi insine cu o frica de profanator de morminte, o frica morbida, paralizanta, care te pune adeseori in fata unei proiectii de prost-gust – dar care pare extrem de reala, proiectia binara a vietii si a mortii. Iti da iluzia ca trebuie neaparat sa alegi.

Adeseori – dai gres. Dai gres pentru ca genialul program social (care are nevoie de tine drept coeficient de turma) nu iti permite – ca timp si ca ritm – o explorare cu adevarat benefica a resurselor tale (decat, cel mult, a acelora care iti maresc productivitatea).

Ce ti-am ramas? Raspunsul tzine de tine...

22 Mai, 2007, 09:51:22 a.m.
Răspuns #3

saab

Motto:
"All my life I've wanted to be someone; I guess I should have been more specific." Jane Wagner/Lily Tomlin

Cine sunt eu?
“Tat tvam asi.”.
Tu esti Acela.

Cine sunt eu?
“Aham Brahma asmi”.
Eu sunt Brahman – Realitatea Absoluta.

Cine sunt eu?
Fiul Domnului (Biblie)
– sau creatie a lui Dumnezeu -

Cine sunt eu?
Esti in primul rand Om… spirit… cunoastere… religie… datorie… morala … etc
- ambiguitatea optimistului -

Cine sunt eu?
Conteaza?
- recunoasterea cunoasterii prin pseudo-cunoastere -

Cine sunt eu?
Teoretic - un Om…
- zidirea oscilatiilor in filosofiile de
piatra ale scepticului -

Cine sunt eu?
O fiinta.
- ambiguitatea adevarului -

Cine sunt eu?
Un sistem condus de Karma
- simplificarea oscilatiillor prin transformarea lor in sistem liniar; mentalitate conservatoare -

Cine sunt eu?
Ce-o vrea Dumnezeu…
- sau lasa-L pe El sa se ocupe de asta, eu trebuie sa ma descurc in viata asta -

Cine sunt eu?
Buna intrebare, da’ cine stie?
- ca eu nu stiu si nici nu ma intereseaza, dar daca altii afla, sa-mi spuna si mie... -

Cine sunt eu?
Tampita intrebare!
- sau frica de raspuns -

Cine sunt eu?
Iar pui intrebari utopice?
- daca trebuie sa transform zilnic utopiile in realitati, de ce sa ma chinui sa mai transform inca una? -

Cine sunt eu?
Cine sunt eu.
- acceptarea – cu doua taisuri: evolutie sau involutie a Karmei -

Cine sunt eu?
Tu? Care din tu?
- din intrebarile artificial convergente catre esenta ale unui psihanalist -

Cine sunt eu?
Ai avut o copilarie nefericita? Ti-ai urat mama?
- sau: ce ti-e si cu criza de identitate; de... traumele... -

Cine sunt eu?
Rabdare si vointa – si o sa afli.
MAI RAMANE SA ACCEPTI.

Ne omoram gandurile – incetul cu incetul, calm, meticulous, delectandu-ne cu agonia lor (pe care o prelungim pana la un incontrolabil extaz eliberator)…
Ce chestie! Ne putem ucide un gand destul de repede, dar ne chinuim o viata sa scapam de razbunarea refularilor in care se refugiaza esenta careia i-am distrus forma.
De ce ne delecteaza uciderea unui gand ?
- Masochism de protectie...
- Inertie a tendintelor distructive...
- Refulare a jocului de-a micul Dumnezeu...
- Etcetera... (?)
« Ultima Modificare: 22 Mai, 2007, 10:07:44 a.m. de saab »

23 Mai, 2007, 10:42:58 a.m.
Răspuns #4

saab

Motto:
"Nu trebuie sa ne descurajam.
Lumanarea trebuie tinuta mai departe, ca si cand totul ar fi in regula." (Marin Sorescu)

Intr-o lume in care toti se fac ca traiesc, ne legam - cu acea disperare a naufragiatului - de fiinte care traiesc (care TREBUIE sa traiasca; acest TREBUIE care ne ofera, dincolo de doza de disperare existenta in rugaciunile noastre si o unica motivatie de a ne ruga cu adevarat, de a trai in acea rugaciune contemplativa non-delimitata, in care ne gasim pe noi insine si pe persoanele iubite – devine cheia prin care accedem la adevaratele valori umane, devine POARTA CATRE UMANITATE.)

Comunicare. Comunicarea care implica sacrificiul personal, comunicarea ca unic mod de evolutie, comunicarea ca justificare a existentei... Doar comunicarea ne da dreptul de a iubi sau de a deveni martiri pentru niste inutile scopuri...

Comunicarea te creaza pe tine, nu invers.
Tu tot ce poti sa faci este sa o descoperi (eclipsandu-ti ratiunea).
Tot ce este in afara comunicarii este artificial – poarta acea amprenta a individului, nu a omului.

... fara a-i asculta, i-am auzit...

23 Mai, 2007, 11:01:42 a.m.
Răspuns #5

Lady Allia

"... fara a-i asculta, i-am auzit..."
 Pentru că în minunăţia ta de suflet ştii să spui...tăcând!
 Comunicarea nu întotdeauna este cuvânt!  :-*
 Frumos mai ştii să scrii şi să simţi!

25 Mai, 2007, 10:36:46 a.m.
Răspuns #6

saab

în jocul acesta derizoriu
acea linie invizibilă şi de netrecut
nu poate face să strălucească
cealaltă faţă a oglinzii.

mă gândeam aşa:
de mâine nu voi mai scrie
de maine şi până îmi voi fi regăsit Albastrul
albastrul unei lumi împărţite
triumf asupra unor limite şterse începând chiar din mijlocul limitei.

să mă închid atunci luminii
lăsând loc nopţii circulare să se manifeste ca noapte.

NU! mi-a spus Albastrul.
TREBUIE să rosteşti şi să continui  jocul unei absenţe neîncetat reproduse.

repetat,
ştiut,
uitat,
transformat,
şters până la cele mai mici urme,
îngropat,
... departe de orice privire.

25 Mai, 2007, 10:43:26 a.m.
Răspuns #7

Lady Allia

:scared: :rofl: :scared:...să nu mai faci asta niciodată  :P :P :P! Am crezut cu adevărat că de mâine nu vei mai scrie!!! Aş rămâne săracă cu mult fără ceea ce scrii tu! Offf!  :hug:

25 Mai, 2007, 11:21:34 a.m.
Răspuns #8

saab

Lady, cand nu voi mai scrie, o voi face pur si simplu...fara sa anunt

25 Mai, 2007, 09:38:34 p.m.
Răspuns #9

saab

Alfabet neterminat (Nu voi scrie poezie niciodata!)
(in memoriam)

S-a oprit şi totul a trecut. Apoi a urmat altceva. De ce a trebuit să parcurgă acest drum?
Ca să ajungă dincolo târându-se?! A vrut să se ridice dar a urmat durerea şi zbaterea neputincioasă a trupului mutilat.

A...B...B...B...
Biletul acesta duce spre capătul drumului
sau spre cel al sfârşitului?

A...B... ... D... E... F...
Fără cuvinte mari şi fără făgăduieli
pe care nu le poţi ţine.

E... F... G... H...
Haide să lăsăm acelaşi alb adunat în acelaşi timp
să nu se despartă în albul meu şi albul tău...
Şi să lăsăm 
şi să uităm
că alfabetul nu l-am terminat,
dar să ne amintim totuşi că am început cu X, Y, Z,
că am început cu nişte necunoscute...
şi că sfârşitul este tot în ele.

Moartea a îngenuncheat până şi îngerii...

şi astfel- singură în faţa alfabetului
şi
singură în faţa universului...

Nu voi scrie poezie niciodata!

26 Mai, 2007, 10:26:06 a.m.
Răspuns #10

saab

Majoritatea oamenilor isi iubesc reactiile. Ei nu si le inabusa pentru ca le percep ca fiind strict personale.
Caci in momentul in care te cunosti bine, o reactie este doar o reactie, un mod de manifestare al tau natural, nu un subiect de gandire.
Dar cand ti-e frica de necunoscutul din tine, ai nevoie de reactii pentru a-ti schita interiorul, ai nevoie sa-ti spui: "acestea sunt ale mele". Si nu ti le inabusi, pentru ca iti este frica sa ramai singur in intuneric...

Stii ca toti nastem intuneric?
Stii ca tuturor ne este frica?

Daca am putea, ne-am transforma cu totii in oglinzi...

26 Mai, 2007, 08:17:00 p.m.
Răspuns #11

saab

Există oscilaţia între proiecţiile ego-ului. Este chinuitoare. Este o experienţă, o primă probă a unui rit de iniţiere, punctul de plecare către Cunoaştere - metamorfozată în miile de Porţi şi de Realităţi.

Dar... vai! Mulţi au energia şi dorinţa de Cunoaştere - problema este cum să ajungă în acel punct. Căci câţi suportă oscilaţiile chinuitoare, lumea în care himerele sunt drogurile de care ai nevoie?

Oscilaţia îţi zdrobeşte raţiunea - plimbând-o prin contradicţii şi paradoxuri.
Oscilaţia îţi zdobeşte afectivul - târându-l prin confuze stări ce alternează insuficientă iubire cu o insuficientă ură.
Oscilaţia îţi zdrobeşte mândria - trăgând-o prin mlaştinile gândurilor a căror caracteristică este ori aspectul brut, ori - din contră - rafinamentul utilizat în intenţii ce colcăie de refulate complexe.
Oscilaţia îţi zdrobeşte voinţa - disipând-o în iluzorii plăceri sau folosind-o pentru a procura drogurile (de orice natură).
Etc.

Oscilaţia este o triere - a voinţei de lipsa de voinţă, a acceptării durerii ca mijloc în Cunoaştere faţă de fuga de durere, a dorinţei de Cunoaştere faţă de dorinţa de a avea dorinţa Cunoaşterii.

Oscilaţia începe prin multiplicarea personalităţii ca rezultat al incapacităţii de a-ţi mai controla proiecţiile.
Începi să-ţi pui problemele nu direct, ci prin intermediul unui chinuitor atificiu:
nu "te iubesc" ci "iubesc (ideea) să te iubesc"
nu "vreau să trăiesc" ci "vreau să vreau să trăiesc"...

Dar şi asta e o experienţă, nu?

Trebuie să trebuie să trec de ea.

***EOF
« Ultima Modificare: 26 Mai, 2007, 09:34:33 p.m. de saab »

27 Mai, 2007, 06:42:38 p.m.
Răspuns #12

saab

mirosul fetid din inconstientul colectiv...

creierul golit de ganduri.
inima golita de sentimente.
sufletul golit de perceptii.

Cum?

n-ai auzit ca poti sa-ti inlocuiesti gandurile cu munca bruta, sentimentele cu sabloane si perceptiile cu acra senzatie comuna de constanta fericire gregarica?

28 Mai, 2007, 11:27:19 a.m.
Răspuns #13

saab

Motto: Libertatea lor este libertatea de a nu fi (Saint Exupery)

La început a fost cuvântul

Rostirea
desfăşurată la limita unei realităti acceptate
ignorând timpul - fără însă a-l anula
mizând pe hazard – fără însă a-l domina
repetabilă la nesfârşit - dar destinată încă de la început întreruperii
ca un joc pierdut ce trebuie să se desfăşoare mereu şi mereu

Necesitatea unui ultim cuvânt
Imposibilitatea găsirii şi regăsirii semnului

Cădere, ridicare, cădere...
La început a fost cuvântul
Şi totul se termină în cuvânt

... pentru că orice rostire îşi are sfârşitul său...

29 Mai, 2007, 12:13:46 p.m.
Răspuns #14

saab

Un nord - eu trec...

"I wish I had your pair of wings
Had them last in my dreams
I was chaising buterflies
Till the sunrise broke my eyes"

Mi se pare că este târziu şi că soarele n-o să mai apară.
Mi-ar plăcea să am pantaloni galbeni şi să râd că afară plouă.
Să alerg fără să-mi fie teamă că mi se udă părul şi că apa mă bate în faţă...

O pată verde, un fir albastru, o cale ferată scara 1:500, un nord...
... un nord rece si umed care indică ziua de azi şi ziua de apoi.

Dar pantalonii galbeni aleargă spre soare şi uită că a fost înnorat,
o cale ferată scara 1:500
iar eu trec, purtând vântul în faţă
... şi râd...

"I wish I had your pair of wings
Just like last night in my dreams
I was lost in paradise
I wish I´d never openend my eyes"