Avem nevoie de:
1. Cartofi: 1000 g
2. Ceapa: 100 g
3. Castraveti proaspeti: 125 g
4. Ardei gras: 125 g
5. Masline: 50 g
6. Patrunjel verde : 50 g
7. Rosii proaspete : 500 g
8. Oua : 2
9. Ulei : 50 ml
10. Otet 9 grade : 25 ml
11. Piper : 1,5 g
12. Sare : 15 g
Proces tehnologic :
Cartofii se fierb si se taie felii rotunde.Ceapa se taie felii subtiri (pestisori) .Castravetii se curata de coaja si se taie felii. Rosiile se taie rondele .Patrunjelul verde se toaca marunt. Ouale se fierb tari si se taie felii.
Modul de preparare:
Cartofii se amesteca cu ardeiul gras ,castravetii, jumatate din cantitatea de rosii ,patrunjelul verde , ceapa ,otet,ulei,piper si sare.
Servirea:
Salata se serveste rece ,cu decor de rosii ,masline ,ou si pofta mare.