12 Octombrie, 2025, 01:49:57 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: din nou... de ce ?  (Citit de 26160 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Iulie, 2007, 11:20:19 p.m.
Citit de 26160 ori

Escu

Global Moderator
Cum gandurile nu imi dau pace, pun mana pe tastatura si incep sa scriu. Nu este nici un atac la persoana, nu este un post petarda, este un post prin care vreau sa aflu raspunsul la intrebarea "DE CE?".
Am vazut de curand, topicul Lady'ei privitor la bebelu care o sa intre in viata ei, foarte aproape. Bun, nu am nimic cu ea, am avut noi neintelegeri dar nu le-am dat importanta. Singura chestie care nu imi place e poza cu ecografia, si gestul? ce vrea sa spuna cu acest gest? Si mie imi plac kinderii, dar poate ca eu nu-s femeie sa inteleg. Ne bucuram cu totii pentru ca o sa devina mamica, dar totusi ceva ma face sa ma intreb.."de ce poza cu ecografia?". Ce vrea sa ne transmita cu aceasta poza? Ma intreb ce simt si celelalte mamici si ele de ce nu si-au pus poze cu ecografiile.
Nu vreau sa creez polemici, dar daca lady poate sa ma lamureasca astept cu interes raspunsul. Daca oricine poate sa imi raspunda la intrebarile, sau macar sa incerce astept cu nerabdare.
Nu aruncati cu pietre, vreau doar sa stiu.
Let's put a smile on that face!

10 Iulie, 2007, 07:14:04 a.m.
Răspuns #1

Cruella

de ce nu? Lady se bucura atata de tare de sosirea copilului ca nu stie cum sa ne molipseasca si pe noi cu bucuria ei. foarte frumos :) eu imi pun peste tot poze cu cainii, Lady are ceva mai valoros, bravo ei! eu ma bucur de entuziasmul ei.
si diana.... sa te bucuri "cu masura" de propriul copil????? dar cu ce a gresit copilul ala ca sa nu ii arati tot entuziasmul pe care il ai? cu ce e copilu de vina ca altii nu pot procrea? de ce sa nu simta copilu bucuria si extazul tau ca ea exista, doar pentru ca altii au avut nenorocul sa-si piarda copilul? nu fii egoista cu copilul tau! arata-i in fiecare zi tot entuziasmul de care poti da dovada! nu te bucura de fata ta "cuminte si cu masura"! bucuria ce ti-o ofera un copil nu trebuie traita cu masura, trebuie sa dea pe din laturi de prea mult, extazul tau trebuie sa se citeazca pe fata copilului! e pacat ca altii au suferit pierderi, dar nu iti fa propriul copil sa plateasca pentru asta!
My imaginary friend says you are crazy!

10 Iulie, 2007, 10:31:22 a.m.
Răspuns #2

Escu

Global Moderator
De acord cu tine Cruella, totusi nu mi se pare un raspuns "de ce nu?" plauzibil. Da, nu am nimic cu entuziasmul, dar totusi revin la intrebarea mea, "de ce poza cu ecografia?" Cred ca intram pe un teren minat, adica nu este o regula pentru toata lumea. Cruella este de parere ca nu trebuie sa fim egoisti cu copii nostrii si sa le aratam tot entuziasmul. Oare nu aceasta vine dintr'o greseala a parintilor nostri? Care la vremea respectiva nu ne-au aratat tot entuziasmul. Mi se pare ca incercam sa reparam greselile parintilor nostri, prin noi si automat prin copii nostri. Deja intram in alte polemici, sa revenim la post-ul initial. Un copil in ziua de azi e mare lucru, dar mai mare lucru e sa si poti sa il cresti. Cu atata entuziasm, incep sa il vad ca o marca, ca pe un brand, cu care ne falim.

10 Iulie, 2007, 10:45:26 a.m.
Răspuns #3

Cruella

eu mai degraba sunt de parere ca trebuie sa le aratam copiilor nostri tot entuziasmul si bucuria pe care o avem datorita lor, tocmai din cauza ca parintii mei asa au facut cu noi. si mi se pare fenomenal sa simti ca parintele tau e de-a dreptu entuziasmat de tine! in felul acesta iti doresti foarte mult sa faci exact ce te invata ei, pentru ca esti convins ca nu ar gresi fata de tine cu nimic, si poti avea incredere oarba in ei.
poza cu ecografia? pai... e singura pe care o are deocamdata. mai tarziu sunt sigura ca vom avea ocazia sa "cunoastem" bebelul. poate unora li se pare de prost gust poza cu ecografia (?), sau poate ca provoaca neintelegeri... pe mine de ex. nu ma afecteaza nici pozitiv, nici negativ. escu nu intelege de ce a pus lady poza cu ecografia acolo, eu nu inteleg care e problema lui escu in legatura cu asta? altii poate nu inteleg de ce ma bag si eu ca musca-n lapte sa discut despre ceva care nu ma priveste si in legatura cu care nu am nici un fel de experiente. si astfel fiecare are ocupatie :)

10 Iulie, 2007, 10:50:26 a.m.
Răspuns #4

pokemon

escule iar esti nebun?
si eu as pune poza daca as avea cu bebeul meu.
chiar daca ar fi o ecografie :D e copilul ei si are tot dreptul sa puna poza aci.
asa cum unii pun poze cu animale...fiecare cu ce are ;)
invidiosule  8)
mie imi place poza respectiva  ;D
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

10 Iulie, 2007, 10:54:38 a.m.
Răspuns #5

Escu

Global Moderator
vreau doar sa inteleg, iar asta ma face nebun? interesant. nu cred ca asta e raspunsul, ca are dreptul.
Am un prieten care e student la medicina, are niste poze de la morga, pot sa le pun, ca ...e dreptul meu?
Fiecare actiune are un motiv.

10 Iulie, 2007, 11:01:34 a.m.
Răspuns #6

Cruella

Escule, ai simtiti vreodata o fericire atat de coplesitoare incat sa vrei sa o imparti cu absolut toata lumea? Cred ca Lady asta simte acum. Si asta incearca sa faca. Evident ca pe noi nu ne impresioneaza, ca nu e bebele nostru. Dar daca vrei sa intelegi, cred ca asta e motivul pentru care a postat poza aia aici. E o poza reusita cu bebelul ei. Poate nu si din punctul tau de vedere.

10 Iulie, 2007, 11:44:09 a.m.
Răspuns #7

Iosif

Eu cred ca a pus aceea poza de.. fericire! Escu, tu ce zici, e plauzibil?
..imi aduc aminte cand am vazut prima ecografie (pe "viu", nu sub forma de poza), este o minune a tehnologiei, si ce arata este o minune al vietii (sau al lui Dumnezeu daca vreti). Cred ca Lady este foarte fericita si vrea sa imparta cu noi aceasta fericire.

Amu e cam greu sa fi pe placul toturor...

Lady, felicitari pentru bebe!

Escu, recomand sa o intrebi direct pe Lady "de ce?". Ea este sursa raspunsului corect si complet la aceasta intrebare.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

10 Iulie, 2007, 11:54:32 a.m.
Răspuns #8

Lady Allia

Escu...  :) NU, nimic din ce te-ai întrebat tu aici nu te face nici nebun, nici rău intenţionat!
 La urma urmei eşti şi tu un membru pe acest forum unde toţi încercăm într-o oarecare măsură să existăm cât de cât frumos şi de ce nu...armonios!
 "Certurile" noastre nu au nimic de-a face aici! Oricum habar nu am de ce au început...nici nu mă interesează  :) şi eu consider că mai toate au fost nişte copilării ca între doi fraţi - unul mai mare unul mai mic - cărora le era dor de nişte ciondăneli şi bobârnace. Oricum eu cam aşa te privesc  ;D! Dacă aş fi considerat că eşti rău intenţionat sau ai suflet meschin...să ştii că aş fi procedat cu totul şi cu totul altfel!
 DAR...să revin!

De ce poza cu ecografia!?

Pentru că a fost primul contact vizual cu fetiţa mea! Atunci mi-am cunoscut pentru prima oară copilul Escu!
 Pentru că deşi încă nu este născută, ea trăieşte, există, respiră, îşi suge degeţelul...este absolut perfectă şi sublimă pentru mine!
 Pentru că este o imagine a unui bebel în burtică pe care eu mi-aş fi dorit să o văd şi de la alte femei şi...nu am avut această şansă!
 Pentru că la urma urmei este o poză ca oricare alta! Ce importanţă are că e cea de la ecograf sau cea de când va avea ea 5 luni, 1 an...? Nu are oare aceeiaşi însemnătate? Nu e tot copilul meu?
 Şi...am pus-o pentru că pe mine m-a lăsat mută de emoţie, de dragoste şi de mulţumire faţă de Dumnezeu!...

Bun...acum să revin şi la cealaltă parte a aspectului. Mai dureroasă.
 Eu am mai avut un copil ! Un copil căruia din nefericire nu i s-a lăsat dreptul de a trăi. Nici măcar cel de a se naşte! Nu am avut şansa să îl cunosc niciodată...nici măcar printr-un ecograf!  :'( :'( :'( Am să mă învinovăţesc pentru asta toată viaţa! Pe acest copil nu am avut şansa nici măcar de a-l simţi cum mişcă... :'( :'( :'(!
 L-am simţit doar când pentru a mă lăsa pe mine în viaţă...doctorii l-au smuls pe el din mine!!!
 Atunci şi mult timp după...m-am urât pentru că eu am trăit şi el nu!
 Acum...înţeleg de ce uneori în viaţă mai trebuie să acceptăm şi sacrificiile şi destinul pe care ni-l dă Dumnezeu! Atunci însă...nu am fost în stare să înţeleg nimic.

Şi întreb pe cei care se simt "vinovaţi" că se bucură de copiii lor:
 CUM POŢI SĂ TE SIMŢI VINOVAT CĂ BUCURI DE COPILUL TĂU???

EU mă simt vinovată că nu m-am putut bucura de celălalt aşa cum mă bucur de acesta!

DE CE SĂ MĂ SIMT VINOVATĂ SAU IMORALĂ FAŢĂ DE ALŢII CĂ MĂ BUCUR DE COPILUL MEU???

Imoral şi vinovată ar trebui să mă simt când nu aş ştii sau nu m-aş bucura de el!

Să vă spun ceva! Eu...4 ani şi jumătate nu am putut să rămân însărcinată. Plângeam şi mă frământam mereu, mereu. Mă rugam la Dumnezeu aproape în fiecare clipă a vieţii mele şi oricum ştiam că răspunsul DOAR EL îl are! AŞA A ŞI FOST!

În timpul acesta mergeam în parcuri şi priveam părinţii care îşi plmbau copii în cărucior sau de mânuţă şi MĂ BUCURAM pentru ei, DAR şi pentru mine! DE CE? Pentru că măcar aşa puteam să mă bucur şi eu de gânguritul şi de paşii unui copil, de strălucirea din ochii unei mame şi de entuziasmul fără limite al unui tată!
 Când nu ai copii trebuie să îţi fie ciudă pe cei care îi au? Asta face oare parte din latura noastră umană? NU!

Părinţii mei nu m-au dorit mulţi ani! Eu m-am născut pentru bunicii mei! De abia târziu s-au obişnuit cu ideea că şi eu sunt a lor şi încet, încet au învăţat să mă iubească atât şi aşa cum au putut. Nu i-am urât niciodată şi nici nu le-am purtat pică. Fiecare om ştie de ce simte ce simte la un moment dat şi nimeni nu are dreptul să-l judece!
 Ce mi-a lipsit însă?
 Cuvintele de alint ale mamei! Braţele puternice care să mă ridice sus şi să mă arunce în aer ale tatei! Zâmbetele largi pe chipurile lor când mă vedeau! Fotografiile pe spatele cărora să scrie mai mult decât data când au fost făcute!...
 AMINTIRILE cu părinţii mei! AMINTIRILE LOR CU MINE!

Şi, atunci am spus că eu voi avea amintiri cu copilul meu încă dinainte de a se naşte!
 VREAU ca fetiţa mea să ŞTIE că a fost aşteptată şi iubită dintotdeauna!
 VREAU să nu se îndoiască nici o clipă de faptul că MEREU, MEREU a fost îngerul meu păzitor care m-a ajutat să îmi păstreu puterea şi lumina în suflet pentru clipa în care voi fi mamă!
 VREAU să ştie că dacă nu ar fi fost ea în sufletul meu dintotdeauna eu nu aş fi fost niciodată OMUL care sunt astăzi!
 VREAU să ştie că EA/EL sunt tot ce am mai bun în mine şi în ceea ce voi fi!
 VREAU să fac un album cu fiecare gând de al meu, cu fiecare ecografie, cu fiecare fotografie, poezie..., iar la 18 ani să i le dăruiesc cu toată aşteptarea şi dragostea mea de mamă!
 VREAU SĂ ŞTIE MEREU CE ÎNSEAMNĂ PENTRU MINE ŞI CÂT DE MULT O IUBESC!

Faptul că împart cu voi... :) este pentru că deşi unii mă credeţi linguşitoare sau nu mă credeţi deloc...îmi sunteţi dragi, vă iubesc...oarecum îmi sunteţi asemeni unei familii pe care Eu am ales-o şi în care mă simt bine! Simt să împart cu voi totul! Bucurii, tristeţi şi...mă bucur când şi voi le împărţiţi!
 Nu împart nimic cu voi...nici măcar sufletul...pentru a arăta cât sunt eu de bună şi de iubitoare ci...pentru că pur şi simplu aşa simt!
 Împart pentru că şi eu aş fi vrut să se împartă cu mine şi...nu s-a împărţit! Împart pentru că atunci când eu nu puteam avea copii mi-ar fi plăcut să împartă şi altă mamă fericirea ei cu mine...să văd ce înseamnă o burtică, un ecograf, un alien micuţ, un bebel proaspăt născut... Vroiam şi eu să mă bucur de o parte din miracolul ei!

Dar...dacă am necăjit şi am supărat pe cineva cu entuziasmul şi fericirea mea...îmi cer iertare! Vroiam să dăruiesc doar bucurie nu şi nefericirea că eu mă pot bucura, iar alţii nu!

10 Iulie, 2007, 01:24:03 p.m.
Răspuns #9

inda

DE CE SĂ MĂ SIMT VINOVATĂ SAU IMORALĂ FAŢĂ DE ALŢII CĂ MĂ BUCUR DE COPILUL MEU???

Lady Allia, nu cred ca cineva a intentionat sa te faca sa te simti vinovata, cu atat mai putin, imorala, eu spun ca era doar o intrebare care cerea un raspuns.
Poate incercarile de a aduce argumente pro sau contra au creeat falsa impresie de acuza.
Eu cred ca toti cei de aici suntem alaturi de tine si ne bucuram ca esti fericita de bebeul tau, doar ca unii suntem mai pudici  :-[ si n-am face-o in mod atat de evident! Fiecare are modul sau de exprimare!
« Ultima Modificare: 10 Iulie, 2007, 01:38:26 p.m. de inda_blue »
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

10 Iulie, 2007, 01:45:01 p.m.
Răspuns #10

Lady Allia

inda...

eu nu înţeleg un lucru!
era un răspuns pur şi simplu şi nicidecum o constatare asupra faptului că cineva "ar fi intenţionat" asta!
eu nu ştiu! poate numai eu sunt aşa şi nu văd decât ceea ce se scrie şi nu tot felul de chestii în spatele cuvintelor?

Era o întrebare mai mult retorică prin care răspundeam şi altor întrebări pe care şi le pun unele persoane!
NU MĂ SIMT ACUZATĂ!
Răspundem doar unor nelămuriri şi...ATÂT!

10 Iulie, 2007, 01:59:51 p.m.
Răspuns #11

Eve

Si eu cand am fost intrebata de ce cred ca a aparut poza aceea fara sa vreau am incurajat acest din urma topic spunand: e ceva stupid! Dar dupa un timp am gandit ca nu sunt viitoare mama si poate nu inteleg. Nu stiu daca inteleg pana unde duce bucuria unei mame. Probabil ceea ce ei ii pare minune... noua ne produce alta reactie.

Lady va avea minunea ei mica. Daca ea crede ca peste 18-19 ani fetita va fi mandra sa vada ce a postat aici... eu zic ca nu noi suntem cei indreptatiti sa-i anulam visul. Intrebarea lui Escu... este ciudata. E ca si cum m-ar intreba pe mine cineva de ce imi place sa visez.

Nu vad rostul acelei poze dar eu nu sunt Allia. Si daca nu inteleg nu inseamna ca e incorect ce face ea. Ma bucur ca Lady va avea un bebe, sper sa se nasca sanatos si o sa ne arate atunci un sufletel care sa fie frumos pentru toti nu doar pentru ea
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

10 Iulie, 2007, 02:23:03 p.m.
Răspuns #12

Lady Allia

În primul rând vreau să ştiţi câteva lucruri foarte importante pentru mine acum:
 - vă mulţumesc la toţi!
 - nu mă simt deloc ofensată sau acuzată!
 - nu judec pe nici unul/una dintre voi pentru ceea ce aţi gândit sau gândiţi referitor la această poză sau la mine!

Fiecare om este liber să simtă ce simte aşa cum şi eu sunt liberă să simt FERICIREA pe care o simt aşa cum ştiu eu să o simt!
 Că e atât de mare încât pare o apă care nu mai are loc în matcă şi dă pe dinafară..., că am crezut că vă veţi bucura şi veţi lua bucuria mea aşa cum o iau eu pe a voastră de fiecare dată fără să îmi tot pun întrebări..., că şi aşa ştiind că poate incomodez...tot o să fiu entuziasmată, fericită şi o să încerc să fiu doar veselă...asta nu am cum să vă explic!
 La mine totul e simplu!
 Eu nu am prejudecăţi, nu mă gândesc că mereu cineva face ceva numai pentru că...eu fac mereu ceea ce pe mine m-ar face fericită şi SPER să mai aduc pe lângă zâmbetul meu încă un surâs!
 Nu o fac din răutate, din meschinătate, din grandomanie...o fac din dăruire! Simt că aşa dăruiesc eu!
 Dar...nu am să judec pe nimeni pentru că nu e aşa! Niciodată!
 Aţi citit vreodată povestea "Bobului de Cafea" ?
 Eu am ales să fiu în viaţa asta...orice ar însemna ea...un bob de cafea!

Aaa, da! Uitam şi am vrut să întreb.

Escu dragă...tu ai un topic cu bradul vostru de Crăciun, ai un topic în care sărbătoreşti fiecare sandwich făcut de draga ta... eu să te întreb de ce? Nu dragule! Nu am să te întreb! Ştiu de ce! Pentru că asta ai simţit! Pentru că iubeşti! Pentru că te-ai simţit emoţionat şi fericit! Pentru că eşti om şi vrei să împarţi şi cu alţii ce simţi tu! Şi...mie mi se pare normal!

Des, Poke şi mai sunt au topicuri unde sărbătoresc un timp de când sunt lângă iubiţii lor! Împart cu noi sentimente, gânduri, imagini... Ar trebui să le judecăm de ce nu au simţit asta doar cu iubiţii lor? NU! Iubirea devine egoism uneori când e doar a noastră!

Alţi useri îşi expun poze cu peisaje, cu animale de casă. Să îi judecăm? NU! Acelea sunt acum importante pentru ei.

Unele mame împart aici poze cu copii lor, cu soţii lor, cu căminul lor...! Ar trebui să le judecăm? De ce? Pentru că ne arată cât sunt ele de fericite şi de mândre de familia lor??? NU! Ar fi răutate din partea noastră să nu ne bucurăm pentru fiecare dintre ele!

Şi acum...pentru că fetiţa mea e într-o poză de ecograf şi nu într-una în care suflă în lumânarea de pe tort... o face mai specială sau mai puţin copil? NU! E copilul meu cvhiar dacă încă nu s-a născut şi aşa cum LoveGirl şi alte mămici îşi expun fotografii cu îngeraşii lor pe site fără să fie întrebate de ce o fac, fără să fie "judecate" (am zis aşa că nu găsesc cuvântul...nu pt. că mă simt judecată)...eu de ce să mă simt mai altfel pentru că am expus o fotografie???
 Dacă aş fi gândit vreo clipă că stârnesc astfel de reacţii..., de întrebări, de...nu ştiu. Poate m-aş fi gândit de două ori. Nu am vrut nici o clipă să...par ... nu ştiu...nu găsesc cuvântul!

10 Iulie, 2007, 02:38:47 p.m.
Răspuns #13

Cruella

Lady, nu trebuie sa te justifici fata de nimeni, ai explicat "de ce" (ca sa-i raspunzi lui Escu la intrebare), si a fost un raspuns frumos, ma asteptam la asta din partea ta.
Cine a trait bucurii coplesitoare - chiar daca nu neaparat facerea unui copil, poate fi ceva mult mai banal care sa te faca sa te simti ca "nu-ti mai incapi in piele de bucurie" - deci cine a avut asemenea experiente nu te va intreba niciodata de ce ai pus poza aia pe forum. Cei care cunosc sentimentul acesta maret de bucurie si fericire si implinire totala, un sentiment care poate tine o viata, aceia STIU de ce ai pus poza acolo si iti multumesc ca vrei sa impartasesti cu ei fericirea ta.
Multumim Lady Allia, si sper ca vei fi intotdeauna la fel de fericita cum esti acum :)

10 Iulie, 2007, 02:57:00 p.m.
Răspuns #14

amelie

numai cine este mamica poate sa simta bucuria Lady-ei....mi se pare normal ca in bucuria ei sa puna prima poza a copilului pe site ca sa impartaseasca cumva bucuria ei cu noi cei de pe lovetime...imi pare rau Escu...dar o inteleg perfect...ai sa o intelegi si tu in timp...
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...