10 Octombrie, 2025, 09:14:59 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Lupta cu "sistemul"  (Citit de 7636 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

31 Iulie, 2007, 12:18:12 p.m.
Răspuns #15

inda

Ca sa faci asa ceva, trebuie sa fii undeva foarte sus.

sau sa faci parte din masonerie  :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

31 Iulie, 2007, 02:46:41 p.m.
Răspuns #16

Lady Allia

"Nu se pune problema sa schimbam ceva in sistem. Ca sa faci asa ceva, trebuie sa fii undeva foarte sus."

^:)^ :happydance: ^:)^ ooofffffffff ca mult ne-a mai trebuit sa ajungem la acelasi punct comun!

Multam fain   :-*!

Defapt tot citind si recitind topicul eu am observat ca toti spunem oarecum unul si acelasi lucru, doar ca o facem diferit.
 Probabil daca am fi la o cafea ne-am intelege mai bine. Sunt cuvintele scrise frumoase, dar uneori sunt pline de carente in a exprima exact ceea ce vrei sa spui.
 Intr-un fel sau altul am discutat mai mult despre lupta in viata - eu am mai adaugat piperul  de lupta cu sistemul -, dar e bine cand totul se termina cu bine  :).

"Legat de lupta cu viata si lupta cu sistemul... unde incepe una si unde se termina cealalta?  :)"

;D uite cum se da apa la moara  :P!
 Lupta cu viata o incepem zic eu de la primul scancet, daca nu si mai repede.  ::)
 Lupta cu sistemul...e o mica batalie care face si ea parte din viata ca multe alte praguri pe care trebuie sa invatam daca nu sa le trecem, macar sa le ocolim, daca nu sa le ocolim...sa le sarim  ;D!
 Ca sa iti procuri o bunastare personala, ca sa obtii o realizare...concluzia este - sa lupti, dar sa fi mereu prevazator si sa vezi si obstacolele. E mai bine sa stii cu ce te lupti decat sa bagi capul in nisip!
 Next opinion please  ;D!

P.S. - Multam de "-" Escu  ;D. Uite ce subiect frumos a iesit pana la urma! :)

« Ultima Modificare: 31 Iulie, 2007, 03:05:10 p.m. de Lady Allia »

31 Iulie, 2007, 02:48:31 p.m.
Răspuns #17

Lady Allia

" :) O scoica? Cu placere... si cu speranta ca vei auzi in ea linistea Pacificului!"

Multumesc! Imi plac tare mult scoicile si...DA...offf ce mi-ar place sa o pun la ureche si sa ii aud cantecul valurilor  :).

31 Iulie, 2007, 05:48:33 p.m.
Răspuns #18

Escu

Global Moderator
Nu stiu ce vezi frumos aici. E o parte de realitate, nimic neobisnuit. Putem sa dam exemple pana la infinit, desi nu vad rostul.
Let's put a smile on that face!

31 Iulie, 2007, 10:13:37 p.m.
Răspuns #19

Lady Allia

Dialogul?
Faptul ca se dezbate o anumita problema, o altfel de problema...
Poate da...pentru noi nu mai are o atat de mare importanta sau noutate, pentru ca noi ne-am ciocnit deja de unele aspecte, dar pentru unii din cei vor citi e un aspect poate nou, un aspect pe care noi il privim dintr-un alt unghi de vedere, un aspect care poate pe unii ii va face sa priveasca si din o alta postura problema.
Dar in general mie imi plac dialogurile - ciocnirile de idei - concluziile finale.
Daca toti am gandi la fel...ar rezulta un dialog banal care nu ar aduce nimic nou, nu ar ajuta pe nimeni din nici un punct de vedere.

01 August, 2007, 07:38:29 a.m.
Răspuns #20

Cruella

Na copii, acum ca ati cam ajuns la un numitor comun (aprox) m-am trezit si eu sa "discut" :)
Deci: sistemul e ciudat, si la noi si la altii. il putem schimba?
Oameni ca mine - visatori, nicidecum intreprinzatori - cred ca da ("all I have to do, is dream....").
Bun. Cei care au incercat, probabil ca s-au lovit rau.
Dar sa imi fac un magazin de margarina si detergent nu schimba nici sistemul nici traiul nimanui. In Romania nimeni nu mai vrea sa PRODUCA ceva. Toata lumea cumpara ieftin si vinde scump.
Cît de a incerca sa schimbi ceva in "sistem", chiar daca sînt doar o visatoare si viata trece pe lînga mine fara sa-mi dau seama poate, in firma in care lucrez am incercat sa schimb unele chestii. Ok, unele s-au si acceptat si am fost premiata pentru initiativa, efort etc etc. Dar cînd m-am avîntat la niste "cost-reduction" destul de drastice brusc s-a schimbat atitudinea multora din firma..... Totul este un "family-business". Si asta intr-o firma multinationala. Adica TREBUIE sa colaboram cu x-ulescu, chiar daca e mai scump, pentru ca e a lu' cutare. Pai daca asta intr-o firma relativ mica se aplica..... am renuntat sa ma gîndesc ce-o fi la nivel mai mare. Prefer sa visez ca intr-o zi voi obtine licenta de a-mi indeplini visul :)
My imaginary friend says you are crazy!

01 August, 2007, 08:14:28 a.m.
Răspuns #21

diana_nistor

Vizitator
Daca as fi administratorul sau proprietarul unei firme cu o cifra de afaceri, sa zicem, 10-12 milioane de euro pe an, si unul dintre salariatii sau colaboratorii mei mi-ar sugera "cost - reduction" punctual sau pe ansamblul activitatii i-as cere sa imi faca un raport detaliat de sa zicem 75 - 100 de pagini iar eu doar pe prima pagina i-as scrie atat: "Calitate/pret". As cere implementarea acestor idei in firma daca mi-ar aduce un profit intre 0,1 si 1%. Daca nu, concomitent cu materialul, i-as cere sa isi prezinte demisia pentru ca sigur mi-a adus pierderi in firma.  De altfel, nu cred ca asta e principala cale de progres intr-o firma ci, mai degraba cred ca oamenii trebuie sa fie preocupati de cresterea veniturilor, atenti fiin in permanenta la cheltuieli, nu invers.

PS:Cruella, sunt sigura ca iti vei gasi de lucru intr-o firma serioasa. :)

01 August, 2007, 03:00:56 p.m.
Răspuns #22

Lady Allia

"Ok, unele s-au si acceptat si am fost premiata pentru initiativa, efort etc etc. Dar cînd m-am avîntat la niste "cost-reduction" destul de drastice brusc s-a schimbat atitudinea multora din firma....."

:)...bine ai venit in tara!
asta este! din pacate pe langa problemele de care ne ciocnim cand lucram intr-o firma privata sau in firma proprie...ne mai ciocnim de MENTALITATE!!!

unii patroni daca vii cu idei noi si bune care CULMEA le aduce profit si ii arunca in fata...te privesc pe sub gene, te mai tin un pic, iar apoi foarte diplomati gasesc ei o cale sa se descotoroseasca de tine.
altii...in loc sa angajeze personal cu experienta sau ma rog dornic de a face ceva, de a relaiza...prefera niste oameni obositi, lipsiti de initiative si sa ramana doar la nivelul de plutire.

eu habar nu am cum e asta!
am o firma...vreau oameni tineri, enegici, cu initiativa care sa fie capabili!
vreau sa vad ce pot face si apoi sa ma bucur ca in urma unui efort comun pot sa ii remunerez pe masura!
vreau oameni care sa nu ma priveasca cu teama cand au o idee buna si care sa imparta cu drag initiativele cu mine!
vreau SA AM PE CINE alege sa pot recompensa!
vreau SA AM PE CINE alege cand e vorba de promovare!
ba mai mult...VREAU SA FIU PUSA IN INCURCATURA...cand e vorba de a promova pe cineva!
cat mai multi...cu atat mai bine!
vreau OAMENI de calitate ca sa pot sa am o firma si o munca de calitate!

eu una...te-as fi recompensat si m-as fi bucurat ca lucrezi pt mine!