09 Octombrie, 2025, 11:44:14 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Sotia ideala  (Citit de 15342 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 August, 2007, 06:22:12 a.m.
Citit de 15342 ori

diana_nistor

Vizitator
Citeam undeva: "Eu m-am maritat cu El pentru ca doream sa ii fiu prietena, iubita si tovarasa de viata.
N-am intalnit nici o femeie care s-ar fi maritat pentru ca simtea dorinta sa fie nefericita. Fiecare din noi asteapta de la partener implinire si satisfactie. Dar pe masura ce trec anii, ceva se petrece totusi. Fat - Frumos incepe sa devina un broscoi raios, iar Cenusareasa - o sacaitoare. Legatura minunata poate deveni un chin zilnic. "
Majoritatea femeilor nefericite in casnicie, cu care am stat de vorba, sustin ca exista cam trei cauze.
Prima: sotul. "Daca ar fi mai tandru sau mai energic sau mai dispus sa ma ajute sau mai stiu eu cum, as fi si eu sotia care-i trebuie"
A doua: imprejurarile. "Daca as locui intr-o casa mai spatioasa, daca as avea bani mai multi, daca as avea un copil si nu mai multi, as putea fi sotie mai buna."
A treia: ea insasi. "Daca as fi altfel, frumoasa, zvelta, talentata, plina de succes, inteligenta, creatoare, atragatoare, atunci as fi sotia ideala."
Dar eu sunt doar eu.
"Mana care misca leaganul conduce lumea". Hm... Oare misiunea de sotie ideala si de mama consta numai din impaturirea prosoapelor pe care sotul le arunca mototolite, din intretinerea lenjeriei familiei sau din conducerea la timp a copiilor la gradinita sau scoala? Nu este cumva mult mai mult?
Incerc o varianta de raspuns: o sotie ideala este mai mult decat un ajutor. Este o tovarasa de viata care, odata ce si-a ales vocatia de sotie si de mama este hotarata si sa creasca in toate domeniile acestui rol si sa-si dea silinta sa-l indeplineasca la fel de bine ca si cum si-ar fi propus sa devina directoarea unei intreprinderi.
O sotie ideala cred ca inseamna, in esenta, functionarea la superlativ in toate domeniile casniciei. Exemple? - mamele noastre. Ele au fost sotii si mame ca tine si ca mine.

Ps: na, ca bagai din top, vorba lui Semiramis!  ;D

11 August, 2007, 08:10:52 p.m.
Răspuns #1

Escu

Global Moderator
Unde o fi aceasta "sotie ideala" ? Nu cred ca exista. Adica suntem plini de pretenii, chiar si fara sa ne dam seama de cele mai multe ori ne dorim foarte mult. Cu cat inaintam in varsta, cu atat pretentiile cresc mai mult. Poate suna dur, hai sa zic ca suntem putin mai exigenti. E valabil si pentru femei, nu neaparat pentru barbati.
O sotie ideala ar suna asa pentru mine: Sa te intampine acasa cu un sarut. Sa stie sa iti ridice moralul si sa nu te judece. Cu totii stim  tampeniile alea cu: gospodina in casa, amanta in pat si doamna pe strada. Daca e sotia "ideala" pentru tine, inseamna ca si tu esti "ideal" pentru ea. In casa "voastra" sunt de parere ca se impart toate.

1. Gospodina in casa: Sunt si barbati care stiu sa gateasca, asta nu inseamna ca numai femeile trebuie sa o faca. Intradevar ne place sa fim asteptati cu mancarea pusa in farfurie acasa. Dar poate ca si noua ne place sa ii ducem micul dejun la pat.
2. Amanta in pat: Aici e cu dus si intors, depinde de experienta sexuala si discutia de aici e una interminabila. Atata timp cat se implica amandoi, vor fi, amanta si amant  :D  :D
3. Doamna pe strada: Langa tine, imbracati la 4 ace, sau cu copii in parc, aratandu-si dragostea fata de tine si de copii e mai mult decat o doamna...e o super doamna.

Sper ca nu am deraiat prea mult de la subiect. Inca nu-s insurat si nu stiu ce inseamna o casnicie. Poate ma insel, poate sunt doar vise...e doar parerea mea.
Let's put a smile on that face!

13 August, 2007, 08:08:51 p.m.
Răspuns #2

Isabeaux

Sotia ideala deprindele de cerintele sotului respectiv. Greu de stabilit. Atunci cand te duci de drag acasa si te simti fericit cand o tii in brate atat in prima zi  cat si peste 10 ani... .. inseamna ca ai gasit- o . Nu conteaza cat de frumoasa; descurcareata sau desteapta este.
"Vreau sa mor linistita, in timp ce  dorm, la fel ca bunicul  meu, nu tipind de groaza ca pasagerii  lui".

15 August, 2007, 07:45:54 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Mi-a placut o intrebare din limba engleza, care cred ca defineste foarte clar daca sotia este ideala sau nu, cel putin pentru barbat:

"Is she part of the crew or part of the cargo ?"

Daca tot timpul tragi de ea, si nu te poti desfasura, nu poti sa cresti, si te bodogane la cap nonstop, nu cred ca e sotia ideala. Daca insa e alaturi de tine, si stie cum sa te ia cand ai nevoie de sustinere..
Si mai era acel citat din Breban care l-am mai pus pe site (fratilor, cred ca sunt obsedat de acel citat) - cu martor si complice. Sotia ideala ar trebui sa-mi fie si martor dar si complice, sincer.. cum se vaita si el in citat, si eu am intalnit ori doar martore, or doar complice.. Dar nici una care sa fie amandoua.

Si nu ma voi casatori cu jumatati de masura.. n-are rost. Tot la despartire se va ajunge..

15 August, 2007, 12:37:06 p.m.
Răspuns #4

Isabeaux

V......Scuza-ma dar nu este atat de simplu sa descoperi ca este femeia ideala.
La cate teste trebuie sa o supui  ca sa ti dai seama ca indeplineste acea dubla misiune? Nu sunt de acord cu ceea ce sustii.
Daca iti alegi partenera numai pe anumite standarde sa nu le zic pretentii atunci ar trebui si tu sa fii idealul masculin in ochii ei. Perfectiunea nu exista dar asta nu inseamna ca nu putem fi fericiti...
 :angel:
"Vreau sa mor linistita, in timp ce  dorm, la fel ca bunicul  meu, nu tipind de groaza ca pasagerii  lui".

15 August, 2007, 01:35:27 p.m.
Răspuns #5

Miss M.

Sotia ideala , mama ideala , femeia ideala , etc ... idealul este altul in ochii fiecarui barbat . Nu ai cum , zic eu , sa-ti alegi pe cineva in functie de niste standarde , sa se potriveasca unui anumit sablon ... o femeie , o sotie , orice om are puncte forte care le compenseaza pe cele slabe , macar le pune in umbra si atunci conteaza mai putin . Nu exista femeia perfecta la modul general insa exista femeia perfecta pentru un anumit barbat , are tot ce-i trebuie lui si asta o face perfecta pentru el . Dupa mine idealul este sa te iubeasca si sa o iubesti sincer , cu dragoste si cu respect iar restul vine de la sine ...
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

15 August, 2007, 09:18:24 p.m.
Răspuns #6

viulian

Administrator
LoveGirl Iubirea sincera, drept criteriu in sine, mi se pare destul de riscant. Pentru ca nu tine 30 de ani cat ar trebui - poate generalizez, dar na. Unul din cei doi se satura mai repede. Trebuie altceva sa fie acolo, dincolo de iubirea in sine cred, o compatibilitate la ce ii descarca pe amandoi de stress. Daca unu vrea sa stea in casa ca sa se relaxeze, pe cand partenerul(a) vrea numai in oras, e clar ca la un moment dat vor apare certuri, oricat de multa iubire sincera ar fi la inceput..

isabeaux, ai dreptate, nimeni nu e perfect... Dar cumva, ar trebui ca defectele unuia sa nu amplifice starea de disconfort a celuilalt. Daca pe mine nu ma deranjeaza ca isi citeste cartile (poate pentru unii e un defect, asta, la o femeie) fiindca am si eu timp sa stau pe net (si pe unele le deranjeaza cand barbatul le ingora preferand din cand in cand calculatorul) cred ca e ceva mai aproape de ideal..

15 August, 2007, 09:43:08 p.m.
Răspuns #7

inda

Sotia ideala sau sotul ideal e acelasi lucru, cerintele ar trebui sa fie aceleasi.
Calitatea esentiala si poate singura importanta e sa simta.
Sa stie si sa poata sa fie complementara sau identica cu celalalt, dar trebuie sa simta cand trebuie sa fie intr-un fel si cand in celalalt.
Sa simta cand trebuie sa ofere dragoste, compasiune, sprijin, intelegere, zambet, alint, camaraderie; sa simta cand celalalt sufera si vrea sa fie lasat sa sufere, atunci s-o faca alaturi de el, sa nu sufoce cu dragoste, sa nu revendice, sa-i ofere celuilalt spatiul si intimitatea de care are nevoie.
Daca va reusi sa faca asta va avea in celalat toate identitatile de care are nevoie sa fie fericit (a), pentru ca niciodata nu ne ajunge o singura identitate, asa cum noi suntem in mai multe feluri deodata, tot asa avem nevoie si de celalat; indiferent cum ar fi si cate calitati ar avea, daca e mereu in acelasi fel...duce la obisnuinta, blazare, plictiseala... si incepi sa-ti doresti altceva... si sa nu-mi spuna nimeni ca nu am dreptate, ca nu voi crede :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

15 August, 2007, 10:04:15 p.m.
Răspuns #8

Miss M.

Citat
LoveGirl Iubirea sincera, drept criteriu in sine, mi se pare destul de riscant. Pentru ca nu tine 30 de ani cat ar trebui - poate generalizez, dar na. Unul din cei doi se satura mai repede. Trebuie altceva sa fie acolo, dincolo de iubirea in sine cred, o compatibilitate la ce ii descarca pe amandoi de stress. Daca unu vrea sa stea in casa ca sa se relaxeze, pe cand partenerul(a) vrea numai in oras, e clar ca la un moment dat vor apare certuri, oricat de multa iubire sincera ar fi la inceput..

Iulian ... Irelevant . Si am sa-ti spun si de ce . Am zis iubire sincera , cu dragoste si cu respect ceea ce inseamna ca facem unele compromisuri unul fata de celalat in asa fel incat toata lumea sa fie multumita , daca vrei pe exemplul tau (desi nu mi se pare prea elocvent) , intr-un week-end sambata iesim in oras si ne facem de cap iar duminica stam in casa lenevim la tv , ne relaxam , etc ... Daca iubirea sincera tine sau nu 30 de ani ... asta n-as putea sa spun , pana acum nu cred ca si-a dat seama cineva cat tine iubirea de fapt , parerea mea personala este ca ea poate sa dureze o viata numai ca de-a lungul timpului capata alte forme . Unul dintre cei doi se satura mai repede ... universal valabil dar ca daca exista acele sentimente de neclintit si persoana respectiva are cu adevarat valoare in viata noastra gasim modalitati sa o scoatem din monotonie , din obisnuit , sa nu mai simta acea saturatie ; asa e firea omului , se satura repede , si cu binele te plictisesti la un moment dat . Compatibilitate ... nu stiu ce sa zic , daca nu esti compatibil cu o persoana , nu ai gusturi si principii comune , nu impartasiti aceleasi pasiuni , etc ... parerea mea e ca nu se incheaga din prima o relatie ca sa ajungi pana la a o testa ca sotie ideala  ::) . Certuri sunt in orice cuplu , astea n-au nici un criteriu trebuie doar sa gasesti modalitatea potrivita de a trece peste probleme . Ce zici tu e parerea ta si-ti respect punctul de vedere , dupa cum ziceam ... idealul este altul in ochii fiecaruia .  8)

« Ultima Modificare: 15 August, 2007, 10:07:43 p.m. de LoveGirl »
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

15 August, 2007, 10:05:37 p.m.
Răspuns #9

Escu

Global Moderator
chiar daca o sa intalnim , sotia ideala sau sotul ideal, o sa ii pretuim prea putin. la un moment dat, ceva nu o sa ne mai convina. asa suntem noi oamenii, intotdeauna in schimbare. ne schimbam si asta face ca sotul/sotia ideala(a) sa fie doar pe un termen scurt. totusi deloc, eu zic ca e bine si atat. sa ne bucuram ca s-a intamplat, nu ca s-a terminat ...asta asa ..ca sa citez pe cineva.
Let's put a smile on that face!

16 August, 2007, 08:02:45 a.m.
Răspuns #10

Comoara

M-am intalnit cu un prieten si l-am intrebat ce mai face.
-Cautam femeia ideala, mi-a raspuns...
-Si?
-Si am gasit-o.
-Esti fericit cu ea?
-Nu suntem impreuna.
-De ce?
-Fiindca ea nu s-a oprit la mine. Ea cauta barbatul ideal.

Am citit asta pe vremea cand eram necasatorita si mi-a ramas in minte...
A durat ceva dar noi ne-am gasit si suntem ideali unul pentru altul. Va voi povesti int-o zi mai lunga... ;)

16 August, 2007, 08:22:34 a.m.
Răspuns #11

diana_nistor

Vizitator
« Ultima Modificare: 08 Octombrie, 2007, 05:06:53 a.m. de diana_nistor »

16 August, 2007, 10:04:22 a.m.
Răspuns #12

Isabeaux

Sunt de parere ca pe cat de melodioase si melancolice sunt imnurile aduse iubirii de catre fete pe atat de pragmatice sunt in realitate reactiile baietilor. Spun ei ceva dragut  acolo , dar este poezie..
Raspunsul este de cele mai multe ori altul : “dati-mi insulina, ca fac diabet!”

Fetelor, sotia ideala in imaginatia unui barbat este de cand lumea cunoscuta...
Profilul este urmator...:vine domnul Y de la serviciu si in pragul bucatariei il asteapta o femeie superba care are un shortulet dragut pe  o tinuta golasha... Zana zambitoare il saruta si l intreaba daca doreste sa manance atunci sau dupa... love..
Evenimentele se desfasoara  in ordinea  dorita de cel care se subintelege ca este cel ideal, dupa care este lasat in pace sa se uite la televizor sau sa se bucure de calculator. Daca ea vine cu propuneri indecente ca de ex  “hai du-te tu si spala farfuriile! “ sau “iubitule duci tu gunoiul?” apare marele risc sa fie scos din starea de Zen si sa nu mai fie sotia ideala…. Un pupic dulce si noapte buna!
PS: iubiti-va pe tunuri... :D :-* :angel:

16 August, 2007, 12:37:48 p.m.
Răspuns #13

amelie

eu cred ca sotul/sotia  ideal/a a fost intotdeauna sotul/sotia...altcuiva! nu am intalnit inca femeia care sa-mi spuna : sunt nespus de fericita cu sotul meu! este asa cum mi-am dorit si asa cum am visat! poate sunt prea pesimista... :(
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

16 August, 2007, 02:05:58 p.m.
Răspuns #14

inda

Pai tocmai de aia se numeste 'ideal', pentru ca e aproape imposibil de gasit, ca daca ar fi pe toate drumurile, ar fi in varianta regular si n-ar mai trebui nimanui :laugh:
Intrebarea era 'cum ar trebui sa fie', nu cum este ala pe care-l ai (avem) acasa!
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul