10 Octombrie, 2025, 05:12:16 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: CAT DE MULTE SUNTETI DISPUSI SA IERTATI PERSOANEI IUBITE?  (Citit de 8397 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Octombrie, 2007, 11:33:09 p.m.
Citit de 8397 ori

SLYGIRL

sunt unele mici greseli pe care le iertam atunci cand iubim, pentru simplul fapt ca simtim asta...dar cat de multe putem ierta persoanei iubite? de cate ori putem trece cu vederea lucruri care ne dor?

13 Octombrie, 2007, 03:46:26 p.m.
Răspuns #1

Zantiala

Intrebarea este bine pusa, dar exista si o reciproca.
Cat de multe poate sa ne ierte persoana iubita ?
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

15 Octombrie, 2007, 11:03:12 p.m.
Răspuns #2

sanchi

Intrebarea este bine pusa, dar exista si o reciproca.
Cat de multe poate sa ne ierte persoana iubita ?

Intrebarea e bine pusa dar raspunsurile sunt o problema. Consecinta la reciproca e daca persoana iubita ma iarta, mai fac? Sau ce fac daca iubita nu ma iarta? Daca nu ma iarta, ma mai iubeste? Daca nu ma mai iubeste problema nu e ea? S-o iert? Daca o iert, ce? O sa ma iubeasca? Daca o iert ca nu ma mai iubeste si apoi tot nu ma iubeste, s-o mai iert? Daca n-o iert, nu inseamna ca n-o iubesc? Si daca n-o iubesc, ce ma tot framant cu intrebari din astea? Ia mai lasa-ma dom'le in pace :cool1:!!!!
din auzite...

15 Octombrie, 2007, 11:51:35 p.m.
Răspuns #3

inda

Si daca n-o iubesc, ce ma tot framant cu intrebari din astea? Ia mai lasa-ma dom'le in pace :cool1:!!!!

N-ai ametit cat te-ai tot invartit in jurul cozii pana cand ai constat ca n-o mai iubesti si de aia ai calcat in strachini? :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

15 Octombrie, 2007, 11:56:49 p.m.
Răspuns #4

sanchi

Nu, dar intrebarile unora sunt atat de ametitoare incat ajungi la concluzii naucitoare.
din auzite...

16 Octombrie, 2007, 05:35:01 p.m.
Răspuns #5

Pensees

Sint alta generatie,(precizez,ca sint si eu in acest foruum,pentru ca am considerat intotdeuna ca iubirea are mai multe fete:de parinti,frati,prieteni,natura,artele frumoase,literatura,chiar si cu partea ei de satira,...),deci,daca nu deranjez,dupa cum am gindit si am procedat cind eram si eu in"lovetime",am cautat sa nu fac voit ceva pentru care ar fi trebuit sa fiu iertata;cind am iubit,iubit spun nu simpatizat,am iertat tot si daca a fost ceva ce m-a durut peste poate,am iertat si-am tras oblonul dupa mine pentru totdeuna.
Deci,am iertat absolut tot,am disparut si am iubit in continuare;iubirea,sint cnvinsa,vine cind vrea ea dupa criterii de ea stiute,poate la unii pleaca,dar sint sigura ca ramine-n suflet pentru totdeuna.De vrei s-o alungi,se piteste-n suflet si-apare cind nu te astepti sub forma de regret,ca n-a fost sa fie cum o/il doreai.S-ar putea sa fi gresit,dar fiecare-i cu firea lui.

17 Octombrie, 2007, 02:49:02 a.m.
Răspuns #6

Miss M.

Nu cred ca cineva sta sa se intrebe " oare cat sunt dispus/a sa iert ? " ... cred ca nimeni nu stie cu adevarat care-i este reactie la o anumita situatie decat in momentul in care trebuie s-o infrunte si atunci ierti sau ... nu ierti , depinde de multe , de tine - ca om , de el - ca om , de ceea ce este la mijloc . Era o vorba care spunea ca a gresi e omeneste dar a ierta e divin , probabil ... dar iarasi revin la concluzia ca depinde mult de circumstante . Sunt cazuri in care iertarea da dovada de tarie de caracter si de intelepciune la fel cum in alte cazuri iertarea si toleranta dovedesc prostie si masochism .  Sunt de parere ca putem ierta multe persoanei iubite atata vreme cat mai credem in ea , in sentimentele ei si in relatia care ne leaga . Pe de alta parte sa nu uitam ca nimeni nu e perfect si ca trebuie sa luam fiecare persoana asa cum este si sa cautam sa scoatem la iveala tot ce este mai bun in ea , iubirea e singura care are puterea asta , daca iubim iertam , ne ramane speranta ca vom fi tratati la fel ... Ceea ce este important , ca totul sa nu fie in zadar , este sa invatam din greseli .
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

06 Ianuarie, 2008, 01:04:38 p.m.
Răspuns #7

Sonrisa

Se spune ca ar trebui sa iertam de 70 de ori cate 7!
Da, putem ierta, dar putem si ramane langa o persoana "predispusa" mereu la a gresi? Revin la o idee mai veche a mea, daca celalat te respecta, se va gandi cand face multe din faptele sale, pentru a nu te rani.  :)

06 Ianuarie, 2008, 01:47:34 p.m.
Răspuns #8

sunshine

Orice, mai putin infidelitatea si lipsa respectului. Odata calcat stramb ,nu mai exista iubire si cum in dragoste trebuie sa fie intotdeauna doi... :boxed:
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

12 Februarie, 2008, 10:25:15 p.m.
Răspuns #9

sarrazinul

Vizitator
Oare putem shablona o chestie de acest gen? Oare as putea sti vreodata cit de mult sau cit de putin pot ierta?
Ceea ce stiu sigur e ca daca femeia iubita de mine m-ar insela o singura data, relatia ar fi istorie!! Dar altfel....cine stie?Unii si-au primit sotiile inapoi dupa ce i-au inselat ... la fel au facut si femeile cu barbatii lor...! Dar trebuie sa fi extrem de puternic sa poti duce acea relatie mai departe ca si cum nu sa intamplat nimic!! Cred ca santeti de acord cu mine!! Altii.... s-au certat pentru aproape nimic si au rupt relatia irefutabil!! Cine are dreptate? Cine a facut bine?.... Zece persoane , zece caractere!! Unii focosi si arsi de lava orgoliului, iar altii, iertatori si linistiti!! cine poate sti cat putem ierta?Nu putem sti decat in acel moment si ... totusi... uneori ne speriem de potentialul nostru ( atunci cand reusim sa ne cunoastem)) :angel:

13 Februarie, 2008, 01:55:29 p.m.
Răspuns #10

Doniacris

Poate ca ar fi trebuit intrebat :"cat de mult sunteti dispus sa iertati persoanei iubite?", pentru ca in realitate nu cantitatea, ci incarcatura greselii si contextul ei, dor!
E adevarat ca o situatie nu seamana cu cealalta, cred ca iertam direct proportional cu cat iubim, ca cat ne dorim persoana draga alaturi, cu cat am vrea sa pastram relatia respectiva.
Desigur ca e nevoie de multa iubire, de caracter, de vointa, insa criteriile de evaluare se circumstantiaza in functie de fiecare persoana sau situatie.
Important e ca daca chiar am iertat sa avem puterea sa si uitam, nu-i asa?

Infrant nu esti atunci cand sangeri,
Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri
Sunt renuntarile la vis ....