Cu ceva timp in urma a trebuit sa plecam catre Romania .Misuu nu avea unde sa ramana ,in avion nu ne-au primit cu ea ,asa ca am decis sa plecam cu autocarul .Zis si facut ! Drum lung ,a mica in casuta de calatorie si la mine in poseta : Grecia (o groaza de ore) ,Bulgaria (la fel) si in sfarsit Romania (ocoluri peste ocoluri) .Am ajuns in T. de unde urma sa vina unchiu' Jan dupa noi cu masina sa ne duca acasa ,cum tata era si el plecat.
Caldura ,zapaceala. Ne-am urcat in masina sa o luam catre casa si cand colo ,dupa ce ca nu dormisem de nici nu mai stiu cate ore (vreo 2 zile) aglomeratie ,masini blocate ,zapuseala. Deschid geamul ca ne sufocam noi ,dar mai fata in poseta mea neagra si in cutiuta ei de plastic :
Jan : -Ma trage curentul si ma umflu tot !
Eu ,in gand : -Ce curent ,ca doar stam pe loc .Nu mergea Dacia obosita si distrusa nici macar cu 40.
Ok ,ce sa fac !? inchid geamul si pun hamsterul afara din poseta .Incerc sa-i dau apa ,nimic .Am inceput sa ma panichez .Deschid cutiuta ,bag un deget ...nimic .Imping mingiuta asta mica ...nimic . M-am panicat rau de tot . O iau in mana ,nimic . Doamne ,m-am speriat rau de tot .Am crezut ca a murit ,saraca dupa atata drum si dupa caldura asta din masina lu' Jan. Am pus repede cata apa pe ea si cum e ea ,asa mica am scos-o cu tot pe geam afara pana si-a revenit . Lesinase .Abia ,abia am ajuns acasa si in gand le-am urat numai de bine companiilor aeriene care nu numai ca mi-au spus ca nu transporta animalute ,ba au mai si ras de mine ca vreau sa-mi iau hamsterul cu mine.
In sfarsit ,am ajuns cu bine acasa ,la castelul nostru cel de toate zilele.