10 Octombrie, 2025, 07:52:50 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: O tara mai buna  (Citit de 8629 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Decembrie, 2007, 07:15:12 p.m.
Citit de 8629 ori

motanel

Eu recunosc, sunt un idealist si un om ticait, greu de multumit si care se aprinde usor cand lucrurile nu ii ies pe plac. Asta mi-o spun in primul rand mie si apoi... celor pe care ii intereseaza. ;)

Ma tot gandeam la ideea cu board-ul de politica pe care il propusese Escu. Cred in continuare ca nu isi avea locul pe acest forum. Dar, ma gandeam totodata, asa idealist cum sunt, ca ideea lui se poate transforma in altceva, ceva mult mai potrivit si mai putin "periculos" pentru atmosfera de pe LoveTime. Asa ca, va propun ceva: haideti sa ne gandim la legi care ar face tara asta mai buna, legi concrete (nu gen: "sa dispara drogurile", "sa nu se mai fure")si exprimate simplu. Ce ziceti?
Am vazut un gen de asemenea initiativa, "Europa" se numea, parca, insa mi s-a parut ca a devenit asa de tehnic totul incat nu am avut rabdare sa citesc pana la capat.

Si, pentru ca puterea exemplului e cea mai mare, incep eu sirul legilor din sulul nostru.

Cred ca una din primele legi care ar trebui impusa in Romania ar fi: ora de inchidere a barurilor, cluburilor si discotecilor sa fie 10:30 PM, de luni pana vineri. Localurile de acest gen care vor program prelungit vor plati o taxa substantiala la stat. Asa ar dispare mare parte din cei care uita de ei in asemenea localuri si ar fi mai multe sanse sa mearga acasa, sa doarma iar a doua zi sa mearga odihniti la munca.
Next, please! :D
In afara de carti nu traiesc decat dobitoacele si sfintii: unele pentru ca nu au ratiune, ceilalti pentru ca o au intr-o prea mare masura ca sa mai aiba nevoie de mijloace auxiliare de constiinta.

10 Decembrie, 2007, 07:29:26 p.m.
Răspuns #1

Lady Allia

motanel cu tot respectul pentru "aerul nou si degajat" pe care l-ai adus odata cu tine si care pe mine ma bucura nespus...deoarece aveam nevoie pe acest forum si de altceva...sau de asa ceva...vreau sa intelegi ca iese nasol. de ce? pentru ca daca eu si altii care gandesc apropiat mie vor raspunde, vom discuta doar pe contre... nu ar fi nimic rau in asta, deoarece din contradictii pot iesi idei noi, dar unii nu pot accepta alte idei si pot iesi certuri...
de exemplu...eu nu ma pot abtine...pur si simplu nu ma pot abtine sa te intreb...pentru ca asa gandesc...ce ar face statul cu taxa aceea substantiala ajunsa in trezoreria sa? si-ar mari iar pensiile si salariile lor...ar face orice altceva, doar la nevoile acute ale oamenilor nu s-ar gandi...
intelegi unde vreau sa ajung?
legi sunt si acuma si unele sunt chiar bune, dar nu este cine sa le puna in practica  :D cu bun simt...

10 Decembrie, 2007, 07:55:13 p.m.
Răspuns #2

Minerva

Lady, ai o parere realista. Orice lege se va da romanul va inventa ceva sa o ocoleasca. Schimbarea trebuie sa se faca in mentalitate.
Cand cei care sunt primii care trebuie sa respecte legea dau dovada de aroganta, cei multi nu pot decat sa urmeze exemplul lor fara nicio remuscare.

O tara mai buna o sa fie cand fiecare se va stradui sa schimbe ceva in comportamentul lui. De la al asculta pe cel de langa el (fara aerul de superioritate sau verdicte date inainte) si pana la a face ceva bun de cate ori se iveste prilejul fara a trage un folos material sau de alta natura. Dar cred ca este un vis prea greu de realizat in Romania (sper sa gresesc ;) )

10 Decembrie, 2007, 08:45:50 p.m.
Răspuns #3

motanel

Aloooo!!!!!!! Fetele! Eu ziceam sa discutam, nu sa facem revolutie!  :laugh:
Stiu si eu ca mentalitatea, bat-o vina, e cea mai mare problema a poporului nostru! Stiu, totodata, ca nu o voi schimba nici eu, nici Lady Allia, nici Minerva, dar daca ne gandim bine, cum poate fi schimbata mentalitatea unei mase de oameni? Stiu ca Hitler spunea la un moment dat ca oamenii trebuie sa munceasca. Indiferent ce; daca nu au altceva de lucru, sa sape gropi si apoi sa le astupe la loc, dar sa nu stea o clipa. Azi se spune despre nemti ca sunt foarte constiinciosi in ce priveste munca, serviciul. Poate chiar exagereaza in acest sens. Minerva ne poate spune mai bine. Exista, oare, o radacina, o legatura intre mentalitatea poporului german si Hitler?

Revenind la propunerea de mai devreme: Lady, nu ma intreba pe mine ce va face statul cu banii obtinuti din taxa de care vorbeam! Spune tu statului ce sa faca cu ei! :) Aici poti!

Parca trecem dintr-o extrema in alta: acum vrem sa discutam fara teama, despre orice, si in minutul urmator ne gandim sa nu starnim certuri.Putem gasi o cale de mijloc? Oare schimbarea pe care o asteptam din partea poporului din care facem parte nu poate sa inceapa din propria fiinta? Eu cred ca fiecare isi poate face un mic proces de constiinta, de genul "as putea sa fiu mai putin rigid cand e vorba de idei noi" sau "as fi mai eficient daca as renunta sa ma uit la telenovela "Inima franta" si in timpul ala mi-as pregati hainele pentru a doua zi. Iar asemenea idei sunt valabile atat individual cat si general, nu vi se pare?

Gata! Am vorbit destul si nu vreau sa insist ca prostul. Nu vreti, nu vreti. Noi sa fim sanatosi. Va doresc o seara... eficienta!  :laugh: :P
« Ultima Modificare: 10 Decembrie, 2007, 08:48:04 p.m. de motanel »
In afara de carti nu traiesc decat dobitoacele si sfintii: unele pentru ca nu au ratiune, ceilalti pentru ca o au intr-o prea mare masura ca sa mai aiba nevoie de mijloace auxiliare de constiinta.

10 Decembrie, 2007, 08:50:41 p.m.
Răspuns #4

Escu

Global Moderator
Eu recunosc, sunt un idealist si un om ticait, greu de multumit si care se aprinde usor cand lucrurile nu ii ies pe plac. Asta mi-o spun in primul rand mie si apoi... celor pe care ii intereseaza. ;)

Ma tot gandeam la ideea cu board-ul de politica pe care il propusese Escu. Cred in continuare ca nu isi avea locul pe acest forum. Dar, ma gandeam totodata, asa idealist cum sunt, ca ideea lui se poate transforma in altceva, ceva mult mai potrivit si mai putin "periculos" pentru atmosfera de pe LoveTime. Asa ca, va propun ceva: haideti sa ne gandim la legi care ar face tara asta mai buna, legi concrete (nu gen: "sa dispara drogurile", "sa nu se mai fure")si exprimate simplu. Ce ziceti?
Am vazut un gen de asemenea initiativa, "Europa" se numea, parca, insa mi s-a parut ca a devenit asa de tehnic totul incat nu am avut rabdare sa citesc pana la capat.

Si, pentru ca puterea exemplului e cea mai mare, incep eu sirul legilor din sulul nostru.

Cred ca una din primele legi care ar trebui impusa in Romania ar fi: ora de inchidere a barurilor, cluburilor si discotecilor sa fie 10:30 PM, de luni pana vineri. Localurile de acest gen care vor program prelungit vor plati o taxa substantiala la stat. Asa ar dispare mare parte din cei care uita de ei in asemenea localuri si ar fi mai multe sanse sa mearga acasa, sa doarma iar a doua zi sa mearga odihniti la munca.
Next, please! :D

Ma motane, asta tot politica se cheama, oricat ai mieuna.
Felicitari, tocmai ai concedia un numar foarte mare de oameni. La ei te-ai gandit? eu cred ca nu. Sau in cel mai rau caz (unde contribuabilii ar plati taxa), ai imbogati statul. Ar fi inca un motiv in plus, pentru care nu ai mai iesi la alegeri. btw, democratie...rings a bell ?
Si ma rog de ce sa se inchida la 10:30? Sa mearga acasa sa doarma ca a doua zi la munca sa fie fresh? Fresh pentru cine? Pentru cine te plateste prost? Din ce cauza te plateste prost? Ca da banii tai la stat pe impozite? Hopa..bai..oricum ai da-o aici se impute treaba...
Cu ce este mai prejos ***a decat furtul? intrebare pentru clasa a 4 a.
Let's put a smile on that face!

10 Decembrie, 2007, 10:23:44 p.m.
Răspuns #5

Minerva

Domnisor Pisoi, ai un dar de a te invarti pe dupa coada... dar uite incerc sa-ti raspund. Eu nu cred ca inteleg inca din multe puncte de vedere mentalitatea nemtilor desi m-am integrat destul de bine (daca n-ar fi limba lor grea... ar fi ideal) incat sa decid sa raman aici. Nu sunt chiar ca in povestile care le stim noi. Muncesc mult si totusi putin. Isi organizeaza si timpul dar si spatiul de lucru. Totul e la indemana, orice se poate face cu o masina... face masina.

Sunt punctuali si ca o gluma au neveste blonde (motiv pentru care 80% din nemtoaice sunt casnice). Au si ei coruptie, au si politicieni si functionari ca vai de ei dar dincolo de astea au masura in toate.
Daca ptr o investitie se dau 10 centi stiu ca trebuie sa se dea peste cap ca sa iasa perfect pentru ca un cent sa-l bage in buzunar. Tot furt este dar scara e alta si miza e pusa altfel. Si mai stiu ceva: zero impartit la unu e zero si unu impartit la 1000 e castig. Asa ca prefera un castig infim iar pentru acest castig asuda. Daca stau... nu-l au. Daca nu-l impart cu cel care-i poate ajuta... iar nu-l au. Asa ca respecta fiecare meserie pentru ca impreuna castiga a mia parte dintr-un cent.

Daca au plantat o floare lupta toti ca ea sa creasca (indiferent a cui este), daca s-a spalat pe jos se sterg toti pe picioare ptr a pastra curat. Nu stiu daca e numai respect ptr munca altuia cat si gandul ca maine-l vor plati pe un al doilea sau un al treilea sa planteze floarea sau sa spele... un fel de zgarcenie bine gandita. Ptr ca nemtii sunt zgarciti. Fiecare cent la ei inseamna ceva. Au valoarea banului. Pentru a nu-l cheltui inutil pastreaza orice bun comun.
Ii respect pentru modul in care gandesc desi sincer ai si ce le reprosa.
Cum putem face asta la noi... habar n-am. :-\

11 Decembrie, 2007, 08:24:49 a.m.
Răspuns #6

Cruella

Mie in Germania mi-a placut strict sistemul de asigurare medicala. Dupa ce am studiat 3 ani acolo (si germana o vorbesc din familie, deci chiar nu am avut absolut nici un fel de probleme) pot spune ca intr-un fel ii dau dreptate Minervei, da, este o zgarcenie bine-gandita la ei. Dar neamtul din fire e puturos. Mai ceva ca romanul. Neamtul nu face nimic de dragul de a face. Neamtul nu ia decizii, asteapta sa o faca superiorul sau, si uite ca functioneaza! Multe chestii functioneaza foarte bine, daca nu gandeste fiecare in alta directie, ci masele sunt obligate sa faca ceea ce au gandit superiorii. Din pacate la noi nu e posibil, ca nu avem conducatorii pe care sa ne putem baza ca gandesc si pentru noi!
Ceea ce ramane de spus este ca se pare ca ne place haosul. Eu una dupa 3 ani de "Nemtia" (cu rezidenta valabila pe inca 2 ani, posibilitate de prelungire  ;D) am venit la nebunia de-aici, si parca acu' mi-a venit si inima la loc :)
Sigur ca as vrea sa se schimbe multe in tara asta! Sigur ca incerc sa fac ce-mi sta in puteri pentru a trai civilizat, sigur ca ma enervez cand menatliatea romanului cind ii ceri ceva (pe banii tai, nu ai lui) primul raspuns este "nu se poate" iar apoi o face de parca ti-ar face o favoare... Dar las' ca o sa fie bine ! :)
My imaginary friend says you are crazy!

11 Decembrie, 2007, 09:47:07 a.m.
Răspuns #7

Lady Allia

aham si gingasa marmota invelea ciocolata in staniol, iar ursul testa bulele de aer  :woot:  :)!

12 Decembrie, 2007, 08:27:33 a.m.
Răspuns #8

Lady Allia

"Revenind la propunerea de mai devreme: Lady, nu ma intreba pe mine ce va face statul cu banii obtinuti din taxa de care vorbeam! Spune tu statului ce sa faca cu ei!  :) Aici poti! "

Indiferent cum as privi acest topic e ca si cum as servi o bomboana fondanta umpluta cu pelin. Oricum as plimba-o prin gura, oricum as mesteca-o, oricum as inghiti-o...tot cu gustul amar as ramane.
Intr-adevar...AICI POT, dar cum ramane cu lumea mea reala unde cand ies mi se strange sufletul de neputinta si dezgust?

Eu nu dau exemple din exterior. Ma doare in cot de alte tari. Se tot vorbeste de cum sunt unii, cum sunt altii...Ce ma incalzeste pe mine cum sunt nemtii sau englezii, suedezii sau austriecii, francezii sau italienii?
Daca stiu cum e la ei ma ajuta cu ceva? Nu!
E diferenta de la casa la casa, dar de la tara la tara?
Nu pot vorbi de nemti raportat la romani! De ce? Au avut alt start, alta economie, alta educatie - nu de acum ci de generatii intregi ca sa nu mai vorbim de radacinile genetice - indo-europeni !
Nu pot vorbi nici macar de maghiari! Pana si ei sunt altfel! Pana si ei au avut alta istorie care i-a ajutat in progres!
Toti au dat din coate de mii de ani in urma. Nu le-a fost bine intr-un loc au migrat in alte locuri si au ramas unde le-a fost bine! Nu au avut destul...au luat de la altii! E rau? De ce? Ii huleste istoria cumva? Au vreo stema in frunte cum ca erau cotropitori? Nu! Din contra...inca ii stimam pentru ceea ce sunt fara sa ne intereseze cum au ajuns! Mentalitatea lor a fost alta inca de atunci!
Ca si in orice...scopul scuza mijloacele!
Noi...am preferat sa fim "statatori", sa avem o istorie bogata, sa fim pasnici si cu sabia in mana in apararea tarii...mereu!!!
Noi ca si romani ne-am vrut a fi mai cu "sira spinarii"! Nu ne-a placut sub dominatii si am luptat cu ele si asa...cand altii cresteau economic si se dezvoltau ca o democratie si tara...noi luptam cu turcii...
Cand au incetat luptele cu tucii am inceput alte lupte, alte razboaie..., iar cand nu am mai putut lupta si ne-am lasat dominati am devenit o tara fara "sira spinarii"...cu alte cuvinte am dat-o unde batea vantul mai bine...nu pentru oameni ci pentru "fruncia tarii"...mdea!

Diferenta intre indo-europeni si latini!

Si plus de asta eu consider ca suntem un popor slab de fire. De gura, de barfe, de pierdut vremea si sfaturi suntem insa foarte buni, dar cand e sa punem umarul nu facem nimic. Dam in spate ca si racul si ne ascundem in spatele a mii de fandoseli si lasitati!

Cand ies pe strada nici nu stiu daca sa rad sau sa plang...daca sa imi fie cu adevarat mila de saraci sau sa imi fie greata de unii dintre ei... De ce?
Nu avem bani sa ne platim datoriile lunare, dar intram in imprumuturi sa ne luam haine la moda!
Nu avem bani sa ne dam copii la scoala, dar avem bani sa batem carciumele!
Nu avem bani sa ne imbracam copii, dar avem bani sa ne umplem de ghiuluri si lanturi sa ne vada colega de servici "cat de bine dam noi"...
Nu avem bani de medicamente, dar avem bani sa bem cafele si sa fumam tigari scumpe!!!
Nu avem bani sa platim intretinerea la bloc - ramanem restantieri, dar avem bani sa facem rata la masina!

Ma intreb...cate generatii vor trece ca sa scapam de aceast comportament fanfaronic???

Cat rahat mai trebuie sa inghita romanul ca sa invete ca daca vrea ceva trebuie sa ceara nu sa isi inchipuie ca "ar trebui sa se stie" de ce are el nevoie?
Cat va mai accepta sa fie "omul de rezerva" al Europei si cand altii nu vor sa munceasca si fac greve pentru a obtine drepturi mai multe...el merge pentru un ban la munca in locul lor???
Cat va mai munci prin alte tari unde e privit ca un rrom, ca un lingau, ca un sarac...in loc sa invete sa dea cu pumnul in masa la el in tara???
Cat va mai accepta salarii de pomina in loc sa isi invete singur drepturile si sa stie sa si le ceara???
Cat timp vom mai accepta o mana de oameni sa ne joace asemeni unor marionete de teatru mintindu-ne ca ne dau, ca ne fac...si noi sa le acceptam minciunile atat de relaxati, de nonsalanti, de prostiti si de... - mai bine tac!
Ei ne prostesc cu cativa lei in plus si noi in loc sa ne revoltam - e munca noastra ce naiba! munca trebuie platita! sanatatea si timpul fiecaruia e nenegociabil!!! - zicem: "lasa ca e bine si atat decat nimic"!!!!!!! Doamne fereste!!!
Ce legi vrei sa se dea pentru un popor care nici macar nu stie sa se aprecieze si sa se evalueze si chiar daca poate manca tocanita de carne mananca zeama lunga pentru ca li se spune ca "asta face bine la organism"???
Parca am fura Doamne iarta-ma de nu stim sa ne cerem rasplata pentru ce am muncit!

Cat va ... ma opresc aici pentru ca sunt nu zeci...sute de astfel de cat, iar tensiunea mea e la maxim...!

Vor sari unii: "incepe cu tine...schimba tu ceva"!
Baliverne vopsite in roz!
In viata de zi cu zi a mea ca si persoana, ca si fiica, mama, sotie, vecina, angajata sau angajator...DA...sunt deja o schimbare, dar schimbarea intr-o societate, intr-o tara...nu se face aici...!
Ca sa schimbi ceva intr-o tara trebuie sa ai acces la o masa considerabila de oameni carora sa le speli creierul de atata supunere si acceptare si sa ii faci sa inteleaga ca fiecare din ei MERITA mai mult si se poate!
Dar...o astfel de schimbare se poate face acolo in Parlament, in Guvern..., iar ca sa ajung acolo trebuie sa ma transform in marioneta, in pres uman...in gunoi, iar eu nu sunt dispusa sa fac acest schimb mai ales ca stiu ca si asa...tot nu as reusi sa fac ceva!
La noi in Parlament se doarme, se absenteaza, se traieste pe picior mare si bine, se pleaca prin strainatate pe banul prostului...CUM si CE ar trebui sa fac eu sa schimb ceva???
Singura schimbare reala pe care as putea-o face e sa imi educ copilul ca el sa fie altfel in speranta ca poate cand va creste vor muri si paiatele care dau legi si fac legea in tara si se va schimba sistemul actual, iar ea va avea parte de o viata mai buna si mai normala intr-o altfel de tara cu altfel de legi si reprezentanti!

Dar pana atunci...noi traim aici unde desi pare ca se schimba...nimic nu se schimba. Suntem ca intr-o casa unde aspectul exterior mereu e altul...perdele noi, alta zugraveala, alta poarta, cateva etaje in plus ca se vada ca suntem bogati, bagam si o piscina ca deh...asa suntem noi, dar...interiorul e acelasi: sarac, inchis, plin de mucegai si igrasie intelectuala, gandire zabrelita si veche, fanfaronie...si multa, multa mizerie!!!

Si cum ai spus motanel...aici pot sa schimb ceva...
Pot sa ma amagesc din nou, pot sa imi umplu sufletul cu putin dulce sa mai "iau" din gustul amar, pot sa fac legi sociale mai bune care sa-i ajute pe copii orfani sau abandonati care traiesc in guri de canal si prizeaza "lac" sa le treaca de foame si de frig...pentru ca la ei nu se gandeste nimeni decat ca si la un balastru prea mult si nefolositor...in loc sa ii transforme in oameni utili societatii si lor!
Ma gandesc la legi care sa-i ajute pe batranii umiliti de-a dreptul care stau cu mana intinsa dupa ce o viata intreaga au muncit pentru "statul" acesta roman...sa poata sa isi ia si ei o paine.
Pot sa refac sistemul cu un pocnet de deget si o apasare de taste, dar...in lumea mea reala nu se schimba nimic!
Oamenii la care le impart in fiecare iarna hainute...tot aici sunt! Tristi, goi, abatuti si parca mereu absenti...viata lor se petrece undeva departe - ei se tarasc doar prin ea!
Batranii pensionari care merg sa isi ridice o pensie de la posta tot bruscati sunt la randuri infernale in timp ce factorul postal sta la cald si bea cafeaua si mai si urla sa aiba rabdare!
Femeile insarcinate inca trebuie sa nasca in conditii mizerabile pentru ca statul roman nu are bani sa se ocupe de sistemul medical sau daca are prima data isi doteaza clinicile lor private si de abia apoi se gandeste si la bietii micuti care dupa ce sunt nascuti stau in saloane ticsite de mizerie, mucegai, frig!!!
Ce sa mai spun motanel?

Ce legi as da? Ce as face?
ORICE...numai sa fie bine si altora decat acelora care si asa...oricum le e bine in dosul banului!

P.S: motanel...nu tu si nici topicul nu m-au revoltat ci neputinta prin care privesc in fiecare zi la stiri si la oamenii obositi, stresati, imbatraniti prea devreme pe care ii vad pe strada... :(!

eu nu cred ca legea ta e una rea! din contra! mi-ar place o astfel de lege, daca ar fi un parlament care sa o si foloseasca bine si echitabil!
nu cred ca ai concedia. in mod normal persoanalul ar fi acelasi, deoarece nu ar trebui sa se munceasca 10-12 ore...pe zi, oamenii ar fi mai limpezi la munca a doua zi, iar societatea in care s-ar da o astfel de lege ar fi categoric alta...nu cea care te plateste prost si care se gandeste doar la beneficiul propriu...

12 Decembrie, 2007, 09:18:34 a.m.
Răspuns #9

Escu

Global Moderator
Am renuntat sa citesc tot postul din inainte, e plin de prostii de istorie. Nu asta e important. urmariti mai jos...cine stie filmul...stie povestea cu "talc"

http://www.youtube.com/watch?v=hDQUeXqL2JI
« Ultima Modificare: 12 Decembrie, 2007, 09:21:17 a.m. de Escu »

12 Decembrie, 2007, 11:14:03 a.m.
Răspuns #10

Lady Allia

"Am renuntat sa citesc tot postul din inainte, e plin de prostii de istorie. "

Iar eu as spune ca iti cam place sa sari calul si sa dai cu barda inainte de a gandi putin la efectul vorbelor tale. Una e sa iti placa sa fi mereu contra vantului si una e si sa stii sa o faci...fara sa jignesti si sa ii faci pe altii prosti ca apoi sa revii cu alte topicuri si sa le spui ca se simt atacati - "prostii de istorie".
Sunt prostii doar pentru cei care nu vor sa accepte si alte puncte de vedere si nu au timp sa citeasca topicuri pana la capat, dar se simt indreptatiti sa comenteze totusi - nu cumva sa ramana nebagati in seama!
Ma intreb la topicul despre politica ... ce ai fi facut? Ca si acolo existau contradictii si altfel de idei decat ale tale  ;).

si da...inainte sa dai lectii de "exprimare" prin alte topicuri altora...matura-ti propria curte ca e plina de "paie".

12 Decembrie, 2007, 12:05:23 p.m.
Răspuns #11

Escu

Global Moderator

"Am renuntat sa citesc tot postul din inainte, e plin de prostii de istorie. "

Iar eu as spune ca iti cam place sa sari calul si sa dai cu barda inainte de a gandi putin la efectul vorbelor tale. Una e sa iti placa sa fi mereu contra vantului si una e si sa stii sa o faci...fara sa jignesti si sa ii faci pe altii prosti ca apoi sa revii cu alte topicuri si sa le spui ca se simt atacati - "prostii de istorie".
Sunt prostii doar pentru cei care nu vor sa accepte si alte puncte de vedere si nu au timp sa citeasca topicuri pana la capat, dar se simt indreptatiti sa comenteze totusi - nu cumva sa ramana nebagati in seama!
Ma intreb la topicul despre politica ... ce ai fi facut? Ca si acolo existau contradictii si altfel de idei decat ale tale  ;).

si da...inainte sa dai lectii de "exprimare" prin alte topicuri altora...matura-ti propria curte ca e plina de "paie".

Istoria se bazeaza pe documente oficiale, pe fapte. Tu ai vorbit din burta, din cunostintele tale care nu reflecta realitatea. Pe scurt, ai aberat despre istorie. Nu stau sa ma contrazic cu tine pentru ca nu ajungem nicaieri. Continuam pe private daca vrei.

12 Decembrie, 2007, 12:08:45 p.m.
Răspuns #12

Minerva

Lady, acum nu ca-i dau apa la moara flacaului dinainte dar dupa nici un sfert din pledoaria ta... Cauta sa sintetizezi ca nu citim romane.
Si acum sa raspund din ce-am spicuit.
Si ce facem daca nu o sa ne uitam la alte popoare cum fac sa mearga lucrurile? Stam precum capra raioasa cu coada in sus si dam vina pe trecut apoi ne revoltam ca in tara noastra nu merg lucrurile? Si aici nu ma refer la tine ci la pozitia tipic multora "ailalti au ptr ca istoria... ", dupa care multumiti ca "au rezolvat" se intorc pe ailalta parte si dorm linistiti
Nu are treaba istoria ci mamuca lor de acasa care pe unii uita sa-i educe si pe altii nu. E vinovata autoamultumirea noastra ca si altii au putreziciuni in loc sa vedem ce nu-i putred si sa invatam sa preluam partea buna.
Am mai zarit ceva legat de ce face x si y. Mie nu-mi pasa ce face "ala" sau "aia" cu banii. Pentru mine e important ce face la munca si daca respecta linistea mea. Acolo am voie sa-l iau la intrebari. E treaba vecinului cum isi traieste viata cat nu ma calca pe bombeuri.
Traiesti mai bine daca n-am eu ghiuluri sau nu ma zgarman in ureche cu unghia de la picior? Esti mai fericita daca eu stau cu 1 barbat si nu stau cu 10? Te asigur ca nu. Dar sigur traiesti mai bine daca nu-ti otravesti sufletul cu grija asta si-ti vezi de treaba ta. Iar daca vrand nevrand vezi si nu-ti place cum sunt educa-ti copiii sa nu fie ca mine
« Ultima Modificare: 12 Decembrie, 2007, 12:34:00 p.m. de Minerva »

12 Decembrie, 2007, 12:56:05 p.m.
Răspuns #13

Lady Allia

:offtopic:
Bre Escule, dar tu ii fi ceva doctor docent si imi dai lectii din docenta ta, sau ma contrazici "pe documente oficiale, pe fapte."?
Din partea mea Escule da-te rotund cat vrei..., dar vezi ca uneori denoti snobism. Vorbesti doar sa te afli in treaba! De unde stii tu ca eu am vorbit din burta? Sau incepi iarasi ca si cu drepturile pe care mi le dai exemplu din Constitutie...si chiar si dupa ce ti-am afisat legile care pun in drept si apara copilul nenascut tu tot pe ale tale le tii?!

12 Decembrie, 2007, 01:25:30 p.m.
Răspuns #14

Escu

Global Moderator
De ce sa ma dau rotund? Oricum nu-mi pasa ce crezi despre mine. Imi pasa totusi de forumul asta pe care ai ajuns sa il acaparezi doar de dragul de a scrie. Iti recomand un blog.
Discutam fictiune? Nu cred. Daca pretinzi o discutie pe tema istoriei vin-o cu temele facute. Cum am mai spus, dovezi, inainte sa deschizi gura, pardon ...sa apesi pe taste.
Iar despre drepturile copilului (acolo mi-a mai dat dreptate cineva..ia uita-te tu)...extrapolezi numai ce te intereseaza. Si asta ti-am mai spus-o. In continuare provoci si deschizi alte subiecte care au fost. Nu te inteleg de ce. E doar un joc inconstient din partea ta..."vai ce victima sunt eu, vai ce mi-a facut Escu". Incep sa cred ca nu gadesti coerent, iti sugerez sa vezi un specialist.

Ati priceput duduie, sau doriti sa ma repet de fiecare data cand postati aiurea?