11 Octombrie, 2025, 12:06:11 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Viata...si ganduri..  (Citit de 8684 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Iunie, 2008, 10:25:17 p.m.
Citit de 8684 ori

Escu

Global Moderator
"Viaţa ne-a fost dată pentru a o trăi, nu pentru a o gândi."

Octavian Paler

Gandim prea mult in zilele de astazi si uitam sa traim ? Voi ce parere aveti ?
Let's put a smile on that face!

16 Iunie, 2008, 10:36:27 p.m.
Răspuns #1

liviu

"Viaţa ne-a fost dată pentru a o trăi, nu pentru a o gândi."

Octavian Paler

Daca este adevarat ca viata "ne-a fost data", este de presupus ca Acela care a facut aceasta "imprudenta" sa ne fi lasat - in compensare - un "Manual de utilizare"!!! Acolo s-ar putea sa fie scris: "..sa apucam ceea ce este cu adevarat viata", ba chiar si ca "am zis sa fiti copilasi la rautate, dar la minte, fiti oameni maturi!"  :)

16 Iunie, 2008, 10:38:39 p.m.
Răspuns #2

Emma

nu-i rău să gândeşti...că cică "omul e o trestie gânditoare"  :police:  dar..ca în tot ceea ce facem..ce e mult strică..important e să ne dăm seama atunci când exagerăm şi mai ales...să ne dăm seama când ne îndepărtăm de drumul iniţial... ::)

practic, acest citat ne îndrumă să acţionăm sub impulsul momentului...ceea ce uneori nu e prea bine..de multe ori apele tulburi sunt periculoase..nu ştii ce ascund sub ele (chiar dacă ele se frământă înăuntrul tău..)...dar, zic eu,  işi pot permite acest lux doar persoanele cu o admirabilă stăpânire de sine...
« Ultima Modificare: 16 Iunie, 2008, 10:43:46 p.m. de emma_white »
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

16 Iunie, 2008, 10:44:29 p.m.
Răspuns #3

Escu

Global Moderator
Din pacate vietile noastre nu seamana ca 2 picaturi de apa...iar manuale de utilizare pentru fiecare in parte... ar fi stricat frumusetile vietii. Nu sunt multe daca ne gandim bine...Le omitem sau le inlocuim cu griji sau probleme. Gadim.. si asta e sufient cateodata sa ne faca sa nu vedem "the bigger picture". Vedem doar ce vrem sa vedem.
Nu cred ca daca citatul in cauza ne indeamna sa actionam sub impulsul momentului...putem sa si gadim..dar sa si traim. Trebuie doar sa gasim numitorul comun...intre gandire...si traire.
Let's put a smile on that face!

16 Iunie, 2008, 10:53:11 p.m.
Răspuns #4

liviu

Imi place expresia "numitor comun".. cu tot omenescul inclus in ea, dar nu si daca semnificatia expresiei este aceea de compromis.. in ciuda faptului ca si aceasta contine aceeasi "particula", ba chiar in dublu exemplar.. Dar parca, ce e prea mult, incepe sa.. bata la ochi!  ;)

16 Iunie, 2008, 11:00:48 p.m.
Răspuns #5

Paul

Eu, personal nu sunt de acord cu asta... Pentru ca excluzand gandirea din om, il transformam intr-un simplu animal care isi urmeaza instinctele mostenite in genom. Cogito, ergo sum... in esenta. Nu putem avea constiinta existentei, implicit a vietii decat daca putem gandi.
  Faptul ca in unele situatii e bine sa mai actionam si din instinct, nu exclude importanta rationarii.
Iubesc, deci exist.

16 Iunie, 2008, 11:06:02 p.m.
Răspuns #6

Emma

acum ...dacă stăm strâmb şi judecăm drept  :P...Gândirea ca proces psihic..exista orice-am face...asta ne caracterizeaza pe noi oamenii...acum depinde ce conotaţii îi dăm acestui cuvânt..şi anume: de raţionalizare ..de conştientizare a tuturor faptelor/detaliilor din viaţa noastră..da..atunci depinde de noi cât o lăsăm să ne conducă..sau cât suntem în stare să facem asta...

Citat
Gadim.. si asta e sufient cateodata sa ne faca sa nu vedem "the bigger picture"

da..e adevărat...e ca atunci când focalizezi foarte mult o imagine...pierzi multe detalii...aproape că nu mai înţelegi mai nimic....asta îmi aduce aminte de o poezie de-a lui Blaga...cu metafora săpatului în pământ (căutarea,dorinţa cunoaşterii..gest al gândirii profunde) iar rezultatul a fost altul decât cel scontat: confuzia...aşa că mai bine...să acţionăm la suprafaţă...

Citat
Vedem doar ce vrem sa vedem.

şi nu e normal?...fiecare are propriul sistem de referinţe...ca un pat al lui Procust...
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

16 Iunie, 2008, 11:13:27 p.m.
Răspuns #7

Paul

Interesant cum poate iesi o asemenea afirmatie tocmai din pana unui mare ganditor. O.Paler.
Iubesc, deci exist.

16 Iunie, 2008, 11:22:42 p.m.
Răspuns #8

liviu

acum ...dacă stăm strâmb şi judecăm drept  :P...Gândirea ca proces psihic..exista orice-am face...asta ne caracterizeaza pe noi oamenii...acum depinde ce conotaţii îi dăm acestui cuvânt.. da..atunci depinde de noi cât o lăsăm să ne conducă..sau cât suntem în stare să facem asta...

.. aşa că mai bine...să acţionăm la suprafaţă...

Citat
Vedem doar ce vrem sa vedem.

şi nu e normal?...fiecare are propriul sistem de referinţe...ca un pat al lui Procust...

Asa cum putem sa gandim la diferite niveluri de simbolizare, tot asa putem trai, exista sau vegeta.. la diferite nivele. Oare nu cumva exista o corelatie intre nivelul la care gandim si nivelul la care traim..!? Si ce ne poate spune propria experienta de viata traita, a fiecaruia/eia dintre noi, in acest sens..!? Iata, reformulata.. intrebarea!  ;)

17 Iunie, 2008, 12:03:31 a.m.
Răspuns #9

valentina

Viaţa ne-a fost dată pentru a o trăi, nu pentru a o gândi."

Octavian Paler

de acord cu tine.Eu zic ca uneori uitam sa traim,uitam sa facem multe .Gandul ca vai ce fac maine,cum ma imbrac ,ce pun pe masa ,ne ucide uneori avantul spre a ne traii viata asa cum am vrea.Fara bariere de toate felurile.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

17 Iunie, 2008, 12:17:31 a.m.
Răspuns #10

Miss M.

In fata unei alegeri daca stai sa intorci situatia pe toate fetele sfarsesti prin a face o alegere gresita ... se intampla uneori din lipsa de curaj sau avand deja la activ o experienta cu ciorba sa ai reflexul de a sufla si in iaurt , e normal la un moment dat instinctul asta de aparare , de teama   consecintelor ce ar putea sa apara , din lipsa de incredere in tine si in altii , poate e normal intr-un fel dar nu e chiar sanatos , cred ca viata este un labirint , nu poti planifica un traseu , nu poti ocoli acele drumuri fara iesire , fiecare dintre noi intalnim unul la un moment dat si suntem nevoiti sa facem cale intoarsa si sa o luam de la capat in cautarea unui drum mai bun , mai drept catre ceea ce noi numim "fericire" , scopul si destinatia catre care tindem de fapt cu totii. Eu inteleg asa cuvintele lui Paler ... uneori trebuie sa lasam drumul sa ne conduca pe noi , fara a analiza la fiecare pas alegerile pe care le avem de facut , sa ne lasam purtati de instinct si sa avem curajul de a ne asuma niste riscuri ... Insa nu trebuie sa fie o regula generala  , cum mai spune o vorba " sa faci de toate in viata dar fa-le cu masura " ... trebuie gasit un echilibru , un mod frumos de a ne transpune gandurile in ceea ce traim si invers.
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

18 Iunie, 2008, 07:23:29 p.m.
Răspuns #11

amelie

ei...cand te gandesti prea mult la ceva pierzi curajul de a face asa incat acel "ceva" sa se implineasca... nu spun ca n-ar trebui sa gandesti deloc si doar sa actionezi din instinct....nu mereu instinctul te indeamna  la bine, dar eu fiind berbec mi se intampla destul de des sa ma reped cu...."coarnele in usa" inainte de a sti ce e dincolo de usa.....daca e bine sau rau sa o deschid.... daca e bine sau rau sa aflu ce e dincolo de ea.... daca o sa-mi fie mai bine sau mai rau dupa ce voi afla...
doar ca stiu un lucru...viata e prea frumoasa  si merita traita asa cum simti  si pentru asta nu e nevoie de prea multa gandire. Octavian Paler avea dreptate.
...e doar parerea mea... :D
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

22 Iunie, 2008, 06:53:37 p.m.
Răspuns #12

Just

Vremurile pe care le traim ne obliga sa gandim mai mult decat altadata era nevoie .Oamenii s-au adaptat si incearca mai totdeauna sa-si ia masuri de precauti din cauza ca pe la mai toate colturile stau vipere pline de venin gata sa atace ,desigur la figurat .Acum bunaoara stai pe ganduri cand e cazul sa-ti faci un nou prieten ,sa-i acorzi incredere, te gandesti de doua ori inainte de a raspunde unei invitatii la restaurant sau sefului cand te cheama peste program sa incheiati socotelile zilei s.a.m.d .

"Viaţa ne-a fost dată pentru a o trăi, nu pentru a o gândi" ,numai ca lasand gandirea mai de-o parte risti sa fii deceptionat ,sa pierzi multe si in definitiv risti sa nu te mai bucuri de viata asa cum ar fi trebuit .Asa stau lucrurile in zilele noastre ,omului neramanandu-i decat posibilitatea de a se conforma.

"Gandim prea mult in zilele de astazi si uitam sa traim ?"
Nu ,traim ,dar mai cu bagare de seama!
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."