10 Octombrie, 2025, 09:23:24 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Urgent  (Citit de 13053 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Octombrie, 2008, 11:46:06 a.m.
Citit de 13053 ori

sunshine

Tatal meu sufera de Alzheimer in faza terminala si are dureri groaznice de picioare si maini din cauza proastei circulatii( nu se mai poate misca de dureri). Stiti un medicament , in afara de sermion si ginko prim, care l-ar putea ajuta, sa-i imbunatateasca circulatia? Macar un calmant. Orice sa-i aline durerea :'(
 Va multumesc din suflet.
« Ultima Modificare: 05 Octombrie, 2008, 11:49:18 a.m. de sunrise »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

05 Octombrie, 2008, 12:26:18 p.m.
Răspuns #1

lumycriss

Vizitator
Eu nu mă pricep la medicamente şi nici altceva în afară de Nurofen forte nu aş şti să-ţi recomand pt durerile tatălui tău... Cel puţin, eu asta iau când mă doare câte ceva. Sănătate vă doresc, dragă Răsărit de Soare, şi să nu uiţi că toate trec cu bine dacă ai credinţă în Dumnezeu! :)
A, ar mai fi ceva: o cremă numită Puterea Ursului! Nu cred că e scumpă, dar cică ar face minuni! Părinţii mei sunt mulţumiţi de ea. ;)

05 Octombrie, 2008, 12:29:09 p.m.
Răspuns #2

sunshine

Multumesc, lumy, o sa caut crema.Sanatate multa tie si familiei tale.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

05 Octombrie, 2008, 02:07:28 p.m.
Răspuns #3

lumycriss

Vizitator
Numai bine! Să ne mai dai veşti despre cum se simte tatăl tău! Sunt sigură că vor fi veşti bune! :)

05 Octombrie, 2008, 02:48:52 p.m.
Răspuns #4

Zantiala

Imi pare rau sa aud astfel de vesti ! :(

Nu stiu ce sfat as putea sa dau, pentru dureri de acestea am auzit pe la tara ca se foloseste cu succes unsoarea de viezure... mai multe nu pot sa zic, nu stiu daca se gaseste in comert.

Sa iti ajute Dumnezeu, cat mai multa sanatate ! :-*
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

05 Octombrie, 2008, 02:55:21 p.m.
Răspuns #5

ARIDANA

Vizitator
Acum am intrat Sunrise,ce am folosit eu si e nou aparut,pentru imbunatatirea circulatiei-CYCLO 3 FORT se numeste,
este foarte bun,a fost singurul care mi-a desumflat piciorul si mi-a calmat durerile inainte de operatia de varice.
Ar mai fi calmante:TADOR,PIROXICAM,PROFENID,care sunt si antiinflamatorii,atunci cand durerea este determinata de o inflamatie locala,ca urmare a edemului(umflarii zonei rau irigate cu sange).Poate iti va fi de ajutor sa-i alini suferinta tatalui tau.Daca are probleme cu stomacul,antiinflamatoriile trebuie administrate cu protectie gastrica-OMEZ,OMERAN,NEXIUM.
Multa sanatate si din partea mea,tatalui tau.Tie, incredere ca-l ajuti si numai prin faptul ca-i esti alaturi si curaj mult!

05 Octombrie, 2008, 06:33:16 p.m.
Răspuns #6

George Ene

Draga mea colegă,
   Problema pe care ai adus-o în faţa noastră e foarte greu de rezolvat.
   Persoana care îngrijeşte de un bolnav Alzheimer e una sacrificată. Trebuie să aibă foarte multă răbdare cu bolnavul. În asta constă – în fond, şi până la urmă – ajutorul pe care i-l poate da celui iubit, adică bolnavului.
   Sunt medicamente indicate pentru starea staţionară, depistată la timp, dar au şi multe contraindicaţii.
   Concret, imediat dupa diagnosticarea bolii Alzheimer se administrează inhibitori de colinesterază. Aceste substanţe, printre care hidroclorhidratul de donazepil, galantamina si rivastigmina, pot îmbunatăţi temporar memoria şi gândirea, afectate de boala. Efectele acestor medicamente nu sunt spectaculoase şi pot să nu îmbunatăţească simptomele la unii bolnavi. Deşi inhibitorii de colinesteraza scad intensitatea simptomelor, ei nu încetinesc progresia bolii. Cu toate acestea experţii recomandă inhibitorii de colinesteraza, ca prima linie in tratament.
   Un alt medicament, numit memantin, poate fi folosit sigur sau în asociere cu inhibitorii de colinesteraza pentru tratarea simptomelor moderate sau severe de confuzie sau pierdere a memoriei provocate de boala Alzheimer. Memantinul acţionează altfel decât inhibitorii de colinesteraza, dar nici acest produs nu încetineşte progresia bolii.
   Decizia principala in cazul terapiei medicamentoase nu este să folosească sau nu anumite medicamente pentru tratarea tulburarilor funcţiilor mentale, ci momentul în care tratamentul trebuie început, şi mai târziu momentul în care acesta trebuie încetat. Adevărul e că medicaţia trebuia începută din momentul diagnosticării bolii. Cu toate astea, simptomele pacientului pot să nu se amelioreze prin medicaţie, deoarece aceste terapii nu funcţionează la toate persoanele. În cazul în care medicamentele sunt eficiente, se va continua administrarea lor până în momenul în care efectele adverse sunt mai puternice decât beneficiile sau în momentul în care aceste medicamente nu mai au nici un efect. În fine, aici mai sunt şi alte probleme...
   Reţine că Vitamina E este un antioxidant puternic, şi recomandat, pentru că ajută la protecţia nervilor împotriva deteriorarii lor şi îmbunătăţeşte funcţionarea celulelor nervoase. Vitamina E poate întârzia pierderea abilitaţilor de a realiza activităţi zilnice, de genul îmbrăcatului sau spălatului, dar nu îmbunătăţeşte memoria bolnavilor de Alzheimer. În cazul în care administrarea se face în dozele recomandate (de 2-3 capsule pe zi), acest tratament poate da rezultate foarte bune, la unele persoane
   Un alt medicament, numit selegilina a fost folosit în tratamentul problemelor de gândire şi de memorie, al bolii Alzheimer. Acest medicament este folosit frecvent în tratamentul bolii Parkinson, şi nu este la fel de eficient în tratamentul bolii Alzheimer, ca alte medicamente.
   Dar, aşa cum ţi-am spus chiar de la început, nu există un tratament sigur, care să reducă simptomatologia şi cu atât mai puţin durerile celui bolnav. Bătrânii noştri recomandau frecţii cu oţet uşor încălzit, acompaniat (dacă pot spune aşa) de vorbe calme, de mângâieri… Era să uit. După frecţionarea cu oţet, în care e bine să fie stoarsă şi ceva lămâie, e bine ca tatăl tău să stea cuminte, învelit, până când oţetul intră bine în piele. OK?
  Vom mai vorbi, eventual ne vom scrie pe personale.
  Îţi doresc să fii calmă şi să reuşeşti!
« Ultima Modificare: 05 Octombrie, 2008, 06:51:42 p.m. de George Ene »
E cantu dinoscitur avis

05 Octombrie, 2008, 07:51:03 p.m.
Răspuns #7

sunshine

Va multumesc din suflet, dragii mei prieteni.
 Situatia este urmatoarea: tatal meu a facut 2 infarcturi acum 3 ani, la interval de cateva zile( stiu ca este paradoxal dar asta s-a intamplat).Dupa doi ani a fost diagnosticat cu Alzheimer in faza terminala i,n conditiile in care creierul lui la 68 de ani arata ca al unui om la 80 de ani. S-a manifestat initial prin incontenenta , apatie, dificultate in vorbire si in a ingurgita alimentele( din cauza atrofierii muschilor din regiunea gatului) dar intelectual sta destul de bine. Medicatia care i-a fost prescrisa avea contraindicatii in cazurile de infarct si ulcere gastrice( el suferind o interventie chirurgicala de ulcer perforat in jurul varstei de 50 de ani) si noi am observat abia dupa ce a facut un soc din cauza unor picaturi buvabile. Injectiile intramusculare nu i s-au putut administra deoarece este piele si os iar spitalizarea este inutila ( dpdv al medicului care a recunoscut proasta ingrijire a bolnavilor in spitale).
  Din partea mea si a mamei mele primeste multa afectiune, chiar daca mama e mai suferinda decat el, dar si de o mila exagerata din partea mea. Mi-e groaza sa-l privesc, nu stiu ce sa-i mai spun ca sa-i alin durerile si neputinta. Plange de cate ori  ne vede, isi roaga moartea  :'( Nici nu stiti cat ma doare neputinta mea de a-l ajuta mai mult, o mie de mangaieri nu pot  sa-i ia durerea. De unde vin aceste dureri? De ce niciun medic nu i-a prescris calmante?
 Iti sunt recunoscatoare , George, pt informatii, de o parte din medicamente nu am cunostinta dar maine ma voi interesa si le voi lua. Cunosc si eu aproape totul despre aceasta boala, am citit tot ce am gasit  .Din pacate nu pot sa nu ma intreb "de ce el?  de ce mama?" Cale de ameliorare a bolii nu exista. Degenerarea creierului nu este reversibila .
  Nu in ultimul rand, te rog nu mai gandi asa despre cei ce ajuta un bolnav, mai ales un parinte. Nu ma simt sacrificata atata timp cat il stiu in viata, el va fi cel sacrificat pt ca a ajuns aici muncind enorm pt copiii si nepotii lui. Viata mea fara el va fi mai saraca si mai trista dar in niciun caz sacrificata. Eu sunt tanara, am timp sa recuperez ce am pierdut( daca am pierdut ceva). Sacrificiu ar fi atunci cand as renunta la o parte din creierul meu ca sa-l salvez pe el dar D-zeu a stiut de la inceput sa puna punct acolo  si unde trebuie.
 Inca o data va multumesc din suflet .
 Cu admiratie si stima, Liliana
« Ultima Modificare: 05 Octombrie, 2008, 07:56:58 p.m. de sunrise »

05 Octombrie, 2008, 08:11:58 p.m.
Răspuns #8

lumycriss

Vizitator
Îmi place mult numele tău, Liliana... Eu am o mătuşă pe care o cheamă Adriana, dar noi toţi îi spunem Lili. :) Ce vreau eu să-ţi mai spun e că te admir, iar incompetenţa medicilor nu mă mai miră... Dacă nu au ştiut să-i prescrie medicamentele potrivite tatălui tău, e foarte probabil să-i fi greşit şi diagnosticul. N-aş vrea să te pun pe gânduri, dar poate că lucrurile nu stau chiar atât de dramatic pe cât ai impresia. :) Şi mama a avut ulcer perforat, dar a fost la un pas de a fi operată de apendicită, deşi mai fusese o dată pe când era în clasa a 8-a. Şi în privinţa ei medicii erau cam rezervaţi, însă credinţa a ajutat-o să se recupereze.
PS: Să nu uiţi să cauţi şi crema despre care ţi-am vorbit eu. Pe lângă atâtea medicamente sofisticate care ţi-au fost recomandate până acum, mi-a fost teamă să n-o desconsideri. :D O bătrână de la mine din sat a putut din nou să umble după ce a fost unsă cu Puterea Ursului. Şi se apropie de 90 de ani! Multă sănătate! :-*
« Ultima Modificare: 05 Octombrie, 2008, 08:21:06 p.m. de lumycriss »

05 Octombrie, 2008, 08:49:36 p.m.
Răspuns #9

ARIDANA

Vizitator
Eu nu am stiut toata povestea Liliana ,privitoare la boala tatalui tau.Cat despre medicamentele sofisticate...Nu sunt adepta lor,tu ai cerut ajutorul si ceva calmant cu efect rapid.Intr-adevar,Lumycriss are dreptate cu acea crema,chiar ar fi bine daca ai gasi-o si "sa-i fie de leac" tatalui tau.
...In ceea ce priveste competenta medicilor,ma abtin,asa cum sunt oameni intre oameni...medicii sunt tot oameni,nu roboti fara suflete,pusi in posturi sunt tot de oameni....si uite-asa un intreg lant al slabiciunilor.

07 Octombrie, 2008, 09:29:18 p.m.
Răspuns #10

sunshine

Nu, nu, nu... eu nu am spus ca medicul nu este competent ci ca medicatia avea contraindicatii( asa sunt toate medicamentele:repara pe o parte si strica pe cealalta). Tratamentul a fost prescris corect numai ca nu l-a tolerat tata, dat fiind istoricul medical.
 Cat despre sistemul sanitar...aici chiar exista muuuuulte lipsuri. Nu o sa fie niciodata la nivelul decentei( cel putin nu in Galati).
  Si eu sunt adepta homeopatiei , de aceea incerc sa am grija sa nu-i dau ceva ce ar putea sa-i dauneze.
   Din fericire tata si-a mai revenit, a fost o criza , o blocare a comenzilor si a nervilor locomotori. Acum se misca, mananca si citeste ziarele :) Eu nu ma pierd cu firea f usor dar stiti cum e: de cate ori spui ca te-ai obisnuit cu gandul, niciodata nu esti pregatit pt ce e mai rau :(
  Va multumesc din inima ca-mi sunteti atat de aproape , ca ma ajutati si ma intelegeti.
   Va doresc tot binele din lume si sa fiti feriti de orice durere. :-* :-*