11 Octombrie, 2025, 12:11:01 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Doriti sa avem parte de un Cenaclu?

DA
NU

Autor Subiect: Propunere: Cenaclu  (Citit de 27923 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

26 Octombrie, 2008, 06:32:23 p.m.
Răspuns #15

RUDY

Nu va impiedica nimeni sa va faceti un "Cenaclu" al tinerilor pinguini, micutza Lumi,dar nimeni din lumea asta nu ma poate fortza sa imi postez textele incredibile acolo!See ya! :D

Rudy

26 Octombrie, 2008, 06:37:36 p.m.
Răspuns #16

Escu

Global Moderator
Şi, tocmai asta şi urmărim, doritorii de cenaclu: desfiinţarea sistemului vechi de publicare a poeziilor, înlocuindu-l cu acesta, de tip cenaclu. Aşa că, vrei nu vrei, când vei avea chef AICI îţi vei publica viitoarele capodopere, dar nu te obligă nimeni s-o faci, aşa cum nu te-a obligat nici până acum nimeni să-ţi pierzi timpul printre "anti-talentele" de noi.

Hmmm... nu stiu cine a zis "urmarim", dar nu cred ca asta isi doreste toata lumea. Eu unul nu. Se poate crea un loc pentru cenaclu dar asta nu inseamna sa mutam totul acolo sau sa desfiintam rubricile deja cunoscute.
Deja incepe sa nu-mi mai placa ideea asta de Cenaclu. Mentionez ca inca nu am votat, astept in continuare pareri.

Let's put a smile on that face!

26 Octombrie, 2008, 06:39:37 p.m.
Răspuns #17

Lorelei

Nici mie, tocmai in ideea ca poate sunt oameni care pur si simplu nu au chef ca altii sa le critice poeziile, si asta voluntar! Asa ca se poate crea o rubrica cenaclu unde sa scrie cei interesati de critica. Nu as vrea sa transformam forumul intr-un site de poezie / critica literara. Exista destule deja, cred.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Octombrie, 2008, 06:48:53 p.m.
Răspuns #18

RUDY

Sper ca nu te referi la mine,Lorelei...Eu sunt total deschis la critici...Numai ca sunt prea putini oameni pe acest site in stare sa-mi disece poezicile si sa-mi arate unde si daca gresesc...In principiu. daca se intampla,gresesc foarte putin..Oricum,repet,sunt deschis la orice tip de critica,chiar si la misto,daca vine din partea cuiva care poate sa scrie(fara falsa modestie) macar  la nivelul atins de mine... 8)

Rudy

26 Octombrie, 2008, 06:50:19 p.m.
Răspuns #19

lumycriss

Vizitator
Dar nici nu a zis nimeni că TREBUIE neapărat ca cineva să critice fiecare poezie.... Apoi, dacă eu am chef să "critic" o poezie postată deja în "Versuri" sau "Poezii vesele", cine m-ar împiedica s-o fac? ??? Cenaclul îmi va permite să fac asta în mod organizat.

Ceea ce ar trebui să înţeleagă unii este că, odată ce publici ceva, ar trebui să-ţi asumi şi consecinţele acelei publicări. Aplauze, critică, simplă interpretare, chiar şi ignoranţă... Cam în asta constau "consecinţele" despre care vorbeam. :) Altfel, îţi poţi crea o pagină de jurnal, un blog propriu, banezi toate comentariile posibile şi te bucuri că poeziile tale sunt expuse undeva, în singurătate. Ori, aici nu suntem deloc singuri. ;)
« Ultima Modificare: 26 Octombrie, 2008, 06:54:18 p.m. de Lumi Cris »

26 Octombrie, 2008, 06:59:14 p.m.
Răspuns #20

Escu

Global Moderator
Dar nici nu a zis nimeni că TREBUIE neapărat ca cineva să critice fiecare poezie.... Apoi, dacă eu am chef să "critic" o poezie postată deja în "Versuri" sau "Poezii vesele", cine m-ar împiedica s-o fac? ??? Cenaclul îmi va permite să fac asta în mod organizat.

Ceea ce ar trebui să înţeleagă unii este că, odată ce publici ceva, ar trebui să-ţi asumi şi consecinţele acelei publicări. Aplauze, critică, simplă interpretare, chiar şi ignoranţă... Cam în asta constau "consecinţele" despre care vorbeam. :) Altfel, îţi poţi crea o pagină de jurnal, un blog propriu, banezi toate comentariile posibile şi te bucuri că poeziile tale sunt expuse undeva, în singurătate. Ori, aici nu suntem singuri. ;)

Daca te apuci si critici, poate pe acea persoana o sa o deranjeze. Or sa inceapa sa isi blocheze topicurile dupa fiecare postare si iarasi o sa ne intoarcem la topicul cu lipsa calitatii de pe forum. Critica nu incurajeaza pe nimeni sa scrie...si astfel ajungem iar la 2-3 oameni activi pe forum.
Sunt oameni si oameni, unii care au talent, altii care nu au deloc.
E o vorba.... Nu te apuci sa sperii somnambulul care umbla pe acoperis.
Chiar daca aici nu suntem singuri, asta nu inseamna ca-i ok sa fim rautaciosi(nu stiu daca asta e cuvantul potrivit).

26 Octombrie, 2008, 08:49:27 p.m.
Răspuns #21

lumycriss

Vizitator
Ce vorbeam eu şi la ce s-a ajuns... Eu nu am deloc de gând să fiu răutăcioasă prin comentariile mele."Critică literară" nu înseamnă neapărat aprecieri negative, ci mai degrabă o interpretare subiectivă, ceva de genul "eu înţeleg din versurile de mai sus... următoarele.".

Cred că e cazul să consultăm un DEX aici. Cine îmi dă o mâna de ajutor? Avem nevoie de cuvintele "cenaclu" şi "critică". Dacă găsiţi şi alţi termeni care consideraţi că necesită o explicaţie, vă rog, adăugaţi-i. :)

26 Octombrie, 2008, 09:40:09 p.m.
Răspuns #22

lumycriss

Vizitator
Sunt un pic cam OFF-TOPIC,dar se leagă într-un fel de discuţie.

Aş vrea să reiau ideea lui Escu,care era de părere că unii s-ar simţi frustraţi dacă poeziile ar începe să le fie comentate.Eu cred că nu ar fi o situaţie mai rea decât cea impusă de Karma.Poate că pe mine nu mă afectează minusul pe care mi l-ai dat pe nerăsuflate numai pentru că ai interpretat greşit,consider eu,ceea ce am vrut să spun într-un mesaj de mai sus,sau poate pt că, ignorantă,am folosit un verb la persoana I pl fără autorizaţie,însă unora mai slabi de înger le-ar putea fi atinsă o coardă sensibilă,care ar duce în timp la a nu mai posta nimic,sau a renunţa la forum.Eu nu am dat nici un minus până acum şi nici nu am de gând,mă intrigă însă atitudinea ta de negativist,tu,care păreai atât de contra acestei forme de a-ţi exprima aprecierea sau dezacordul faţă de un mesaj.

Oricum,cu cât mă gândesc mai mult,cu atât parcă începe să nu îmi mai placă nici mie ce se întâmplă pe-aici pe forum."Nu lua iniţiative, dacă nu-ţi place apa rece."
« Ultima Modificare: 26 Octombrie, 2008, 09:44:17 p.m. de Lumi Cris »

26 Octombrie, 2008, 10:03:10 p.m.
Răspuns #23

Escu

Global Moderator
In primul rand te trimit sa iti citesti raspunsul de mai jos, mai ales partea asta:
Şi, tocmai asta şi urmărim, doritorii de cenaclu: desfiinţarea sistemului vechi de publicare a poeziilor, înlocuindu-l cu acesta, de tip cenaclu. Aşa că, vrei nu vrei, când vei avea chef AICI îţi vei publica viitoarele capodopere, dar nu te obligă nimeni s-o faci, aşa cum nu te-a obligat nici până acum nimeni să-ţi pierzi timpul printre "anti-talentele" de noi.

Cat priveste referirea ta la la minus, te rog sa te mai gandesti odata inainte de a posta un raspuns. Daca pentru tine conteaza +urile, uite mai ia unul de la mine caci pe mine nu ma intereseaza cate am.
Despre parerea ta cum ca eu as fi negativist, sincer nu ma intereseaza si cred ca nu intereseaza pe nimeni. Ai deviat de la subiect. Nu eu decid daca se face sau nu, mi-am spus parerea la fel ca ceilalti. Am zis doar sa va aduc la cunostinta subiectul pe care mi-ai reprosat ca nu-l iau in serios. Citeste cu atentie ce au scris si ceilalti si ai sa vezi cati sustinatori sunt de partea ta.

Iti recomand sa nu mai fii asa de inversunata, sa cantaresti mai bine inainte de a posta.

PS: nu uita ca trebuie sa vorbesti in numele tau, nu in locul altor persoane

26 Octombrie, 2008, 10:44:46 p.m.
Răspuns #24

Zantiala

Dragii mei,
Sa nu facem pacatul de a omori din start orice initiativa buna.
Ideea cenaclului este foarte bine venita. Problema sunt artistii.

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

26 Octombrie, 2008, 11:21:30 p.m.
Răspuns #25

Just

Salutari ,

Mie imi pare salutabila initiativa ,Lumi Cristinei .Initial am considerat de cuvinta sa nu votez pentru ca ma gandeam ca indicat e ca poetii nostri forumisti sa aleaga ce le place ,insa apoi ma gandeam ca as fi mai mult decat incantata sa particip ca spectator la astfel de intruniri .Cat de frumos si benefic pentru forum ar fi ca sa se organizeze ,spre exemplu ,in serile de vineri seara astfel de intalniri unde colegii nostri ar scrie poezie ,altii ar da replica pe masura .De cate alte ori nu am mai avut parte de asa ceva la Han , la Castel cand ne vorbeam si petreceam in versuri .

Si pentru ca am impresia ca s-a inteles gresit ideea de cenaclu ,am sa postez definitia clara aici :

CENÁCLU, cenacluri, s.n. Grup de literaţi, de artişti etc. legaţi prin afinităţi estetice, temperamentale, care au aspiraţii, program estetic comun, uneori o publicaţie proprie. ♦ Reunire periodică a unui asemenea grup.

Iar la cererea ta ,Lumi :

A CRITICÁ crític tranz. 1) (persoane, stări de lucru) A examina evidenţiind defectele şi cauzele apariţiei, indicând şi mijloacele de înlăturare. 2) (opere de artă) A aprecia critic, subliniind valorile etice şi artistice. 3) (persoane) A condamna cu răutate, inventând defecte şi greşeli. (Desi sunt convinsa ca 3 nu intra in discutie ,doar se critica mesajul ,nu persoana .Asa ne-am obisnuit)
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

26 Octombrie, 2008, 11:35:31 p.m.
Răspuns #26

lumycriss

Vizitator
Mulţumesc mult, Just!

Exact cu sensul 2 am folosit şi eu termenul de "a critica". Am considerat că e bine să se cunoască şi definiţiile oficiale (DEX). Sper ca de aici înainte să nu mai existe confuzii. :)

26 Octombrie, 2008, 11:36:03 p.m.
Răspuns #27

viulian

Administrator
Ha, ca in fotbal. Totul frumos, bani, facilitati, problema sunt jucatorii.

Am stat si m-am gandit serios la problema.
Dezavantaje:
  • Inseamna destul de multa munca pentru mine convertirea zonelor existente la ceva "wiki" cam cum ar fi la Bucatarie de exemplu. Unde sunt tot topicuri normale de forum, doar ca toate raspunsurile sunt afisate cu caractere mai mici, dand impresia unei povesti care este comentata. E doar o chestie de prezentare, si cam atat.
  • Pentru un sistem de votare serios trebuie gandit, caci altfel poate fi trisat usor, asta ducand repede la scaderea increderii in ideea de Cenaclu. Pana si karma aceasta prezenta actual este folosita la mod subiectiv si nu obiectiv cum ar fi normal. Ar trebui si un sistem de votare pentru comentarii - sau pe scurt implementat chestii gen youtube unde se pot suspenda comentariile, sterge, se poate vedea raspunsul la unul din comentarii - adica o ierarhie. Se poate comenta o poezie, insa se pot comenta si comentariile - si sa apara ca un arbore discutia, nu liniar cu quote cum e acum.
  • In conditiile in care forumul este de fapt o colectie de scripturi care fac sa functioneze toate paginile prezente aici, a implementa ceva particular (cum ar fi un sistem de votare obiectiv) devine o problema mare cand apar versiuni noi ale forumului si tot sistemul trebuie facut sa mearga pe noua versiune.

Avantajele ar fi o transparenta a comentariilor, dar eu nu vad lumea inghesuindu-se sa comenteze (ar putea-o face si in forma in care e acum) - scriind un raspuns. Vad ca s-a practicat sa se raspunda la poezie printr-o poezie, dar la fel de ok este sa se si raspunda cu un comentariu - de ce nu ? Forum inseamna de fapt exprimarea libera a opiniilor.
De asemenea, si observatia lui Rudy este pertinenta - anume ca oamenii se vor lauda intre ei mai mult - fara ca asta sa insemne o critica in adevaratul sens, ci o modalitate de apropiere mai mult. Caci unde s-a criticat pana acum (de putine ori), s-a intamplat direct in topicul poeziei, fara nici o problema.

Asa incat facand adunarea - e mai multa bataie de cap pentru a implementa acest cenaclu.
As putea face doar ceva mai simplu, in zona de poezii sa apara un buton / link pentru afisarea si altor poezii scrise de acelasi utilizator (adica topicurile din zona de poezii care au fost initiate de acel autor). Felul in care este acum este putin peste mana, trebuie sa intri in profil, si sa cauti ultimile posturi, sa alegi doar poeziile, etc. Asta ar face navigarea mai usoara la poezii - si nici n-ar fi atat de munca pe cat implica cenaclul.

Asa ca as inclina catre nu.. Ce parere aveti insa de ideea de navigare, ar fi utila ?

26 Octombrie, 2008, 11:42:16 p.m.
Răspuns #28

RUDY

Ideea lui Iulian  pare  mai mult decat OK.S-o vedem in practica!

Rudy

27 Octombrie, 2008, 05:34:14 a.m.
Răspuns #29

Lorelei

Eu salut ideea lui Just, un cenaclu de tipul celor din zona grupurilor, in care, o zi pe saptamana, cand majoritatea celor care doresc sa participe pot fi online, sa ne adunam, fiecare vine cu o poezie, cu o creatie (poate fi si proza) si se discuta pe tema ei. Asta poate fi o idee foarte buna, nu cere nici resurse de la stapanire  :D si nici nu deranjeaza ceea ce exista deja.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.