10 Octombrie, 2025, 04:07:01 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intre seductie si comunicare  (Citit de 10417 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Octombrie, 2008, 05:16:41 a.m.
Citit de 10417 ori

Lorelei

"Exista un moment cand barbatul trebuie sa se hotarasca a abandona postura seductiei, pentru a o obtine pe aceea a comunicarii. Rareori ele merg impreuna. Seductia e o manevra de asfalt, in care abilitatea primeaza asupra corectitudinii. Seductia vrea efectul, fie si inautentic. Comunicarea vrea autenticitatea, fie si nespectaculoasa. In cazul intai, traiesti voluptatea echivocului. In al doilea caz, pe aceea a limpezimii.Ma decid, asadar, pentru comunicare. Dar, dintr-o data, femeia din viata mea surade si simt, dezolat, ca efortul meu de a comunica se converteste, pentru ea, in valoare de seductie…" (Andrei Plesu)

Ce alegem, deci, postura seductie sau pe aceea a comunicarii? Si daca trecem de la una la cealalta nu cumva cel/cea de langa noi nu va percepe niciodata schimbarea, mizand pe o carte care nu mai are importanta?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

29 Octombrie, 2008, 07:08:21 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Pentru mine ca barbat e mai simplu. Mizez pe zicala ca daca femeia te place, atunci te ajuta :) si chit ca esti stangace, sau iti ia mult timp sa te decizi, sau nu stii ce sa faci, ea are rabdare, mereu pregatita sa rada la cea mai mica gluma a ta, gata sa accepte orice iesire.
Altfel, nu vezi decat indecizie, rational, obsesia fata de propria ei imagine, etc...

La fete insa nu stiu cum e cand vor ele sa seduca.

10 Aprilie, 2014, 02:57:49 a.m.
Răspuns #2

Filipescu Radu Cassian

Pentru mine ca barbat e mai simplu. Mizez pe zicala ca daca femeia te place, atunci te ajuta :) si chit ca esti stangace, sau iti ia mult timp sa te decizi, sau nu stii ce sa faci, ea are rabdare, mereu pregatita sa rada la cea mai mica gluma a ta, gata sa accepte orice iesire.
Altfel, nu vezi decat indecizie, rational, obsesia fata de propria ei imagine, etc...

La fete insa nu stiu cum e cand vor ele sa seduca.

Permite-mi sa te contrazic colege, niciodata eu sau cei pe care ii cunosc eu, nu am intalnit fata despre care vorbesti tu, care "are rabdare" care "acepta orice iesire" (haha ce bine ar fi sa fie asa!) Dimpotriva, mai mereu cand doresc sa scot o fata la o iesire, imi e foarte foarte greu, pentru ca, exista mereu cunoscuta scuza "Nu prea am timp, am facultate/servici etc" deci nu din contra ca nu prea au deloc rabdare, iar in privinta glumelor, chiar ne avertizam reciproc de multe ori, sa fim foarte selectivi in glumele pe care le facem, pentru ca de foaaarte multe ori, aproape orice gluma la fete, se interpreteaza gresit, ori cu tenta sexuala, ori ca misto. Asadar, nu ne lua cu aiureli dinastea gen "fata e doar a ta, e rabdatoare,depinde de tine ce faci cu ea" caci nu e deloc asa, depinde de aspiratiile ei personale si de imaginile pe care ea si-le formeaza despre barbatul cu care ar vrea sa fie. Mai exista un tip Taher Sonu isi zice el, de la Arta Seductiei, care tot asa incearca sa bage in cap barbatilor, niste chestii care CHIAR nu se aplica la femei, si dau rezultate chiar opuse fata de sustine el.
« Ultima Modificare: 10 Aprilie, 2014, 03:18:31 a.m. de Filipescu Radu Cassian »

10 Aprilie, 2014, 08:20:18 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Inteleg ce zici, dar eu am intalnit :) si am alta intepretare pentru fazele de genul "nu prea am timp sa ies cu tine ...".

Adica daca s-ar simti fain cu un nou tip, atunci i-ar cauta prezenta, de ce ar sta sa-si faca temele, sau sa mai genereze un raport in Excel ? Ar gasi foarte usor o scuza in partea "cealalta" pentru a justifica ca o doare in pix de rutina si TODO-uri cand ea vrea sa se simta bine!

Prin urmare, concluzia mea este ca nu exista acea magie la mijloc daca aplica aceste tertipuri. Oi fi eu interesat, dar nu si ea. Poate este politicoasa si refuza cu scuze pana cand te saturi sa mai insisti; poate, daca tot insisti, ori sa nu-ti mai raspunda deloc, ori sa i se aprinda beculetul ca bai, totusi astuia ii pasa de mine (mai rar, caci aici depinde de multe, daca este singura, cat de disponibila se simte, etc) - dar nici in cazul nu e simplu, ea nu e incantata de personalitatea tipului - ar fi raspuns interesata de la bun inceput, ci faptul ca ii poarta cineva de grija ..

Nu stiu, cunosti relatii de success unde tipul a insistat contrar respingerilor constante si acum cei doi sunt fericiti impreuna ?