10 Octombrie, 2025, 09:29:42 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: "Loc de dat cu capu' " - a.k.a CENACLU  (Citit de 12012 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Octombrie, 2008, 06:09:54 p.m.
Citit de 12012 ori

lumycriss

Vizitator
Nesărut

Ai aprins o lumânare parfumată
Şi-ai început să te aşterni pe hârtie.
Ai ezitat la primul cuvânt:
Nu ştiai dacă să fie
Cap, picioare sau tichie.
Cerneala curgea ca o tigroaică
Iar tu prindeai contur ca un vânt.
V-aţi luat la întrecere
Dar ai capitulat, ud leoarcă.
La masa ta de scris se mai zărea
O mâna obosită fără cap.
Când soarele îşi luă rămas bun
Pentru toată noaptea,
Se prăbuşi şi ea
Sub pat, nesărutată.

Ştiţi ce aveţi de făcut în continuare... cred. :)
« Ultima Modificare: 30 Octombrie, 2008, 06:15:28 p.m. de Lumi Cris »

30 Octombrie, 2008, 08:20:27 p.m.
Răspuns #1

lumycriss

Vizitator
Poate că vă aşteptaţi să aşez topicul la "Creaţie literară", dar am considerat că e mai bine aici, în "Zona liberă". Cel puţin pentru moment, cât facem testul. Să vedem cât de mult prinde ideea asta cu "Cenaclul". M-am oferit cobai :P iar dacă vă dovediţi cooperanţi, mai am texte... Cu duiumul :D Dacă nu... Promit că mă voi retrage în tăcere şi cuminte înapoi în camera scriitorilor, dar şi voi să vă păziţi atunci de mine... Nu vă ameninţ, nu săriţi! Încercam doar să fac haz... De necaz...  :-\

PS: Să ştiţi că vă aştept cu nerăbdare comentariile... Pardon, criticile ;D

30 Octombrie, 2008, 09:05:50 p.m.
Răspuns #2

ARIDANA

Vizitator
Ordinea lucrurilor

Intai...a fost tacerea,
De aur masiv,trona
Peste adancimea gandurilor,
Laolalta cu zborul viselor.

Apoi,a fost cuvantul...
La inceput stingher,soptit si nesigur,
Alcatuit din faramele neputintei,
Din prea plinul aceluia,
Ce nu mai vroia sa stea ascuns,
Si,atunci s-a facut ceva...
A fost...spus.

Si-asa,a fost adus pe lume...focul.
Focul ce incalzeste,usor,o inima inghetata.
Focul ce arde mocnit,doar cat asteapta.
Focul ce mistuie,eliberat.
Focul ce palpaie,lasand in urma jarul,marturie,
A arderii catre cenusa pamantie.

E liniste,
Tacerea-i,iar,stapana,
Cat cuvantul,sau soapta lui,sau focul,
Pare-se ca, nu-si mai au,rostul sau locul.
Si,orice inceput,sfarsit va fi,
Cand,ordinea lucrurilor isi va spune cuvantul
 In gand...
Atingand cu el doar,
Paradisul de aur masiv al tacerii,
Stralucind pustiu...
Si-atat...

PS:Eu sunt pentru ...sarut!!!!;)
« Ultima Modificare: 30 Octombrie, 2008, 09:23:51 p.m. de ARIDANA »

30 Octombrie, 2008, 10:44:26 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Nesărut

Concluzia: nesărut, ne.... placut!
Si nu prea inteleg ce treaba are scrisul, mana fara cap, cu tot ceea ce se astepta :) sarutul ?

30 Octombrie, 2008, 11:03:22 p.m.
Răspuns #4

RUDY

Un joc de cuvinte interesant, "nesarut-neplacut"!Eu imi permit sa -l corectez pe Iulian si sa spun doar atat:NESARAT!Lumi, ai incercat o combinatie(absolut aberanta, in opinia mea) intre vers alb si vers cu rima(schioapa!, daca e sa ma refer  la 'Ordinea Lucrurilor".De prozodie nu mai vorbesc, pentru ca ti-e total straina...Mesajul e simplist, lipsit de originalitate...Multi prescolari scriu de genul asta in ziua de azi,,,Nu vreau sa te descurajez, dar nu vad nici macar o umbra de talent in tine...O spun fara rautate(de data asta :P), ca un simplu cetatean, fara pretentii de exeget, ce a descoperit,totusi, pe diverse site-uri obscure, oameni de talent care acum au carti publicate si datorita mie,cel care n-a publicat niciodata...Nu spun sa nu mai scrii..Poate ca ma insel EU si avem de-a face cu un talent ascuns...Iti doresc bafta!

Rudy

30 Octombrie, 2008, 11:08:23 p.m.
Răspuns #5

lumycriss

Vizitator
Nesărut

Concluzia: nesărut, ne.... placut!
Si nu prea inteleg ce treaba are scrisul, mana fara cap, cu tot ceea ce se astepta :) sarutul ?

Nu am voie să-mi explic poezia :P Şi legătura aia dintre scris, mâna fără cap şi sărut... Trebuie s-o găsiţi voi ;) că de-aia îi spunem cenaclu... joculeţului ăsta :D

Uf... Greu de convins... şi de urnit mai sunteţi :angel:

PS: Rudy, mulţumesc pt răspunsul pertinent!  Ai dreptate şi recunosc, nu e cea mai bună "operă a mea! 8) Şi... Nu am pretenţia să vă placă.
A, încă ceva: prozodia nu m-a preocupat niciodată pt că ştiu că nu am talent pt aşa ceva. Am câteva poezii cu rimă, ritm şi măsură, dar... Sunt foarte slabe.  :-[ Îmi place să inventez, în schimb, metafore. :)
« Ultima Modificare: 30 Octombrie, 2008, 11:21:59 p.m. de Lumi Cris »

30 Octombrie, 2008, 11:32:14 p.m.
Răspuns #6

RUDY

Lumi,da-mi si mie, pls, un buzz cand consideri ca ai "inventat" o metafora! :)

Rudy

31 Octombrie, 2008, 12:30:15 a.m.
Răspuns #7

lumycriss

Vizitator
Ghijuri de o zi

(1)Am ieşit târziu în furtună cu un zmeu de cârpă la vânătoare de jurăminte. Dar m-am împiedicat de urmele unui câine mort pentru că nu le-am auzit cum clănţăneau din colţi. M-a durut puţin în pisici, însă am aflat de la tunete că frunzele care cad renasc mereu într-un măr pădureţ.

(2)Toată lumea ştie, dar nimeni n-a remarcat: Soarele a murit! A fost ţinut la întuneric şi s-a înecat. Bâldâbâc! I-a luat locul frate-său geamăn, neonul. Să nu-i aduci ofrande de clorofilă: îl doare în genunchi de casele la poale de vulcani.

(3)Aseară am adormit într-un ghiveci de floare ofilită. Am visat numai rădăcini ameţite devorate de viermi. Când m-am trezit, o muscă dormea dusă sub o frunză. Visa c-o bâzâi...

(4)Portarul înaripat plânge pe cotorul spadei de plastic. A primit gol chiar în minutul de prelungiri. Cu siguranţă, la meciul următor va zace transparent pe banca de rezerve...

31 Octombrie, 2008, 12:45:08 a.m.
Răspuns #8

lumycriss

Vizitator
(5)Iubesc primăvara din sentimentalisme de călău: ador spectacolul anual de execuţie prin spânzurare a frunzelor!

(6)Sunt aşa de neîndemânatică! Întârzii la fiecare întâlnire cu cerul pentru că mi se-mpiedică privirea de stele!... Mai mult, îmi pierd mereu câte un toc prin găurile negre... Cel puţin, e sigur că breasla cizmarilor nu va dispărea prea curând...

(7)Ups! Iar mi-a scăpat porumbelul din gură! Gata, de azi încep să mă gândesc: ori îl jumulesc ca să nu mai alunece printre dinţi, ori îi plombez o turturică la reducere!

(8)Te-am căutat prin glod, noroi, pietre şi găuri, am frunzărit plictisită cerul, dar n-am găsit pe coclauri decât două uşi de salcie roase de ere pe care trona falnic un nume scris cu sânge albastru: Poarta Raiului. Şi nu mi-a luat prea mult să înţeleg c-aş fi avut nevoie de o perucă albă; puţin mai jos, de pe o plăcuţă înfiptă-n iarbă, îmi făcea cu ochiul un mesaj ruginit: Aici sunt banii dumneavoastră! Parol!

8)

31 Octombrie, 2008, 12:48:49 a.m.
Răspuns #9

Lady Allia

Mi-a placut... - un fel de prajitura ademenitoare, umpluta numai bine cu o dulceata pe masura, dar care nu intamplator a lasat samburii ascunsi - sa ne trezeasca la realitate la timp (asta in cazul in care nu ne-am innecat deja  ;) ).
Ce vreau sa spun este ca...mi-a placut cu adevarat!
Poate, spun poate...ar trebui sa te axsezi mai mult pe o astfel de "scriitura". Curge frumos, nu se rupe, nu se impiedica.

Ai grija insa la unele expresii care din cauza celor de dinainte (care sunt prea "cuminti", gingase) tind sa fie ori prea dure, ori nelalocul lor:

"M-a durut puţin în pisici" - ceea ce urmeaza dupa pare cu totul si cu totul din alt film...

"I-a luat locul frate-său geamăn, neonul." - aceeiasi Marie...

"de casele la poale de vulcani." - expresie gresita d.p.d.v. gramatical: de casele aflate..., de casele de la ..., de casele ce stau la...

frumos..., mult succes!

31 Octombrie, 2008, 01:00:42 a.m.
Răspuns #10

lumycriss

Vizitator
Am uitat din neatenţie să tastez şi "aflate" pe lângă case... ;D Cât despre restul expresiilor "nelalocul" lor... poate că sunt şi ele sâmburi ascunşi ;)

ps: Lady Ramona, uitasem să-ţi mulţumesc pentru comentariu şi sugestii! :-*
« Ultima Modificare: 31 Octombrie, 2008, 01:05:19 a.m. de Lumi Cris »

31 Octombrie, 2008, 07:48:11 p.m.
Răspuns #11

Switty

Mda..citind pe alocuri anumite comentarii, acest Cenaclu e posibil sa devina, contrar ideii initiale, un "loc de dat in cap", asadar te consider curajoasa, draga Lumi Cris, postand aici si expunandu-te criticilor..  :-*
Personal, te-am incurajat sa continui a scrie de cand ti-am citit randurile in engleza si imi mentin parerea.. :)..nu de alta, dar chiar daca nu toti cei ce scriu ajung sa fie publicati dintr-un motiv sau altul, oricine are dreptul sa o faca, fara a se teme sau a se opri din cauza unor critici - venite sau neavenite. Atunci cand scrie, autorul isi deschide sufletul in fata hartiei (prima confidenta) si ulterior a celor ce ajung sa citeasca acele randuri, intelegandu-le sau nu, apreciindu-le sau nu. Chestie de gust, care, bineinteles, nu se discuta. Si nu numai..

Imi place proza ta..ai imaginatie si umor..uneori un limbaj mai dur si chiar pesimist ("calau", "executie","spanzurare", "gauri negre"..)  :P..probabil, o zi in care bioritmul nu era la nivele inalte, asa cum ni se intampla tuturor, devenind oarecum bacovieni..insa, per total, cum am zis, keep going..eu promit sa nu te masacrez.. ;)

"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"

31 Octombrie, 2008, 08:15:56 p.m.
Răspuns #12

lumycriss

Vizitator
Mulţumesc, Switty :-*

Ai fi putut şi tu să fii un pic mai dură, nu m-aş fi supărat ;) şi, ai dreptate, fiecare înţelege lucrurile în felul său, la fel cum fiecare aude şi vede numai ce vrea. Şi nu mă deranjează deloc că, inconştient, din "loc de dat cu capul" locul acesta se va transforma într-unul de "dat în cap", dar să-ţi povestesc cum e şi cu treaba asta legată de cap :D Tot reminiscenţă din adolescenţă... În sala unde se desfăşura cenaclul nostru din liceu, pe tablă erau desenate nişte cercuri închipuind o ţintă, iar aceasta era considerată "locul de dat cu capul" :angel: Eh, şi de câtă critică n-am avut parte şi acolo. De altfel, multe dintre "operele" pe care am de gând să vi le expun acum spre comentat au fost odată citite în acea sală... Şi crede-mă, per ansamblu, voi sunteţi chiar blânzi! Sper să nu vi se urce la cap complimentul acesta, ca să nu atentaţi pe urmă la al meu :D

Numai bine vă doresc!

31 Octombrie, 2008, 08:27:27 p.m.
Răspuns #13

Switty

Hehe..cred ca acel "bull's eye" a fost pe tablele din multe clase.. ;D
Oricum, aici nu suntem pentru a lua capul nimanui, nici macar pe cel al lui Motoc.. ;) Citim - daca si cine vrea, comentam - idem, fara insa a uita sa fim respectuosi unii cu altii.
C-asa-i in tenis : unul serveste, altul e la primire, iar cand mingea e in out se sanctioneaza.. ;)
Salutari tuturor colegilor si sa ne citim cu bine in continuare!
"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"

31 Octombrie, 2008, 08:42:43 p.m.
Răspuns #14

lumycriss

Vizitator
Mulţumesc pentru sugestii, Rudy, dar nu sunt chiar atât de avidă de afirmare. De fapt, nu e vorba despre nici un fel de afirmare. Nu jinduiesc deloc după cine ştie ce comentarii anonime. Aici, cât de cât, am impresia că vă cunosc, că facem parte dintr-o mare "familie". Apoi, îmi sunteţi tare dragi! Cel puţin deocamdată :D nu v-aş părăsi pt nici un alt site din lume! :-*
« Ultima Modificare: 31 Octombrie, 2008, 08:49:07 p.m. de Lumi Cris »