10 Octombrie, 2025, 07:59:31 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Analiza surasului  (Citit de 6423 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Noiembrie, 2008, 09:49:41 p.m.
Citit de 6423 ori

ARIDANA

Vizitator
Am citit,cu ceva timp in urma,aceste randuri,scrise de Emil Cioran.Chiar daca ceea ce scrie este uneori trist,chiar grav si crud,mi-am amintit si ceva frumos-o comparatie intre surasul normal,exemplificat simplu si firesc si cel patologic.Sper sa va placa...Pe mine , ma tot "bate" cineva la cap cu "frumusetea care izvoraste din interior si lumineaza totul prin zambet si expresie",eu spun ca inteleg,dar n-am ce-i face,nu ma crede si stiu de ce,poate pentru ca nu pot zambi tot timpul.Cred ca mai bine asa,decat sa nu fiu eu.Nu pot face ceva,orice-ar fi,daca simt ca nu se potriveste.De aceea a juca teatru e o arta,nu toata lumea poate interpreta ceea ce nu intelege sau nu-i place.

"Analiza surasului-Ispita de a exista"-Emil Cioran

"Ca sa stii daca pe cineva il paste sau nu nebunia,ajunge sa-i observi surasul.Iti lasa o impresie neplacuta,te nelinisteste?Poti atunci,fara teama sa faci pe psihiatrul.
Este suspect surasul ce pare sa nu apartina celui care surade,ce parca ar veni de-aiurea,de la altcineva;si chiar vine de la altcineva,de la dementul care asteapta,se pregateste si se organizeaza inainte de a se manifesta.
Lumina fugara izvorata dinlauntrul nostru,surasul firesc dureaza cat e firesc sa dureze,fara sa se prelungeasca dincolo de prilejul sau pretextul ce l-au iscat.Nu intarzie pe chipurile noastre,de-abia il observam:e strict legat de o situatie data,se topeste instantaneu.Celalalt,surasul suspect,supravietuieste evenimentului ce i-a dat nastere,intarzie,se perpetueaza,nu stie sa se risipeasca.La inceput ne atrage atentia,ne face curiosi,apoi ne stinghereste,ne tulbura si ne obsedeaza.Zadarnic incercam sa nu-l luam in seama ori sa-l respingem:ne priveste si il privim.Sa-l ocolesti,sa te aperi de forta lui de insinuare?Nu-i chip.Senzatia de rau nedefinit ia proportii,se adanceste,se preschimba in teama.Iar el,neputand sa se ispraveasca,se revarsa parca desprins si independent de interlocutorul nostru:suras in sine,suras infricosator,masca ce ar putea ascunde oricare chip:al nostru de pilda."

12 Noiembrie, 2008, 03:35:11 p.m.
Răspuns #1

sunshine

Asa este...ma trec fiorii si acum cand imi amintesc surasul acela de gheata, diabolic, care ma anunta ca-mi pregateste ceva rau. Un suras sarcastic si plin da rautate...nu cred sa-l pot uita vreodata, mi-a ramas intiparit in subconstient ( spre satisfactia lui ). Un suras insotit de o privire sinistra, ochi iesiti din orbite, parca abia asteptand sa inhate prada :(, lacomi .Dar nu ma mai sperie , am invatat sa ma feresc de acel suras , de tot ce atrage si raspandeste el.Atata timp cat nu mai vad chipul ce adaposteste ranjetul groazei, nu am de ce sa ma tem.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

20 Noiembrie, 2008, 10:22:21 p.m.
Răspuns #2

ARIDANA

Vizitator
Daca am continua analiza surasului,celui bun....eu as spune ca,sublima dovada a faptului ca nu ti-e frica de acel "ranjet",ar fi un suras care ar lumina totul.Mie mi s-a intamplat si-asa,in fata unor persoane extrem de incarcate de ura si stres,care ar fi trecut peste mine,precum buldozerul,la un moment dat.Are ceva invingator insa,acel suras,unii il considera prostesc(la o prima vedere,nervoasa),pe masura ce-i inunda caldura si relaxarea din el,se linistesc.E ca si cum ai mangaia pe cineva indurerat. :-*

02 Ianuarie, 2009, 04:32:56 p.m.
Răspuns #3

ARIDANA

Vizitator
       " Rasul te mentine mereu tanara si frumoasa - Radeti din toata inima!"

"Buna dispozitie alunga hormonii stresului, este dovedit medical. La opt saptamani, un bebelus le poate zambi celor din jur, iar la douasprezece, chicoteste si se bucura…
               Deja ati ras astazi din tot sufletul? Atunci nu putem decat sa va felicitam: ati facut ceva pentru sanatatea dvs. - chiar si pentru suflet. Caci rasul este expresia bucuriei. Poate, de asemenea, sa ridice si moralul. Cine rade capata o dispozitie mai buna. Iata un mic truc: tineti un creion in gura, asa incat buzele sa schiteze un suras sau pronuntati vocala E. Aceste lucruri au fost cercetate de catre gelotologi - oamenii de stiinta care se ocupa cu rasul. Astfel, ei au descoperit ca acum 40 de ani se radea de trei ori mai mult decat acum. Tendinta in cazul adultilor este in descrestere. In vreme ce copiii inca mai rad aproximativ de 400 de ori pe zi, adultii rad doar de pana la 15 ori pe zi. Pacat!
               Rasul va mentine in forma, intrucat de la fata pana la burta se pun in miscare cca. 300 de muschi. Singur, doar “muschiul rasului”, muschiul zigomatic, actioneaza 15 muschi ai fetei, printre care cei ai sacului lacrimal - de aceea putem rade cu lacrimi. In timpul unui acces de ras, muschii burtii imping aerul catre exterior cu 100 km/ora, respiratia se accelereaza, iar plamanii se umplu cu oxigen de doua-patru ori mai mult decat de obicei. Asadar, dupa un acces de ras, corpul nostru este mai bine irigat si proaspat.

Rasul este sanatos, caci creste alimentarea cu oxigen a creierului si se activeaza hormonii fericirii. Stresul este eliminat datorita productiei restranse de adrenalina si cortizol, hormonii stresului, ajungandu-se astfel la un somn mai bun si mai odihnitor. Digestia este, de asemenea, stimulata datorita “masajului” pe care diafragma il exercita asupra zonei abdominale. Circulatia este activata datorita cresterii pe termen scurt a presiunii sangelui. Sistemul imunitar se intareste, deoarece creste numarul anticorpilor care ne protejeaza de bacterii si virusi. Cel mai bun lucru este faptul ca acest medicament, rasul, este gratis si complet lipsit de efecte secundare.
                  Rasul ne face mai simpatici, intrucat in modul de comunicare uman este perceput ca un semn de intelegere si acceptare. Anumiti oameni de stiinta cred ca rasul este mai vechi decat limbajul, caci “zona rasului” din creier este, in mod evident, mai veche decat centrul vorbirii. Rasul are un efect linistior si ingradeste conflictele. Un salut insotit de un zambet deschide usile. Un suras pentru o scuza este de mare ajutor. Rasul impreuna cu ceilalti, spre exemplu dupa o victorie sportiva, este un semnal important al legaturii dintre cei implicati. In plus, rasul este prietenul ideal cand vine vorba de comunicare, deoarece sunteti mai simpatice si sunteti intampinate, in schimb, cu mai multa simpatie din partea celorlalti. Concluzie: chiar daca nu e nimic de ras, straduiti-va sa suradeti prietenos."

01 August, 2009, 09:15:31 p.m.
Răspuns #4

ARIDANA

Vizitator
     "O,din aceasta experienta se alese cu multe.Invatase sa se bucure fara macar a misca buzele,isi calise zambetul in care erau de toate-unii credeau ca doar sarcasm si ironie-,de la disperarea celui care se uita-n prapastie si pana la extazul celui care cata spre culmi.Desigur,era aici si multa intelegere,da,mai ales intelegere."

MARIN SORESCU-"Trei dinti din fata"

03 August, 2009, 12:36:33 a.m.
Răspuns #5

Angy

Nu suradeti doar atunci cand sunteti satisfacuti sau fericiti!
Surasul trebuie sa fie sublim si creator;
Nu trebuie sa fie artificial sau fortat;
Purifica intr-un anume fel si rafineaza materia fiintei umane care-l manifesta;
Ingerii salasluiesc si chiar sunt prezenti in fiecare suras.
       Putera tainica a surasului-G.Mallasz
There is no finish line. Never in life !!!

03 August, 2009, 12:56:53 a.m.
Răspuns #6

Ezo

Poate ca sunt eu un pic mai dura... sau poate ca nu am privit inca destul in jurul meu... Adevarul este ca nu a trecut prea mult timp de cand am revenit in tara, insa lucrul acesta mi-a sarit in ochi. Am ajuns la concluzia ca romanii nu stiu sa zambeasca. Am observat lucrul acesta prima data din fotografii. Nu vreau sa fac nici o comparatie, de aceea ma voi limita la a zice ca... exista prea multe fete morocanoase in jur...
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

03 August, 2009, 07:30:46 a.m.
Răspuns #7

Paul

Citat
exista prea multe fete morocanoase in jur...

Ma intreb... degeaba? Hmm. Au si ele motivele lor Ezo. :construction:
Iubesc, deci exist.

03 August, 2009, 08:52:55 p.m.
Răspuns #8

Ezo

Citat
exista prea multe fete morocanoase in jur...

Ma intreb... degeaba? Hmm. Au si ele motivele lor Ezo. :construction:

Asta nu e o scuza. Pe unde am fost eu oamenii stiau sa zambeasca chiar si in cele mai dificile situatii. Iar uneori un zambet face cat mii de cuvinte.
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

03 August, 2009, 09:10:04 p.m.
Răspuns #9

Paul

Oamenii trebuie invatati sa zambeasca. :) ;)
Iubesc, deci exist.

04 August, 2009, 03:18:47 p.m.
Răspuns #10

digitty

sunt multe fete morocanoase...dar printre ele exista cateva zambete a caror lumina eclipseaza tristetea celorlalti. Fara sa vrei, privirea iti este atrasa aproape mecanic de caldura pe care o emana cei surazatori :)

chiar acum 2 saptamani in metrou am avut parte de o imagine care si acum imi aduce zambetul pe fata. O mamica tanara...pana in 26 de ani..cu fiica ei de maxim 7 ani. Se luau in brate, se pupau. Puteai spune la prima vedere ca sunt surori, dar dragostea din ochii mamei era mult prea invaluitoare pentru a cadea prada acestei impresii  :)

cat despre "surasurile suspecte", mi-au indus intotdeauna o stare de repulsie. Decat sa porti o astfel de masca, mai bine fii sincer cu tine. arata-ti adevarata fata.
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.