10 Octombrie, 2025, 05:41:56 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: IZOlaREA  (Citit de 15834 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Noiembrie, 2004, 09:07:03 p.m.
Răspuns #30

bke

Vizitator
... ca acum multe secole , semiramis scoase o manusa si pac , il trosni pe d3rb3d3u peste obraz... , why?

09 Decembrie, 2004, 10:40:05 p.m.
Răspuns #31

just_a_tear

Vizitator
  Izolarea:adevarul este ca dupa ce am fost dezamagita de o anumita persoana,o "prietena" mi-a fost teama sa mai am incredere in cineva din jurul meu(intr-o persoana cunoscuta)si asa am ajuns sa ma izolez.Am ajuns ca de fiecare data cand eram invitata de o colega,un coleg  la un suc,la o iesire in oras...refuzam ...(nu am vrut sa mai am o relatie de prietenie,de teama)si astfel am ajuns astazi foarte singura.Singurii mei prieteni fiind necunoscutii si cartile(in care caut un refugiu)...
       Uneori cand analizez mai bine situatia ma trec fiorii,oare teama aceasta va disparea vre-odata,voi putea fi din nou o fata obisnuita?

09 Decembrie, 2004, 11:14:48 p.m.
Răspuns #32

bke

Vizitator
dar poate ar trebui ca increderea asta ta sa se limiteze pentru un anumit tip de prieteni.Poti sa le zici ca iti place sa manaci inghetata,dar nu un secret fff important... .Si foarte important e sa sti cu cine sa fi prietena...

09 Decembrie, 2004, 11:39:52 p.m.
Răspuns #33

|ngerMorT

Desi paote suna ciudat...persoana ni care am cea mai mare incredere nu sunt eu, e iubitul meu. El imi este si prietenul cel mai bun. O data ce am inceput sa-l iubesc si am simtit nevoia reciproca de a ne vedea zilnic pentur cateva ore bune, am inceput sa cam intrerup legatura cu prietenii mei...in sensul ca nu ne-am mai vazut asa des cum obisnuiam, nici la telefon nu mai discutam asa des...Cu prietena mea cea mai buna timp de 10 ani de zile nu am mai vorbit de vreo 3 saptamani...e trist...Dar pe de alta parte stiu ca ce imi doresc cel mai mult este sa fiu cu el...Si stiu ca el imi va fi alaturi indiferent de situatie...Si mai stiu ca cei ce-ti sunt cu adevarat prieteni, iti raman cu adevarat prieteni!
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

10 Decembrie, 2004, 11:29:45 a.m.
Răspuns #34

Semiramis

Global Moderator
in ceea ce priveste prietenii dragilor, consider ca e importanta calitatea, nu cantitatea. "prieteni" de-o bere gasim oricand. prieteni de suflet mai greu. acum, in functie de nevoi, alegem. nu conteaza foarte mult ca nu ne vedem cu prietenii de suflet in fiecare zi, conteaza sa fim prieteni cu adevarat, nu dupa cum ne pica noua, dupa toane.
in ceea ce priveste izolarea de lume, la fel noi o alegem. pentru a scapa de ea, nu trebuie sa iesim numai cu prieteni de suflet. putem iesi cu colegi, amici. ei ne pot deveni prieteni in timp...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

22 Februarie, 2005, 04:02:30 p.m.
Răspuns #35

Morticia9

am auzit pe cineva spunand ca de fapt problema ar putea fi faptul ca exista o vina ce ne-o aducem noua... iar ceilalti vad pe fata noastra adevarul si nu fac decat sa ne trateze asa cum o facem noi cu propria fiinta...

cu alte cuvinte.. te simti vinovat si nu poti trece peste, astfel incat si ceilalti incep sa creada ca este indreptatit sa se poarte astfel..
Cred, ajuta Doamne necredintei mele!

16 Aprilie, 2005, 01:34:52 p.m.
Răspuns #36

Morticia9

In izolare reusim sa ne descoperim pe noi insine?

Sunt persoane care aleg izolarea - pe o perioada scurta de timp, meditatia pentru a se regasi.. exemplu postul

16 Aprilie, 2005, 08:40:35 p.m.
Răspuns #37

Maria

Vizitator
     Izolarea este un motiv de comportare.Izolarea ar putea fi egalul temerii,... aceasta din urma fiind o emotie.Si izolarea si frica se produc din instinct.In cele mai multe cazuri izolarea se produce din cauza fricii,fiind si-o forma de conditionare a durerii. Deci, aceasta izolare se produce in primul rand din frica. Frica c-am fost inselati de prietenii, trauma unei copilarii prin sperieturii, frica de-o noua iubire,...toate acestea duc la izolarea de noi  si de tot ceea ce este in jurul nostru.
     Vointa noastra este cea care ne ajuta sa depasim momentele de izolare.Daca vointa este inexistenta, si recurgem doar la formele medicale,poate aparea teama permanenta(medicina spune anxietate),transformandu-se din acest moment intr-o patologie.
       Ce-l mai indicat este inlocuirea izolarii cu metode de autoeducare,naturiste( sa nu-i spun ecologice) etc.

05 Septembrie, 2005, 08:51:32 p.m.
Răspuns #38

Morticia9

...toate acestea duc la izolarea de noi  si de tot ceea ce este in jurul nostru.

.. era o vorba.. poti sa fugi oricat de tare si oricat de departe, dar niciodata nu o sa poti sa fugi.. de picioarele tale   :D

izolarea de ceea ce este in jurul nostru e usor detectabil.. cum poti sa iti dai seama daca nu te-ai izolat de tine insuti?.. si mai ales, ce poti face "sa te aduci inapoi"?

05 Septembrie, 2005, 11:31:19 p.m.
Răspuns #39

Maria

Vizitator
   Am spus mai jos draca Motricia9 cum poti sa te salvezi de izolare,...prin vointa. Daca izolarea nu poate fi controlata prin vointa devine o boala de natura psihica, tratata altfel.
    Uite iti reamintesc cazul din Franta cu romanca... este un caz de izolare ce a devenit patologic.
     Motricia draga cum mai vine si asta?! >:( izolarea din jurul nostru este usor detectabila? Dar care-i grea? ;D

07 Septembrie, 2005, 05:45:19 p.m.
Răspuns #40

Morticia9

e simplu (sau asa-mi pare mie).. cand te izolezi de tot ce e in jur, o vezi pt ca practic nu ai nimic (sa-i zicem spiritual) de la ceilalti (pt ca refuzi sa iei parte).. traiesti prin gandurile tale, prin faptele tale, nu accepti prea usor schimbarea.. dar cand te izolezi de tine? va fi greu sa iti dai seama, asta si pt ca nu "comunici", paradoxal, cu tine.. nu mai ai o viata interioara.. dupa parerea mea este cel mai trist mod de a-ti irosi viata

sincer nu stiu prea bine cazul din Franta, asa ca nu te contrazic

vointa intotdeauna trebuie sa aiba in spate o motivatie.. care este motivatia ta Maria? "C-asa vreau eu" deja a fost ocupata de cei de la Holograf  :D

07 Septembrie, 2005, 06:48:24 p.m.
Răspuns #41

Lord_Saladin

Vizitator
Izolarea:
-izolare voita (calugari, pustnici, unii intelectuali), care aduce intarire spirituala, apropiere de D-zeu, iluminare, etc.
-izolare fara de voie (lipsa iubirii, lipsa prietenilor), care duce la colapsul propriei personalitati care cedeaza sub greutatea singuratatii, ducand in timp  la depresie si poate dereglari de personalitate.

07 Septembrie, 2005, 07:18:17 p.m.
Răspuns #42

Morticia9

Izolarea pentru ceilalti este transparenta? Poti sa "vezi" daca cel din fata ta e izolat voit sau nevoit?

26 Octombrie, 2006, 07:55:43 p.m.
Răspuns #43

pokemon

Izolarea...eu cred ca izolarea,la fel ca singuratatea este buna...dar cu masura...Cred ca uneori toti avem nevoie sa ne rupem de ceilalti pt o perioada,sa ne analizam sentimentele si sa vedem totodata cine este alaturi de noi.Nu spun ca este bine sa te indepartezi de toata lumea si sa ramai doar tu cu tine,dar este nevoia,pe care cred ca toti o avem,de a sta in scorbura noastra.
Devine o problema atunci cand rupem orice contact cu cei din jur si ramanem prea mult timp pierduti in *gandurile noastre*
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.