04 Noiembrie, 2025, 07:20:06 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Comentarii si contradictii  (Citit de 29147 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 August, 2004, 05:32:54 p.m.
Răspuns #15

dina

Dragii mei daca ideea de a nu face sex inainte de casatorie seamana a fi invechita hai sa va spun o idee recenta... ajungi de te casatoresti cu o persoana cu care ai fost implicata sexual inainte  si dupa doi ani ( cand statistic s-a aratat ca oarecum trece euforia  sentimentului de indragostire) de la casatorie te trezesti intr-o dimineata cand te intrebi Cine e straiunul acesta de langa mine?? :-[ Atunci s-ar putea sa fie prea tarziu sa dai innapoi - poate au aparut copiii.. asa ca resemnezi si incepi de dragul lor sa intri in rutina cea de toate zilele fara nici o bucurie, sau daca exista un oarecare tupeu te desparti.... nu mi se pare normal.
In meseria mea se spune ca  e mai usor sa previ decat sa tratezi.
Si sa fim seriosi odata inceputa viata sexuala rar de tot nu se ajunga la avort , sindromul post avort.... nu stiu daca ati vazut , ati asista la un avort, ... nu a fost nu stiu ce din punct de vedere medical ... a durat  cam max 10 min dar eu una am ramas marcata si in ziua de azi.
Doar cei in totala necunostinta de cauza vorbesc cu atata usurinta de inceperea vietii sexuale inainte de casatorie cu afirmatia : Stiu eu ce fac! Mie nu mi se poate intampla! Nu sunt prost doar folosesc metode contraceptive... si cu toate acestea numarul de avorturi in tara noastra e in crestere ( in Cluj la Gine I in fiecare zi se fac in medie 5 avorturi , mai exista cel putin 10 centre particulare si inca unul de stat care practica avortul ...  :-[ Nu mai am cuvinte ... calculati voi cate avorturi se fac anual.. in epoca contraceptivelor.
Deciziile pe care le luam noi si care spune ca nu afecteza pe nimeni.... ucid oameni nevinovati( sper ca nu credeti ca la 2-2,5 luni cand se face un avort acolo in burta la mamica se afla doar un manunchi de tesuturi care nu simte si nu vede- la varsta aceea toate organele sunt formate doar ca sunt in miniatura, inima incepe sa-i bata la 21 ze zile de la conceptie)
Ar mai fi multe de adaugat... bolile care incep sa prinda culoare - si nu ma refer neaparat la hiv/sida ci doar la un simplu sifilis, sau un virus herpetic genital: :'(, de inimi frante, si de indiferenta care se capata cu timpul ce sa mai spun.
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

10 August, 2004, 12:43:40 a.m.
Răspuns #16

Goddess

Oamenu buni.....voi va uitati in jurul vostru ???Acum nu mai gasesti fete virgine nici la 15 ani si voi deja va ganditi la sex doar dupa casatorie.HAHAHAH !!!!!
Generatia   de 20-30ani(acum) asa cred..inca m cred in asta..... generatia de acum de 10-20 nu mai crede........
Si daca ii intrebi de iubire..nu stiu....exact  k in afara.Acolo nu m exista de mult sex doar dupa casatorie.Si fratilor.....vreti sa fim ca cei de peste hotare????Parca asa aud peste tot..... ori fiti ca ei....ori incetati sa  criticati pe altii care fac sex dinainte de casatorie si sa stabiltii daca e bine sau nu.....Fiecare in treaba lui........
DACA esti sau nu virgin la 20 de ani........ fie ca tie ti se pare o rushine sau nu....  face parte din intimitate si nu trebuie sa afle vecinul.
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

10 August, 2004, 07:41:29 a.m.
Răspuns #17

dina

Da, intr-adevar fiecare cu treaba lui in ceea ce priveste inceperea relatiilor sexuale innainte de casatorie, dar ar fi intelept sa se ia aminte si la sfatul celor din generatia de acum 10-20 ani , ai fi surprins sa vezi ca afli lucruri destul de utile.
Pararea mea este ca in relatiile din ziua de azi incepe sa dispara respectul fata de persoana de langa tine, exact ca si in occident... si hai sa fim seriosi daca 40 milioane de oameni cred intr-o idee gresita, ideea tot gresita ramane.Aici e adevarata provocare te iei dupa turma sau ai curajul sa fi diferit chiar cu riscul de a fi aratat cu degetul.
E adevarat ca exista din ce in ce mai putine fete virgine ... turma e in floare, ce sa spun :-\
Daca exista un standard la care ar trebui sa ne raportam nu cred ca acela ar trebui sa fie occidentul ci valorile crestine care de 2000 de ani inca mai raman in picioare indiferent daca unii mai cred sau nu in ele.
Si ma gandesc ca uneori cu sau fara tine un anumit eveniment se intampla... ma refer la judecata acestei lumi
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

12 August, 2004, 12:30:42 a.m.
Răspuns #18

DIANA

Vizitator
Mda, ma intreb si eu cum si-or mai stapani fetele din ziua de azi, trecute de 15-16 ani, hormonii? Greu trebuie sa fie sa se abtina de la a face sex! Zau mi se face mila de ele! Sa fim seriosi! Iar in ceea ce priveste secolele trecute si curtezanele, nu exista padure fara uscaturi. Prostitutia e cea mai veche meserie din lume dar asta nu inseamna ca fenomenul poate fi dominant si determinant. Occidentul e mai libertin la suprafata. In SUA nu gasesti pe strazi prostituate minore si daca te duci la discoteca nu gasesti tineri sub 21 de ani. Vreti sa fim ca in tarile civilizate? Atunci de cate ori veti vedea o fata sub 17 ani cu hormonii patinand, trimiteti-o la munca sau sa citeasca o carte, nu va mai aratati toleranti fata de ea ca nu e cazul! Pai cum vreti sa ne fie bine in asemenea conditii?! Faci sex cand esti maturizat fizic si esti in stare sa iti asumi responsabilitati din toate punctele de vedere! Femeia e singura fiinta care are himen. Credeti ca e o anomalie sau o intamplare acest lucru? Ce motivatie sau scop ii gasiti? Legea lui Dumnezeu nu vine ca restrictie absurda, ci ca o conditie ca tot noua, oamenilor sa ne fie bine! Ati auzit de cineva care sa fie nefericit ca l-a ascultat pe Dumnezeu? Nu cred! Dar invers?

12 August, 2004, 06:54:24 p.m.
Răspuns #19

Iosif

Un singur lucru am de spus la acest subiect, placerea e dupa , atunci cand iti poti inbratisa iubita/iubitul, asta e foarte important (cel putin ptr. mine), sexul nu e totul, se poate traii si iubi fara a face sex, cateodata sexul murdareste dragostea, se pierde acel "ceva" dupa ce o faci, si nu ma refer aici la virginitate.
E foarte important sa nu se ajunga ca sexul sa fie singurul lucru ce leaga un cuplu.
Din punct de vedere fizic tineri sunt pregatiti destul de devreme, insa psihic foarte putini sunt, riscurile sunt mari, dupa parerea mea avortul este o alta forma de omor calificat, nu stiu daca as fi in stare sa accept sa fie omorat copilul meu, chiar daca nu a ajuns copil inca.
Cine nu s-a gandit la posibilitatea unei sarcini si nu are o solutie clara si rationala nu este pregatit nici pentru a face sex, nici pentru a face dragoste!

Se pare ca v-am mintit, s-au adunat mai multe lucruri despre care am vorbit, sper ca am fost bine inteles.
Iubiti fratilor, iubiti cat va tine inima, dar nu puneti sexul pe un loc primordial!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

13 August, 2004, 12:59:02 a.m.
Răspuns #20

Goddess

Asha e lumea...... sa fac ce face vecinul daca lui ii este bine.... de ce nu miar fi si mie bine????? :-\
Daca incerci sa fii diferit de turma esti un norocos.....iar totul depinde de educatie.Daca ai minte sa judeci poti sa fii diferit.Exista oameni destepti, care citesc, sunt m tinerei , iubesc si fac sex.E ceva rau? Atata timp cat iubesti pe acel de langa tine sexul e placut.Decat sa  te casatoresti repede..poate doar ca de abia astepti sa fii cu acea persoana "in totalitate" ;D si pe urma apar probleme........ si poti ajunge la sex ...DOAR SEX.
Lumea se schimba.E firesc.Cert e ca fiecare trebuie sa isi vada de viata privata si sa nu-l intereseze cu cine s-a culcat nevasta vecinului.
Iubirea dispare.............in zia de azi, in randul adolescentilor 1 din 10 cauta prietena pentru o relatie serioasa.
Grav........
Acum sexul a devenit o moda, de aceea sensul adevarat "a face dragoste" se piere..........
As fi vrut sa fi trait acum 30 ani........
Henry Van Dyke

13 August, 2004, 11:30:31 a.m.
Răspuns #21

Iosif

Adolescent fiind inca nu iti este foarte clar ce vrei, asta este motivul ptr. care relatile nu dureaza asa de mult. Uni isi dau seama, mai devreme sau mai tarziu de ce vor, ei au toate sansele unei relatii de durata.
Inainte sa "sari" intr-o relatie trebuie sa stii de ce o faci, este foarte important sa stii ce vrei, e adevarat, in perioada adolescentei lucrurile se schimba de la o zi la alta, dar atunci se formeaza personalitatea, atunci trebuie sa incei sa iti pui intrebari si sa incerci sa gasesti solutii.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

13 August, 2004, 11:09:31 p.m.
Răspuns #22

Goddess

Bine........atunci sa spunem ca fenomenul de "adolescenta" este raspandit si la "case mai mari" cum ar fi 18-22 ani.....
Eu spun ce vad ..........  ce predomina.........
Henry Van Dyke

31 August, 2004, 11:26:20 p.m.
Răspuns #23

DIANA

Vizitator
Nu prea inteleg ce inseamna fenomenul de 'adolescenta". Pot obtine niste lamuriri?

01 Septembrie, 2004, 10:14:16 a.m.
Răspuns #24

androgin

Vizitator
din ultimele voastre post-uri am desprins o idee predominanta: adolescentii cauta...si in special sexul! foarte adevarat!
nu stiu exact cum era acum 30 de ani, insa tind sa cred ca situatia nu era cu mult diferita. vine un timp in viata fiecarui om in care nevoia de autodezvaluire emerge...este timpul experimentelor!
si totul incepe chiar de le la a-i copia pe ceilalti...daca prietena mea cea mai buna a facut sex, eu de ce sa nu fac? daca ea si-a vopsit parul, pe mine ce ma opreste s-o fac? sau mai mult: poate ca prietena mea a facut sex tocmai pentru ca ea si-a vopsit parul...hei! sa nu raman in urma!
orice experiment are erorile lui...important e ca la sfarsit sa tragem concluziile corecte. eu cand ma gandesc la cate prostii am facut in anii mei de nebunie, mai ca-mi vine sa rad, mai ca-mi vine sa plang...sfarsesc insa prin a ma bucura pentru ceea ce am ajuns sa fiu. acum inteleg care au fost greselile si inteleg si de ce le-am facut.

pas su pas...exista un curs firesc al lucrurilor, de la care nu ne putem abate. toate la timpul lor!

01 Septembrie, 2004, 09:20:14 p.m.
Răspuns #25

DIANA

Vizitator
Perfect de acord cu tine andro, si vreau sa fac o precizare; legalizand un lucru nu il corectam. Si avem aceasta tendinta de a inghiti idei destul de avangardiste. Cu timiditate, de multe ori, dar o facem. E` ca si atunci cand mergem la medic si ne gandim daca sa ii dam sau nu :ploconul". Nu ne prea place ideea si ni se pare nedrept. Dar... o facem. Toti o fac! Si asemenea gesturi duc la alte si alte "greseli de calcul'.

01 Septembrie, 2004, 11:25:23 p.m.
Răspuns #26

androgin

Vizitator
hmm..si daca stau bine sa ma gandesc, exista de fapt o diferenta mare intre generatiile trecute si noi : accesul la informatie! eh! cel putin teoretic el exista. tinerii din ziua de azi chiar au fericita ocazie de a fi informati in prealabil de consecintele anumitor acte, ocazie de care nu cred ca a beneficiat vreunul dintre parintii mei...

ceea ce-mi trezeste suspiciuni e faptul ca, desi se presupune ca suntem educati intr-o anumita directie, efectele obtinute sunt tot mai mult contrarii celor cautate. se pare ca pe undeva s-a strecurat o eroare...
initiativa de a instrui tinerii inca de la varsta scolaritatii despre viata sexuala a avut, sunt convinsa, un scop nobil...se presupune ca un pericol de a carui existenta suntem contienti este mai usor de evitat... insa aici intervine vointa fiacaruia! si stim cu totii ca adolescentii, in mod special, sunt dornici de a fi independenti...iar majoritatea inteleg independenta ca revolta impotriva sitemului, ca incalcare a regulilor! si ce alte "ilegalitati" i-ar putea tenta mai mult decat cele despre care se spune ca sunt cele mai grave: sexul si drogurile?

toate programele de educatie sexuala a tinerilor se bat cap in cap cu infinitele surse de instigare la sex. ba chiar pe undeva ajung sa se imbine..."cunoaste-te pe tine insuti descoperindu-ti sexualitatea" - asta cred ca este sloganul real al oricarui astfel de program. cei mai multi dntre cei vizati inteleg de fapt din asta : "fa cat mai mult sex si ai sa te descoperi...aaaa...incearca totusi s-o faci cu prudenta" ... se pare ca ultima si cea mai importanta parte se uita de cele mai multe ori.

cred ca trebuie regandita intreaga metoda! si asta necesita cu siguranta multa munca...

01 Septembrie, 2004, 11:33:27 p.m.
Răspuns #27

androgin

Vizitator
..si multi oameni devotati cauzei.

05 Septembrie, 2004, 12:43:58 a.m.
Răspuns #28

Lord_Saladin

Vizitator
 Apai noi nu prea mai traim acum intr-o lume crestina...
 Adevarat va zic, mai multi crestini se gasesc prin tarile asiatice si africane decat in Europa civilizata...
 Crestinismul implica o oarecare infranare, in vreme ce "zeitgeistul" proclama sus si tare libertatea... De asta lumea noastra e intr-o eterna dilema... Din Scripturi iese o imagine a sexualitatii prezentata drept un priviliegiu al omului, drept ceva , ce insa trebuie facut cu un singur partener de-alungul vietii (situatia ideala)... nu cu cat mai multi. De cititi Cantarea Cantarilor, gasiti chiar acolo referiri clare si directe la senzualitate, tzatze , forme rotunde...etc.

Cat despre avort, nu exista crima mai oribila decat avortul... ca macar cei ce ucid un om, ucid pe cineva in stare sa opuna o oarecare rezistenta, in vreme ce la avort, mama isi ucide propriul prunc care nu are nici o posibilitate de a alege sau de a se apara. Metodele de contraceptie sunt eficiente, dar nu sunt folosite... se stie clar ca prezervativul "manca" din placere... oamenii fac mai nou sex de placere, nu mai din dragoste... munca si slujbele nu le mai "timp de dragoste"... si apoi mai sunt si motivatii machiavelice, si asa mai departe... .
 Apai noi romanii, trebuie tot timpul sa cautam modele culturale, fie in Est, fie in Vest... mare greseala... acuma in Vest e rusine sa fii virgin daca ai trecut de 18 ani... la fel trebuie sa fie si la noi...  ::) ...

Referitor la moda... in urma cu 3000 de ani, in toate tarile Orientului MIjlociu, se practicau sacrificiile catre zeul  Moloh... asta insemna arderea in foc de vii a copiilor mici, precum si alte ritualuri... la fel si orgiile pentru zeita Asera (Astarteea ) si Baal...politeismul era in floare .Numai poporul lui Israel a primit porunca clara de la Dumnezeu sa se abtina de la asa ceva...
  Va intreb ? Mai exista acele popoare ?? Nu, s-a ales praf si tzarana de ele...
  Doar poporul lui Israel a mai ramas pe scena istoriei...
  Apai la fel se vor cerne si in viitor oamenii si obiceiurile...

05 Septembrie, 2004, 06:29:44 a.m.
Răspuns #29

DIANA

Vizitator
Brrrrrr! nici nu vreau sa ma gandesc la ce se va ajunge daca lumea continua sa se degradeze in viteza asta! Azi e o rusine sa mai fii virgin la 18 ani, maine la 14 si apoi?!?! :o