05 Noiembrie, 2025, 10:24:07 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Manele, pro sau contra ?  (Citit de 49713 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

31 Mai, 2005, 08:49:15 p.m.
Răspuns #45

DIANA

Vizitator
Vai! Ce o fi cautand Eminescu, despre care Iorga spunea ca e expresia integrala a natiunii romane,  Blaga ca reprezinta "ideea platonica de roman", iar Tutea ca e "suma lirica de voievozi",  intr-o discutie legata de manele?! ??? ::)

Nu vreau sa par snoaba! Ascult si eu uneori manele. In mod ciudat, pun acest lucru pe seama dorului de casa, dorului de Romania. Cand am plecat eu, in tara manelele erau in mare voga. Poate ca acum e la fel. Si ce nedrept e ca dorul meu de Romania isi gaseste alinare in "opera" unei alte etnii! Trist! Ma cert! De azi voi asculta Grigore Lese! Un roman adevarat!
« Ultima Modificare: 31 Mai, 2005, 08:53:32 p.m. de DIANA »

31 Mai, 2005, 09:18:48 p.m.
Răspuns #46

Mr. Pheonix ...

Nu vreau sa par snoaba! Ascult si eu uneori manele. In mod ciudat, pun acest lucru pe seama dorului de casa, dorului de Romania

Ce faci D.te scuzi ca asculti manele, traiesti in tara cea mai "libera" din lume  ce te invata aia acolo......... ;D ;)?, eu ascult manele pentru ca am ureche muzicala iar manele au norocul cateodata de interpreti chiar talentati si unde mai pui ca unele linii melodice sunt chiar frumoase , cred ca manelele ca orice alta muzica ( buddha bar ; ana vissi, sau sting) imi creeaza sau imi amplifica niste stari de spirit , orice curent muzical rezista pe o piata pentru ca are adepti , iar valoarea genului cred ca e relativa in functie de cel care o califica.

Daca s-a ajuns in Romania sa calificam si de multe ori sa marginalizam o categorie numai dupa "gusturi" muzicale atunci "chiar trag un semnal de alarma" 
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

31 Mai, 2005, 10:01:23 p.m.
Răspuns #47

DIANA

Vizitator
Din fericire, am venit aici cu un sistem de valori destul de bine conturat. Asa ca nu ma las eu influentata cu una, cu doua, de valorile societatii americane. :)

31 Mai, 2005, 10:51:12 p.m.
Răspuns #48

Maria

Vizitator
   Nu sunt adepta manelelor, dar nici nu stiu cum este o nunta de ,,rokeri''.
  N-am plecat de la nici o petrecere cand s-au cantat manele. Nici nu stiu cum ar fi o nunta fara muzica de petrecere. Cei drept, in diaspora se asculta destul de des manele, din dor de Romania.
   Nu discriminez pe nimeni, nu cred ca ,,folclorul''tiganesc nu ne-ar putea reprezenta si frumos. S-apoi are el vreo vina ca-i rrom. Tot intr-o emisiune televizata am vazut cum o tiganca i-a dat o lectie de viata unei moldovence. De  la exprimare si pana la a-si aseza lucrurile in dulap(schimb de mame senumea emisiunea).
      Asa ca, atunci cand merg la o petrecere romaneasca ascult si ma distrez pe orice muzica de petrecere, fie ea si manea.

27 Iulie, 2005, 07:08:35 p.m.
Răspuns #49

shadowgir16

hmm..manele...menelele sunt un gen de muzica destul de ascultat in zilele noastre.. nu cred ca exista vreo persoana care atunci cand se asculta manele se ridica de la masa(daca este intr-un restaurant) si pleaca...nu pot sa zic,ca sunt impotriva manelelor...dar nici nu ma omor sa e ascult toata ziua..cum au mai spus si altii,traim intr-o tara libera si fiecare are dreptul sa aleaga..asa ca , fiecare cu gusturile lui.. nu cred ca cineva ar trebui marginalizat pentru ca asculta manele sau orice alt gen de muzica,nu credeti?! :) mai ganditiva la asta.. si in fond..si cantaretii de manele trebuie sa traiasca,nu?! ei nu sunt tot oameni?!
aveti grija de voi!

27 Iulie, 2005, 11:32:50 p.m.
Răspuns #50

DIANA

Vizitator
Draga shadowgirl, noi discutam. E dreptul fiecaruia sa spuna "imi place asta pentru ca..." sau "Cred ca asta nu e buna pentru ca...". Nu discutam de dragul de a condamna si nici nu pregatim vreo miscare de demonstratie in masa impotriva manelelor sau a altor manifestari. Sigur ca fiecare e liber sa asculte ce vrea! Nici nu s-ar putea altfel! Ca si manelistii trebuie sa traiasca, o fi adevarat. Acum e la alegerea fiecaruia ca ei sa traiasca pe spatele lui sau nu. Deci...lasati parerile sa fie exprimate la fel cum si noi lasam manelistii sa cante, ca ne place, ca nu! ;)

28 Iulie, 2005, 07:11:27 p.m.
Răspuns #51

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Nu vreau sa par snoaba! Ascult si eu uneori manele. In mod ciudat, pun acest lucru pe seama dorului de casa, dorului de Romania. Cand am plecat eu, in tara manelele erau in mare voga. Poate ca acum e la fel. Si ce nedrept e ca dorul meu de Romania isi gaseste alinare in "opera" unei alte etnii! Trist! Ma cert! De azi voi asculta Grigore Lese! Un roman adevarat!

Incearca Stana Izbasa, Tinu, Carmen Serban, si Catalin Arabu`, care-ti si placea la urma urmei ;)

28 Iulie, 2005, 09:05:33 p.m.
Răspuns #52

DIANA

Vizitator
Heh! Rautaciosule! :) Apai mesajul meu de atunci explica totul! :)
« Ultima Modificare: 28 Iulie, 2005, 09:56:04 p.m. de DIANA »

22 Ianuarie, 2006, 10:50:29 p.m.
Răspuns #53

kuk

Mirrors of mourning, nothing else
Blinded by grief they are...everyone
Awaitin' your final way
Watchin' the frozen pit and see
We've lost reality

10 Februarie, 2006, 04:45:48 p.m.
Răspuns #54

ONLY DESIRE

eu ascult toate genurile de muzica...nu am nimic impotriva manelelor!intr-adevar majoritatea sunt vulgare,de prost gust...insa mai sunt si exceptii,destule as putea spune!cred ca exista prea multe prejudecati legate de acest subiect!daca in masini se asculta la maxim manele de prost gust,asta nu inseamna ca toate sunt la fel.asadar eu nu sunt nici pro nici contra manele...eu ascult ce e mai bun din toarte genurile(ce mi se pare mie ca este mai bun).Insa cred ca sunt totusi prea multe prejudecati vis-a-vis de acest subiect...si unii(nu am refer la eci ec au postat mai sus),sustin ca urasc manelele,ca sunt de prost gust fara sa fi ascultat vreouna vreodata...dar daca lumea buna spune ca sunt de r***t,atunci asa trebuie sa fie nu? ??? ;)
« Ultima Modificare: 11 Februarie, 2006, 01:51:09 a.m. de only u »
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

24 Mai, 2006, 01:06:43 p.m.
Răspuns #55

Luke

manele = incultura / si tot ce e mai naspa  !  nu se poate zice k un ai ascultat nici o manea fie cu voie sau fara voie ! am un vecin care asculta  12 ore lumina numai . . .manele .... si nu asculta numai pentru  el asta e faza dura !aud si eu care stau la capatul strazii !  fara resntimente dar . . ..JOS MANEAUA !nu am nimica cu cei care asculta manele dar am cu cei care le fac si  le promoveaza ! ;D !
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

24 Mai, 2006, 01:56:22 p.m.
Răspuns #56

Iosif

Fratele meu asculta aceleasi manele zi de zi, eu ascult muzica la casti, el la boxe. Are sens sa mai zic ca uneori da atat de tare incat desi eu ascult alt ceva in casti aud si manelele lui? Daca mai incepe sa si fredoneze e minunat.
Eu stau la calculator ca lucrez, el sta ca se da pe chat toata ziua. Cred ca tinand cont de situatie poate trebuia sa aculte (si) el la casti.
Jos maneaua zic si eu! Si jos ORICE piesa care o asculti ca psihopatul non-stop.

Fratilor, ascultati manele daca va plac, dar respectati si pe cei din jur, si mai schimbati pisele macar, daca nu genul "muzical".

Hai, sanatate si virtute (si la lanturi multe....)
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

24 Mai, 2006, 02:04:11 p.m.
Răspuns #57

Luke

eu ma gandesc cum ar fi daca as da ma maxim cei 2000 de Watzi pe care pot sa-ipun in casa si sa le dau drumu  cu o piesa gen Paraziti sau Mafia -Limbaj de cartier sau alte melodii care au acelas mesaj ! cred ca as ramane fara geanuri si usa in noaptea aia ! Nu avem ce face decat o reclamatie 2 .3.4 + altele de pe la alti vecini ! asta este :(( :'(!
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

24 Mai, 2006, 02:08:53 p.m.
Răspuns #58

Iosif

Intr-o noapte am iesit pe banca din fata blocului cu o prietena, incercam si noi sa ne relaxam, sa mai vorbim de una-alta, etc. Crezi ca am putut? Nu! Niste vecini de-al ei aveau mare chef de chef cu manele. Am sunat la politie, mai mult de curiozitate, sa vedem daca apare cineva. Nu a aparut nimeni. Nu le pasa, si ei sunt manelisti! :) ..si se pare ca atunci cand e vorba de "de-ai lor" nici macar legea nu mai conteaza. Era dupa orele 00:00 in timpul saptamanii.

Mda...
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

24 Mai, 2006, 02:14:59 p.m.
Răspuns #59

Luke

sau cand am fost sa imi iau cazierul pentru academia militara  asta fiind acuma 1 luna !in birou fain la el canta guta ! stiu ca asa este si ei sunt manelisti ! nu avem ce face ! deci JOS MANELELE!