Nu imi vine sa cred ca, ca si buna crestina poti sa ai o asemenea parere buna despre aceasta organizatie... Nu am de gand sa fac aici istoricul acestei organizatii, doar as vrea sa iti dau cateva date , sa zic generale, despre acesti oameni.
Organizatii premergatoare francmasoneriei au existat inca din Sumeria (adica de pe la 3000 i.HR ) , denumite sub numele de "Fratia Sarpelui "(cred ca numele e sugestiv

)... Premergatori ai francamasoneriei au fost si mithraistii din Imperiul Persan al Arsacizilor, care avea acel "cult al misterelor" (cu diverse ritualuri oculte ) inchinat zeului-soare Mithra, cult care mai tarziu patrunde si in Imperiul Roman.Multe din ritualurile de initiere precum si "gradele" ( gradul de "corb", "persan", etc ) mithraistilor vor trece in francmasonerie.
Pe vremea Cruciadelor, Cavalerii Templieri au avut misiunea de a elibera Tara Sfanta de sub dominatia musulmana (ceea ce nu au prea reusit), si de a mentine libere lacasurile sfinte ale crestinismului... insa, in cursul domniei lui Filip cel Frumos, regele Frantei, la inceputul sec XIV,s-a descoperit clar ca in ritualurile Templierilor era inclusa si venerarea unui zeu hidos numit Behemoth (in ebraica," balaurul", nume pentru Satan).
Templierii au fost deci interzisi, arsi pe rug, conform modei vremii, iar averile lor confiscate. O ramura francmasonica ce isi trage originea de la templieri este cea a Rosacrucienilor.
In cursul Evului Mediu, organizatia isi ia numele de "masonerie", din cauza ca prelua intr-un fel traditia organizatiilor stranse si secrete ale breslelor muncitoresti din domeniul constructiilor.
In Epoca Moderna, in special dupa Revolutia franceza, francmasoneria infloreste si se transforma fatis intr-o organizatie de lupta impotriva clerului (Voltaire si altii ) si a crestinismului (cu toate ca multi membri , e drept, de rang inferior si neinitiati, se considerau "crestini", ca N. Balcescu, Cuza , etc ).
Ar trebui sa mai stii ca, mare parte a crestinatatii (ortodocsi, catolici, neoprotestanti ,reformati ), chiar si multi necrestini , considera francmasoneria organizatia ce va contribui in viitorul mai mult sau mai putin indepartat ( eu as zice peste vreo 100-150 de ani- parere personala) , la instalarea unui singur lider mondial, malefic : Antihristul.
Exista numeroase site-uri despre ei, vei gasi mai multe decat iti pot eu spune acum... vei citi ca multi dintre cei ce au incercat sa le divulge secretele au fost asasinati sau facuti disparuti... vei mai citi probabil si inca multe altele ce poate iti vor da aceea "teorie a conspiratiei", dar in cazul asta chiar asa e...
Oricum, daca spui ca esti crestina si ii slujesti lui Iisus Hristos, sa te feresti de astfel de oameni...
Sper sa iti fii fost cu ajutor.