De acord cu
Lory.
Parerea mea este ca o asemenea interactiune este una "nenaturala", in sensul ca nu are trainicie in timp, la un moment dat se va destrama.
De ce ? Pentru ca oamenii, spre deosebire de animale, au instinctul sexual activ mereu. La un moment dat, unul din ei cedeaza, si se.. indragosteste; relatia incepe sa se destrame, celalant simtind ca nu a solicitat niciodata asta.
Dar e o iluzie asa zisa prietenie, de fapt unul din parteneri ignora complet latura sexuala, si aceasta ignoranta nu poate duce la ceva bun.
Eu sincer nici nu mai caut relatii de amicitie pura (aka nonsexuala, placida) cu o femeie. E aberant. Am instinct sexual, si as putea gasi o femeie cu care sa impart atat laturea mea afectiva cat si cea inteligenta cat si cea sexuala.
De ce as pierde timpul cu cineva cu care as impartasi doar inteligenta si relaxarea si celelalte ba, cand de fapt as putea avea parte si de ceva mai mult ?
Concluzia mea pentru tine,
rebeca, este sa nu fii chiar egoista

.
Are si amicul nevoi de satisfacut (de exemplu stabilitate, incredere, acceptare sexuala), si daca tii la el, lasa-l sa si le gaseseasca la o alta fata. El protesteaza indepartandu-se de tine, dar daca iti "citea" de la inceput magnetismul tau fata de el, si isi cunostea si propriile nevoi de la o femeie, nu se ajungea la povestea ta. Pe de alta parte, si tu probabil ai facut pentru el tot ceea ce ar fi facut o prietena, mai putin latura sexuala, si totusi nu ti s-a parut suspect ca-l legi de tine..