Va salut pe toti, si cu ocazia asta, ii urez si eu bun venit lui Pietro pe acest forum.
Acum scriu zambind, recunosc, fiindca pentru mine e o situatie amuzanta. Cu greu m-am abtinut sa nu-i dau o replica aici lui Goddess, pe cand nimeni nu scrisese nimic. Azi insa sunt amuzat sa vad ca, intre timp, treaba "nasoala" au facut-o altii. Si-mi place mult mai mult rolul ce mi-l iau acum de a mai indulci un pic raspunsurile voastre.
Mesajul tau, Goddess, e important din mai multe puncte de vedere. Iata cateva:
In primul rand fiindca arunca o lumina asupra noastra, a celor ce ne intalnim aici mai des. Desi nu ne cunoastem inca foarte bine, cineva, iata!, a observat ca toti ne asemanam foarte mult. Raspunsurile noastre arata ca principiile si filozofiile dupa care ne conducem sunt foarte apropiate. Si asta in ciuda discutiilor in contradictoriu avute pe anumite teme. Dar noi, probabil, si cand ne contazicem parem a fi toti "de-o mama".
In al doilea rand, Goddess, ai dreptate: parem un pic rupti de realitate. Da' ce spun eu "un pic"? Poate chiar cu totul! Asa sa fie oare?
Cu totii suntem locuitori ai acestei planete (unii scriu chiar din strainatate, unde raul se presupune ca e mai "avansat") si nu vad cum am putea sa nu vedem si sa auzim ce se intampla in jurul nostru.
Unii sunt elevi si cunosc viata din perspectiva celor ca ei. Altii, studenti, pot depune marturie despre viata "minunata" din campus. Iar unii chiar si-au ales profesii orientate spre oameni si nevoile lor: invatamant, sanatate, protectie sociala... Eu personal am lucrat un an si jumatate intr-un proiect cu "copiii strazii". Nu spun mai mult. In plus unii sunt deja parinti si-si pun serios problema educatiei copiilor. La sfarsit amintesc de mass-media la care toti avem nu doar acces ci suntem chiar conectati.
Spunandu-ti lucrurile acestea nu vreau decat sa trecem in ochii tai drept niste oameni informati, parte ai acestei lumi reale.
Un al treilea lucru important este acela ca mesajul tau atesta existenta unor diferente majore intre noi si lumea in care traim. Ceea ce nu poate decat sa ne bucure, caci odata cu noi continua sa existe si valorile noastre.
Ba chiar mai mult de atat: noi insine suntem dovada vie a faptului ca iubirea n-a murit! Si daca pana acum ti-am dat dreptate, a venit momentul sa-ti arat ca faci o eroare cand afirmi ca "nimic nu m e in absolut". Iata, "absolutul" exista!
Totusi gasesc la tine o idee cel putin interesanta: castigarea si altora pentru idealurile noastre frumoase. Acesta e al patrulea lucru important pe care ni-l arati. Descoperim ca, iata!, avem ceva de spus. Avem un mesaj!
Fiindca noi existam, dam prin aceasta de inteles ca se poate trai si altfel. Ca exista speranta in lumea asta. Ca nu trebuie sa te lasi coplesit de neputinta. Nu, nu esti destinat esecului, dinainte invins, victima sigura in fata raului! Putem sa zicem si noi, asemeni lui Isus: "Indrazniti! Eu am biruit lumea!". Asta facem de fapt, fara sa ne dam seama.
Urmarim noi, insa, "convertirea" lumii si facerea a cat mai multi prozeliti prin intermediul acestui site? Poate ca te dezamagesc, dar raspunsul este... nu!
Aici e un loc pentru suflet, un ajutor pentru dezvoltarea in noi a virtutilor pe care dragostea le promoveaza, caci dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu invidiaza; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata.
Si daca dintre vizitatorii rataciti pe aici se va gasi cineva care sa se lase cucerit de aceste idealuri vom avea atunci o mare bucurie. Dar acest loc va ramane un punct de intalnire, extrem de util pentru "incarcarea bateriilor sufletelor" noastre si, nu in ultimul rand, locul in care avem certitudinea ca nu suntem singurii ce gandim asa.
Daca am scrie despre ceea ce ne sugerezi tu atunci continutul acestui site s-ar dilua considerabil. Voi reveni.