Eu nu sunt nici dadaca nici menajera Lorelei draga. Stau si ma-ntreb daca sutele sau poate miile de femei casnice care citesc aceste randuri cum ar trebuii sa se simta, inutile, neimplinite? Imlinirea care este o stare si la fel ca si celelalte stari difera de la temperament la temperament. Nu ne poate implini pe toate acelasi lucru. Nu suntem copii xerox.
Eu imi imaprt treburile cu sotul si copilul meu. Fiecare avem atributii in casa, in familie. Eu ma simt imlinita, nu-mi lipseste nimic si ma repet ca nu-s sub papucul nimanui. Atunci cand am hotarat sa-mi intrerup activitatea am facut-o in comun, am analizat situatia si problemele si-am hotarat ca-i necesar ca sotul meu sa-si schimbe profesia sa se recalifice. Asa ca s-a inscris la ce-a de-a doua facultate asemanatoare cu prima, apoi s-a recalificat, a aplicat pentru un serviciu mai bun. Toate acestea ma implinesc din nou. Acum este un bun inginer si lucreaza la una din marile companii din America(as putea spune din lume). Ca o paranteza Lorelei draga, nu-l intreb niciodata, ori de cate ori luam legatura, cum ii merge cu leafa, il intreb daca este apreciat. Vreau a-ti spune ca-mi salta inima de bucurie cand il vad ca zambeste.
Acum voi face un salt si voi spune ca-i chiar musai sa fi casnica atunci cand esti in concediu de maternitate.Alaptarea este chiar necesara. Laptele matern este atat de unic, natural incat nici un alt surogat nu-i ia locul. Femeile care-si iau copilul de la san sub diferite pretexe, ca sanul se lasa sau ca nu-i hranitor, sunt niste criminale in timp al propiului copil. Bebelul are in laptele matern tot ceea ce este necesar pentru o dezvoltare normala prezenta si-n timp. Acolo gaseste anticorpi, vitamine si chiar apa, potolindu-si astfel si setea.
Acum un nou salt si o intrebare. Crezi ca bucatareasa care a lucrat intai la restaurantul din cartier la plamadit de mici iar acum la Hilton este o femeie implinita? Nu stiu de ce dar pentru foarte multe femei implinirea consta in partea materiala, acea parte in care poate sa-si cumpere parfumul x, sau rochia y si nu in evolutia profesionala. Cred ca tot viata VIP-lor este cauza. Multe chiar foarte multe confunda implinirea cu provocarea.
Lorelei draga, de ce nu-ti place sa fi responsabila in ghilimele de cresterea copilului?! Nu crezi ca mai tarziu vei fi bucuroasa de investitia ta? Mult mai multe priviri si mult mai multe persoane iti vor aprecia ,, efortul''.In rezultatul finit se v-a vedea inteligenta, puterea, demnitatea si frumusetea ta sub toate aspectele. Am omis a-ti spune ca pot sa-mi pun daca vreau si menajera dar pentruca sunt foarte pretentioasa in ale curateniei, persoana angajata s-ar simti jignita si urmarita poate chiar timorata de prezenta mea, asa ca decat sa fac pe cineva sa se simta prost mai bine renunt.Sa sti draga ca nu ma simt deloc ostenita sau in jug atunci cand dau cu aspiratorul sau gatesc, cand starng masa, calc sau apretez. Dupa ce-mi termin treaba merg si la cosmetica, sala, cafea sau cumparaturi cu familia sau dupa caz cu prietenii. Nu rare au fost si sunt momentele in care sotul meu m-a asteptat cu masa in timp ce eu eram la cumparaturi. Uite zambesc, mi-am adus aminte de un pranz romantic, atunci cand stateam cu chirie, ne era greu iar bunatatea noastra de pranz era fasole. Pai a asezat sotul meu o fata de masa alba si scrobita, pe masa lumanari intr-un sfesnic de portelan, tacamuri si farfurii bine spalate, si sanatoasa fasole, meniu principal. Bautura a fost o visinata mai veche uitata prin casa, visinata servita dupa masa cu multa dragoste. Asta-i doar un episod din cei 13 ani de casatorie, fara sa imit si sa joc rolul nimanui. Pot sa spun SUNT IMPLINITA!