11 Octombrie, 2025, 01:16:41 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: pentru cine e facuta iubirea?  (Citit de 11273 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 August, 2004, 12:37:08 a.m.
Citit de 11273 ori

Goddess

Am atata iubire de daruit.......si nu vrea nimeni sa o primeasca.Am avut pe cineva de care am fost indragostita si l-am iubit.Am renuntat la multe lucruri ce m-ar fi facut fericita pentru binele sau.L-am iubit si inca  gandul imi este la amintirile frumoase care nu ma lasa sa dorm....sa traiesc.....Totul a fost ca un vis.Simteam ca el e e facut special pentru mine.ma intelegeam de minune cu el, semanam la caracter ff mult, ne intelegeam,discutam,nu exista plictiseala, ne iubeam.Tot ce si-a dorit de la viata a fost sa nu m fie singur, sa ii fie cineva alaturi sa sa il iubeasca.A  avut parte de asa ceva dar dorul de distractia vulgara a rockerilor mi l-a luat.Iubirea mea se pare ca l-a indeprtat de amicii lui...... si el vroia la inceput sa fim numai  noi "forever..and ever and ever.."Totul a trecut.....paradisul a luat sfarsit.Cu el simteam ca traiesc, aveam pofta de viata si tot ce faceam era frumos.A ales sa se distreze ca inainte.A renuntat la iubire.E constient ca nu va mai gasi ce a gasit la mine , "nu mai vreau pe altcineva..alte fete....... ca am vazut ce dureros e sa iubesti".ma iubeste, dar nu poate sta cu mine.
Fiind obisnuit fara iubire......... doar cu placeri trupesti........se pare ca l-am sufocat.
A vrut sa fim numai noi doi.....am fost...si acum.... este sufocat de  dorinta sa  pe care a avut-o la inceput

Iar acum ma sperii... ma uit in jurul meu...........si   nu   m pot avea incredere in nimeni sa iubesc....... :'(
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

18 August, 2004, 08:59:14 p.m.
Răspuns #1

DIANA

Vizitator
Draga Goddess, parerea mea e ca ai de ales intre a te complace in continuare in naivitatea de la suprafata a relatiei si, implicit a despartirii voastre, a motivelor puerile care l-au facut sa renunte la tine sau, poti sa spui "Flit! Nu ma merita! Sunt prea buna pentru el! Merit ceva mai bun decat e el" si sa pleci mai departe convinsa fiind ca iti pierzi vremea incercand sa intelegi comportamentul lui care, auzi acolo, a preferat anturajul rockerilor in locul iubirii tale! Nu am nimic cu rockerii! Am facut si eu parte dintr-o asemenea gasca si ii simpatizez in continuare. Dar sa fac din aceasta companie un scop in viata sau sa pun un asemenea anturaj pe primul loc al vietii mi se pare absurd! Dar, asta e doar latura naiva de care iti spuneam mai sus. Motivele despartirii voastre, sau mai bine spus ale renuntarii lui la relatia voastra, pot fi altele. Oricare ar fi aceste motive nu merita sa le afli sau sa le analizezi. In mod normal, cand iubitul tau iti "da papucii" nu are rost sa il intrebi "De ce?". Poate inventa o scuza care nu te ajuta la nimic. Accepta-i hotararea cu demnitate pentru ca oricum nu i-o poti schimba. Si du-te! Du-te inainte!

22 August, 2004, 12:58:32 a.m.
Răspuns #2

dorinescu

Vizitator
you got a problem.

Crezi ca nu mai e nimeni pt tine acolo ?te inseli, trebuie sa acorzi o sansa.Nu ai curajul sa treci mai departe ?de ce iti faci singura rau?traiesti din amintiri?suna ca in melodia aia..."amintirile ma chinuiesc...amintirile ma rascolesc"...come on girl...poti sa treci peste...toata lumea trebuie sa o faca pana la urma...
and..by the way...iubirea e pentru toata lumea...inclusiv persoana ta...keep that in mind...

22 August, 2004, 02:32:55 p.m.
Răspuns #3

Cineva

Vizitator
ales sa se distreze ca inainte.A renuntat la iubire.E constient ca nu va mai gasi ce a gasit la mine , "nu mai vreau pe altcineva..alte fete....... ca am vazut ce dureros e sa iubesti".ma iubeste, dar nu poate sta cu mine.
Fiind obisnuit fara iubire......... doar cu placeri trupesti........se pare ca l-am sufocat.
A vrut sa fim numai noi doi.....am fost...si acum.... este sufocat de  dorinta sa  pe care a avut-o la inceput

Exista o atitudine la toti oameniii care se manifesta exact in situatiile cheie. Eu ii voi spune "lasitate". Sunt putini oameni care au puterea si curajul de a se opri in fata celeilalte persoane si sa spuna "adevarului" pe nume. E mult mai usor sa iti spuna ceva pompos la despartire decat sa iti spuna "M-AM PLICTISIT...VREAU SA NE DESPARTIM PENTRU CA NU MAI AM CHEF DE RELATIA ASTA"..........e mai usor sa iti spuna tot felul de minciuni fara sa se gandeasca la consecinte.

Daca ti-ar fi spus direct si in fata ca s-a plictisit, ai fi trecut mult mai usor peste durerea de acum, pentru ca te-ai fi gandit la el ca la un "nesimtit" care te-a facut sa suferi. Asa, mintindu-te, tu iti pierzi increderea in tine ......welll.......imi pare rau sa iti spun......TE-A MINTIT........a vrut sa iasa cu fata curata din relatie...

Relatiile incep si se termina, iar principalul motiv pentru care se sfarseste o relatie este ca UNUL dintre cei doi parteneri se PLICTISESTE. Nu este un lucru izolat ci este ceva prin care am trecut multi dintre noi, unii dintre noi poate in ambele ipostaze

...la tot ce trebuie sa te gandesti tu acum (iar pentru asta iti garanteaza oricine) ca el NU este unicat. Nu exista UNICA persoana pentru cineva, ci exista o multitudine de caractere compatibile. Stiu ca suna frumos fraza "suflete pereche"....dar ai sa vezi pana la urma ca in viata nu e ca la televizor. Tot ce trebuie sa faci este sa stai linistita si la lasi timpul sa se scurga pana te vei vindeca. Ca vrei sa crezi sau nu....va trece putin timp si in curand te vei uita la altcineva cu ochii "iubirii" si nu te vei mai uita inapoi.Iar cel pentru care plangi acum........el va deveni un NIMENI,

26 August, 2004, 11:54:37 p.m.
Răspuns #4

kiddoe

" Am renuntat la multe lucruri ce m-ar fi facut fericita pentru binele sau"

you mentioned that you sacrificed a lot of things just to make him happy, even if you werent happy yourself. it makes me think that you understand what love is all about, because it is about compromising. and yet i dont see what compromises he made. i know your heart is in the right place, but im sorry to say i dont know about his. maybe hes scared of committment like many guys are. you gave it all you could and thats all you can ask for. so if it wasnt meant to be, you need to move on, and this will only make you stronger. there are plenty of other guys and trust me you will find someone. yes it is hard but when you find the right guy for you, then you wont have to worry. he will choose to be there for you and hell want to spend the rest of his life with you. you never know whats out there for you in the world, so never stop looking. i wish you the best of luck with everything. i think you deserve all the happiness in the world, and one day you will find it in the right guy.

wipe away my tears

31 August, 2004, 12:41:00 a.m.
Răspuns #5

Goddess

Thanks kiddoe for your words....I got through.... approximatelly in 1week.....i thought that the best for me was to forget him...and so i did...but something changed.I 'm changed, i'm not the same girl, i may say that  i live my life as  it is, no more expectations,no more searchings.
And..... now i'm happy without him...i have my friends.....that's all i need....
c'ya
Henry Van Dyke

31 August, 2004, 10:26:42 p.m.
Răspuns #6

Goddess

Dragii mei...... faza cu despartirea asa a fost.....el duce alta viata, muuuuuuult m libertina decat majoritatea adolescentilor si a vrut sa fie  liber...sa poata  fi libertinul de altadata.Oricum... pot spune ca mi-am impus sa il uit, am  plecat departe de el , de amintirile pe care le aveam cu el....si pot spune ca am trecut peste.
Ma simt fffff bine, amicii pe care ii lasasem deoparte m-au primit cu bratele deschise(amicul la nevoie se cunoaste nu??).
Oricum, ranile s-au inchis dar cicatricele raman...Nu m am puterea sa ma mai implic intr-o relatie, ma uit in jur si acum privesc baietii doar ca pe niste amici(poate e doar ptr o perioada asta?!?).Am invatat o lectie  in urma acestei relatiii si anume ca   iubirea trebuie pusa pe locul 2.Acum am multe planuri de viitor in legatura cu scoala, peste cativa ani poate o plecare in afara, ceva calatorii , distractii si m putine obligatii.
M-am m intalnit cu fostul,am m vb noi...dar ranile sunt inchise, nu ma mai afecteaza cu nimic.Pot spune ca am trecut peste m repede decat ma asteptam...... psihicul asta.... ma bucur ca am reusit sa imi stapanesc sentimentele...si  am  tinut asa de mult la el..... dar asta e ...live goes on......
 c'you guys........
Henry Van Dyke

31 August, 2004, 10:29:12 p.m.
Răspuns #7

DIANA

Vizitator
Asta da atitudine! Imi place! Bravo!  :)

01 Septembrie, 2004, 09:36:28 p.m.
Răspuns #8

instinkt

Draga Goddess, as vrea sa te rog din tot sufletul sa imi dai si mie "reteta" trecerii peste tot ce a fost inainte... Eu inca nu am reusit (la aproape o luna) sa trec peste ce mi s-a intamplat. INtr-adevar, ea duce o viata mult mai libera, cum spuneai si tu, ii este destul de bine cu cine este acum, dar eu nu reusesc sa spun o data, GATA si sa trec mai departe. Am incercat in nenumarate feluri, dar degeaba. La fel ca si tine, nu mai am incredere in nimeni (chiar in absolut nimeni) si cu atat mai mult, nu mai am curajul sa ma implic intr-o noua relatie. Poate doar sa apara dintr-odata cineva in viata mea si sa ma dea peste cap total... Ma indoiesc ca se va intampla asta. Dar cine stie. Poate acea persoana se afla printre noi, chiar pe acest forum, cine stie... Poate as fi trecut mai usor peste toate, daca as fi avut un umar pe care sa plang...

Noapte buna tuturor ...

01 Septembrie, 2004, 10:00:43 p.m.
Răspuns #9

friend

Vizitator
Instinkt, iata-ma! Ti-am mai spus.

O relatie de alt gen nu iti recomand ca "remediu". Vindeca-te mai intai, nu te folosi de ea! Si-n plus ai nevoie de luciditate, cat de cat, atunci cand faci un asemenea pas.

PS. Ce caut eu aici? Doar ti-am spus ca sunt legat de tine.

10 Septembrie, 2004, 10:02:40 p.m.
Răspuns #10

Goddess

Nu stiu cat de bine este sa te indragostesti, sa ajungi sa iubesc, pentru ca implica multe suferinte.Iubirea nu poate atinge cotele maxime fara suferinta, pt ca iubirea insasi e descoperita prijn intermediul acesteia"Necunoscand suferinta cum am putea afirma ca stim ce este bucuria?"Toata lumea sufera, insa eu simt ca nu m pot.Am atata dragoste de oferit, dar se pare ca multi o accepta doar cu  o singura conditie: suferinta. As iubi , insa imi este frica.Suferinta iti distruge sufletul, iar cicatricele raman atat in suflet cat si mintal,cicatricele mintale vindecandu-se cel m greu..As fi vrut sa nu fi cunoscut iubirea, sa nu fi suferit.As fi fost alta acum.
Timpul trece, oameni noi apar, dar trecutul se asterne in fata ochilor ca o pelicula, iar prezentul imi pare ciudat, fad, iar eu ma comporty nesigur.Fac un pas nesigur ptr ca pelicula nu ma lasa sa vad daca in fata mea este sau nu o groapa.
Afara este frig si ploua.Asa este in sufletul meu.Inima mea plange ca nu m sunt eu, insa e rece in fata celorlalti.Nu m sunt sigura pe mine.Iubirea nu trebuie pusa pe primul loc ptr ca durerea va exista cu siguranta.Iubirea este simtita prin intermediul suferintei.Lacrimile sufletului imi ingheata trupul.O atingere ma poate dezgheta , insa se pare ca nimeni nu doreste /stie sa ma atinga.Atingerile false le ghicesc si instinctul ma previne.Trupul ramane rece in continuare.Doresc atingerea unui baiat  plin de caldura si de pasiune.Imi doresc asa de mult sa nu ma reindragostesc, sa am puterea sa imi pot controla emotiile.Sunt plina de iubire si-mi va fi greu sa ma stapanesc sa nu iubesc persoana care-mi ofera sprijin, umarul pe care pot plange, gurita pe care sa o pot saruta si alinta trupul  care sa ma incalzeasca in zilele reci ca azi si pe care sa-l iubesc.Pana acum am reusit sa nu ma reindragostesc, insa doresc sa ma eliberez.cineva mi-a daruit o gurita si imi este dor de ea de fiecare data cand ne despartim.Mi-e frica sa nu mi se faca dor si de inima fericitului posesor....insa.... se pare ca nu putem hotara intotdeauna tot ce se petrece cu noi, iar inima nu poate fi stapanita daca mintea  te incurajeaza.

Ce parere aveti???
Henry Van Dyke

15 Septembrie, 2004, 04:51:26 p.m.
Răspuns #11

Goddess

Am o problema... nu m sunt eu, imi este greu! Sunt rece cu lumea, si imi e greu / frica sa ma apropii de cineva.Ce as putea face sa nu m simt aceasta frica?
Cu amicii stau mult si ma simt exceptional ptr ca ma admira si ma respecta si ma plac asa cum sunt cu defectele si cu calitatile mele, insa de fata cu o persoana  pe care nu o cunosc prea bine sunt diferita,sunt vorbareata dar nu ma mai pot deschide.
Am un amic foarte bun si am inceput sa tin  la el.Dupa despartirea/suferinta de care am avut parte acum de curand, pot spune ca m-am lasat dusa de iubire si m-a fascinat sarutul sau.Pot spune ca a fost primul meu sarut romantic, insa... again the wrong person!Este la facultate la Buc si nu se poate!  :-\
Desi el este amicul meu,  fost un pic m retrasa, insa  fata de ceilalti sunt inchisa in mine!
Ce as putea face sa nu m fiu asa?
I have no idea! :-\
Henry Van Dyke

15 Septembrie, 2004, 04:56:36 p.m.
Răspuns #12

Lord_Saladin

Vizitator
 Curaj ! Fii curajoasa in a te deschide in fata altora...
 Crede-ma, nu ai nimic de pierdut, numai de castigat ! ;)

15 Septembrie, 2004, 08:58:39 p.m.
Răspuns #13

DIANA

Vizitator
Uneori e mai bine sa regreti ca ai facut un lucru, decat ca nu l-ai facut! Da, curaj!

15 Septembrie, 2004, 09:36:50 p.m.
Răspuns #14

androgin

Vizitator
uneori putina reticenta nu strica.

pentru a te deschide in fata cuiva trebuie sa treci de un anumit prag de intimitate. la unii oameni acest prag e mai ridicat...eu nevoie sa se apropie foarte mult de o persoana pentru a putea lasa garda jos si a-i acorda incredere. asta nu inseama ca acesti oameni au probleme grave de comportament sau de comunicare.
dupa fiecare eveniment important din vietile noastre intervin inevitabil si anumite schimbari in modul nostru de a actiona si de a interpreta lucrurile. tot ce ti s-a intamplat tine a avut, s epare, un impact destul de puternic asupra ta. e evident ca te schimbi...e o impresie de-a ta ca te schimbi in rau.
experienta de viata te face mai precaut, mai rezervat...totul in dorinta de a evita greselile odata facute. este, in fond, un lucru cat se poate de bun!

stai linistita, Goddess! nu te izolezi de lume, ci incepi doar sa vezi lucrurile cu alti ochi...cu mai multa grija.