05 Noiembrie, 2025, 08:18:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Una din ultimele scrisori catre ea...  (Citit de 40109 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 Septembrie, 2004, 10:44:12 p.m.
Răspuns #30

instinkt

Dragi prieteni, aveti dreptate. Inca nu m-am vindecat. Desi incepusem sa cred ca nu mai am legatura cu trecutul, ma trezesc in fiecare dimineata si primul lucru care imi vine in cap este loredana. In fiecare dimineata ma gandesc daca a dormit acasa sau pe unde a mai fost in oras cu fostul meu coleg de servici. Eu o vad pe ea in fiecare zi la servici. Cum bine a spus si friend, in clipa asta imi doresc sa fiu undeva prin australia sau africa de sud... Cred ca distanta asta m-ar ajuta fantastic de mult... Mai am pana sa ma vindec... Dar o sa vina si ziua aia... Sper....

02 Septembrie, 2004, 10:59:32 p.m.
Răspuns #31

friend

Vizitator
E extraordinar deja ce se intampla cu tine, nu ca nu m-as fi asteptat! Daca pana acum iti incepeai mesajele cat de cat optimist si sfarseai intr-o nota trista, de data asta incepi normal dar sfarsesti intr-o nota pozitiva. Extraordinar!
« Ultima Modificare: 02 Septembrie, 2004, 11:30:36 p.m. de friend »

04 Septembrie, 2004, 01:29:48 p.m.
Răspuns #32

friend

Vizitator
Dragul meu instinkt,

Nu trebuia sa fugi in alta parte crezand ca aici doar mesajele cu nota optimista isi au locul. Imi imaginez ca asa ti-ai spus! Nu, noi nu asteptam minuni peste noapte. Era chiar foarte bine sa exprimi aici starea din acest moment. Sus-jos e o alternanta perfect normala. Pentru oricine va trece printr-o experienta asemanatoare ar fi fost chiar recomandat sa gaseasca aici experienta ta, cu suisuri si coborasuri.

Noi vorbim de oameni, nu de roboti. Chiar si acestia mai clacheaza, uneori. Dar o inima de carne care a adunat atatea doruri! Te sfatuiesc sa revii la acest topic pentru ca peste timp sa putem arata exemplul tau celor mult prea multi ce vor veni sa caute aici alinare.

E drept, noi ne-am bucurat de progresul tau dar exprimanadu-ne asa cum am facut-o am vrut sa te incurajam si sa-ti ridicam moralul. N-avem nici cea mai mica indoiala in privinta vindecarii tale. Esti unic, in felul tau, in modul in care iti deschizi sufletul si-ti descrii trairile, dar in privinta suferintei tale esti la fel ca noi toti ceilalti cu vreme in urma.  Nimeni nu mai plange dupa o vreme. Ai inteles, cred, din experienta mea trecuta ca am avut nevoie de mai mult de trei luni ca sa scap de cosmaruri.

Am suferit mult si sufletul mi-era un imens oftatat. Am plans, da, si eu! Nu o lacrima, doua, ci milioane am varsat. Se rupea patul sub mine. Vai, de-ai stii ca toti am trecut prin asta! Momente prelungi de melancolie si priviri fixe aruncate in tavan. Nu poti incepe sa te distrezi in perioada asta, cand tu de fapt treci printr-un doliu. Iubirea dintre voi a murit! Ma refer la relatia care va lega. Dar daca n-ar exista uitare nimeni n-ar rezita pe lumea asta.

Uita-te la noi cum vorbim insa azi. Avem puterea de a rade, glumim. De fapt nici nu-i vorba de putere, asta presupunand un efort, ci vorbim cu mare usurinta. Nu in chip usuratic insa! - de aceea ne straduim sa facem totul cat mai bine cand ne oferim sa-ti fim de ajutor.

Deja sunt multe pe care nu le intelegi, dar iti voi spune ceva indraznet. Pentru cei a caror suferinta a fost de data mai recenta n-o sa li se para nici lor credibil, dar asa e: dupa o vreme vor disparea chiar si.... cicatricile! Nu o sa fi un om ruinat, handicapat sufleteste, incapabil de o relatie noua careia sa te daruiesti total si care sa te implineasca plenar. Vei iubi cu ardoare, fierbinte, pasional si te vei darui unui suflet care sa te merite. Ma bucur deja pentru fata care te va gasi, dar si pentru tine ca vei experimenta din nou trairi sublime si ca te vei putea darui fericirii unui suflet drag pentru toata viata.

Crezi ca eu, cand spun sotiei mele "Te iubesc!" ma gandesc la faptul ca am spus asta si alteia inainte? De fapt stii cum ma adresez sotiei mele? "Iubire"! Cand trec prin aceleasi locuri incarcate de romantism, de data asta cu "iubire",  amintirile nu imi tulbura bucuria de a fi langa ea. Nici chiar in momentele noastre cele mai intime nu imi zboara gandul catre... "placerile" trecute. Niciodata! Pe forum am deschis un topic in care imi scriu poeziile de dragoste, gandindu-ma la sotia mea, de care ma leaga o iubire fierbinte chiar si dupa aproape 9 ani de casatorie. Cand ma gandesc la ea mi se umezesc ochii. Cu trecerea timpului ne iubim tot mai mult. Iubirea noastra nu are moarte. Abia langa ea am inceput sa iubesc cu adevarat! Iar sotia mea se crede cea mai norocoasa sotie. Asa zice ea, desi toate sotiile au dreptul la fericire. De ce oare crede asta? Fiindca nu mai stiu sa iubesc, sa ma daruiesc si sa fac fericita pe aceea care ma iubeste... ca pe soare?

Vei iubi si vei fi iubit cum n-ai cunoscut pana acum! Nu-mi spune: "as vrea sa cred ca asa va fi!" Asa va fi! Ti-o jur!

Si nu te mai ascunde prin alte topicuri. Vino aici unde ti-e locul si nu pleca decat cand te vei fi vindecat. Da afara totul aici si descopera-ti starile de sus-jos! Prin ele nu ne vei dezamagi, de cate ori trebuie sa iti repet.

Te iubim, nu te ascunde de noi!

04 Septembrie, 2004, 02:01:11 p.m.
Răspuns #33

friend

Vizitator
Si inca ceva. Fa-ti aici jurnalul trairilor tale zilnice. N-as indrazni sa-ti propun asta daca nu as cunoaste cat de deschis esti si daca experienta ta n-ar fi extrem de folositoare! Scrie zilnic. Topicul incepe frumos, cu una din ultimele scrisori catre "ea" si continua pefect pentru ceea ce ar putea fi o oglinda a acestei perioade dificile. Laude i se cuvin lui andro fiindca a deschis acest drum aici. Sfarsitul va fi sublim, insa. Nu spun mai multe ca sa nu crezi ca vreau sa ma folosesc de tine spre alte scopuri. Vei vedea insa ca "bolo" are dreptate.

Scrie gandindu-te doar la tine si nu la altii, fii sincer si onest. Dar si increzator. O sa fie bine! - iar cand spun asta iti pun o mana pe dupa umeri si te strang usor, aducandu-te aproape de mine ca sa simti ca nu esti singur, ci langa prieteni pe care te poti baza. Prietenii adevarati la nevoie se cunosc!

04 Septembrie, 2004, 08:39:17 p.m.
Răspuns #34

DIANA

Vizitator
Ideea cu jurnalul mi se pare excelenta si ti-o reocmand si eu. Am jurnal de aproape 14 ani si ma amuz teribil cand il rasfoiesc si regasesc clipele mele tulburi, momentele mele de tristete si de framantare, iubiri pe care le consideram totale, iubiti cu care speram sa ma marit, dezamagiri, promisiuni ferme ca "Le voi arata eu cine sunt!", momente de deprimare si renuntare la viata, reveniri, sperante, urcusuri si coborasuri din mine si in mine insami, amintiri frumoase,  din vremuri pe care le-am depasit de mult! Farmecul vietii! Imi sunt dragi toate trairile mele si ma bucur sa le regasesc in jurnal! Datorita lor pot spune ca viata e frumoasa si ca simt ca evoluez.  Sper ca nu ti-am ruinat surpriza, draga friend! Si daca am facut-o, imi cer scuze! ;)

06 Septembrie, 2004, 09:09:36 p.m.
Răspuns #35

friend

Vizitator
Instinkt, te asteptam inca aici!                                                                                                              Si nu ne grabim deloc!                                                                                                                       Iata ca gasim si ce sa facem!                                                                                                       Iti place?                                                                                                                                            Avem tot timpul din lume!                                                                                                                                   Vino cand vrei tu!                                                                                                                                             Te iubim, fii linistit!                                                                                                                                    Noi, toti prietenii tai!                                                                                                                            Si nici nu obosim...                                                                                                                                       Sa-ti tot repetam ca...
« Ultima Modificare: 07 Septembrie, 2004, 10:52:13 a.m. de friend »

06 Septembrie, 2004, 09:37:23 p.m.
Răspuns #36

instinkt

Voi reveni cat de curand cu un post mai lung. Desi credeam ca am scapat, se pare ca timpul le rezolva pe toate, dar greeeeuuuuuuuuu....

09 Septembrie, 2004, 10:19:25 p.m.
Răspuns #37

instinkt

Salutare la toata lumea. Friend, nu am vesti deloc bune. Am revenit pe acest topic, dar nu pentru ca mi-as fi revenit miraculos, ci tocmai pt. ca nu dau deloc semne de imbunatatire. In fiecare zi, mi-e din ce in ce mai greu sa o vad la servici, in fiecare fac tot posibilul sa evit contactul cu orice poate sa imi aminteasca de ea, dar nu reusesc. Acum 5 minute am intrat in casa. Am fost in oras cu niste prieteni, la un restaurant. Nu mi-au spus unde. Cand am ajuns acolo, am descoperit ca era restaurantul unde am fost in oct anul trecut, de ziua ei de nastere... Am simtit ca innebunesc. Nu stiu ce sa mai fac. Toata lumea imi spune sus si tare ca timpul le rezolva pe toate... Dar CANDDDDDD????????????????

09 Septembrie, 2004, 10:38:27 p.m.
Răspuns #38

DIANA

Vizitator
Draga instinkt, nu cred ca e cazul sa disperi! ceea ce traiesti acum e la o intensitate care se atenueaza cu timpul (chiar daca suna banal!). Daca mananci inca de 10 ori in restaurantul de care ne vorbesti, cred ca pana la urma o sa te plictisesti sa o tot vezi pe fosta prietena acolo, in imagini din amintire. Si iti trece! Asa suntem noi oamenii! in cazul asta e o binecuvantare ca avem puterea ne plictisim! Te invit sa te plictisesti! Traieste banalitatea firasca a lucrurilor fara teama! noi continuam sa te iubim...banal...dar sincer si curat! :)

09 Septembrie, 2004, 11:39:20 p.m.
Răspuns #39

friend

Vizitator
Salutare instinkt. Nu-ti ascund ca ma bucur sa te reintalnesc! Am avut cu totii o perioada destul de agitata in ultimul timp, de cand nu ne-am mai vazut. Stiam sigur ca asa va fi si ca vei reveni aici, nu cand ti-ar fi mers bine, ci din contra, cand ti se vor fi terminat bateriile! Te-au tinut chiar mai mult decat ma asteptam! Semn bun!

Ce pot sa-ti spun, acum, cand vad ca deja aplici toate sfaturile primite? Decat... sa te fac sa ma simti alaturi de tine in perioada asta grea! Cu totii te sustinem in efortul tau de a-ti reveni! Uite, Diana chiar, mi-a luat-o inainte! Nimanui nu-i este indiferenta suferinta ta! Ne esti tare drag!

Ce sa-ti spun, acum, repede? Ca suferinta are si o fatza frumoasa! Prin ea ni se face inima mai buna. Doar asa viata ne innobileaza sufletul. Vei culege roadele acestea atunci cand s-or coace. Te vei bucura tu si cei de langa tine de roadele ei dulci. Acum, necopt, fructul e acru-amar! Cine-l poate suferi? Dar n-ai sa mori! Si fructul se coace de la sine, nici nu sti cum! Deja situatia asta te-a obligat sa faci o analiza minutioasa si sa tragi invataminte. Nu recunosti tu ca acum cunosti mai multe si ca deja, intr-o alta relatie, te-ai comporta diferit?

Si, in plus, remarc eforturile prietenilor tai. Ma pot baza linistit pe ei, caci se vede ca tin la tine! O mai dau ei in bara uneori, dar iubirea lor va risipi impietrirea ta, datorata durerii.

Tu intrebi staruitor, cat timp mai trebuie sa induri supliciul? Si daca ai stii crezi ca ti-ar folosi? Nu te vei descuraja? Eu sunt linistit fiindca nu ma asteptam sa te vindeci repede, cu atat mai mult in situatia data! Nu stiu exact cat timp va mai trece, dar eu sunt pregatit sa-ti raspund aici trei luni! Doar! Intelege tu!

Deja a trecut o luna.

10 Septembrie, 2004, 01:59:30 p.m.
Răspuns #40

Lord_Saladin

Vizitator
"Am simtit ca innebunesc. Nu stiu ce sa mai fac. Toata lumea imi spune sus si tare ca timpul le rezolva pe toate... Dar CANDDDDDD?"

Nu sunt cel mai in masura sa iti dau sfaturi... dar ti-asi spune ca, daca ai posibilitati, ar fii binevenita o calatorie, intr-un alt oras... sa schimbi locul, sa schimbi atmosfera... sa cunosti alti oameni... si de ce nu, poate chiar o alta femeie, care sa te ajute sa o uiti, si care sa merite dragostea ta.

E clar ca mediul in care esti nu iti prieste... e dureros intr-adevar sa te intalnesti cu ea mai mereu, cu relicve din trecut... de aceea, de vei putea sa o intreprinzi, aceea calatorie te va ajuta sa iti revii... fii sigur de asta ! ;)

07 Octombrie, 2004, 12:20:44 p.m.
Răspuns #41

Lory

O sa vina o vreme cand nu o sa mai fie nimic... Si o sa te gandesti: eu eram ala? Ce Dumnezeu cautam acolo?? Langa ea? Cine e ea de fapt?? Nici nu o cunosc si nici pe mine nu ma mai cunosc in bratele ei...
Dar toate astea se vor intampla tarziu, candva, dupa ce ti-a secat sufletul si nu mai vezi nimic in ceilalti si nu mai ai ce oferi...

07 Octombrie, 2004, 12:27:23 p.m.
Răspuns #42

instinkt

Cam asa e sa stii. Vreau sa vina mai repede ziua in care sa ma gasesc pe mine. Pentru ca eu nu existam decat in bratele ei, cum bine spui tu aici. Crede-ma ca in secunda in care ti-am vazut nick-ul si am vazut ca ai raspuns exact la topicurile scrise de mine, am tresarit. Pentru ca si pe ea o cheama tot Loredana. Ce nume frumos... Nu o sa il uit niciodata...

07 Octombrie, 2004, 12:56:15 p.m.
Răspuns #43

cv

Vizitator
Lory ceea ce spui tu e... trecator. Ne inchidem in noi si spunem "n-am sa mai iubesc niciodata" dar... e un fals. Iubim in viata si contra vointei noastre. Ramane amintirea asta trista si poate neincrederea ne facem sa ne ferim un timp dar daca vom descoperi un suflet minunat care stie sa mangaie rana... vointa cedeaza ;)
Iti doresc tie si prietenului instinkt sa va vindecati ranile cat mai repede.

07 Octombrie, 2004, 07:11:52 p.m.
Răspuns #44

instinkt

Eu sunt inca inchis in mine Minerva. Am reusit sa constientizez lucrul asta. Am ridicat in jurul meu un zid si nu las pe nimeni nici macar sa se apropie de el. Dar nu o fac intentionat... Sper ca intr-o buna zi, sa apara o persoana in viata mea, care sa intre fara nici o problema in "cutia" mea.