05 Noiembrie, 2025, 10:03:13 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Un motto, un verset, o povestioara...pe zi  (Citit de 26674 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Septembrie, 2004, 12:32:30 a.m.
Răspuns #30

DIANA

Vizitator
Motto: "Cine are dreptate, n-are nevoie sa strige." - Proverb chinezesc
Verset: "Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul, si a carui nadejde este Domnul!" - Ieremia 17:7
Povestioara: O femeie saraca, intr-un oras oriental, s-a plans sultanului ca, in timp ce dormea, tot ce avea fusese furat de hoti. "De ce ai dormit?" a intrebat-o sultanul. "Domnul meu", raspunse ea, "am dormit pentru ca am crezut ca tu esti tot timpul treaz". Sultanul, multumit de credinta ei simpla in purtarea lui de grija i-a dat mai mult decat pierduse. Cat de calmi si siguri trebuie sa fie oamenii care se incred in Dumnezeu, stiind ca El intotdeaunaii vegheaza, pentru ca El nu dormiteaza, nici nu oboseste in a priveghea.

24 Septembrie, 2004, 01:13:41 p.m.
Răspuns #31

friend

Vizitator
PUTEREA CUVINTELOR
"Vorbirea voastra sa fie totdeauna cu har, dreasa cu sare, ca sa stiti cum sa raspundeti fiecaruia." Coloseni 4:6
       Ai impresia ca vorbele tale n-au prea mare importanta? Mai gandeste-te! Citeste aceste doua povestiri:
       Intr-o zi, la o biserica de tara, baiatul de la altar a scapat din greseala paharul cu vin pentru impartasanie. Preotul i-a tras imediat o palma si i-a spus: "Pleaca si nu te mai intoarce." Acel baiat a ajuns generalul Tito, crudul dictator comunist care a condus Iugoslavia ani de zile.
       Intr-o catedrala dintr-un mare oras, un alt baiat de la altar a scapat cupa de vin pentru impartasanie. Episcopul s-a intors catre el si i-a soptit cu blandete: "Nu-i nimic. Intr-o zi vei ajunge un mare preot." Acel baiat a crescut si a devenit arhiepiscopul Fulton Sheen, ale carui predici la televiziunea nationala au atins inimile milioanelor de americani.
       Cuvintele tale zidesc sau distrug. Solomon a spus: "Cine vorbeste in chip usuratic, raneste ca strapungerea unei sabii, dar limba inteleptilor aduce vindecare." Stii ceva? Ce vine din gura ta vine din adancul inimii tale, iar toate scuzele de genul "n-am stiut ca..." nu vor mai putea repara nimic.
     Eugene Peterson a scris: "In fiecare zi imi pun iubirea in pericol. Nu exista nimic la care sa nu ma pricep. Sunt mult mai bun in competitii decat in dragoste; mult mai priceput in a raspunde instinctelor, decat in a incerca sa descopar cum sa-mi iubesc aproapele. Sunt invatat si pregatit sa merg pe calea mea. Cu toate acestea, decid sa las la o parte lucrurile care le fac cel mai bine si incerc sa fac ceea ce stiu mai putin - sa accept frustrarile si esecurile iubirii, indraznind sa cred ca a esua in dragoste este mult mai bine decat a castiga in mandrie."

25 Septembrie, 2004, 12:12:13 a.m.
Răspuns #32

DIANA

Vizitator
Motto: "Soarele nu isi ascunde petele cu minciuni, ci cu mai multa lumina." - Lucian Blaga
Verset: "Dar pentru voi, care va temeti de numele meu, va rasari Soarele neprihanirii, si tamaduirea va fi sub aripile Lui."- Maleahi 4:2
Povestioara: Asa cum soarele a rasarit in dimineata asta ca ai vrut tu sau nu, asa este invadata lumea de Imparatia lui Dumnezeu, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Lumina lui Dumnezeu aduce vindecare.Si moarte. Curcubeu si fulger. Sarbatoare si bocet. De tine depinde, tu alegi ca numele sa iti fie binecuvantare sau blestem.

25 Septembrie, 2004, 12:28:32 p.m.
Răspuns #33

friend

Vizitator
FII PLIN DE BUNATATE
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate..." 1Corinteni 13:4
       Majoritatea conflictelor nu se nasc datorita diferentelor de opinie ci din lipsa de intelegere. Deci, de ce nu suntem mai intelegatoti?
       1. Din pricina fricii. William Penn a spus: "Nu dispretui niciodata ceea ce nu intelegi". Cu toate acestea cei mai multi dintre noi facem acest lucru. Ori ne deschidem mintea fata de o noua idee si ne maturizam, ori ne inchidem si ramanem la fel de mici. Comparam ceea ce nu intelegem cu cu ceea ce credem ca pricepem, la fel ca acei "intelepti" care i-au spus lui Columb ca pamantul este plat si va cadea in abis cand va ajunge la marginea lui. Harry Truman a spus: "Cand intelegem punctul de vedere al celuilalt si ceea ce incearca sa faca, intelegem ca in noua cazuri din zece se straduieste sa realizeze binele".
        2. Din cauza inscaunarii "eu"-lui. Cineva a spus urmatoarea gluma: "Fiecare intrebare are doua sensuri... atata vreme cat nu ne priveste!" Crestem invatand sa ne punem "eul" pe primul loc. V-ati jucat vreodata cu un copilas de doi ani? Intotdeauna alege cele mai bune jucarii si de fiecare data insista in a face doar ceea ce doreste. Apoi crestem si singura diferenta este ca jucariile noastre costa mult mai mult.
       3. Din cauza esecului in aprecierea celorlalti. Este nevoie de mai multe culori pentru a desena curcubeul. Cand vei invata sa apreciezi diferentele dintre oameni, vei descoperi ca toti avem parte de aceleasi sperante si temeri. Exista doua probleme comune: "invidierea darurilor" si "proiectia darurilor". Una apare cand ne comparam darurile cu ale celorlalti si ne simtim inferiori, iar cealalta - cand avem pretentia ca toata lumea sa fie in extaz la darul pe care l-a pus Dumnezeu in noi.
        Primul punct este totusi cel mai important.

26 Septembrie, 2004, 12:00:01 a.m.
Răspuns #34

DIANA

Vizitator
Motto: “Lucrurile minunate sunt rare.” – Proverb chinezesc
Verset: “Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic.” – Psalmii 23:1
Povestioara: Castelana se lauda, plangandu-se, ca pietrele pretioase au costat-o foarte mult si, in plus, trebuie sa le mai si pazeasca de hoti. Sotia morarului a spus, cu seninatatea omului simplu: “Eu am numai doua dar m-au costat foarte putin si castig asa de bine cu ele.” Erau pietrele de moara. Ce pret o fi avand piatra aceea alba pe care scrie un nume tainic si care ne va fi inmanata fiecaruia la poarta Imparatiei lui Dumnezeu?

26 Septembrie, 2004, 02:29:58 p.m.
Răspuns #35

Lord_Saladin

Vizitator
 Pilda alpinistului...

Un alpinist se catarase odata pe un varf foarte inalt, de unde putea zari pana hat departe... fascinat de priveliste, el continua sa se plimbe pe pisc, nesesizand ca se apropie de prapastie. Un pas in plus, si alpinistul se prabusi... reusi sa se agate cu pioletul de un colt de stanca... Nu avea cum sa se salveze, in jos erau mii de metri, iar a urca pe pisc nu  era cu putinta.
 El striga:
 -Este cineva care ma poate ajuta ?!!
 La Dumnezeu i se facu mila de el, si ii spuse:
 -Da-ti drumul sa cazi, voi trimite ingerii Mei sa te prinda si sa ajungi jos la poale nevatamat.
 Alpinistul se uita in sus si zise:
 -Nu este nimeni sus pe varf sa imi arunce o franghie ?

Morala povestii: tot asa facem noi oamenii cand Dumnezeu ne intinde mana de ajutor.Mereu cautam ajutor la oameni, dar  ce e ajutorul omului cand omul e doar o gramada de praf si de tarana ?

27 Septembrie, 2004, 07:08:41 a.m.
Răspuns #36

DIANA

Vizitator
Motto: "Cu cat cunosti mai mult, cu atat iubesti mai mult. - Leonardo da Vinci
Verset: "Ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult in cunostinta si orice pricepere." - Filipeni 1:9
Povestioara: Poate cei mai multi dintre noi ne-am indragostit de Dumnezeu la prima vedere. Am facut o pasiune pentru frumusetea Lui. Nu ne ramane altceva decat sa Il cunoastem. Sa fim aproape de nivelul Lui in cunostinta si pricepere. Si pentru a te darui deplin Lui, trebuie sa Il cunosti. Si vei ajunge, astfel, sa te cunosti pe tine.

28 Septembrie, 2004, 12:30:11 a.m.
Răspuns #37

DIANA

Vizitator
Motto:Prietenia o recunosti prin faptul ca nu poate fi dezamagita." - Proverb chinezesc
Verset: "Domnul este aproape de cei cu inima franta si mantuieste pe cei cu Duhul zdrobit." - Psalmii 34:18
Povestioara: Un ofiter de rang superior din armata britanica avea in vizita o doamna foarte pretentioasa. Se pare ca aghiotantul generalului o asezase pe doamna la masa in partea stanga si nu pe locul de onoare din dreapta gazdei. La un timp doamna izbucneste:"Imi inchipui ca va este foarte greusa-l faceti pe aghiotantul dumneavoastra sa-i aseze pe oaspeti la masa pe locurile cuvenite." "O, Nu, deloc!' a raspuns generalul. "Oaspetii care conteaza nu se supara, pentru ca sunt de calitate, iar cei care se supara, nu conteaza".

30 Septembrie, 2004, 03:51:27 a.m.
Răspuns #38

DIANA

Vizitator
Motto: "Ca sa ajungi cineva trebuie sa incepi prin a fi nimic." - Balzac
Verset: "Domnul este taria mea si temeiul cantarilor mele de lauda: El m-a scapat. El este Dumnezeul meu, pe El Il voi lauda." - Exod 15:2
Povestioara: Michelangelo ii explica intr-o zi unui prieten ce anume lucrase la o statuie de la ultima vizita a acestuia. "Partea aceasta am transformat-o putin. Trasatura aceasta am mai indulcit-o. Dincolo am scos in evidenta muschii. Buzelor le-am dat mai multa expresie...""Dar toate acestea nu sunt decat lucruri mici" observa prietenul sau. "Poate", raspunse artistul, "dar nu uita ca din lucruri mici sunt alcatuite operele perfecte si ca perfectiunea nu este un lucru mic." Incearca sa dai astazi sens tuturor lucrurilor care ti se par mici. Vei descoperi ca perfectiunea nu este asa de greu de atins.
« Ultima Modificare: 30 Septembrie, 2004, 06:31:28 a.m. de DIANA »

01 Octombrie, 2004, 12:11:17 a.m.
Răspuns #39

DIANA

Vizitator
Motto: Tinta noastra ar trebui sa fie slujirea, nu succesul.” – Autor necunoscut
Verset: “Indrazneala pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne sasculta.” - 1 Ioan 5;14
Povestioara: In cortegiile triumfale, la romani, in spatele triumfatorului se aflaun sclav cu o misiune speciala. In timp ce se desfasura procesiunea, acest scalv trebuia sa repete iar si iarurmatoarea expresie: CAVE NE CADAS! – “Ia seama sa nu cazi!” era un avertisment impotriva trufiei atat de aproape in asemenea ocazii.

02 Octombrie, 2004, 03:19:23 a.m.
Răspuns #40

DIANA

Vizitator
Motto: "Unii isi pun faptele de acord cu constiinta. Altii, cei mai multi, isi pun constiinta de acord cu faptele." - Camil Petrescu
Verset: "Domnul este milostiv si drept si Dumnezeul nostru este plin de indurare." - Psalmii 116:5
Povestioara: Inteleptul Socrate ii sfatuia pe elevii sai sa aiba fiecare cate o oglinda in care sa se uite foarte des. Aceasta nu pentru a se ingriji de aspectul fizic, ci pentru a-si observa indeaproape fiecare miscare, in asa fel incat sa nu devina nesuferiti lumii inconjuratoare printr-o tinuta trufasa sau nepasatoare.
Fiecare putem purta o astfel de oglinda. Incearca astazi sa privesti in felul acesta inspre propria persoana.

03 Octombrie, 2004, 03:14:02 a.m.
Răspuns #41

DIANA

Vizitator
Motto: "Este vina celuilalt daca este nerecunoscator; dar este vina mea daca ma opresc din a darui." - Seneca
Verset: "Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune." - Romani 12:12
 Ce ar fi sa spui aceste cuvinte primei persoane pe care o intalnesti astazi?

03 Octombrie, 2004, 10:44:04 a.m.
Răspuns #42

Lorelei

Motto: "Cand te uiti mult in abis, abisul se uita in tine" Friedrich Nietzsche
Verset: "Totul este desertaciune si goana dupa vant." (Eclesiastul 4:16)
Povestioara: Se spune ca atunci cand Columb a plecat spre "Indii", regina Spaniei i-ar fi adresat urmatoarele cuvinte: "Mergi tot inainte. Si daca pamantul pe care-l cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala!"
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

06 Octombrie, 2004, 12:15:15 a.m.
Răspuns #43

DIANA

Vizitator
Motto: "Un graunte de dragoste valoreaza mai mult decat un sac de aur." - Proverb chinezesc
Verset: "Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El, si-i scapa din primejdie." - Psalmii 34:7
Povestioara: Un rabin batran si-a intrebat odata ucenicii: "Dupa ce putem recunoaste cand se sfarseste noaptea si incepe ziua? -Atunci cand poti deosebi usor de departe un caine de o oaie? – Nu, a raspuns rabinul.  – Cand poti deosebi smochinul de curmal? – Nu, a raspuns rabinul. – Atunci cand? Au intrebat ucenicii. Rabinul a raspuns: - Cand, privind chipul oricarui om, recunosti in el pe fratele sau pe sora ta. Pana atunci este noapte in inima ta…

07 Octombrie, 2004, 05:58:24 a.m.
Răspuns #44

DIANA

Vizitator
Motto: Tine-ti fata in bataia soarelui si nu vei mai putea sa vezi umbrele." - Helen Keller
Verset: "Ei vor fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul lor. Le voi da o inima si o cale, ca sa se teama de Mine intotdeauna, spre fericirea lor si a copiilor lor." - Isaia 32:38-39
Povestioara: In Brazilia se afla o statuie faimoasa a lui Isus, a carei fata este atat de aplecata, incat singura cale de a privi in ochii sai este aceea de a ingenunchea si de a privi in sus.

Daca vrei sa-L privesti in ochi, trebuie mai intai sa pasesti pe calea umilintei.